Fuglsang: Jeg spildte otte år af min karriere
22. april 2021 11:50Foto: Astana Pro Team
af Mikkel Tofte Langerhuus

Jakob Fuglsang sammenligner sit karriereforløb med de nye unge stjerner, der vinder store løb med det samme, de træder ind på den professionelle scene. De får fra dag et kostvejledning af en lang række diætister, hvilket Fuglsang manglede i sin karrieres begyndelse, men han er i tvivl om, hvor længe de unge stjerner kan forblive på toppen. 

Annonce

I et interview med den belgiske avis Het Nieuwsblad fortæller Jakob Fuglsang, at han brugte otte år af sin karriere på ikke at spise nok. 

 

”Jeg spildte otte år af min karriere på at spise for lidt. Ingen påpegede det overfor mig, fordi det var noget, du som rytter selv måtte opdage. Når en ung rytter (i dag, red.) spiser for lidt i én dag, rettes det straks,” lyder det fra Fuglsang til den belgiske avis. 

 

Den 36-årige dansker har leveret sine største resultater i karrierens aldersmæssige efterår, men han siger, at han havde præsteret bedre fra første dag i feltet, hvis han havde startet sin karriere i dag. Det skyldes ifølge Fuglsang, at de unge ryttere bliver bedre vejledt i dag, end da han var nyprofessionel. 

Interview med Jakob Fuglsang før Fleche Wallonne

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

"Alle hold har i dag en hel hær af diætister. Jeg var nødt til selv at lære det gennem mine fejl," lyder det fra Fuglsang. 

 

Den danske Astana-rytter slår ikke desto mindre fast, at han ikke ville have startet sin karriere 15 år senere, hvis han fik muligheden, selvom han, efter eget udsagn, havde præsteret bedre tidligere i karrieren. Han betvivler nemlig, hvor længe de unge ryttere i dag kan forblive på toppen. 

 

"Nogle gange er jeg i tvivl om den nuværende tilgang. At træne benhårdt i december for at være klar på første løbsdag... Jeg er nysgerrig på, hvor de unge fyre vil være om ti år. ”

Annonce

 

Jakob Fuglsang kørte over målstregen som nummer 17 i gårsdagens Fléche Wallone. På søndag skal danskeren igen i aktion, når han skal forsøge at genvinde sin titel fra 2019 i Liége-Bastogne-Liége. 

 

Annonce

INFO
Astana - Premier Tech
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Annonce

ANNONCE