Fuglsang vinder i Tirreno - Yates forsvarer trøjen
17. marts 2019 16:40Foto: Sirotti
af Rasmus Brandt

Det lykkedes for danske Jakob Fuglsang at holde hjem, efter han kørte væk fra alle konkurrenterne med 25 kilometer til mål. Adam Yates forsvarede flot trøjen og det lykkedes for englænderen at tage tid på konkurrenten Primoz Roglic i det samlede klassement. Fuglsang avancerede til tredjepladsen med dagens præstation.

Annonce

Det var endnu en stærk dag for Astana i Tirreno-Adriatico, da holdets danske kaptajn Jakob Fuglsang satte alle til vægs ved at køre solo med 25 kilometer til mål.

 

Adam Yates og Primoz Roglic forsøgte at køre efter ham med 12 kilometer til mål, men danskeren holdt dem bag sig og kunne dermed køre i mål i ensom majestæt.

 

Mads Pedersen (Trek-Segafredo) gjorde sig bemærket ved at være med i dagens morgenudbrud, hvorfra han holdt langt ind i finalen og blandt andet sad sammen med Fuglsang i lang tid.

 

Adam Yates og Primoz Roglic kørte efter Fuglsang med 12 kilometer til mål, men det lykkedes ikke for de to at indhente danskeren.

 

På den afgørende stigning op imod mål satte Yates Roglic, men englænderen så dog aldrig den danske Astana-kaptajn igen.

 

Fuglsang kunne dermed fejre sin anden sejr i sæsonen på ganske sensationel vis. Sejren bringer desuden danskeren op på løbets tredjeplads kun overgået af Yates og Roglic på hhv første og andenpladsen

Annonce

 

Mads Pedersen kom ind på en flot syvendeplads på etapen.

 

 

Etapereferat

Dagens kuperede etaper mindede mere om en belgisk ardenner-klassiker end et italiensk etapeløb på profilen. Derfor var det igen i dag et hårdt løb rytterne skulle igennem.

 

Efter en intens start blev et relativt stort udbrud etableret: Nico Denz (Ag2r), Daniel Oss (Bora-Hansgrohe), Nathan Van Gooydonck (CCC), Ivan Rovny (Gazprom), Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy, Jorge Arcas (Movistar, Tosh van der Sande (Lotto Soudal), Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Julien Simon (Cofidis), Steve Morabito (FDJ), Davide Gabburo, Edoardo Zardini og Giovanni Visconti (alle Neri Sottoli) kom alle afsted og fik et stort forspring på hele 8:10 ned til feltet.

 

Flere hold ønskede dog at gøre løbet hårdt og både Team Sunweb og Jumbo-Visma satte snart folk frem i feltet, for deres respektive kaptajner Dumoulin og Roglic hvilket forkortede udbrydernes forspring markant.

Annonce

 

Med 47 kilometer til mål gjorde den hårde rute sit indtryk på udbryderne. Mads Pedersen, Zardini, Denz og Gabburo satte deres konkurrenter og kørte alene væk.

 

Astana begyndte at tage téten nede i feltet, og en forcering med 35 kilometer til mål betød at Fuglsang og Cataldo fik skabt en udskilning i feltet der gjorde at kun favoritterne sad tilbage.

 

Med 25 kilometer til mål kørte Fuglsang væk fra de andre favoritter, og han var snart oppe hos Gabburo og Pedersen der havde sat de andre udbrydere.

 

Det var derfor en trio der nu forsøgte at komme frem fra favoritgruppen hvor Alaphillippe blev for utålmodig og forsøgte at lukke hullet op til danskerne, hvilket dog mislykkedes for den ellers stærke franskmand.

 

Flere forsøgte efterfølgende at køre væk fra favoritgruppen hvor Fuglsangs holdkammerat Lutsenko sad og holdt farten nede. Blandt andre Sam Oomen, Tiesj Benoot, Jan Polanc og den ellers usynlige Vincenco Nibali forsøgte at komme op til Fuglsang-gruppen der med 15 kilometer igen havde et hul på 40 sekunder og fået tilslutning af Nico Denz.

Annonce

 

Med 12 kilometer til mål måtte de andre udbrydere slippe Fuglsang, der fortsatte i ensom majestæt op ad en stejl stigning, alt imens kørte Adam Yates og Primoz Roglic endelig afsted i et forsøg på at indhente Fuglsang.

 

Snart sad de to forhåndsfavoritter sammen og de optog jagten på Fuglsamg samt indhentede Pedersen og Gabburo der gik på hjul.

 

Op ad den afgørende stigning imod mål satte Yates turbo på. Det lykkedes for englænderen at plante Primoz Roglic, men indhente Fuglsang kunne han ikke.

 

Den 33-årige dansker kunne derfor triumferende løfte fingrene op imod himlen, i en hyldest til sin afdøde holdkammerat Michele Scarponi, og glæde sig over sin anden sejr i sæsonen samt en foreløbig tredjeplads i det samlede klassement.

 

Tirreno-Adriatico slutter på tirsdag med den afsluttende enkeltstart, hvor Fuglsang får sin sag for i at forsvare sin topplacering i klassementet.

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFavoritvurdering: Fredagens løb i Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Giro d’Italia

Landevej

Giro d'Italia-analyse: Fri for slovenske monstre

Landevej

Video i artiklenFølg fredagens tricky adriaterhavsetape i Giroen

Landevej

Video i artiklenPåkørt Giro-rytter: En lortefølelse

Landevej

Video i artiklenEfter rytterpåkørsel: Sportsdirektør smidt ud af Giroen

Landevej

Video i artiklenDansk Uno-X-rytter kolliderer med vagt

Landevej

Annonce