Prøv vores nye app
Giro d'Italia: Holdoversigt
07. maj 2021 14:12Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Giro d’Italia endte som den store taber, da coronakrisen vendte 2020-sæsonen på hovedet, men sådan er det bestemt ikke gået i 2021. En særdeles bjergrig rute har fået alverdens klatrere til at slikke sig om munden, og de er valfartet til Italien i så stor stil, at den 104. udgave af Giroen fremstår som en af mest imødesete i de seneste år. Feltet.dk giver i en serie på fem artikler en analyse af de 15 største favoritter og finder ud af, hvilke svagheder og styrker de hver især har på vejen mod at realisere drømmen om at skrive sig ind i historie som vinder nummer 104 af sportens næststørste løb.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

LIVESTREAM ALLE GIRO-ETAPER FRA START TIL SLUT - UDEN REKLAMER

I de seneste år har Giroens løbsarrangør Mauro Vegni gjort en dyd ud af at gøre det modsatte af Tour de France-boss Christian Prudhomme. I de seneste år, hvor Prudhomme har reduceret enkeltstartsomfanget til det rene ingenting, har Vegni nærmet sig 70 km individuel kamp mod uret, og da franskmanden i år brød trenden med en pludselig enkeltstartstung rute, svarede italieneren igen med at designe den mest klatrervenlige rute i flere år.

 

Målet var selvfølgelig at appellere til alle de stjerner, der løb skrigende væk, da Prudhomme afslørede Tour-ruten i november, og den strategi er i den grad lykkedes. Mest markant er det, at Egan Bernal har fået Ineos-ledelsens tilladelse til at droppe holdets vigtigste løb, Tour de France, for endelig at give sig i kast med løbet på hans europæiske hjemmebane, men også relativt temposvage folk som Simon Yates, Aleksandr Vlasov, Emanuel Buchmann, Mikel Landa, Jai Hindley, Domenico Pozzovivo, Clement Champoussin, Davide Formolo, George Bennett og Romain Bardet var lynhurtige til at gøre det italienske løb til sæsonens altoverskyggende mål. Trods sine forbedringer på enkeltstartscyklen var også Hugh Carthy vild med den bjergrige rute, og Dan Martin var endda så forelsket, at han i april pludselig ændrede planer og skiftede grand tour-hest på et normalt alt, alt for sent tidspunkt.

 

Det stopper endda ikke her. Allermest hype er der om Remco Evenepoel, der ikke har ladet sig friste af Tourens mange enkeltstartskilometer, men er holdt fast i beslutningen om at køre en af de mindre grand tours inden debuten i verdens største cykelløb. Grundet usikkerheden om hans niveau efter den lange skade får han endda selskab af en anden komet, Joao Almeida, og sidste års nr. 9, Fausto Masnada, på et skræmmende stærkt Deceuninck-mandskab, der måske kun kan matches af det stjerneensemble, der med Pavel Sivakov, Daniel Martinez og Ivan Ramiro Sosa skal støtte Bernal på Ineos. Marc Soler får endelig sin store chance som grand tour-kaptajn, og Pello Bilbao skal efter fornemme Giro sidste år agere skyggekaptajn for Landa. Trods et dumt styrt i optakten kommer Vincenzo Nibali alligevel til start med Bauke Mollema i rollen som etapejæger og nu måske som støtte for Giulio Ciccone, der i lyset af Hajens uheldige optakt pludselig kan øjne en mulig personlig chance.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Nej, Vegni har bestemt ingen grund til at være utilfreds med startlisten til den 104. udgave af verdens næststørste etapeløb. Måske ville han ønske, at rutens lille udflugt til Slovenien havde fået de to slovenske monstre til at give Giroen en overvejelse, men det var naturligvis aldrig realistisk. Med al den hype, Evenepoels første grand toue skaber, og den opmærksomhed, som Bernal altid skaber, kan Vegni med tryghed se frem mod et garanteret supershow på to hjul over de kommende tre uger!

 

Feltet.dk tager i en serie på fem optakter et blik på de 15 største favoritter, hvoraf én har fået fem stjerner, to har fået fire, tre har fået tre, fire har fået to, og fem må nøjes med en enkelt stjerne. Det kan vdog ære en yderst svær opgave at barbere kandidatfeltet ned til 15 navne. For overblikkets skyld gennemgår jeg herunder de øvrige ryttere, der på de enkelte hold kan tænkes at spille en rolle i klassementet.

 

SÆT DIT GIRO MANAGERHOLD - PRÆMIER FOR OVER 50.000 KRONER


Kan Bernal vinde en GrandTour mere? 
 

INEOS Grenadiers: Bernal er den entydige kaptajn, men som nævnt i de tidligere analyser ventes også Sivakov og Martinez at blive holdt inde i klassementet. De øvrige fem, herunder klatrestærke Jhonatan Narvaez, Gianni Moscon og Jonathan Castroviejo , er rene hjælpere.

Annonce

 

AG2R Citroën Team: Holdets bedste bud er Champoussin, men også Geoffrey Bouchard og Larry Warbasse vil angiveligt køre klassement. Bouchard har været fremragende i år, men niveauet er nok for højt til, at top 10 er realistisk. Det er det i hvert fald ikke for Warbasse, der blev nr. 17 i sidste års svage felt. Tony Gallopin kører ikke klassement og jagter alene etapesejr.

 

Alpecin-Fenix: Holdets klatrer er Louis Vervaeke, men det er tvivlsomt, om han kører klassement, og uanset hvad er han ikke top 10-kandidat. Også Jimmy Janssens kan klatre lidt, men ikke i de høje bjerge. Holdet satser på etapesejre.

 

Androni Giocattoli-Sidermec: Efter det fremragende Tour of the Alps taler meget for Jefferson Cepeda vil forsøge sig i klassementet, men da stabilitet ikke er hans varemærke, tvivler jeg på, at han holder hele vejen. Eduardo Sepulveda har rejst sig lidt igen, senest i Tyrkiet, men han kan ikke længere køre klassement i en grand tour. Natnael Tesfatsion er mere puncheur end klatrer, og det 18-årige stortalent Andrii Ponomar kan ikke være med for andet end at samle erfaring. Klatreren Simone Ravanelli er gået i stå og kan vist kun jagte udbrud.

 

Astana-Premier Tech: Det er alle mand for Vlasov. Harold Tejada kunne måske have holdt sig lidt til, men han har været skuffende i år og vil næppe gøre det. Gorka Izagirre og Luis Leon Sanchez er for begrænsede i bjergene, og Vadim Pronskiy mangler trods fremgang stadig for meget.

 

Forhåbentligt klarer Vlasov Giroen bedre i år
 

Bahrain-Victourious: Landa er den ubestridte kaptajn, men Bilbao kan ventes at blive holdt lidt til som plan B. Sådan endte Damiano Caruso som nr. 10 i sidste års Tour, men denne gang ligner han kun nr. 3 i hierarkiet. Unge Gino Mäder er spændende, men må her regnes som ren hjælper, som også Rafael Valls må det.

 

Bardiani-CSF-Faizané: Holdets klatrer er Giovanni Carboni, men han er faldet slemt af på den og kan kun jagte etapesejre. Det samme gælder for holdets anden klatrestærke rytter, veteranen Giovanni Visconti, der desværre synes langt fra sit gamle niveau.

LIVESTREAM ALLE GIRO-ETAPER FRA START TIL SLUT - UDEN REKLAMER

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

BORA-hansgrohe: Det handler 100% om Buchmann. Det kunne ellers være sjovt at se, hvor langt den stadig mere spændende Matteo Fabbro kunne komme, men det er usikkert, om de holder ham til, ligesom hans manglende stabilitet er en stor udfordring. Også Felix Grossschartner er ren hjælper, og selvom han skulle blive holdt til, har jeg svært ved at se ham gå i top 10 på så bjergrig en rute med så mange stejle stigninger, hvor han er begrænset. Unge Giovanni Aleotti mangler stadig alt for meget.

