Breaking!

Fuglsang vinder Dauphine - Van Baarle tager sidste etape
16. juni 2019 16:59Foto: A.S.O. / Alex Broadway
af Andy Pedersen

Jakob Fuglsang kom aldrig under pres på dagens sidste etape af Criterium du Dauphine, hvor Dylan Van Baarle tog sig af etapesejren, efter resterne af morgenudbruddet holdt hele vejen til målstregen.

 

 

Annonce

Dermed ender danskeren med at tage sin anden samlede sejr i det franske WorldTour-løb på bare tre år, hvilket må siges at være den optimale optakt til næste måneds Tour de France for den danske kaptajn.

 

Dylan Van Baarle kørte finalespurten mod sin udbrudskammerat Jack Haig, men australieren måtte altså lade hollænderen rende med sejren i en tæt spurt.

 

Etapereferat:
Dagens etape startede uden flere profiler, herunder Darwin Atapuma (Cofidis), Casper Pedersen (Team Sunweb) og Michael Woods (EF Education), som udgik inden etapens start. Der var angreb lige fra starten, men feltet kom alligevel samlet til den første bjergspurt, som blev vundet af franske Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quickstep).

Jakob Fuglsang vinder Criterium du Dauphiné igen - Van Baarle tog etapen

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Den efterfølgende stigning gav dog et stort udbrud chancen. Dylan van Baarle (Team INEOS), Carl Frederik Hagen (Lotto-Soudal), Herman Pernsteiner (Bahrain-Merida), Carlos Verona (Movistar), Felix Grossschartner (Bora-hansgrohe), Jack Haig (Mitchelton-Scott), Warren Barguil (Arkéa-Samsic), Sebastien Reichenbach (Groupama-FDJ), Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), Sepp Kuss (Jumbo-Visma), Julien Bernard (Trek-Segafredo) og Alessandro De Marchi (CCC) kørte alle væk og fik et hul til feltet.

 

Alaphilippe kunne fra udbruddet også tage sig af den næste bjergspurt, mens Astana tog kontrollen i feltet. Jesper Hansen (Cofidis) styrtede, men kunne efterfølgende vende tilbage til feltet, mens Alaphilippe sikrede sig bjergtrøjen i løbet med sejren på den tredje bjergspurt.

 

Fuglsang kommer godt gennem Corbier
Udbruddet øgede forspringet på Corbier og lagde sig dermed umiddelbart lunt i svinget. Astana havde fortsat kontrollen med feltet for den førende Jakob Fuglsang (Astana). Der var forventet den helt store angrebsomgang på Corbier for at sætte Fuglsang under pres, men den udeblev og danskeren kom helskindet over stigningen.

Annonce

 

Efter Corbier var udbruddets forspring på omkring fire minutter, mens Mitchelton-Scott mistede Adam Yates, som udgik af løbet undervejs på etapen. Spænding var der først at finde, da UAE Team Emirates sendte Rory Sutherland (UAE Team Emirates) til fronten for at bidrage til arbejdet.

 

Mens tempoet blev højere, tog AG2R også del i arbejdet, hvilket endte med at koste for Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) som røg af feltet, selvom tempoet ikke for alvor var gået i vejret.

 

Udbruddet splittes på Rives
Da udbruddet ramte Rives-stigningen med 20 kilometer til mål, slog Barguil og Hagen et hul. Feltet havde halveret forspringet, og derfor endte det med at blive en spændende duel mellem den stærke duo i front og et felt, som gerne vil kæmpe med om sejren på dagens etape.

 

Barguil og Hagen blev hentet af Kuss, De Marchi, Reichenbach, Haig og Van Baarle, hvorefter Kuss angreb og satte gruppen under pres. I feltet satte Team Ineos et højt tempo for at sætte tingene under pres for favoritterne, mens Van Baarle og Haig lå alene helt ude foran med Alaphilippe og Hagen som førsteforfølgere efter angreb fra de to duoer.

 

Feltet kom over Rives med mange profiler, hvilket igen var en fordel for Jakob Fuglsang. Haig og Van Baarle kom ned af stigningen med et halvt minut og skulle dermed køre om sejren. Med seks kilometer til målstregen sendte Astana Magnus Cort (Astana) frem for at føre gruppen af favoritter, som bestod af omtrent tyve mand.

Annonce

 

Sejr til Van Baarle - Fuglsang kører den hjem
Alaphilippe eksploderede i finalen, og dermed kunne Hagen ikke gøre noget ved duoen i front. De to kørte sammen til mål, hvor Dylan Van Baarle endte med at overspurte Haig. Hagen tog sig af tredjepladsen, mens Sebastien Reichenbach og Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) forsøgte at sætte Astana-mandskabet under pres med en forcering i finalen.

 

Det endte dog ikke med at gøre nogen forskel for Jakob Fuglsang, som sad trygt i hjulet på Pinot, mens andre favoritter som Richie Porte (Trek-Segafredo) faldt af. Danskeren holdt sig hele vejen til mål i det decimerede felt og endte med at få karrierens anden sejr i det franske bjergetapeløb.

 

Jakob Fuglsang kommer dermed ud af optaktsløbene til Tour de France med det mest optimale resultat, som han kunne opnå.  

INFO
Astana - Premier Tech
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Startliste Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Eksklusivt interviewRoglic-chef: Den komplette rytter vinder Touren

Landevej

Tour de France: Holdoversigt

Landevej

Udover enkelstarten: Asgreen åbner for finalejagt i Frankrig

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro dell'Appennino

Landevej

Annonce

ANNONCE