EKSKLUSIVT

"Det er ren H.C. Andersen" - 'Gummi’ lykkelig over eventyret Vingegaard
20. juli 2021 10:35Foto: A.S.O. / Aurelien Vialatte
af Rasmus Brandt

Efter et eventyrligt Tour de France kunne Jonas Vingegaard betræde podiet i Paris som samlet toer. Resultatet, og måden han kørte sig til det på, er noget, der får hans tidligere chef Christian 'Gummi' Andersen til at spå store resultater i den komplette danskers fremtid.

Annonce

Tour de France er slut, og det blev med en dansker på podiet i en smuk historie, som selv de største eventyrforfattere ikke kunne have skrevet bedre.

 

Jonas Vingegaard blev nummer to bag vinderen Tadej Pogacar (UAE-Emirates) en vild udvikling hvor danskeren gik fra at stå i kaptajnen Primoz Roligc’ skygge, og til at han viste sig flot frem i alle terræner.

 

Danskerens tidligere sportsdirektør Christian ”Gummi” Andersen, var i Paris, og så danskeren på podiet. Et øjeblik der var helt vildt at opleve for den garvede sportsdirektør.

Vilde Vingegaard kører ind som treer - 32 sekunder efter Van Aert

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Det fortæller han til Feltet.dk.

 

”Det er jo en drømmehistorie. Det er ren H. C. Andersen. Det havde ingen drømt om, selv ikke Jonas. Jeg har svært ved at sammenligne det med noget andet. Det var ikke, fordi vi ikke troede på ham, men en top ti havde jo været fænomenal,” fortæller danskeren om den unge nordjyde, der overgik alle forventninger i Tour de France.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

Annonce

 

Særligt måden han gjorde det på, er noget, der har imponeret den nuværende Uno-X sportsdirektør dybt.

 

”Det bedste af det hele er, at det ikke er tilfældigt. Selvfølgelig var det på grund af, at Roglic var væk, at han fik chancen. Men det var jo ikke noget lucky punch. Jeg kan ikke komme i tanke om et tidspunkt, hvor han ikke sad rigtigt. Han var der hver dag,” fortæller danskeren

 

Ingen øvre grænse for hans formåen

Netop det faktum at Vingegaard sad der hver dag i bjergene, i kampen mod uret og selv i sidevinden, er noget af det, der giver hans forhenværende chef og mentor lyst til at drømme stort.

 

”Jeg er bare dybt imponeret. Der er ingen grænser for hans maksimum. Man skal selvfølgelig have heldet, men der er ingen grænser for, hvor han kan ende i feltet,” fortæller danskeren og uddyber.

 

”Han kan slå alle på enkeltstarten og i bjergene, og han kan køre sidevind. Han har ingen svagheder. Pogacar må betragtes blandt de allerbedste ryttere i verden, og der er Jonas jo fuldstændig på lige fod,” fortæller Christian Andersen.

Annonce

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

Jonas Vingegaard viste i årets Tour de France, at han er formfuldendt og behersker alle terræner. Her ses han i kamp imod uret på den afsluttende enkeltstart. Foto Sirotti.

 

Særligt det, som danskeren viste på Mont Ventoux, hvor han kørte fra alt og alle, viste, hvad vi kan håbe på fra danskerens side i fremtiden.

 

"På Mont Ventoux var han i en klasse for sig. Det kan godt være, at Pogacar ikke var 100 procent den dag, men Jonas kørte godt nok stærkt. Hvis Jonas havde angrebet længere ude - jeg siger ikke, at han havde vundet Touren - men han rystede ihvertfald træerne,” fortæller en oplagt ’Gummi’.

 

Artiklen fortsætter under videoen

Annonce

 

 

Styrt mulig årsag bag regnvejs-nederlag

Den eneste dag, hvor Vingegaard reelt tabte i styrkeprøven med Tadej Pogacar var i regnvejret på 8. etape til Le Grand-Bornand.

 

Her hentede sloveneren over tre minutter på de øvrige klassementsryttere, men ifølge ’Gummi’ var danskeren måske ikke så meget svagere end sloveneren på dagen. Tilfældigheder og den på det tidspunkt manglende erfaring spillede dog ind.

 

”Den dag Pogacar kørte væk med tre minutter, styrtede Jonas faktisk, men han sidder alligevel og overvejer, om han skal køre efter ham. Måske var han lidt i tvivl om, hvor mange kræfter han egentlig havde lige der,” fortæller ’Gummi’ og fortsætter.

 

”Men generelt var han der bare. Der var intet held i resultatet. Det var bare ren rå klasse,”

Annonce

 

Med det utrolige resultat i banken, tør danskeren godt at se fremad og spå om forventningerne til Vingegaard. Her er det ikke kun podiepladser, vi kan håbe på ifølge den 54-årige sportsdirektør.

 

”Han er ikke bare podieaspirant. Han er en vinderaspirant i alle Grand Tours. Jeg tror ikke, at det stopper her. Det her er bare endnu et step i hans udvikling. Der er så ikke så mange steps tilbage, kan man sige,” afslutter han over for Feltet.dk

 

Den 24-årige dansker endte 5:20 efter vinderen Pogacar i klassementet, og han kørte undervejs fire top-tre placeringer hjem. Alle enten i de høje bjerge eller på enkeltstarterne.

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Annonce

INFO
Christian Andersen
Nyheder
Jonas Vingegaard Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenFølg Kron, Skjelmose og Eg i Jura-bjergene

Landevej

Annonce

ANNONCE