Prøv vores nye app
Genoplev samtlige danske UCI-sejre i 2019
24. december 2019 08:00Foto: Tour de Yorkshire
af Mathias Blohm

Dansk cykelsport er inde i en rivende udvikling, og mens vi kan se frem til rekordmange danskere på WorldTouren i 2020, var vi allerede i år godt med. Også lige under WorldTour-niveauet var vi godt med, og i alt 40 gange kunne de danske cykelryttere fejre en sejr i et UCI-løb.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

2019 vil for altid være skrevet ind som et specielt år i den danske cykelsportshistorie.

 

Det har Mads Pedersens VM-triumf sidst i september sørget for. Selvom den fantastiske sejr i Yorkshire står klarest i erindringen hos de fleste, skete det dog ikke mindre end 39 andre gange, at en dansker sluttede øverst på podiet i et UCI-løb, og du kan her genopleve dem en for en.

 

De mange videoer fylder en del, så det kræver muligvis en smule tålmodighed, men har du det, er der med garanti mange minutters gåsehud, glæde og stolthed i vente.

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Du kan læse mere fyldestgørende artikler om de enkelte sejre, ved at klikke på overskrifterne.

 

24. februar:

Jakob Fuglsang - Ruta del Sol Samlet (2.HC)

Selvom det stadig kun var februar, tog Jakob Fuglsang den første danske UCI-sejr, da han vandt Ruta del Sol samlet foran sin holdkammerat Ion Izagirre. Fuglsang vandt ikke nogen af løbets syv etaper, men blandt andet to andenpladser og en syvendeplads var altså nok til at sikre den samlede sejr. Det var sæsonens 11. sejr for Astana, der havde startet året som lyn og torden.

 

Annonce

 

13. marts:

Magnus Cort - Paris-Nice - 4. Etape (2.UWT)

Årets anden danske UCI-sejr var også til Astana, men denne gang var det Magnus Cort, der stod for den. På fjerde etape af Paris-Nice kom bornholmeren afsted med Thomas De Gendt, Giulio Ciccone og Alessandro De Marchi, og bedst som man troede, at de skulle afgøre sejren imellem sig i en spurt, angreb Magnus Cort med en kilometer til mål og holdt hjem.

 

 

17. marts:

Jakob Fuglsang - Tirreno-Adriatico - 5. Etape (2.UWT)

Jakob Fuglsang stod også for årets tredje danske sejr, da med 25 kilometer tilbage af femte etape i Tirreno-Adriatico angreb i favoritgruppen. Fuglsang kom op til blandt andre Mads Pedersen, men med 12 kilometer til mål, sagde han også farvel til landsmanden, inden han i ensom majestæt kørte over stregen. Sejren sendte ’Fuglen’ op på løbets tredjeplads, som han holdt hele vejen.

 

 

25. marts:

Nicolai Brøchner - Tour de Normandie - 1. Etape (2.2)

Riwal Readynez var forud for 2019-sæsonen rykket op som Prokontinentalhold, og det blev 25-årige Nicolai Brøchner, der skaffede holdet sin første sejr på cykelsportens næsthøjeste klasse. Brøchner var kort og godt hurtigste mand på første etape af Tour de Normandie. Desværre måtte Brøchner tre dage senere udgå af løbet med knæproblemer - endda i løbets førertrøje.

 

 

Læs også
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet

 

31. marts:

Johan Langballe - Tour de Normandie - 7. Etape (2.2)

Også Team Waoo var med i Tour de Normandie, og de skulle ligesom Riwal Readynez få deres første sejr i det nordfranske etapeløb. På syvende og sidstedagen kom Johan Langballe til målstregen i Caen sammen med tre konkurrenter, mens feltet kom jagtende bagfra. Med syv sekunder formåede kvartetten dog at holde feltet bag sig, og så viste Langballe, at han var den hurtigste.

 

 

7. april:

Mikkel Bjerg - Le Triptyque des M. et Châteaux-Samlet (2.2U)

Mikkel Bjerg grundlagde pudsigt nok sæsonens første sejr med en andenplads (!) i en enkeltstart. I det belgiske U23-løb Le Triptyque des Monts et Châteux blev Bjerg nemlig slået med to sekunder af belgiske Brent Van Moer på andendagens enkeltstart, men da Van Moer havde sat tid til på første etape, og Mikkel Bjerg kom i mål med forreste gruppe på alle tre ’almindelige’ etaper, vandt Bjerg løbet samlet foran sin Hagens Berman Axeon holdkammerat Ian Garrison.

