Giro d’Italia pointvinder: Da vi vandt vores først etape tænkte vi, ”lad os fortsætte”
26. oktober 2020 17:12Foto: Sirotti
af Oliver Monø

Endelig lykkedes det Arnaud Démare fra Groupama-FDJ at vinde pointtrøjen i en GrandTour, efter han i søndags krydsede målstregen for sidste gang efter en enkeltstart. Démare vandt over den syvdobbelte pointvinder i Tour de France og tredobbelte verdensmester Peter Sagan.

Annonce

Arnaud Démare (Groupama-FDJ) færdigjorde i søndags en imponerede Giro d’Italia.

 

Undervejs i Giro d’Itlia vandt Démare fire etaper og den violette pointtrøje. På andenpladsen kom Peter Sagan, der så sent som sidste år vandt pointtrøjen i Tour de France, hvilket var den syvende af slagsen. 

 

”Da vi vandt vores først etape tænkte vi, ”lad os fortsætte”. Og efter den anden, ”lad os fortsætte.” Den tredje, ”lad os fortsætte,” fortalte Démare på hans holds hjemmeside.

Radio Tour – Taler giro 21. etape: Gennemgang og evaluering af årets Giro d’Italia

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Etapesejrene kom på henholdsvis fjerde, sjette, syvende og ellevte etape. 

 

Sidste år i Giro d’Italia var Démare også lige ved at vinde pointtrøjen, men blev på attende etape overhalet af tyske Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe). Ackermann vandt trøjen med 13 point over Démare.

 

Men i år formåede han at bevare trøjen hele vejen til Milan og vandt konkurrencen. Démare overtog trøjen fra netop Sagan efter hans etapesejr på sjette etape, herfra havde han den resten af Giro d’Italia.

Annonce

 

”Jeg har haft en fantastisk Giro d’Italia og generelt en fantastisk sæson på alle måder.” 

 

Selvom det hele er fantastisk for ham nu, startede året ikke spor godt ud for Démare, der først som alle andre blev påvirket af coronanedlukningen, men også en fraktur i håndledet drillede Démare op til sæsonstart.

 

Men fantastisk holdånd på Groupama-FDJ gjorde dem nærmest uovervindelige.

 

”Der var nedlukningen, min håndledsfraktur og så kom alle disse sejre en efter en. Jeg husker den permanente holdånd fra slutningen af juli til nu. Især lead-out folkene var fantastiske, og jeg havde benene til at færdiggøre det. Jeg vil få en rigtig god off-season, og jeg ved, hvad jeg skal gøre for fortsat at levere en god performance.”

 

Dermed kunne Démare færdigøre en sæson, der bød på ikke mindre end ti etapesejre i diverse løb samt tre pointtrøjer og to klassement-sejrer.

Annonce

 

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Groenewegen: Nu får jeg mit gamle liv tilbage

Landevej

Video i artiklenChristopher Juul-Jensen sætter 8. hurtigste tid med 9:32

Video

Video i artiklenCastroviejo sætter hurtigste tid: 9:14

Video

Video i artiklenLIVE nu: Giroen er i gang!

Landevej

Video i artiklenEvenepoel: Jeg er glad for at være tilbage

Video

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro d’Italia

Landevej

Optakt: 4. etape af Volta ao Algarve

Landevej

Annonce