Prøv vores nye app
GOOD VIBES ONLY – På tur til Giro Rosa
17. juli 2018 12:10Foto: A.S.O.
af Tine Mathiesen

I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget der ligner…

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det er blevet tid til sommerferie, og for mig og min familie går turen i år (igen fristes jeg til at sige) til Norditalien i vores gode gamle Peugeot.

 

Målet er Iseosøen, hvor vi også var forrige år. For os er der bare noget dejligt befriende i at komme samme sted igen. Så skal vi ikke bruge en masse unødigt feriekrudt på at hitte ud af, hvor vi kan købe croissanter, god pesto eller bare mælk til kaffen, og i år er vi i den grad indstillet på at trække stikket og få slappet af på den store klinge…

 

MEN… inden mission pakning af bil kunne gå i gang, skulle der tages en stor beslutning. Den har været undervejs og i proces i nogle måneder, heldigvis på fredelig manér, og gæt selv hvad omdrejningspunktet var…. Ta daaaaa

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

CYKLER!

Udfaldet blev nej til cykler bag på bilen og ja til dåsecolaer, ditto bajere, snolder og Nutella.

 

Min kære mand havde nedlagt veto for cykelferie længe og insisteret på læsning, afslapning og retten til at sove længe, og jeg kan jo godt se fornuften i at komme HELT ned i gear og få slappet HELT af.

 

Og sådan er det blevet.

Annonce

 

Kort inden afgang faldt der dog alligevel en cykelappelsin ned i min ferieturban, da det viste sig, at kvindernes svar på Giro d’Italia, Giro Rosa, skulle køres i Norditalien og i samme tidsrum som vores ferie.

 

Hvor heldig har man lige lov at være??

 

Skulle det mon være muligt at få sneget lidt cykelturisme ind i ferieplanerne?

 

Vi har med stor succes set en etape af Touren i 2014, og det kunne være superfedt nu at opleve kvindernes hårdeste og længste etapeløb live.

 

Heldigvis kunne jeg sagtens overtale mand og søn til at tage med mig til cykelløb, og valget faldt efter nærmere research på 4. etape ved Piacenza, som var den nærmeste med cirka fem kvarter i bilen. Desuden blev den kørt på en rundstrækning, hvilket gav os mulighed for at følge med fra start til slut.

 

Ved afgang fra campingpladsen mandag morgen, var jeg ret spændt på dagens udfald, for det kunne da være stort at støde på Cecilie Uttrup, som jeg gerne følger på nettet og i TV.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

For mig er hun indbegrebet af GOOD VIBES ONLY i den tilgang hun udviser til cykling. Hun er også en rytter med en holdning til kvindecyklingens vilkår i forhold til mændenes, og hun tager gerne bladet fra munden. Det bliver spændende at følge denne unge kvinde i de kommende år. Jeg tror hun har potentiale til noget rigtig stort.

 

Da jeg er top glad for min egen CANYON-racer, havde jeg også en plan om, at kaste blikket på (og måske liiige røre lidt ved) CANYON//SRAM’s super fede cykler - de suverænt flotteste i feltet, hvis du spørger mig.

 

Med det store pive-fjæs på

Vi ankom til Piacenza ved 11-tiden med højt humør og dannebrogsflag i rygsækken, og det var tids nok til at gå og snuse blandt alle holdbusserne og se indskrivningen live inden starten gik.

 

Annonce

 

Vi havde ikke snust rundt i mange minutter, før jeg blev en anelse blød i knæene.

 

BUM! Lige der midt i myldret… feltets smukkeste cykler, hvilke jeg, som menig offentlig ansat og almindelig motionistcykelmoster, kun kan drømme om.

 

Og så er der bare ikke andet at gøre, end at nyde synet og finde det helt store pivefjæs frem…

 

Jeg lader lige billedet stå et øjeblik…

 

Annonce

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

F…! De er lækre de dér cykler, og nok en anelse tunede i forhold til min egen teamreplica, der dog også gør det aldeles fremragende, specielt på dage med gode ben ;-)

 

 

At der selvfølgelig var lækre ”låger” overalt på vores færd gennem cykelhimlen, siger nok sig selv, men vi blev ret overraskede over, hvor små mange af cyklerne var.

 

Den mindste vi så var en størrelse 47…

 

Annonce

 

…og det passede meget godt, for de der cykelkvinder fylder godt nok ikke meget i landskabet… og måske er der en grund til, at de der bakker ikke er mit speciale… ;-)

 

 

Når man taler om solen…

…skinner den som bekendt, og da vi nåede frem til Cervélo Bigla Pro Cycling Teams bil, var vi så heldige, at Cecilie Uttrup lige kiggede frem og hilste på os.

 

” Fedt I kom, jeg troede først det var på sjette” sagde hun, og tog imod os med et stort smil og kram til alle.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag

 

Hun havde simpelthen husket, at jeg havde kommenteret på et af hendes opslag på Instagram, at vi nok kiggede forbi, da vi jo netop var på ferie i Giro Rosa-land, og jeg blev nok en smule starstruck.