 

Det har desværre ikke været muligt at finde video eller billeder fra Mikkel Bjergs sejr. Har du et sådant? - Giv os et praj på: mbs@feltet.dk.

Annonce

 

13. april:

Andreas Stokbro - Flandern Rundt U23 (1.Ncup)

Ikke længe efter Mikkel Bjergs triumf i U23-løbet i Belgien var der igen sejrschampagne til de danske U23-drenge. Denne gang var det dog i landsholdstrikoten og ikke i klubtrøjen, da Andreas Stokbro vandt Nations Cup-løbet Flandern Rundt. Stokbro var hurtigste mand i det decimerede felt, der efter lidt over fire timers cykelløb nåede målstregen i Oudenaarde.

 

 

13. april:

Alexander Kamp - Circuit des Ardennes - 2. Etape (2.2)

Efter et par ’lige ved og næsten’-resultater i marts kom den forløsende sejr for Alexander Kamp i midten af april. På den snørklede og kuperede anden etape af Circuit des Ardennes formåede Kamp at sætte sine konkurrenter og køre alene i mål. Kamp havde oven i købet skabt sig så stort et forspring til sin forfølgere, at etapesejren også afstedkom en førertrøje.

 

 

14. april:

Alexander Kamp - Circuit des Ardennes  - Samlet (2.2)

Riwal Readynez-rytteren Alexander Kamp skulle ikke vente længe, inden han kunne skrive en ny sejr på cv’et. Dagen efter han havde erobret førertrøjen i det franske Ardenner-løb, skulle han og holdet nemlig forsvare den over to halve etaper. Med en fjerde- og en sjetteplads var det en smal sag for den kommende Trek Segafredo-rytter, der dermed kunne lade sig hylde som løbets samlede vinder.

Annonce

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

 

21. april:

Steffen Munk - Tour du Loir et Cher E Provost - 5. Etape (2.2.)

2019 blev også året, hvor coloQuicks Steffen Munk Christiansen tog sin første UCI-sejr. Den 24-årige esbjergenser var en del af et ni mand stort udbrud, der med 80 kilometer til mål på femte og sidste etape i Tour du Loir et Cher E Provost stak af fra feltet. Udbruddet fik aldrig et stort hul, men det var nok til at holde hjem. I det sidste sving havde Steffen Munk fået sig et hul, og det lod han ikke glide af hænde. Bag ham kom landsmanden Martin Mortensen (Team Waoo) ind som toer på etapen.

 

 

28. april:

Jakob Fuglsang - Liège-Bastigne-Liège (1.UWT)

Efter flere drabelige dueller med Julian Alaphilippe i Strade Bianche, Amstel Gold Race og La Flèche Wallone tog Jakob Fuglsang i den grad hævn, da han skrev sig ind i historiebøgerne som den blot anden danske monument-vinder nogensinde, da han vandt Liège-Bastogne-Liège. Efter en fabelagtig præstation, vil det der står tilbage for de fleste sikkert være silkeborgenserens ufattelige redning, da han kort før mål var millimeter fra at styrte på en nedkørsel.

 

Annonce

 

 

1. maj:

Frederik Rodenberg - Echborn-Frankfurt U23 (1.2U)

Steffen Munk havde allerede sporet coloQuick-mandskabet ind på vinderkursen, og på arbejdernes kampdag føjede Frederik Rodenberg endnu en stor sejr til samlingen. I U23-rytternes Eschborn-Frankfurt leverede hurtige Niklas Larsen et monster lead-out til sin holdkammerat, og efter en skadesplaget sæson kunne Frederik Rodenberg lade følelserne få frit løb, da han i suveræn stil gjorde arbejdet færdigt.