 

Cofidis, Solutions Credits: Holdet satser hovedsageligt på spurterne, men de har også de unge klatrere Victor Lafay og Remy Rochas, der viste form i Valencia. De er ikke entydige i deres meldinger, men det vil være overraskende, hvis de skal andet end jagte etaper - især fordi de er alt andet end stabile. Det er også rollen for erfarne Nicolas Edet, selvom han var tæt på top 10 i Vueltaen i 2019. Natnael Berhane kan ikke længere regnes som klatrer.

 

Deceuninck-Quick Step: Som nævnt i analyserne er der diskussion om, hvor meget røgslør der er fra Evenepoel, men det er utvivlsomt ham og Almeida, der er kaptajner. Sidste år endte den lige nu uhyre formstærke Fausto Masnada som nr. 9 trods en hjælperrolle, men medmindre Evenepoel viser sig at være helt fra den, er det svært at se, at han kan få lov at køre alt for meget klassement denne gang. Det samme gælder for James Knox, der ellers har vist tilsvarende lovende takter i år.

 

Foto: Mikkel Honoré er en af to danskere som deltager
 

EF Education-Nippo: Det handler om Carthy. Den unge klatrer Simon Carr lagde forrygende fra land i år, men hans klassikere viste, at han mangler en del endnu. Ruben Guerreiro bliver stadig bedre i de høje bjerge, men næppe til at køre stabilt over tre uger. Både Jonathan Caicedo og Tejay van Garderen er for begrænsede i bjergene, selvom sidstnævnte viste lidt bedre takter i Alperne og Romandiet.

Annonce

 

EOLO-Kometa: Edward Ravasi skal køre klassement, men det virker ikke realistisk at tro på mere end en yderlig top 20. Den efterhånden erfarne Mark Christian har været helt væk efter sit comeback i år, og trods et fint Asturien er Lorenzo Fortunato for begrænset i bjergene. Marton Dina har i år ikke kunnet følge op på tidligere lovende takter.

 

Groupama-FDJ: Efter tabet af Pinot har Rudy Molard fået rollen som klassementsrytter, men det virker ikke realtistisk, at han kan gå i top 10. Det virker faktisk mere sandsynligt for Sebastien Reichenbach, selvom han ikke har fordums styrke, men hans fokus er angiveligt alene etaper - og top 10 vil under alle omstændigheder blive svær. Både Attila Valter og Matteo Badilatti er lovende, men begge mangler stabilitet og topniveau til at køre klassement. Unge Lars van den Berg er med for at lære.

 

Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux: Holdet satser på Jan Hirt i klassementet, men selvom han utvivlsomt bliver bedre og bedre undervejs, som han plejer, har hans niveau i de senere år ikke været som i gamle dage. Også Simone Petilli og Rein Taaramae kan klatre, men de skal alene jagte etaper.

 

Israel Start-Up Nation: Det handler 100% om Martin. Hans væsentligst støtte bliver Krists Neilands, der dog er for begrænset i bjergene til selv at køre klassement. Det samme gælder for holdets øvrige mere klatrestærke folk, Patrick Bevin, Alessandro de Marchi og Guy Niv.

 

Team Jumbo-Visma: Det handler om Bennett. Unge Tobias Foss er stadig lovende, men han har hidtil haft så store mangler i bjergene, at han næppe kan agere andet end hjælper, selvom han muligvis holder sig til. Det samme gælder for Koen Bouwman, selvom han ofte finder bjergbenene til Giroen.

Annonce

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Lotto Soudal: Det handler primært om sprinteretaperne. Lidt overraskende skal Harm Vanhoucke slet ikke holde sig til, men alene jagte etaper. Holdets klassementsmand er i stedet Kobe Goossens , men det vil være en sensation, hvis han er i spil til top 10.

