EKSKLUSIVT

Foldager slog verdens bedste: Klart min største sejr
13. oktober 2020 19:00Foto: Team PO Auto CeramicSpeed
af Christian Frese

Anders Foldager beviste, at han er et brandvarmt bud på at repræsentere Danmark ved VM i e-cykling, da den 19-årige mandag aften vandt åbningsetapen af Zwift Racing League. Feltet.dk har talt med teenageren ovenpå den store triumf.

Annonce

Danske Anders Foldager var i går aftes hurtigst, da den internationale Zwift-elite tog hul på platformens pt. mest prestigefyldte liga, Zwift Racing League.

 

Dermed sikrede den 19-årige Team PO Auto CeramicSpeed-rytter sig sin hidtil største sejr på hometraineren.

 

Det bekræfter hovedpersonen selv overfor Feltet.dk i dag.

Sagan-sejr i Giroen! Bryder 455 dages sejrstørke

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Det er klart den største sejr, som jeg har på Zwift. Det er der ikke nogen tvivl om. Jeg vandt heller ikke nogen afdelinger under Feltet-cuppen i foråret, så det må være den største”, siger Foldager.

 

Efter 50 udmagrende og kuperede kilometer skulle et reduceret hovedfelt på 46 ryttere afgøre løbet på en 900 meter lang bakke á 4 %.

 

Her blev Foldager fanget i den bagerste del af gruppen, men med 300 meter igen indledte teenageren ved hjælp af en power up og tæt på 1000 watt en vanvittig opkørsel gennem feltet.

Annonce

 

”Det virkede til, at jeg måske kom til at sidde lidt for langt tilbage. Men jeg tror, at mange satsede på at bruge fjer-power up´en i finalen, fordi det sluttede op ad bakke. Men vi kørte alligevel så stærkt, så da jeg klikkede aero-power up´en af, så skød jeg bare op gennem feltet”, forklarer Foldager og tilføjer:

 

”Jeg fik timet den helt perfekt med at ramme fronten med godt 100 meter til stregen, og så kunne de ikke nå forbi mig igen. Det var fedt endelig at få timet en spurt rigtigt”.

 

På Zwifts officielle livestream kunne seerne opleve den lyseblå PO Auto-trøje blæse forbi rytter efter rytter og først over målstregen, men Foldager afslører, at han ikke selv så ret meget af afslutningen.

 

”Jeg kigger lige op og kan se, at jeg bevæger mig fremad, men jeg ser ikke, at jeg kører først over stregen. Så det var bare at kigge ned og træde alt, hvad man kan, når man først åbner spurten. Det var bare fuld hammer. Jeg tror, at jeg åbner spurten som nummer 20-25, så jeg vidste godt, at den skulle have helt til stregen, hvis jeg skulle nå forbi alle”, fortæller han.

 

Zwift Racing League samler cremen af Zwifts absolutte elite, og Foldager beskriver da også åbningsløbet som et særdeles hårdt et af slagsen, hvor særligt bakkerne med indlagte spurter på toppen gjorde ondt i stængerne.  

Annonce

 

Foldagers sejr var med til at sikre Team PO Auto CeramicSpeed en foreløbig tredjeplads i holdkonkurrencen, men den 19-årige dansker afslører, at resultatet kunne have været endnu bedre.

 

”Vi var uheldige med, at (Frederik) Muff fik et dropout. Vi havde regnet med, at han skulle tage nogle point. Både på vulkanen (indlagt spurt, red.) og på målstregen selvfølgelig. Jeg ved ikke, om (Christian) Gorm også fik et dropout. Han kører i Spanien, så der kan være noget med internetforbindelsen dernede”, udtaler Foldager.

 

Team PO Auto CeramicSpeed fik således blot tre mand i mål med Nicklas Amdi Pedersen som nummer 11 og Emil Toudal som nummer 32.

 

Det danske mandskab er pt. rangeret som det næstbedste hold i verden på Zwiftpower-ranglisten, og Foldager mener, at holdet også har potentialet til at befinde sig i toppen af ligaens holdkonkurrence, når Zwift Racing League slutter den 30. november.

 

”Ja, det tror jeg. Det er jeg faktisk ret sikker på, at vi godt kan. Når folk lige kommer over de første par uger her, der er jo mange af os, der har kørt en landevejssæson, så tror jeg, at alle os, der har kørt landevej, kommer til at være godt kørende igen. Så har vi jo også dem, som kører på Zwift hele tiden, og som er rutinerede i de fladere løb og kan lave gode resultater der”.

Annonce

 

Foldager er selv blandt de ryttere, som netop har afsluttet årets landevejssæson, hvorfor etapevinderen har besluttet at stå over anden etapes holdtidskørsel.

 

Teenageren er dog ganske fortrøstningsfuld for, at holdkammeraterne vil være i stand til at forsvare tredjepladsen.

 

”Vi har ti mand på holdet, som er motiverede for at gøre det godt, så der er ingen tvivl om, at når vi i går viser, at vi kan køre med om de helt høje placeringer, så giver det lige lidt ekstra motivation for at give fuld gas for det”, slutter Foldager.

 

Anders Foldager konsoliderede med sejren sin status som en af favoritterne til at snuppe en af de tre danske billetter til VM i december.

 

Danmarks Cykleunion vil senest på fredag den 16. oktober give UCI og Zwift navnene på de ryttere, som vil repræsentere Danmark ved mesterskabet.

Annonce

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ny trøje til Qhubeka-NextHash allerede i Tour de France

Landevej

Optimistisk Mørkøv: Stort hvis jeg kan hjælpe Cavendish tilbage

Landevej

Video i artiklenTour de France: Ungdomstrøjen

Landevej

DCU har udtaget OL-holdet på landevejen

Landevej

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Annonce

ANNONCE