 

 

 

Læs også
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren

 

4. maj:

Niklas Larsen - GP Himmerland Rundt (1.2)

22-årige Niklas Larsen havde tre dage før GP Himmerland Rundt været stærkt medvirkende til Frederik Rodenbergs triumf i Tyskland, men i det første af de to nordjyske UCI-løb ville Larsen altså selv have en bid af kagen. Denne gang var det Niklas Larsens tur til at få hjælp af en holdkammerat, da Casper Folsach på forbilledlig vis kørte ham i stilling. På opløbsstrækningen i Aars var der ingen, der kom i nærheden af Niklas Larsen, der vandt med ti meter.

Annonce

 

 

 

4. maj:

Alexander Kamp - Tour de Yorkshire - 3. Etape (2.HC)

Mens Nordsøen kastede sine bølger ind over opløbsstrækningen i Scarborough, satte Alexander Kamp store navne som Greg Van Avermaet og Chris Lawless til vægs på tredje etape af Tour de Yorkshire. Andenpladsen sendte ham ligeledes op fra en 44. plads i klassementet til en andenplads, men desværre måtte han efter fjerde etapes syvendeplads se sig distanceret med ni sekunder, og dermed klarede han lige akkurat ikke at komme på podiet.

 

 

Annonce

 

5. maj:

Frederik Rodenberg - Skive-Løbet (1.2)

På hjemmebanen i Skive viste coloQuick-mandskabet i den grad, hvor skabet skulle stå. Med tre mand forrest på opløbsstrækningen, var der ingen, der kom så meget som i nærheden af at stjæle sejren fra de zebrastribede nordjyder, og så var det egentlig bare op til Frederik Rodenberg og Niklas Larsen at fordele sejr og andenplads imellem sig. Det blev Frederik Rodenberg, der tog sæsonens anden UCI-sejr på hjemmebanen i Skive.

 

 

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps

 

11. maj:

Rasmus Bøgh Wallin - Scandinavian Race Uppsala (1.2)

På en dag hvor svenskerne formentlig fortryder, at de overhovedet havde inviteret folk fra den anden side af Øresund, viste Rasmus Bøgh Wallin sig fra sin stærkeste side. Wallin og Riwal Readynez var et af fire danske hold til start ved Scandinavian Race i Uppsala, og med danskere på løbets syv (!) første pladser, var det ikke ligefrem ydmyghed, der kendetegnede danskerne på denne forårsdag i det østlige Sverige.

 

Annonce

 

13. maj:

Kasper Asgreen - Tour of California - 2. Etape (2.UWT)

Kasper Asgreen havde allerede med sin andenplads i Flandern Rundt vist, at han var en neopro, der skulle holdes øje med, men på Tour of Californias anden etape fik han vist endnu et aspekt af sit store talent. På etapens afsluttende stigning ved Lake Tahoe satte Tejay Van Garderen pres på, men det skulle han ikke have gjort, for det danske kraftværk angreb kontra, og så kunne hverken Van Garderen, Tadej Pogacar eller Gianni Moscon følge med danskeren, der tog karrierens første WorldTour-sejr.

 

 

 

26. maj:

Julie Leth - SwissEver GP Cham - Hagendorn (1.2)

Efter adskillige mandlige sejre, ville kvinderne sidst i maj også lege med. Julie Leth var med sit Bigla-mandskab til det schweiziske endagsløb SwissEver GP i byen Hagendorn lidt syd for Zürich, og her skulle rytterne ud på den ni kilometer lange kuperede rundstrækning 12 gange. Selvom Leth undervejs var blevet sat på løbets skarpe stigning, fik hun kæmpet sig tilbage, og selvom afslutningen ikke umiddelbart var noget for hende, henviste hun holdkammeraten Elizabeth Banks til andenpladsen og tog selv sejren.

 

Annonce

 

 

31. maj:

Morten Hulgaard - Tour de la Mirabelle - 1a. Etape (2.2)

Tre af hans holdkammerater havde allerede snuppet UCI-sejre, og på forårets sidste dag ville Morten Hulgaard selv være med. På den første af to halve etaper, der startede årets Tour de la Mirabelle, angreb Hulgaard alene i udbrydergruppen med lidt under ti kilometer til mål, og mens holdkammerat Johan Price-Pejtersen bakkede af i udbrydergruppen, fortsatte den dengang 20-årige dansker ufrtrødent og kørte over målstregen 17 sekunder foran forfølgergruppen, hvor Johan Price-Pejtersen i øvrigt tog sig af andenpladsen.

 

Læs også
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner

 

 

 

1. juni:

Cecilie Uttrup - GP de Plumelec-Morbihan (1.1)

Seks dage forinden havde Julie Leth vist vejen i Schweiz, og på sommerens første dag ville også Cecilie Uttrup Ludwig øverst på podiet. Ludwig var forinden nærmest blevet verdenskendt på grund af sine meget entusiastiske interviews efter forårsklassikerne, men på denne dag i Bretagne, lod hun i stedet benene tale. Det gjorde de så godt, at Ludwig, som eneste dansker i løbet, kunne spurte fra hele tre spaniere op ad den afsluttende stigning.

 

 

 

1. juni:

Michael Carbel - Flèche du Sud - 3. Etape (2.2)

Team Waoos anden UCI-sejr kom også første juni, men det fandt vi først ud af to dage senere. Michael Carbel havde nemlig tabt spurten på Flèche du Suds tredje etape til hollandske Coen Vermelfoort, men selvsamme Vermelfoort var dagen forinden faldet for tidsgrænsen, men havde alligevel fået lov at stille til start på tredje etape. To dage efter etapen kom UCI dog frem til samme konklusion som Michael Carbel selv: ”Hvad skal man bruge en tidsgrænse til, hvis der ikke er nogen, der håndhæver den?”.

 

 

70th Flèche du Sud stage 3 from De Feijter Media on Vimeo.

 

 

Læs også
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone

 

2. juni:

Andreas Kron - Orlen Nations Grand Prix - 2. Etape (2.Ncup)

I det polske nationscup-løb Orlen Nations GP havde det danske U23-landshold snuppet en andenplads bag Frankrig på førstedagens holdtidskørsel, og på anden og sidstedagen skulle de rød-hvide drenge derfor i offensiven, hvis de skulle løbe med den samlede sejr. Det havde Andreas Kron forstået, og den unge dansker kørte derfor alene over målstregen efter de 113 kilometers kørsel. Desværre var det ikke nok til at tage løbets samlede sejr.

 

 

 

16. juni:

Jakob Fuglsang - Critérium du Dauphiné - Samlet (2.UWT)

For anden gang på tre år vandt Jakob Fuglsang i midten af juni Tour de France-optaktsløbet Critérium du Dauphiné. I modsætning til sejren i 2017 var det denne gang uden at tage etapesejre undervejs, men til gengæld fik han denne gang lov til rent faktisk at køre i løbets gule førertrøje. Sejren blev grundlagt på syvende og næstsidste etape, hvor Fuglsang dog måtte se Wout Poels snuppe etapesejren.

 

 

 

16. juli:

Jacob Hindsgaul - Giro Valle d’Aosta Mont Blanc - Prolog (2.2U)

Det store italienske ungdomsløb Giro Valle d’Aosta Mont Blanc, der tidligere har haft vindere som Pavel Sivakov, Thibaut Pinot og Fabio Aru, blev traditionen tro skudt i gang med en prolog, og ligesom det var tilfældet med Jonas Vingegaard sidste år, blev det med en coloQuick-dansker øverst på podiet. I år var det dog Jacob Hindsgaul, der med bare et sekund var feltets hurtigste mand, og han kunne derfor også lade sig iklæde løbets førertrøje.

 

 

 

Læs også
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel

 

19. juli:

Christina Siggaard - BeNe Ladies Tour - 1. Etape (2.1)

For tredje gang i sæsonen var en dansk kvinde hurtigst, da første etape af BeNe Ladies Tour skulle afgøres. Denne gang var det Virtus Christina Siggaard, der på den 121 kilometer lange etape fra Essen i Belgien til Roosendaal i Holland slog store navne som Claudia Koster og Letizia Paternoster i spurten. Det var Siggaards første UCI-sejr, siden hun sidste år vandt kvindernes udgave af Omloop Het Nieuwsblad.

