Froome melder fra i Japan: Jeg er ikke klar til løb endnu
26. oktober 2019 15:57Foto: A.S.O. / Alex Broadway
af Andreas Würtz Adamsen

Selvom det længe så ud til, at Froome ville vende tilbage på cyklen i søndagens japanske Saitama Criterium, må den firedobbelte Tour-vinder lørdag melde fra. 

Annonce

Når Saitama Criterium afvikles i Japan søndag, bliver det uden den firedobbelte Tour de France vinder Chris Froome. Froome havde ellers udset det japanske løb, der er et opvisningsløb i stil med de mange gadeløb, der køres lige efter Tour de France, som en passende lejlighed til at vende tilbage til cykelløb.

 

Det er snart fem måneder siden, den 34-årige brite styrtede under en rekognosceringstur optil Critérium du Dauphinés enkeltstart på fjerde etape. Her pådrog INEOS-rytteren sig et væld af brud og alvorlige skader, der har holdt ham væk fra landevejen lige siden.

 

Selvom Froome nu har været tilbage på cyklen i nogle uger, har det været med yderst lav intensitet. Den kenyansk-fødte superstjerne har således stadig en plade i hoften og skruer lige over knæet, mens Froome stadig er så medtaget af styrtet, at han ikke kan gå normalt.

 

Ikke klar til accelerationerne

Froome brugte fredagen på at få set nogle af stigningerne på næste års OL-rute, blandt andet i selskab med Romain Bardet, holdkammerat Michal Kwiatkowski og danske Jakob Fuglsang. På trods af at Froome er utroligt glad for at være tilbage på cyklen, bliver det dog ikke til deltagelse i søndagens Saitama Criterium:

 

”Jeg er bare ikke helt klar til at være tilbage i feltet og skulle accelerere ud af svingene i et criterium. Derfor håber jeg, at jeg i morgen kan køre holdtidskørslen med drengene, men jeg er ikke kommet mig nok til at deltage i løb endnu,” fortæller Froome ifølge Cyclingnews.com.

 

Med styrtet under opvarmningsturen i Frankrig i midten af juni sluttede Froomes sæson altså også, og dermed må den britiske superstjerne gå tomhændet ud af 2019 sæsonen. Det er ikke sket siden 2010, at Froome ikke har formået at vinde en sejr i løbet af en sæson.

Annonce

 

Fantastisk at være tilbage i boblen
Klassementsfænomenets tilbagevenden må altså vente lidt endnu, men ikke desto mindre udtrykker Froome enormt stor glæde over bare at være til stede i forbindelse med det japanske løb, der er blevet afviklet siden 2013:

 

”Det er ikke det samme at overvære tingene gennem en skærm. Selvom det ikke er et rigtigt væddeløb, så er det fedt at være sammen med rytterne igen. Jeg havde helt sikkert brug for det. Jeg kunne godt fokusere udelukkende på at komme mig, og det er også alt, hvad jeg har gjort de seneste måneder. Nu er jeg glad for at blive integreret i cykelverdenen igen,” siger Froome ifølge Cyclingnews.com.

 

Når Saitama Criterium afvikles søndag, bliver det blandt andet med et gadeløb og en holdtidskørsel på programmet, mens der ligeledes er linet en masse interviews og sceneevents op for de japanske cykelfans. På løbets startliste er blandt andet Jakob Fuglsang, Egan Bernal, Primož Roglič, Romain Bardet og Matteo Trentin.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Evenepoel inden bjergslag: Stadig tidligt i Giroen

Landevej

Video i artiklen”Kommer de ikke op dér, får de en ørefine” – Brian Holm og co. vender Mollema/Bouchard-hul

Video

Video i artiklenBouchard og Mollema igangsætter jagten med 133 kilometer til mål

Video

Video i artiklenMäder og Ravanelli med i seksmandsudbrud – se frontgruppen i aktion her

Video

Ungt dansk hold med andenplads i Hong Kong

Bane

Eksklusivt interviewVejkaptajnen Kragh ser fremad: Vi skal have mere ud af det

Landevej

Video i artiklenLIVE nu: Hvem slår til på Giroens anden bjergetape?

Landevej

Annonce