EKSKLUSIVT

Gadgaard vender tilbage på dansk kontinentalhold
23. marts 2017 11:15Foto: Feltet.dk
af Jesper Johannesen

Morten Gadgaard vender tilbage til dansk og international cykelsport. Danskeren har skrevet kontrakt med Christina Jewelry-Kuma for denne sæson.

Annonce

Sidste år i oktober valgte Morten Gadgaard at indstille karrieren, men i løbet af vinteren er glæden ved at cykle vendt tilbage, og da han tilmed fik et tilbud, at han ikke kunne sige nej til. Så er danskeren tilbage i dansk cykelsport.


”Jeg har valgt at vende tilbage til cykelsporten, fordi jeg fik et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til,” forklarer Morten Gadgaard til Feltet.dk.
 

”Jeg kommer til at være en del af et projekt med nogle spændende ryttere. Jeg er helt sikker på, at jeg ville sidde med en forkert følelse om et par måneder, hvis jeg takkede nej til denne mulighed, så det rigtige valg var at gribe chancen.”


Morten Gadgaard fortæller, at hele kontrakten er faldet på plads indenfor ganske få dage. ”Jeg har på det sidste snakket godt med Claus Hembo (hovedsponsor, red.) og Christian Brandt (team manager, red.) om teamet og filosofien.”

I går aftes skrev Morten Gadgaard så under på den endegyldige kontrakt, så parterne har papir på hinanden i 2017.


Familien og kæresten blev spurgt til råds
Beslutningen var dog ikke helt så let, som den lyder, erkender Morten Gadgaard, som i vinterperioden har holdt formen vedlige med masser af ture på mountainbiken.
 

”At skulle tilbage og køre på kontinentalplan igen, er noget jeg dog har skullet tænke lidt igennem igen, fordi hvem har lyst til at stille op bare for at sige, at man har været med?”
 

”Jeg ved, at det bliver sindssygt hårdt at komme tilbage til den form, som jeg havde sidste år, især fordi jeg ikke har trænet specifikt til det hen over vinteren. Nu har jeg også et job, som svejser hos Give Stålspær, der skal passes, så der er noget logistik, der skal passes ind.”


”Jeg har ikke taget beslutningen alene, jeg har en familie og en kæreste, som har været meget forstående, og som vil bakke mig op omkring mit comeback. Der skal findes noget tid til træning og løbene - et eller andet sted. Den tid kommer jeg til at tage fra dem, så jeg er taknemlig over, at jeg har en meget forstående kæreste.”Foto: Holdets profil Fredrik Ludvigsson viser den nye trøje frem

Tilbage på kontinentalniveau - og jagte formen

Den 25-årige dansker vender tilbage rødderne, da han også sidste år kørte for Christina Jewelry, som dog kørte under en tysk licens. I 2017 er holdet og setuppet 100% dansk, da Christina Jewelry og Kuma er blevet navnesponsor for holdet Team Soigneur - Copenhagen Pro Cycling, som holdet hed i 2016.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at 2016 startede godt, men sluttede skuffende på grund af en rygskade. Familien Hembo var meget forstående sidste sæson og støttede mig altid.”

”Christian Brandts hold har altid haft et godt ry i cykelmiljøet iblandt kollegaerne, det er også et hold, som fungerer som en familie.

Ingen tvivl om at holdets overskyggende stjerne er Fredrik Ludvigsson, som kommer ind på holdet efter to år på WorldTouren, men styrken ligger i holdet. Det er et rigtig stærkt og alsidigt hold, som Brandt har samlet sammen til 2017.”


Morten Gadgaard ved ikke helt, hvor han står formmæssigt, men han har indikationer på, at formen ikke er helt skidt. Sidste år startede han godt med at vinde A-løbet i Bjergby og dagen efter at køre på podiet i Aalborg.

”Det første mål er at komme helt tilbage i form, selvom det er blevet til rigtig meget mountainbike henover vinteren, så mangler der nogle lange dage i benene, ligesom der også mangler noget fart. Lige pt er det lidt et kapløb med tiden, fordi jeg vil gerne være klar til GP Herning, som er mit hjemmebane løb.


Morten Gadgaard kender endnu ikke sit løbsprogram, men håber på at køre en god figur ved DM i holdløb og DM i Grindsted. Ligeledes håber han på, at holdet kan blive udtaget til PostNord Danmark Rundt.
 

”Men det vigtigste er, at holdet kommer i første række. Så må jeg se, om der bliver muligheder for at jagte mine personlige mål, når vi kommer i gang.”

Morten Gadgaard sæsondebuter i Rødekro i starten af april. ”Men inden det, venter der nogle hårde timer på landevejen, før jeg er klar til at sætte nummer på,” lyder det med et bredt smil.


Se hele Christina Jewelry-Kuma holdet for 2017

INFO
Christina Jewelry-Kuma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Annonce

ANNONCE