 

 

 

8. august:

Jonas Vingegaard - Tour de Plogne - 6. Etape (2.UWT)

8. august bliver formentlig en dag, som for altid vil stå printet ind i hukommelsen i familien Vingegaard. Det var nemlig på denne dag, at Jonas Vingegaard kørte sig ind i en hel cykelverdens bevidsthed med sin imponerende sejr på sjette etape af WorldTour-løbet Tour de Pologne. Vingegaard havde slet og ret været stærkeste mand hele dagen, og selvom han slutteligt skulle slå Jay Hindley og Pavel Sivakov i en spurt, var det ikke for meget for den unge thybo, der viste et hidtil uset sprinttalent.

 

 

 

8. august:

Johan Price-Pejtersen - U23 EM i enkeltstart (CC)

Johan Price-Pejtersen blev i juni danmarksmester for U23-ryttere i enkeltstart, ligesom han tog bronze hos eliten, men det var først i august, at sæsonens helt store succes kom for den høje coloQuick-rytter. Ved EM i hollandske Alkmaar viste Price-Pejtersen sig nemlig som den hurtigste mand på dagen, da han slog både verdensmesteren Mikkel Bjerg og schweiziske Stefan Bisegger og tog guldet og den stjernebesatte EM-trikot til sig selv.  

 

 

 

Læs også
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling

 

15. august:

Mathias Norsgaard - Tour de l’Avenir - 1. Etape (2.Ncup)                    

Mathias Norsgaard havde ikke tænkt sig at vente på andendagens holdtidskørsel i ’ungdommens Tour de France’, så allerede på første etape angreb den store dansker. Sammen med slovenske Žiga Horvat fik Norsgaard et pænt hul til feltet, og da han med 30 kilometer til mål angreb sin udbrudsmakker, sad han pludselig helt alene. Det havde han dog ikke det store imod, for selvom feltet nærmede sig bagfra, holdt Norsgaard hele vejen til målstregen i Marmande, og han kunne derfor også iklæde sig løbets gule førertrøje.

 

 

 

18. august:

Rasmus Quaade - Fyen Rundt (1.2)

Det var ikke ligefrem sommervejr, der blev budt på, da hele den danske elite i midten af august skulle køre Fyen Rundt, men det lod specielt Rasmus Quaade sig ikke påvirke af. Den stærke Riwal Readynez-rytter kom efter 50 kilometers kørsel afsted i et 16 mand stort udbrud, og med 45 kilometer til mål angreb han sammen med BHS-Almeborgs Emil Toudal. De to udbrydere var ved at blive hentet med ti kilometer igen, men så skruede Quaade ene mand op for farten, og det var nok til at holde hele vejen hjem.

 

 

 

22. august:

Martin Toft Madsen - PostNord Danmark Rundt - 2. Etape (2.HC)

Martin Toft Madsen tog som bekendt ikke sit fjerde danmarksmesterskab i enkeltstart i træk, men små to måneder efter skuffelsen over ’kun’ at blive nummer to ved DM, tog Toft Madsen revanche ved at tage den ene sejr, som i den grad manglede i sejrsskabet. På anden etape af PostNord Danmark Rundt skulle rytterne nemlig ud på en 17 kilometer lang enkeltstart i Grindsted, og med hele 11 sekunder ned til Rasmus Quaade på andenpladsen lykkedes det BHS-Almeborg-rytteren at tage sin første sejr i det største hjemlige løb. Sejren kan ses her.

 

 

 

Læs også
LIVE nu: Stejl mur skaber åben finale

 

23. august:

Lasse Norman Hansen - PostNord Danmark Rundt - 3. Etape (2.HC)

Kongeetapen i PostNord Danmark Rundt skulle afgøres på fire omgange i Vejle, hvor Kiddesvej igen bed fra sig med sine skarpe stigningsprocenter, og på sidste omgang var en ren dansk kvartet bestående af Lasse Norman Hansen, Jonas Vingegaard, Rasmus Quaade og Niklas Larsen kommet alene afsted i front. I den tætte spurt, hvor rytterne tydeligvis var mærkede af dagens strabadser, lykkedes det Lasse Norman Hansen at slå sine landsmænd, og tage en etapesejr i det danske løb for andet år i træk. Sejren kan ses her.

