Frustreret Nibali må fokusere på hjælperolle
15. maj 2021 20:00Foto: Sirotti
af Emil Ipsen

Hajen fra Messina har opgivet egne ambitioner efter styrt på 8. etape og fokuserer nu på at hjælpe holdkammeraten Giulio Ciccone i resten af Giroen, afslører han i et interview til Cyclingweekly. 

Annonce

Det går ikke godt for Vicenzo Nibali (Trek-Segafredo) med at forsøge og vinde hans tredje sejr i Giro d'Italia. 

Den stærke italiener brækkede håndleddet kun få uge inden starten på årets Giro d'Italia og i dag blev ondt værre, da han styrtede i et sving. Et styrt ,der kom kun kort tid efter, at han havde fået måtte skifte hjul efter en punktering. 

"Min Giro startede op ad bakke, og det er ikke blevet meget bedre," udtaler Nibali i et interview til Cyclingweekly efter dagens etape. 

 

"Jeg har været igennem meget i dag især i den første del af etapen. Først en punktering og derefter gled jeg i et sving på vej gennem lille by," supplerer han. 
 

Vicenzo Nibali kom heldigvis ikke til skade i styrtet, men på trods af det, lød han ikke specielt optimistisk efter dagens etape. 

"Jeg har fået et par blå mærker. Men sådan er det lige nu; jeg er nødt til at komme igennem det. Jeg vil tænke på at restituere mig og se fremad i stedet," fortæller den tidligere dobbelte vinder af Giroen. 

Nibali har indtil videre været ret usynlig i årets Giro d'Italia og er placeret på 16.pladsen 1.43 efter den førende rytter - Attila Valter (Groupama-FDJ). 

Trek-Segafredo og Nibali vil deres istedet prøve at hjælpe deres anden italiener Giulio Ciccone, der indtil videre har imponeret i dette års Giro med en 7. plads kun 41 sekunder efter Valter i klassementet. 

 

"Vi har Ciccone, der kører stærkt. Det er rigtigt vigtigt, at vi er tæt på ham og støtter ham som et hold i resten af Giroen. I morgen bliver en hård og vigtig etape. Lad os derfor fokusere på holdets bedste chance," afslutter Nibali interviewet. 

9.etape bliver en hård etape. Etapen er 158 km og køres fra Castel di Sangro til Campo Felice. Etapen starter på en uklassificeret stiging, hvorefter der skal køres fem yderligere stigninger, hvoraf 4 er klassificeret

INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Eksklusivt interviewRoglic-chef: Den komplette rytter vinder Touren

Landevej

Tour de France: Holdoversigt

Landevej

Udover enkelstarten: Asgreen åbner for finalejagt i Frankrig

Landevej

Annonce

ANNONCE