 

Movistar Team: Holdets mission er klassementet med Marc Soler. Det var godt at se spanierens fine form i Romandiet, men han viste så sent som i Vueltaen, at han stadig har sine begrænsninger i bjergene og især mangler stabilitet. Jeg tror, at han vil eksplodere før eller siden. Antonio Pedrero og Einer Rubio viste lovende form i Asturien, men jeg tvivler på, at de overhovedet holder sig til i et klassement, hvor de alligevel ikke kan gå i top 10. Matteo Jorgenson har stadig for store begrænsninger i de rigtige bjerge, og Dario Cataldo er i dag kun hjælper og etapejæger.

 

Foto: Simon Yates er blandt en af favoritterne
 

Team BikeExchange: Holdet er bygget 100% op om Yates. De plejer at holde Mikel Nieve til som plan B, men hans niveau rækker ikke længere til top 10. Det er også muligt, at de holder den i år så velkørende Nick Schultz lidt til, men i de høje bjerge mangler han for meget til top 10. Tanel Kangert er faldet for meget af på den de seneste år.

 

Team DSM: Holdet har to kaptajner, hvoraf jeg tilskriver Hindley den bedste chance. Romain Bardet lagde egentlig stærkt ud i Touren sidste år og gjorde det pænt i Tour of the Alps, men selvom han bestemt er top 10-kandidat, anser jeg ham ikke længere som god nom til den absolutte top, også grundet hans meget svage enkeltstart. Chris Hamilton klatrer på sine store dage fremragende, men er hjælper, og det samme er Michael Storer og Nicolas Roche, der ikke klatrer godt nok.

 

Team Qhubeka ASSOS: Med operationen i marts på afstand tror jeg egentlig på, at Domenico Pozzovivo igen kan finde et pænt niveau, som han gjorde sidste år, hvor han var flyvende, men jeg har trods alt svært ved at se veteranen helt fremme i dette skarpere felt. Kilian Frankiny er faldet gevaldigt af på den og kan kun jagte etaper, og unge Mauro Schmid er ikke rigtigt til de høje bjerge.

Annonce

 

Trek-Segafredo: Det skulle have været 100% for Vincenzo Nibali, men efter styrtet er han stadig usikker på, om han vil køre klassement eller jagte etaper. I forvejen viste hans 2020, at han er ovre sit bedste, og nu virker et topresultat derfor temmelig umuligt, selvom han som regel er god i den tredje uge. Det kan til gengæld åbne døren for Giulio Ciccone, der ville være nr. 16 på min liste, hvis den var fortsat. Jeg har dog ikke været specielt imponeret over hans klatring i år, og han mangler både stabilitet og tempoevner. Bauke Mollema holder formentlig fast i planen om at jagte etaper, da han har blikket rettet mod Touren og OL også og har som mission at tage den grand tour-etapesejr, han mangler i samlingen. Gianluca Brambilla har været god i år, men han klatrer ikke godt nok til et absolut top resultat, og det gør heller ikke Amanuel Ghebreigzabhier, der er stagneret.

 

UAE-Team Emirates: Davide Formolo jagter en fjerde top 10 i en grand tour, men han er i dag mere ardenner- end klassementsrytter. Han mangler særligt stabilitet og tempoevner, men også evner i de høje bjerge. En yderlig top 10 synes dog mulig. Joe Dombrowski var tæt på top 10 i 2019, men han er desværre ikke på samme niveau længere. Hverken Diego Ulissi, Valerio Conti eller Alessandro Covi er rigtigt bjergryttere, og de skal alene jagte etaper.

 

SÆT DIT GIRO MANAGERHOLD - PRÆMIER FOR OVER 50.000 KRONER

INFO
Optakter
Nyheder
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Følg søndagens store monument i Liege samt sprinterbraget i Tyrkiet
Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

Annonce

Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb

Annonce

Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom

Annonce

Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

Annonce

Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
VIS FLERE

Annonce