 

 

 

25. august:

Niklas Larsen - PostNord Danmark Rundt - Samlet (2.HC)

ColoQuicks Niklas Larsen måtte tage til takke med en tredjeplads på kongeetapen til Vejle, men på tredje etape i PostNord Danmark Rundt kunne den unge dansker alligevel glæde sig over, at han kom i løbets gule førertrøje. Den skulle han forsvare på løbets sidste to etaper, og godt hjulpet af sine holdkammerater blev Larsen aldrig for alvor presset, og dermed tog han den samlede sejr i Danmarks største etapeløb - som den første kontinentalrytter siden Jakob Fuglsang i 2008. Se mere fra sejren her.

 

 

 

31. august:

Kasper Asgreen - Deutchland Tour - 3. Etape (2.HC)

Kasper Asgreen var for længst blevet et velkendt navn i den internationale cykelverden, men på sommerens sidste dag ville han alligevel lige slå fast med syvtommer søm, at han er kommet for at blive. På Deutschland Tours tredje etape lukkede han alene hullet op til Jasper Stuyven, som var kørt på etapens sidste stigning, og da Stuyven havde løbets førertrøje for øje, var det en smal sag for Asgreen at sprinte fra belgieren på målstregen i Eisenach.

 

 

 

Læs også
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson

 

6. september:

Mikkel Bjerg - Hafjell TT (1.2)

Efter en sæson som ikke var gået helt efter planen for Mikkel Bjerg, gik han den 6. september ind i tre uger, som ikke kunne være forløbet meget bedre. I det lille norske enkeltstartsløb Hafjell TT, som er en del af den norske Uno-X Development Weekend, var den 20-årige dansker ganske suveræn. Med næsten et halvt minut henviste han landsmanden Johan Price-Pejtersen til løbets andenplads, mens Rasmus Quaade med sin tredjeplads gjorde den danske triumf komplet.

 

 

 

7. september:

Niklas Larsen - Lillehammer GP (1.2)

ColoQuicks Niklas Larsen var også taget til Norge til Uno-X weekenden, og den hurtige dansker fik vist sit kommende Uno-X-mandskab, at de havde set rigtigt, da de tilbød ham en kontrakt for næste sæson. I finalen af det 134 kilometer lange Lillehammer GP befandt Larsen sig som den ene af bare tre danskere i den 16 mand store gruppe, der skulle afgøre løbet imellem sig. Det blev dog aldrig rigtig spændende, for selvom Team Coops normand Kristian Aasvold med et ryk 300 meter fra mål fik skabt sig et hul, var Niklas Larsen i særklasse gruppens hurtigste, og han tog derfor en overlegen sejr.

 

 

 

8. september:

Mikkel Bjerg - Chrono Champenois (1.2)

For anden gang på bare tre dage sejrede Mikkel Bjerg i en enkeltstart, da han blandt andre slog den forsvarende mester Martin Toft Madsen i det franske løb Chrono Champenois. De to enkeltstartsløb i henholdsvis Norge og Frankrig fungerede som opvarmning til VM, hvor Mikkel Bjerg som den første rytter nogensinde kunne vinde VM for U23-ryttere tre gange i træk. Mere om det senere.

 

Det har desværre ikke været muligt at finde video eller billeder fra Mikkel Bjergs sejr. Har du et sådant? - Giv os et praj på: mbs@feltet.dk.

 

 

9. september:

Jakob Fuglsang - Vuelta a España - 16. Etape (2.UWT)

Jakob Fuglsang havde allerede haft sin karrieres mest succesfulde sæson, og selvom han af flere omgange styrtede og slutteligt udgik af Tour de France, havde det åbnet op for deltagelse i Vuelta a España. På 16. etape af den spanske grand tour viste Fuglsang, hvorfor han pt. er treer på UCI’s verdensrangliste, da han kørte fra alt og alle og snuppede en smuk sejr på toppen af Alto de la Cubilla. Det var i øvrigt Fuglsangs første grand tour-etapesejr i karrieren.

