Frank Jensen om udskudt TDF: Mere og mere sandsynligt
24. juli 2020 16:20Foto: A.S.O. / B.Bade
af Marcus Bjelskou

Overborgmester i København, Frank Jensen, forhandler med ASO om nye datoer til den danske Tour-start i 2021. 

Annonce

Sportssommeren i 2021 bliver en særdeles presset en af slagsen. Både OL, EM og Tour de France skal afvikles i løbet af juni, juli og august, og det har sidste stykke tid givet anledninger til et kalendermæssigt puslespil.

 

København skal nemlig både agere vært for starten på Tour de France og samtidig afvikle fire kampe til EM i fodbold. Tre gruppekampe og en ottendedelsfinale. 

 

ASO vil gerne starte Tour de France tidligere end planlagt af hensyn til OL og EM, således at de tre sportsbegivenheder ikke kolliderer alt for meget. Men det ønske har Københavns værtskab afvist, da byen også skal dedikere sit fokus til sine EM-kampe.

William Clarke vandt sidste etape af det virtuelle Tour de France

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Derfor skulle ASO have kontaktet den franske region Bretagne, som en mulig plan B for Tourens Grand Depart. 

 

At rykke Tour de France-starten i Danmark et år, så verdens største cykelløb i stedet lægger vejen forbi i 2022 er i dén grad stadig en mulighed.

 

"Vi har en kontrakt med Tour de France-ledelsen ASO, der siger, at der skal køres Tour de France i København og Danmark i dagene den 2.-4. juli 2021. Nu har den olympiske komité sagt, at de ikke ændrer på datoen for afviklingen af landevejsløbet til OL, og det har presset Tour-ledelsen til at sige, at så starter Touren en uge tidligere i 2021," fortæller Københavns overborgmester, Frank Jensen, til DR.

Annonce

 

"Det løber lige ind i EM i herrefodbold [..] så det tyder mere og mere på, at det først er sandsynligt, at vi kan afvikle en meget stor international sportsbegivenhed - den største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed - nemlig Tour de France, i  2022," lyder det videre fra overborgmesteren, der også er formand for den danske Tour de France-start.

 

Oprindeligt skulle København have lagt asfalt til en enkeltstart på første etape, så Touren startede den 2. juli 2021 og derefter besøgte både Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg på de efterfølgende etaper. 

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Eksklusivt interviewRoglic-chef: Den komplette rytter vinder Touren

Landevej

Annonce

ANNONCE