Froome garanterer ikke tilbagevenden til topniveau
28. oktober 2019 21:20Foto: Tour de Yorkshire
af Joachim Alexander Farshøj

Chris Froome er så småt ved at blive en almindelig cykelrytter igen efter det grufulde styrt under en rekognoscering af en Critreium du Dauphiné-enkeltstart i juni, men briten lover ikke, at han nogensinde rammer sit gamle niveau igen.

Annonce

Chris Froome er på vej tilbage til løbsscenen, men i hvilken forfatning, det bliver, er uvist.

                         

Den firedobbelte Tour de France-vinder er først for nyligt begyndt at kunne cykle nogenlunde ordentligt igen efter styrtet i juni, og selvom han - ambitiøs som altid - går målrettet efter den femte Tour de France-sejr, er intet sikkert i forhold til hans fysiske formåen fremover.

 

”Der er ingen garantier i sport eller i livet med sådan en proces (han har været igennem siden styrtet, red.), men hvis jeg er tilbage på løbsscenen i februar, ved jeg ikke, hvad mit niveau ville være, men jeg ville håbe, at jeg i løbet af fire måneder ville kunne køre Tour de France som sædvanligt. Det er mit mål, og indtil jeg finder en grund til at tro på, at det ikke længere er muligt, er det mit mål,” fortalte den sympatiske superstjerne til Cyclingnews.com ved weekendens Saitama Criterium.

 

Der nemlig ikke længere tvivl om, at styrtet ikke direkte kommer til at sætte en stopper for Froomes karriere, men om han nogensinde finder fordums styrke igen, er der ingen, der ved - ikke engang Froome selv.

 

Det ville dog utvivlsomt plage den ærekære Froome i lang tid, skulle han stoppe karrieren blot én Tour de France-sejr fra at blive medlem af den yderst eksklusive klub for femdobbelte vindere af verdens største cykelløb, der lige nu kun tæller Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain, og det lægger han heller ikke selv skjul på.

 

”Det er det, der motiverer mig for øjeblikket (at vinde et femte Tour de France, red.). Jeg føler, at jeg er meget tæt på at blive et medlem i klubben af femdobbelte Tour de France-vindere. Det er et virkelig stort mål for mig,” lød det videre fra Froome.

 

Team Ineos-stjernen, der før årets Tour de France brækkede et hav knogler og tabte næsten to liter blod, skulle i den netop afsluttede weekend have kørt sit første løb siden Criterium du Dauphiné i form af et japansk kriterium, men det måtte han i sidste ende melde fra til. At han er på vej tilbage, er der dog ikke nogen spørgsmålstegn ved.

Annonce

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Skuffede sølvvindere: Mærkeligt at være skuffet over sølv

Bane

Video i artiklenDet perfekte holdløb udeblev: Holm & Bay analyserer dansk nederlag

Video

Video i artiklenHolm & Bay: Tape-snakken har skabt for meget støj om de danske ryttere

Video

Video i artiklenSportschef: Vi er skuffede i dag, men klar i morgen

Video

Video i artiklenDet føles mærkeligt at være skuffet over sølv: Interview med slukørede danske ryttere

Video

Video i artiklenNej, nej nej! Polak og malay ramler sammen på banen

Video

Video i artiklenSølv til Danmark: Se de danske baneryttere modtage medaljer

Video

Annonce

ANNONCE