 

 

 

22. september:

Mads Pedersen - GP d’Isbergues-Pas de Calais (1.1)

2019 havde ikke været den helt store sæson for Mads Pedersen, men søndag den 22. september gik han ind i sit livs uge i cykelmæssig forstand. I det franske 1.1-løb Grand Prix d’Isbergues-Pas de Calais viste Mads P., at formen var god frem mod VM. Med 60 kilometer til mål lukkede han ene mand hullet til morgenudbruddet, og på en teknisk passage på den sidste omgang i byen Isbergues kørte den 23-årige dansker fra de øvrige udbrydere, og kort efter kunne han køre alene over målstregen.

 

 

 

24. september:

Mikkel Bjerg - U23 VM i enkeltstart (WC)

Den gode optakt viste sig at holde vand for Mikkel Bjerg, for ved verdensmesterskabet, der mest af alt vil blive husket for netop VAND, levede den unge dansker fuldt ud op til forventningerne, da han i sikker stil vandt sit tredje U23-verdensmesterskab i træk. Bjerg havde forinden kunnet se, hvordan konkurrenterne og ikke mindst landsmanden Johan Price-Pejtersen var blevet fældet af de store regnmængder, der var faldet i Yorkshire, men uden at oversatse satte Bjerg dem alle til vægs og kunne derfor igen iklæde sig regnbuestriberne.

 

 

29. september:

Mads Pedersen - VM (WC)

Som i et rigtigt eventyr runder vi naturligvis listen af med årets - eller måske historiens - største danske sejr. Meget er allerede blevet sagt og skrevet om fantompræstationen, der sidst i september sikrede Mads Pedersen verdensmester-titlen for herre-elite som den første dansker nogensinde. Vi lader disse fantastiske billeder tale for sig selv:

 

INFO
Nicolai Brøchner
Nyheder Profil Resultater Statistik
Steffen Munk Christiansen
Nyheder
Frederik Rodenberg
Nyheder Profil Resultater Statistik
Niklas Larsen
Nyheder
Rasmus Bøgh Wallin
Nyheder Profil Resultater Statistik
Julie Norman Leth
Nyheder Profil Resultater Statistik
Cecilie Uttrup Ludwig
Nyheder Profil Resultater Statistik
Jacob Hindsgaul Madsen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Christina Siggaard
Nyheder Profil Resultater Statistik
Johan Price-Pejtersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Mathias Norsgaard Jørgensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Martin Toft Madsen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Lasse Norman Hansen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Lister
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
LIVE nu: Stejl mur skaber åben finale
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Kvindernes Amstel neutraliseret efter uheld - løbet forkortes
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng WorldTour-dansker til trods for vanskelig sæsonstart: Dét giver motivation
Landevej
Pidcock mangler kun øverste trin på Amstel-podiet: Måske er Van der Poel faldet lidt ned
Landevej
Skjelmose: Sådan skal jeg vinde Amstel
Landevej
Matthews drømmer om Amstel-sejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview"Det er helt vildt," siger Søren Kragh om Alpecins historiske sæson
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang affinder sig med rolle: Det er logisk
Landevej
Her er startlisten til Amstel Gold Race
Bane
Beskeden dansk placering i Leths comeback
Landevej
Oversigt: 13 Amstel-danskere på spændende søndag

Lørdag den 13. april 2024

Landevej
Startlisten og overblik over kvindernes Amstel Gold Race
Landevej
Dansk topplacering i hollandsk endagsløb
Landevej
Dansker greb ud efter sejren i Frankrig
Landevej
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
Landevej
Give- og Aalborg-sejr i Skive
Landevej
Norsgaard udtaget til italiensk bjergløb
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang giver afkald på drøm: Bliver nok svært
Landevej
Dobbelt dansk misser akkurat top-10 - Israel-stortalent fortsætter sejrsstimen
Landevej
Toudal mister en placering, men forbliver i top-5
Landevej
Opdateret: Endagsløb med mange danskere forkortet efter store styrt
Landevej
Lykkelig Gaudu tilbage som sejrherre: Skæbnen spillede mig et puds
Landevej
Gaudu åbner sejrskontoen efter spektakulær finale
Landevej
Banestjerne føjer ny titel til CV’et
Landevej
Optakt: Tour du Jura
Landevej
Sensation vender tilbage til Giroen
Landevej
Lefevere betvivler metode brugt af Casper P. og andre på holdet: Skal de det?
VIS FLERE

Annonce