EKSKLUSIVT

Fra lockdown til VM-udtagelse: Det føles lidt specielt
16. oktober 2020 09:00Privatfoto
af Christian Frese

For syv måneder siden havde Fie Østerby fortsat sin virtuelle løbsdebut til gode, men nu skal den 28-årige repræsentere Danmark ved VM, og det er Uno-X Cup-toeren særdeles glad for.

Annonce

Fie Østerby glæder sig til at repræsentere Danmark ved VM i e-cykling.

 

Den 28-årige forsvarede de dansker farver ved EM på landevej tilbage i august, og til december skal hun i selskab med Marie-Louise Hartz Krogager gøre det samme fra hometraineren.

 

”Jeg er virkelig glad og meget beæret over at blive udtaget til det første officielle verdensmesterskab i e-cykling. Det er jo historisk, og jeg ser frem til at være en del af dette. Det er altid en ære at repræsentere Danmark ved et mesterskab”, fortæller Østerby i en skriftlig meddelelse til Feltet.dk.

Radio Tour - taler Giro, 12. etape: Giro aflysning, midtvejsstatus og 13. etape

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Danskeren er bosiddende i Spanien, hvor hun til dagligt kører for Girona Club Esportiu Bike, men i kraft af corona har de fleste af hendes løb i år fundet sted på Zwifts virtuelle veje.

 

”Det har været et svært år - særligt under lockdown, hvor det jo egentlig var der, at jeg blev introduceret for Zwift og e-cykling, så det føles egentlig lidt specielt for mig. Jeg havde ikke regnet med, at det, der skete under lockdown, ville ’belønne’ sig på denne måde”, forklarer hun.

 

Østerby havde aldrig tidligere kørt et virtuelt cykelløb, men da Spanien fra midten af marts lukkede ned med udgangsforbud i næsten syv uger, blev hun grebet af Zwift.

Annonce

 

Østerby deltog i både Feltet.dk Race Series og Uno-X Cup for at holde formen ved lige i jagten på en professionel kontrakt på landevejen.

 

Kontrakten lader endnu vente på sig, men nu har danskeren så sikret sig en mulighed for at vise sig frem på den største virtuelle scene.

 

”Det har jo egentlig ikke været et mål for mig at skulle køre noget VM eller andre store turneringer i e-cykling i år, da mit fokus har været på landevejen, men jeg er super motiveret for at skulle kæmpe om de famøse regnbuestriber”, slutter hun.

 

Østerby sluttede som samlet toer i Uno-X Cup efter den anden danske VM-deltager Krogager.

VM køres den 9. december, og du kan se samtlige danske ryttere til mesterskabet lige her.

 

Annonce

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Optimistisk Mørkøv: Stort hvis jeg kan hjælpe Cavendish tilbage

Landevej

Video i artiklenTour de France: Ungdomstrøjen

Landevej

DCU har udtaget OL-holdet på landevejen

Landevej

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Annonce

ANNONCE