Fuglsang: Jeg forstod ikke Jumbo-Vismas taktik
08. april 2021 18:50Foto: Sirotti
af Joachim Alexander Farshøj

Jakob Fuglsang var undervejs på dagens etape i Baskerlandet Rundt i offensiven, men i stedet for Fuglsang var det holdkammeraten Ion Izagirre, der løb med sejren. Fuglsang forstod dog ikke helt, hvordan det kunne lade sig gøre.

Annonce

Jakob Fuglsang var ikke helt med på, hvad Jumbo-Visma havde gang i på fjerde etape af årets Baskerlandet Rundt.

 

Den danske monumentvinder var selv blandt de første til at blæse på angreb på dagens sidste stigning, men dette lykkedes ikke, og i stedet kørte en seksmandsgruppe afsted på den efterfølgende nedkørsel. Denne gruppe endte med at løbe med både etapesejr og førertrøje, og selvom Jumbo-Visma havde Jonas Vingegaard siddende i gruppen, forstod Fuglsang efter etapen ikke, hvorfor hollænderne ikke lukkede hullet.

 

”For at være ærlig forstod jeg ikke Jumbo-Vismas taktik. Hvis man har førertrøjen og flere hjælperyttere i samme gruppe, er det underligt, man ikke prøver at lukke hullet. I tilfældet af en spurt havde Roglic haft gode chancer (for at vinde, red.). Jeg er dog bare glad og overrasket over, at vi vandt, for både radioen og Ion (Izagirre, red.) sagde, han blev toer, indtil de fandt ud af, han vandt på målfoto,” fortalte Jakob Fuglsang lige efter etapen til Cycling Pro Net.

Jasper Philipsen vinder Schjeldeprijs 2021 – se slutspurten her

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Etapen var generelt ét stort kaos fra kilometer 0, hvor alle hold ville have folk med i udbruddet. Når det sker, tager det som regel rigtig lang tid for et udbrud at komme afsted, og således gik det også i dag, hvor det tog mere end 100 kilometer. Det var derfor en ægte indianer-etape fra startstreg til målstreg, ifølge Fuglsang.

 

”Alle ville i udbrud, eller alle hold ville i hvert fald gerne have en mand med i udbruddet, og Jumbo-Visma lod feltet gå amok. Udbruddet kørte efter 100 kilometer med fuld gas, så det var en hård dag. Vi ville virkelig gerne have en i udbrud, så da de kørte (uden Astana-ryttere, red.), ville vi ikke bare give op og lade udbruddet køre om sejren.”

 

”Vi holdt udbruddet i kort snor, og så var taktikken, at vi skulle se, om Alex Aranburu kunne komme med henover den sidste stigning til en spurt, eller vi skulle prøve noget andet. Jeg prøvede at kørte væk et par gange, og så til sidst kom Ion (Izagirre, red.) afsted, mens de store favoritter kiggede på hinanden. Det var faktisk et lidt underligt løb,” lød det fra den Astana Premier Tech-stjernen.

Annonce

 

Baskerlandet Rundt fortsætter i morgen med det tætteste, man kommer på en sprinteretape i den nordspanske region.

 

Annonce

INFO
Astana - Premier Tech
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Itzulia Basque Country
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Officielt: Sagan og Ackermann forlader Bora

Landevej

Ineos-belgier kæmper med sygdom

Landevej

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE