EKSKLUSIVT

Mexicansk styrt-fest forhindrede ikke dansk top 10
06. april 2021 14:00Foto: Elisa Nicoletti
af Rasmus Brandt

Han fik kørt sig til en sjetteplads og prægede begge løb, men danske Asbjørn Hellemose fik sin weekend besværliggjort af en række styrt på foranledning af en mindre cykelnation samt et stortalent fra en af de store cykelstater.

Annonce

Det blev en hektisk weekend med både styrt og top 10-placering for Asbjørn Hellemose (VC Mendrisio).

 

Søndag og mandag var han således i aktion i henholdsvis Trofeo Piva og Giro del Belvedere, da toppen af den internationale U23-klasse var til start i de to endagsløb.

 

I førstnævnte udeblev topresultatet, men den unge dansker lå til en andenplads dybt inde i finalen, da sejren var sejlet væk med Juan Ayuso (Colpack), men i sidste ende blev det ved en plads uden for top 10 til bjerggeden fra Odder, der blev kørt ind af Jumbo-Vismas udviklingshold.

Se spurten: Kasper Asgreen vinder Flandern Rundt

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Undervejs i løbet var han desuden nede at ligge, og der knyttede sig en spøjs historie til det styrt, der langtfra var det eneste den dag, og som endte med at påvirke danskeren dagen efter.

 

Mexicanske ryttere skabte kaos

Udover toppen af U23-klassen havde løbet nemlig tiltrukket ryttere fra de mindre prøvede rækker.

 

Således stillede holdet A.R. Monex Pro Cycling Team til start med fem ryttere fra Mexico, og de uprøvede mellemamerikanske ryttere fik skabt en del kaos i løbene, der bød på mange styrt på deres foranledning.

Annonce

 

”De (mexicanerne, red.) kørte, som var de italienere, men uden den nødvendige teknik. De væltede i højre og venstre. De røg ned og kæmpede sig tilbage til feltet for så at vælte nogle flere, og jeg røg desværre også i asfalten,” fortæller Hellemose, der dog tager let på situationen to dage senere.

 

Hellemose i arbejdstøjet for VC Mendrisio. Foto: Elisa Nicoletti

 

Det utraditionelle mandskab var også med dagen efter i Giro del Belvedere, hvor de igen gjorde sig uheldigt bemærket.

 

”Dagen efter i Belvedere lå jeg og snakkede med en italiener i feltet, da det var stille og roligt, men hver gang der var styrt, kunne man bare høre 'Nu styrter mexicanerne igen'. Der havde folk vænnet sig til det,” fortæller Hellemose grinende.

 

”Jeg hørte en historie om, at der var en italiener, som daskede til en af dem i frustration, og så røg han af cyklen. De kunne slet ikke holde sig oppe, men de prøvede virkelig. De skulle bare fremad,” siger den glade danske bjergged.

Annonce

 

Spansk komet en klasse over

Løbet i Trofeo Piva blev i sidste ende vundet af stortalentet Juan Ayuso, der allerede til sommer træder op på WorldTouren hos UAE Team Emirates.

 

Hellemose erkender da også, at den unge spanier er et niveau over ham for tiden, men at han ikke ser det som umuligt, at han selv bliver lige så skarp i fremtiden.

 

Dagen efter i Giro del Belvedere tegnede til at blive en rematch imod Ayuso, der igen var til start på den hovedsageligt flade rute, der dog bød på to skrappe stigninger til sidst.

 

Hellemose, der var noget mærket efter styrtet dagen før, troede egentlig, at han var færdig, men så nærmede de sig finalen.

 

”Jeg var lidt mærket af styrtet, men da stigningerne nærmede sig, ville man jo gerne være med. Vi fik kørt et perfekt tog for mig og Alessandro Santaromita ind på de afsluttende stigninger, hvor positionskampen var hektisk,” forklarer Hellemose om holdkammeraten, der er nevø til den tidligere cykelrytter Ivan Santaromita.

Annonce

 

”På stigningen kører Ayuso så, og han kommer væk, men vi er 15 mand samlet på toppen,” udtaler Hellemose, der dermed kunne se sejren fordufte endnu en gang med spanieren.

 

Danskeren kæmpede dog videre, og på trods af skavankerne fra dagen før blev det til et fornuftigt resultat for ham.

 

”Efter den sidste stigning kørte jeg væk med en seksmandsgruppe, og der var jeg nok lidt mærket, for der er to, som kommer væk i finalen, og jeg kører mig så til en sjetteplads i spurten,” lyder det fra Hellemose, der dermed fik en top 10-placering med fra weekendens løb.

 

Klap på skulderen til Hellemose efter en flot præstation i weekendens løb. Foto: Elisa Nicoletti.

 

Nu venter der danskeren en mindre løbspause, inden U23-scenen går i gang igen i slutningen af måneden.

Annonce

 

I pausen tager danskeren hjem til Danmark for at teste sine evner på enkeltstartsrammen i Ballerup Super Arena på foranledning af landstræner Anders Lund, der i danskeren ser en lysende stjerne.

 

Dermed ser det meget lovende ud for Hellemoses potentielle udtagelse til ungdommens Tour de France, Tour de ’lAvenir, der afvikles i august.

 

Første store mål venter dog allerede i maj med Baby-Giroen, og det kan du læse mere om senere på ugen på Feltet.dk.

INFO
Hellemose-serien
Nyheder
Asbjørn Hellemose
Nyheder
Giro del Belvedere
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Fuglsang foran belgisk komet på særlig liste

Landevej

Eksklusivt interviewValgren om Fleche og Liege: Hader det ene - Elsker det andet

Landevej

Annonce