Gaudu glæder sig til Luxembourg: Det er min bedste sæson hidtil
14. september 2021 11:30Foto: A.S.O. / Charly Lopez
af Mikkel Tofte Langerhuus

David Gaudu skal køre Tour de Luxembourg, hvilket han ser frem til. Franskmanden ser desuden tilbage på sæsonen, som han mener har været den bedste for ham, siden han blev professionel. 

Annonce

Efter en syvendeplads ved OL i Tokyo havde David Gaudu brug for en løbspause. Han er nu tilbage på cyklen, og han har kørt nogle franske endagsløb for at finde benene igen inden Tour de Luxembourg, som starter i dag, den 14. september. 

 

Trods den skuffende 11. plads i Tour de France mener Franskmanden dog, at den indeværende sæson har været den bedste på den største scene. 

 

"Jeg synes, det er min bedste sæson på pro -niveau. Det lykkedes mig at vinde en ikonisk etape på Tour of the Basker Country, på WorldTour -scenen. Jeg vandt i Ardèche mod stor konkurrence. Jeg blev nummer tre i et monument ved Liège-Bastogne-Liège. Jeg har opnået resultater hele sæsonen, med undtagelse af Paris-Nice som et styrt, fratog mig en god samlet klassifikation. Jeg var der fra mit første løb til OL, så jeg har ikke fortrudt. For nu tror jeg, at min sæson er blevet gennemført pænt, fra A til Z," siger Gaudu i en pressemeddelelse fra Groupama - FDJ. 

Overbevisende Van der Poel i hopla i Antwerpen

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Nu skal den 24-årige franskmand køre etapeløb i Luxembourg, hvor han tror, ruten passer ham godt, hvis han kan genfinde formen fra tidligere på sæsonen. 

 

"Jeg har kigget på etapeprofilerne, og det ligner noget for puncheurs. Så det kan være godt for mig, hvis jeg er i meget god form, især med mål på bakketoppen. Der er også en 28 kilometer lang enkeltstart, som ikke nødvendigvis passer mig. Det vil dog være en god mulighed for at arbejde med min enkeltstart, og jeg kan faktisk godt lide at gøre det mere og mere. Vi tager løbet dag for dag," fortæller Gaudu. 

 

Store mål i Lombardiet

David Gaudu sender en del rosende ord efter Thibaut Pinot, som har imponeret sin holdkammerat efter sit comeback. Og netop en Pinot i topform kan blive en stor hjælp for Gaudu i efterårets store mål, Lombardiet Rundt. 

Annonce

 

"Det er altid rart at vide, at du potentielt kan være i overtal. Med flere kort kan vi prøve ting, især i semi-klassikere som Tre Valli Varesine. Derefter vil Lombardiet Rundt naturligvis være hovedmålet. Og der kan det også være en fordel at være i overtal i finalen, hvis du bruger det godt," mener den unge franskmand. 

 

Selvom Gaudu går ind til de italienske efterårsklassikere som kaptajn, er han en holdspiller, som blot vil holdet det bedste - uanset om det giver ham eller en holdkammerat et topresultat. 

 

"Lombardiet Rundt får mig selvfølgelig til at drømme. Jeg vil gerne gå efter det bedst mulige resultat, og hvis det ikke er mig, håber jeg, at det bliver en anden rytter på holdet. Hvis vi formår at få en af os på podiet i Lombardiet, ville det allerede være rigtig, rigtig godt. Hvis det skulle ske for mig, ville jeg sikre to podier på begge årets monumenter, der er lavet til puncheur-klatrere. Det ville være en kæmpe succes," siger Gaudu. 

 

Annonce

INFO
Tour de Luxembourg
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE