EKSKLUSIVT

'Hellerup': Jeg begræder det
21. maj 2020 16:00Foto: Henriette Brandt
af Andy Joachim Pedersen

Brian ’Hellerup’ Petersen er dybt ærgerlig over aflysningen af PostNord Danmark Rundt og uvisheden om DM. Det er en reel mavepuster, som de danske aktører fik i går.

Mens vi venter på cykelsporten: Nibalis største sejre, Geraint Thomas\' coronatid og tilbageblik med van der Poel

se mere cykling på

Tirsdag aften så det lyst ud for dansk cykelsport. I den nye UCI-kalender var der en plads til PostNord Danmark Rundt i starten af september, og dermed var der en udsigt at sigte efter for de danske hold, som har været sat på pause ligesom resten af sporten.

 

Onsdag morgen kom meldingerne så: DM i Give udskydes til 2021 og PostNord Danmark Rundt aflyses i 2020. At det endte med at ske, er noget, som ’Hellerup’ er ked af, fortæller han til Feltet.dk.

 

”Jeg må sige, at jeg begræder det. Det er meget ærgerligt. Det er vores Tour de France og vores udstillingsvindue. Vi vandt det sidste år, og jeg er sikker på, at vi kunne have gjort det rigtig flot i år også,” siger Brian ’Hellerup’ Petersen til Feltet.dk.

 

Det hele var planlagt og klar
Siden den store nedlukning ramte for godt to måneder siden, har ColoQuick også været ramt af nedlukning. Det er dog klart, at mandskabet naturligvis har søgt efter udsigter at se frem til, og ’Danmarks Tour de France’ var netop den udsigt.

 

”Vi havde allerede planlagt rekognoscering og alt var lagt til rette i forhold til PostNord Danmark Rundt. Vi blev lukket ned i marts, og vi havde løbet som mål. Derfra havde vi lagt træningslejre, rekognoscering og alt andet i forhold til det,” siger han.

 

At mandskabet havde planlagt det hele skyldes, at mandskabet sidste år rendte med sejren til Niklas Larsen. Den imponerende sejr skulle efterfølges af et godt resultat i år, hvor mandskabet var klar til at komme med det store show.

 

”Vi kunne se os selv som en outsider i forhold til de hold, som kom. Derfor forberedt vi os optimalt i forhold til det. Det var en mavepuster at få,” siger han.

 

Man er nødt til at respektere situationen
Ærgrelsen er dog også akkompagneret af respekt for den nuværende situation. ’Hellerup’ sætter hele situationen i perspektiv, da han minder om, at det aldrig er en ufarlig situation, når et land lukker ned.

 

”Samtidig med det der sker i vores land, må man også have respekt for det, der sker. Folk bliver fyret, virksomheder lukker og folk dør. Der bliver man nødt til at respektere de restriktioner, som kommer fra regeringen,” siger han.

 

Det ændrer dog ikke på, at han alligevel blev noget overrasket over udmeldingen onsdag, når den holdes op mod udmeldingen fra tirsdag, hvor UCI-kalenderen altså indeholdt PostNord Danmark Rundt.

 

”Vi skal lige samle os lidt, og så skal vi finde nogle nye mål. Jeg var lidt overrasket over det. Tirsdag aften meldes datoen 1. til 5. september ud og onsdag morgen kommer der så en mavepuster. Vi glædede os tirsdag aften, og rytterne var helt opstemt,” siger han.

 

Dele af ColoQuick-holdet er samlet i dag, og ’Hellerup’ var da også i gang med samlingen, da Feltet.dk fangede ham. Dagens samling gjorde det oplagt at tage situationen op med rytterne, hvis moral skulle genrejses.

 

”Nu har vi samling i dag, hvor vi får samlet dem lidt op. Vi holdt et lille krisemøde til at starte med og så er de i godt humør igen nu. Nu må vi bare se fremad. Selvom jeg ikke ved, hvad løb vi skal køre og hvornår, så handler det om at blive ved med at motivere rytterne,” siger han.

 

Danske ryttere er heldigere stillet end andre
Samlingen finder sted nær Blue Hors, som skulle danne grundlag for en del af ruten til det DM i Give, som nu er blevet rykket til 2021. Samlingen kører dog videre for ColoQuick, mens ’Hellerup’ håber, at der findes andre klubber i Danmark, som vil forsøge at tage teten.

 

”Vi havde planlagt at lave rekognoscering på de omgange hernede i forhold til DM, så det har vi ikke ændret. Vi må se, om nogen andre klubber tager handsken op. Man har aflyst det i Give, og så må man se, om nogen andre klubber byder ind og holder DM. Det er ude af vores hænder,” siger han.

 

Her leder han desuden samtalen hen på de ryttere, som har boet i Italien og Frankrig, hvor et udgangsforbud har holdt dem indendørs. Set i det perspektiv er situationen i Danmark stadig ærgerlig, men omvendt har de på andre områder haft gode vilkår.

