Annonce

Gilbert sår tvivl om stjerneduo
16. januar 2021 19:20Foto: ASO / Fabien Boukla
af Mathias Høj

Rutinerede Philippe Gilbert har sin tvivl om, hvorvidt stjerneduoen Mathieu van der Poel og Wout van Aert kan fortsætte de gode takter i mange år fremover.

Philippe Gilbert med fortovsoverhaling på anden etape af Tour de Wallonie

se mere cykling på

Mathieu van der Poel og Wout van Aert har taget cykelverdenen med storm, men deres succes kan muligvis være kortvarig.

Sådan lyder det fra Philippe Gilbert i et pressemøde på Lotto Soudals træningslejr.

Den belgiske veteran sætter spørgsmålstegn ved holdbarheden hos stjerneduoen, som i øjeblikket høster gode resultater i både cyklecross og landevejscykling.

"De (van Aert og van der Poel, red.) har ikke andet i livet end cykling. Jeg ved ikke, om de kan holde til det i længden," siger Gilbert og fortsætter.

"Måske får de hver især en kort men succesfuld karriere, eller så skal de vælge den ene disciplin over den anden. Jeg ved ikke, om de kan holde til det her 365 dage om året uden hvile. Det er ikke let at fastholde denne intensitet."

Men selvom Gilbert sår tvivl om den belgisk-hollandske duo, så anerkender han også deres fremragende præstationer på cyklen.

"De er begge virkelig imponerende, fordi de kan hoppe fra den ene disciplin til den anden og være succesfuld fra dag ét. Det har jeg aldrig set før."


I sidste sæson lykkedes det van Aert at slutte i top-10 i samtlige optrædener i cyklecross, ligesom han også vandt Milano-Sanremo, Strade Bianche og høstede to etapesejre i Tour de France.

Van der Poel sluttede ikke udenfor top-2 i sit cyklecross-program i sidste sæson, hvor det også blev til en sejr i Flandern Rundt, etapesejre i BinckBank Tour og Tirreno-Adriatico samt titlen som hollandsk mester i landevejscykling.

Det er ikke første gang, at Gilbert er ude at sætte spørgsmålstegn ved sine konkurrenter. Tidligere på måneden såede han også tvivl om kometen Remco Evenepoel.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Mads P-holdkammerat skuffet efter Trek-kollaps

Landevej

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med flot fjerdeplads i hjemmebanesejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Annonce