Giro-Feber: Froome laver historisk comeback med stort angreb
29. maj 2020 10:00Foto: LaPresse - Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi
af Andy Joachim Pedersen

I fraværet af Giro d’Italia genudsender Eurosport ægte Giro-klassikere til at stille de værste abstinenser. Dagens etape kigger tilbage på Chris Froome, som med sit nådesløse taktiske overblik flåede den lyserøde førertrøje af Tom Dumoulin.

Annonce

Normalvis vil Giro-feberen herske i feltet på nuværende tidspunkt, men covid-19 har udsat Giro d’Italia til efteråret. Cykelfans skal dog ikke snydes for gyldne øjeblikke fra det italienske løb, som skulle køres fra 9. maj til 31. maj.

 

Chris Froome har vist sig at være en komplet klassementsrytter på mange måder, og briten satte to tykke streger under dette tilbage i 2018, hvor han var altdominerende i Giro d’Italia.

 

Det kom til udtryk i en klassementskamp mod den tidligere vinder Tom Dumoulin, som fik noget at se til mod briten og hans evner til at udkæmpe de store slag i bjergene. Mange gange har Froome fået kritik for at køre for defensivt, men det var ikke tilfældet i dagens Giro-klassiker.

Giro-klassiker! Froome flåede den lyserøde trøje af Dumoulin i Bardonecchia

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

På 19. etape af 2018-udgaven af Giro d’Italia var der bjergslag for alle pengene, da ruten blandt andet bød på Colle delle Finestre. Froome var i dagene forinden blevet kørt bagud i klassementet, men dagens etape er måske ét af de vildeste comebacks.

 

Med 80 kilometer til målstregen angreb Froome, og han så sig aldrig tilbage. Med en overlegenhed, som sjældent ses i cykelsporten, holdt han kadencen hele vejen til målstregen og vandt etapen med tre minutter ned til Richard Carapaz.

 

Han kørte sig ligeledes tilbage i klassementet, som han efterfølgende endte med at vinde.

Annonce

 

Eurosport sender hver dag en Giro-klassiker som erstatning for den ægte vare, som blev udskudt til senere på året grundet covid-19. Du kan finde Eurosport Player gennem dette link.

 

Annonce

INFO
Team Sky
Nyheder
Eurosport
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenSi o no? Brian Holm og Bastian Emil svarer på skarpe ja-nej-spørgsmål om cykelsporten

Video

Groenewegen: Nu får jeg mit gamle liv tilbage

Landevej

Video i artiklenChristopher Juul-Jensen sætter 8. hurtigste tid med 9:32

Video

Video i artiklenCastroviejo sætter hurtigste tid: 9:14

Video

Video i artiklenLIVE nu: Giroen er i gang!

Landevej

Video i artiklenEvenepoel: Jeg er glad for at være tilbage

Video

Annonce