 

”Jeg har nogle gamle venner, som er sportsdirektører nede i Italien, og deres ryttere er jo ved at rive væggene ned i deres lejligheder, havde jeg nær sagt. Det var de i hvert fald for 14 dage siden. På den vis er vi heldigt stillede,” siger han.

 

Sportsdirektørerne trækker et stort læs
Coronatiden har gjort, at mandskabet har investeret meget i mandskabspleje. Normalvis motiveres et holds ryttere af de kommende løb og mål, som de måtte have for en sæson. At holde ryttere motiveret, som ikke længere har udsigt til sæsonens store mål, er dog en anden udfordring.

 

Derfor storroser ’Hellerup’ også de sportsdirektører, som er på mandskabet. De har gjort et stort stykke arbejde, fortæller han.

 

”Vi bruger mere tid på mandskabspleje. Hver sportsdirektør har deres rytter, mens jeg har det overordnede ansvar. Alle sportsdirektørerne gør en kæmpe indsats for at motivere de ryttere, de har. Det er det vigtigste,” siger han.

 

Mandskabet har kørt stort set hver anden weekend siden nedlukningen med mindre grupper af ryttere, mens sportsdirektørerne er i daglig kontakt med deres ryttere.

 

”De andre sportsdirektører på holdet gør et kæmpe stykke arbejde. Det er helt vanvittigt, hvordan de arbejder med rytterne også nu. De er i daglig kontakt med dem, og jeg får opsummering fra dem, men det er dem, der laver det kæmpe, daglige arbejde,” siger han.

 

”Det er måske det, der gør, at vi kan blive ved med at holde gejsten. Jeg har trukket store veksler på de her sportsdirektører på holdet, og jeg kan ikke takke dem nok for deres store indsats,” siger han desuden.

 

Udfordringen tages op
Det ændrer dog ikke på, at det er et slag for et dansk kontinentalmandskab med forhåbninger til hjemlandets største cykelløb, når PostNord Danmark Rundt ikke længere er på kalenderen. Konsekvenserne kendes ikke endnu.

 

”Hvis man mister 80 procent af sin eksponering i forhold til at lukke PostNord Danmark Rundt ned, så er det klart, at det får en eller anden konsekvens i forhold til vores sponsorer også. Vi har ikke nået at lave konsekvensanalyse endnu,” siger han.

 

Snakken med holdets sponsorer er naturligvis i gang løbende, og dialogen om den nye situation er også i gang. ’Hellerup’ fremhæver, at der sidder dedikerede mennesker rundt omkring, som bakker holdet op, selvom det endnu er for tidligt at kunne konkludere på de konkrete konsekvenser.

 

”Vi har skrevet rundt til vores sponsorer og spurgt, hvad kan vi gøre for dem? Vi håber på stor forståelse, og jeg ved, at der er stor opbakning oppe fra Skive-egnen til vores lokale hold. Det er meget tidligt at sige noget om endnu,” siger han.

 

Holdet tager dog udfordringen op og kigger på de udfordringer, som måtte opstå. På den anden side har de netop mødt stor opbakning, og det hjælper trods alt på situationen.

 

”Vi tager udfordringen op. Om en måned ved vi mere om konsekvenserne. Vi har haft nogle sponsorer, som gennem hele forløbet har bakket os op. Der er virkelig nogle ildsjæle, som har været på fra dag 1. Vi har ikke kunne nå at være hele vejen rundt,” siger han.

 

Ligeledes er der fortsat uklarhed om, hvordan den danske løbskalender kommer til at se ud for resten af året. Mens andre forbund fra andre lande har lagt planer ud offentligt, ved hverken hold eller fans endnu, hvordan det kommer til at se ud i Danmark, og den udmelding afventer ColoQuick også, før programmet kan lægges.

 

”Der er ikke kommet en kalender ud endnu. Vi ved intet om noget fra 1. september, når det hele bliver lukket op. Vi aner ikke, hvad vi skal køre, og hvornår vi skal køre det endnu, da vi afventer en udmelding fra DCU,” siger han.

INFO
Brian 'Hellerup' Petersen
Nyheder
Covid-19
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DCU
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

INEOS-sportsdirektør: Froomes afgang uden betydning

Ben King: Mærkeligt ikke at have mødt Bjarne Riis endnu

Contador sætter ny vanvittig rekord i bjergene

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Eksklusivt interviewAndreasen: Dejligt at vende tilbage til løb igen

Eksklusivt interviewGlad Gudnitz: Der var rigtig stærke drenge med i dag

Eksklusivt interviewHindsgaul efter styrt: Ambitionen var podiet

Eksklusivt interviewCharmig: Det er svært ikke at være tilfreds

Eksklusivt interviewHulgaard efter sejr: Har eksperimenteret med diætplan

Hulgaard render med sejren i 'Danmarks Vildeste Enkeltstart'

Prudhomme: Froome-skifte giver ekstra element til Touren

Nordmand vender tilbage til ColoQuick med øjeblikkelig virkning

Officielt: La Course flyttet til Nice

Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse

Eksklusivt interviewVerdens bedste Zwift-hold er dansk: Det er fantastisk

Tidligere Sky-sportsdirektør: Froome er en dræber

Medier: Klassikerprofil afviser Israel og forlænger

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

UAE-manager: Vi vil være verdens bedste hold

'Danmarks Vildeste Enkeltstart' samler stærk startliste

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

TORSDAG

Medie: Van Aert kører Strade og Tour de France - misser VM

Tidligere verdensmester smadrer kvindernes Everesting-rekord

Stortalent skal debutere på Quick-Step: Forventer ikke noget af ham

Eksklusivt interviewRealistisk Eg har ambitionerne på plads

Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner

Holdkammerat ser store fremskridt hos Dumoulin

Evenepoel vil forsvare EM-guld - dropper linjeløbet

Froome: Vi kan opnå store ting sammen

Brailsford: Vi kan ikke garantere Froome kaptajn-rollen

Officielt: Froome forlader INEOS - Skifter til Israel

Pogacar til Flandern - Kometens løbsprogram offentliggjort

ONSDAG

Martinez: Stor chance for Colombia vinder Touren igen

Verdens største gravel-løb aflyst

Vandenbergh vil køre et år mere

Video i artiklenJulien Bernard vinder hæsblæsende anden etape i virtuel Tour de France

Video i artiklenRyan Gibbons vandt første etape af den virtuelle udgave af Tour de France

Colombia har holdet klar til ungdommens Tour de France

DCU offentliggør nyt om PostNord Danmark Rundt

TIRSDAG

Tidligere Tour de France-toer fyret af UCI

Østrigsk veteran forlænger med Israel Start-Up Nation

Milano-Torino vender tilbage til historiske rødder

Overblik: Disse topryttere står uden kontrakt efter 2020

Vingegaard skal fortsat udvikle sig

Deceuninck-rytter fanget i USA: Nægtet adgang til fly

Overblik: Disse danske WorldTour-ryttere står uden kontrakt efter 2020

Eksklusivt interviewHonoré efter ny kontrakt: Kunne ikke se mig selv andetsteds

Medie: Carapaz kan vende tilbage til Europa

Leth brød regler for at lave berømt dokumentar

Cykelkomet kan genstarte sin sæson i Rumænien

Video i artiklenTre filmanbefalinger fra Radio Tour: Klatretyven? Eller Klatretøsen?

Formand taler imod en fredning af Aarhus Cyklebane

Jumbo-Visma sikrer sig ubegrænset sponsorkontrakt

'Danmarks Vildeste Enkeltstart' kan følges live

MANDAG

Vanmarcke: Dødsfald sætter alt i perspektiv

Bjergløb får stjerneopgør på Mont Ventoux

Forhandlinger på plads: EM i 2020 sendes til Plouay

World Cup i Lenzerheide endegyldigt aflyst

'Hellerup': Vi er stolte over Price-Pejtersen

Eksklusivt interview853 kilometer og 16.000 kilokalorier: Læs alt om danskers vanvittige indendørstur

Flere kontraktudløb bekymrer ikke Michaelsen

To år mere på FDJ til Cecilie Uttrup

Mikkel Honoré forlænger med Deceuninck-QuickStep

Velkørende Campenaerts gjorde ondt på rivalerne

Gibbons vil forbedre Tour-chancer på Zwift: Holdet holder øje

Sénéchal efter comeback-sejr: Alle var ivrige

Eksklusivt interviewSjette dansker på plads hos Uno-X

Franskmand slog Campenaerts og vandt kermesse-løb

SØNDAG

Træner forklarer Sunweb-stjernes Tour-fravær: Det er op til holdet

Eksklusivt interviewNiklas Eg klør på for at sikre Tour-debut - Tror på Porte

Franskmand vandt hårfin afgørelse da Niklas Eg viste sig frem

Uttrup Ludwig får topplacering ved virtuelt Tour de France

Bernal afviser splid med Froome

Bardet og Latour er begge kaptajner i Tour de France

Rygte: Yates-brødrene på vej til Trek og INEOS

Belgisk rytter død under lokalt løb

Eksklusivt interviewDCUs cross-udvalg lancerer Danish Cross Academy

SENESTE

Eksklusivt interviewDansker kørte 853 kilometer på 24 timer i stort velgørenhedsprojekt

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

I søgen efter bjerge: Hollandsk mesterskab kan blive flyttet til Schweiz

Riis-rytter sejrer i virtuelt Tour de France