Annonce

 

Cecilie gav sig god tid til en sludder med os, inden hun skulle være klar til dagens strabadser, og det slog os, hvor afslappet både Cecilie og stemningen omkring bussen var. Rytterne hang ud i de medbragte campingstole og så helt afslappede ud, og mekanikerne nussede om de sidste justeringer på cyklerne.

 

 

Cecilie fortalte at hun ser frem til de kommende etaper, hvor stigningerne kommer, for det er der, de som hold skal slå til, og holde sig fremme.

 

Cecilie stillede også gladelig op til fotografering, og huskede selvfølgelig helt medievant at rette ærmerne på trøjen til, så sponsorerne får deres valuta for pengene.

 

Annonce

 

Indskrivning og danskerlejr på dagens rute

Inden vi drog ud på ruten med vandflasker og flag, tog vi indskrivningen og holdpræsentationen med.

 

Her var rigtig god stemning og vi fik set alle de største navne i kvindernes felt live. Det var noget at en flok små, men seje kvinder, der var samlet her.

 

Her har vi blandt andet den nuværende verdensmester i linjeløb Chantal Blaak, der kører på hold med vores egen Amalie Dideriksen (der for øvrigt tog bronzen, men som ikke er med til start i dette løb).

 

Læs også
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg

 

 

Ude på ruten slog vi os ned på dagens længste mindre stigning, og så var der blot tilbage at vente på rytterne.

Annonce

 

 

Inden deres ankomst kom ”reklamekaravanen” da også forbi… den bestod af 2 biler med megafoner, hvor vi kunne man få lov at KØBE merchandise… vi sprang bare over.

 

 

 

Som det kan ses her, var der fuld damp på, da feltet ankom, og det er på ingen måde mindre spændende at se kvinderne kæmpe sig op ad stigningen end herrernes felt.

Annonce

 

 

Der var god intensitet, der blev kæmpet godt og smerten i ansigterne på dem, der ikke havde benene og som måtte slide sig op, var heller ikke anderledes end hos mændene. Der blev kørt cykelløb på den store klinge, og vores egen Cecilie lå godt med som 5’er i feltet.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Efter at have stået i solen i en rum tid, måtte der nu gang i forhandlingerne med resten af familien for at lokke dem med tilbage i målområdet, hvor vi kunne få afslutningen af etapen med, og dermed få rundet dagen af på ordentlig vis.

 

Drengene gav sig til sidst, og vi satte kursen tilbage til Piacenza.

 

Her nåede vi lidt hurtig frokost på en bænk, inden vi stod klar ved målstregen, hvor der var spået massespurt på den trods alt forholdsvis flade etape - og det holdt stik.

 

 

Jeg undskylder placeringen af mine pølsefingre over linsen, men jeg var så optaget at følge med, at jeg ikke ænsede at holde styr på den detalje ;-)

 

Jeg mistede overblikket i selve spurten, men det viste sig at Cecilie kom ind som nummer 24 og placerede sig samlet som nummer 13 i den samlede stilling. Godt kørt.

 

Da rytterne var trillet i mål, bevægede vi os mod bilen igen, og der blev rullet af ved alle holdbilerne.

 

Vi stoppede lige op og kiggede til pigerne fra Cervelo Bigla, og her var det tydeligt at vi ikke skulle forstyrre. Der var koncentrerede blikke, og det så ud til at rytterne stadig var i ”boblen” og godt i gang med at evaluere dagens etape.

 

 

Læs også
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

 

Vi listede ligeså stille af og begav os hjem mod campingpladsen til en dukkert.

 

Alle havde vi oplevet noget nyt, fået et godt indtryk af rumlen til et stort løb, og jeg havde til fulde fået indfriet mine forventninger til dagen.

 

GOOD VIBES ONLY!

 

Jeg er nok ikke helt færdig med at holde ferie sammen med Giro Rosa, så nu håber jeg bare familien vil med.

 

I skrivende stund er kvinderne i gang med sidste etape af løbet og Cecilie har gjort det forrygende godt i både en tough bjergenkeltstart og på Monte Zoncolan, der byder på 10.5 kilometer med stigningsprocent på 11.5% i snit og med hele 23% som det stejleste, og hun indtager nu en fornem 6. plads i den samlede stilling.

 

Det er dælme godt gået af vores unge dansker, og vi har fortsat store forventninger til dette lovende kvindelige talent.

 

GO CECILIE!!

 

Læs også de andre Good Vibes Only beretninger:

GOOD VIBES ONLY - En Cykelmosters Bekendelser

GOOD VIBES ONLY - Virtuel Vintertræning - Slip dit indre legebarn fri

GOOD VIBES ONLY - Stjernetramp - En forårsdag i ..... Solskin

GOOD VIBES ONLY - Fællestræning med Team Motionsfeltet.dk

GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet fra nedtur til optur

GOOD VIBES ONLY - Kvinderne på vej ud af skyggen

GOOD VIBES ONLY - Helnæs Vestfyns Tour - når tid bare forsvinder

GOOD VIBES ONLY - Fra Vestfyn til Hærvejen

GOOD VIBES ONLY - Cykelstafetten Kolding - fællesskabet sejrede

GOOD VIBES ONLY - DGI Kaptajnkursus med ønsket om at give noget igen

INFO
Motion
Nyheder
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
VIS FLERE

Annonce