Geraint Thomas: Jeg vil køre alt
07. februar 2019 21:38 af Mathias Mundbjerg Foto: Team Sky 2019

Den forsvarende Tour de France-vinder har været nødt til at prioritere for at få sin løbskalender til den kommende sæson til at hænge sammen.

Det er velkendt, at Geraint Thomas kan lidt af hvert på en cykel.

 

Han har vundet brostensklassikeren E3 Harelbeke, og han er blevet nummer syv i den måske mest prestigefyldte klassiker af dem alle, Paris-Roubaix.

 

Samtidig har han vundet masser af enkeltstarter i sin karriere, og de senere år er han også blevet forrygende til at klatre, hvilket som bekendt udmøntede sig i Tour de France-triumfen i sommer.

 

Med så mange talenter kan det være svært at bestemme sig for, hvilke af dem man vil satse på, og det kan Thomas nikke genkendende til.

 

”Det er svært at nå alt, jeg gerne vil. Jeg vil køre alt. Men det er ikke muligt - eller det er det, men det er ikke muligt samtidig at lave gode resultater,” siger Geraint Thomas til Cyclingnews.

 

Derfor har han valgt at skære Paris-Roubaix fra, ligesom han regner med at måtte droppe Fleche Wallonne. Til gengæld forventer han at debutere i Strade Bianche og vende tilbage til Liège-Bastonge-Liège, som han sidste år kørte for første gang.

 

”Jeg vender helt sikkert tilbage til Roubaix engang,” lover waliseren. ”Bare ikke i år.”

 

I går kunne han fortælle, at det også er næsten 100 procent fastlagt, at han går all in på at forsvare sin Tour-titel og dermed springer over Giro d’Italia, som han ellers blev sendt til på rygteplan.

 

”Det kommer på mange måder til at ligne sidste år. Sidste år stod Froome selvfølgelig foran mig i køen, men det havde ingen indflydelse på vores kørsel. Nu har jeg bevist, at jeg kan vinde Touren, men det betyder ikke rigtig noget, hvis bare vi kører, som vi plejer. Så ender en af os forhåbentlig med at vinde,” lyder det fra Geraint Thomas.

DEL
DELTAG I DEBATTEN