Annonce

EKSKLUSIVT

Fuglsang vil slå Rolf Sørensens monument-samling
22. januar 2021 12:25Foto: Astana Pro Team
af Rasmus Brandt

Jakob Fuglsang har indstillet sigtet: Han vil blive den mest vindende danske rytter i monument-sammenhæng. Rolf Sørensen står dermed for skud, og ifølge Fuglsang selv kan årets Flandern Rundt blive starten på en regulær brostens-kampagne i de kommende år for den 35-årige dansker.

Fuglsang og Bilbao sætter Kelderman af!

se mere cykling på

Denne artikel er anden del af en artikel-serie med Jakob Fuglsang. Du kan læse første del om Fuglsangs mulige pensions-planer her.

 

Flandern Rundt er for bare anden gang i karrieren på Jakob Fuglsangs løbsprogram i år.

 

Danskeren, der allerede har vundet to monumenter i form af Liege-Bastogne-Liege og Lombardiet Rundt, annoncerer selv, at han er på monument-jagt med et klart formål:

 

Han vil skrive dansk cykelsportshistorie, fortæller han til Feltet.dk.

 

”Jeg stiller ikke op i Flandern Rundt, hvis ikke det er for at vinde det. Målet er at slå Rolf Sørensen,” fortæller Fuglsang til Feltet.dk med henvisning til Sørensens samling af monument-sejre, der for nuværende er lige så stor som den 35-årige rytters.

 

Danskeren har efter eget udsagn lidt hjælp i baghånden fra den nu pensionerede brostens- og Ardenner-profil, der i sine velmagtsdage lykkedes med at vinde netop Flandern Rundt i 1997.

Annonce

 

”Han har lovet, han vil give nogle fif til Flandern, om han så vil det, må tiden vise,” fortæller en grinende Fuglsang til Feltet.dk.

 

En sjælden fugl på pavéerne. Dette syn bliver vi muligvis mere vant til i de kommende år

 

Hjælp kan der blive brug for, for Jakob Fuglsang ved godt, at Flandern Rundt er et svært løb at mestre.

 

Den 35-årige silkeborgenser, der nu bor i Monaco, har dog stadig den ungdommelige tilgang til i år, at han stadig er ved at lære, samt at han kan blive bedre.

 

”I første omgang skal jeg med for at lære. Jeg kørte for et par år siden og gjorde det hæderligt som hjælper for Lars Boom. Dengang bad jeg om at køre, og det er det samme i år,” fortæller Fuglsang om 2016-udgaven af Flandern Rundt, hvor han blev nummer 25.

Annonce

 

Fuglsang erkender dog også, at udover Flandern Rundt bliver det vanskeligt at vinde et tredje eller tilmed et fjerde monument. De øvrige monumenter Paris-Roubaix og Milano-San Remo er nemlig noget vanskeligere for ham.

 

”Det kunne være fedt at tilføje et monument til listen og måske endnu et. Men udover Flandern Rundt begynder de andre løb at være lidt udenfor mit terræn. Nu vandt Vincenzo Nibali Milano-San Remo, så det er ikke fordi, det er umuligt, men de to første, jeg har vundet, er nok de to, der ligger mest ligefor,” ræsonnerer Fuglsang.

 

Har selv skræddersyet løbsprogrammet

Som den store profil på Astana har Jakob Fuglsang en del råderum, når det kommer til, hvad han vil køre i løbet af sæsonen.

 

Det afspejler sig også i hans løbsprogram, som danskeren er svært tilfreds med.

 

”Jeg er glad for mit program. Jeg har selv været med til at lave det, så jeg kan ikke tillade mig at klage,” fortæller han glad fra Astanas træningslejr i Spanien.

Annonce

 

Fuglsang starter sæsonen vanligt med Ruta del Sol i februar, inden turen går til Italien med Strade Bianche og Tirreno-Adriatico. Derfra får han en pause inden Flandern Rundt venter efterfulgt af Baskerlandet Rundt og så Ardenner-klassikerne.

 

Danskeren valgte aktivt ikke at satse fuldt ud på brostenene endnu, og derfor er den første sæson-halvdel primært bygget op omkring Ardenner-ugen, hvor danskeren fortsat ønsker at høste succes.

 

Dermed bliver Flandern Rundt en enlig brostens-svale i år, men det er lige så meget for at teste vandene med henblik på næste år.

 

”Jeg skal direkte videre til Baskerlandet umiddelbart efter Flandern Rundt, så i første omgang er jeg med for at lære, og for at se om næste år skal være endnu mere klassiker-præget, og om jeg skal til at køre Dwars Door Vlaanderen og de andre løb op til Flandern for at være i bedst mulig form. Ardenner-ugen ved jeg, jeg er god i. og den bliver hovedmålet,” forklarer Fuglsang, der forleden udtalte, at han kunne se sig selv køre indtil OL i 2024.

 

Det bliver dermed en hjemmevant Ardenner-kampagne for Fuglsang med et lille krydderi ifølge ham selv.

Annonce

 

”Så det er en klassisk Ardenner-forberedelse med et lille løb i Flandern inden,” slutter en glad og sarkastisk Fuglsang af.

 

Det lille løb i Flandern bliver kørt 4. april. Sidste år blev Flandern Rundt afviklet på en 243 kilometer lang rute.

INFO
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
Astana - Premier Tech
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ballerini knuser modstanderne i unormal Omloop-udgave

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Video i artiklenInterview med Caleb Ewan efter etape sejr

Video

LIVE nu: Brostenssæsonen er i gang!!!

Landevej

Video i artiklenCaleb Ewan vinder sidste etape af UAE Tour

Video

Annonce