EKSKLUSIVT

Salby efter magtdemonstration: Vi var nogle tøsedrenge
03. april 2021 11:20Foto: Feltet.dk
af Simon Knudstrup

Team ColoQuick dominerede gårdagens licensløb på Flyvestation Værløse, da Alexander Salby vandt foran holdkammeraterne Oliver Wulff Frederiksen og Nicolai Brøchner. En sejr Alexander Salby glæder sig over.

Annonce

En sejr, der kom tiltrængt for det danske kontinentalmandskab Coloquick, efter de skuffede i torsdagens danske sæsonpremiere.


”Torsdag var vi nogle tøsedrenge, som sad og frøs. Så allerede i morges havde vi det sådan, at vi skulle komme med et statement i dag. Vi skulle bevise noget. Efter torsdagens løb fik vi også en opsang fra ledelsen, der sagde, at vi skulle tage os sammen," sagde Alexander Salby til Feltet.dk efter løbet.

"I dag viste vi vores niveau, og det er fedt. Vi ville gerne vise at man kan regne med os, og det synes jeg, at vi gjorde,” 

Personligt er Salby også glad for at kunne gøre arbejdet færdigt, efter et løb, hvor Team ColoQuick splittede feltet og derfra havde fuld kontrol over løbet.

”Med sådan et overtal som vi skabte, så var en sejr vel nærmest ikke engang nok. Så vi er rigtig glad for ikke blot at vinde, men sætte os på hele podiet, og at kunne sætte kronen på værket på en dag, hvor vi virkelig viste flot kørsel.”

Sparede sig hele dagen
Løbet på flyvestationen startede med en masse angreb i højre og venstre, men det krævede en lille ændring i vejrforholdene, inden at løbet for alvor åbnede sig.

”Til at starte med var vinden ikke til at vi kunne bruge den, men som løbet skred frem, så vendte den. Bornholm prøvede i første omgang, men et par omgange senere satte vi os frem og kørte, og vi splittede det en smule. Vi kørte igen omgangen efter, og så kom vi for alvor fri. Vi sad i en meget favorabel situation med omkring 10 ud af 14 mand i gruppen.”

Spurgt direkte ind til hvorvidt, det var en overvejelse at udnytte overtallet til at angribe på skift frem for at holde det hele samlet, fortalte Alexander Salby, at Team ColoQuick var overbeviste om, at de bedste chancer lå i en spurt.

”Jeg lå hele dagen som sidste mand i læ, hvor jeg kunne dirigere de andre rundt. Jeg lå derfor og sparede mig, og derfor var vi forholdsvis sikre på at jeg kunne vinde, selvom der var et par relativt hurtige folk i gruppen."

"Vi aftalte på næstsidste omgang at Wulff skulle ligge bag mig, og Brøchner foran mig. Bornholm tog chancen og åbnede spurten tidligt, men vi vidste at modvinden gjorde, at vi skulle vente, så da de stod helt stille i vinden, kunne vi gå forbi og blive nummer 1, 2 og 3.”

Efter at have været på podiet og fået lidt mad, satte Team ColoQuick sig i bilerne mod Jylland, hvor de samles på hotel frem mod søndagens løb i Herning. Et løb, hvor holdet igen går efter at spille en afgørende rolle, afslørede Alexander Salby inden afgang.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewTopresultat til RYTGER-rytter i Frankrig: Det føles som en sejr

Landevej

WorldTour- og podiedominans: Så gode har danskerne været i 2021

Landevej

Eksklusivt interviewContador peger på Giro-favoritter: Han er i god form

Landevej

Eksklusivt interviewHonoré roser kaptajnerne: Vi er klar til den lyserøde kamp

Landevej

Marcus Sander hentede første sejr

Landevej

Rekordsættende Asgreen: Holdet er altid med fremme

Landevej

Hollandsk vidunder vinder endnu en gang: DSM med 1-2 i Belgien

Landevej

Annonce