EKSKLUSIVT

Fører Nations Cup: Hård bjergopgave venter RYTGER-rytterne i Frankrig
07. maj 2021 11:00Foto: Valentina Celeste
af Andy Joachim Pedersen

Der venter RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk en svær opgave, når Anniina Ahtosalos førsteplads i Nations Cup er på spil i det to dage lange Nations Cup-etapeløb Tour du Gevaudan.

Annonce

Et svært forsvar for førstepladsen i Nations Cup skal veksles til chancen for endnu et topresultat, når det danske juniorhold sigter efter et godt resultat i det hårde franske bjergløb.

 

Det fortæller holdets manager og ejer Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

 

”Vi glæder os helt vildt faktisk til at skulle køre internationalt igen. Det er først og fremmest det vigtigste for os,” siger han.

Få enkeltstarts-kilometer, grus-etapen og bjergene: Bliv helt klar til Giro-ruten

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”Så glæder vi os til at stille op som nummer ét, selvom det bliver en svær rute for os. Vi prøver at se hvor langt, det kan bære,” siger Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA HER OG KÆMP MED OM PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER.

 

Begge dage skal rytterne ud på etaper, der byder på rigeligt med stigningsprocenter, og det bliver en hård omgang for et hold, der ikke decideret består af bjergryttere, fortæller han.

Annonce

 

”Vi er ikke et bjerghold i den forstand. Det bliver spændende at se, hvad de andre vil gøre. Der er ikke nogen af de andre teams, der kommer med et hold kun med klatrere hele vejen igennem,” siger han.

 

Holdet har føringen i Nations Cup med finske Anniina Ahtosalo, som tidligere på sæsonen vandt Trofeo Alfredo Binda.

 

Bengtsson er holdets nummer ét
Med et hold, hvor især de udenlandske ryttere er i god form på nuværende tidspunkt, peger Ravnkilde på holdets svenske rytter Felicia Bengtsson som et godt kort på stigningerne.

 

”Vi har Felicia [Bengtsson red.], som er rigtig stærk på de her stigninger, så for os er det vigtigt at få hende sat op sammen med Laura [Sander red.],” fortæller han.

 

”Vores hurtigste piger Elisabeth [Ebras red.] og Anniina [Ahtosalo red.] skal vi håbe, at vi kan få med over stigningerne, alt efter hvor hårdt tempoet bliver lagt, og der bliver det Gullborg [Guttesen red.] og Victoria [Lund red.], som skal bringe dem frem så godt som muligt,” siger han ydermere om taktikken.

Annonce

 

Foto: RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

 

Et andet element, der ligeledes gør løbet til en ny oplevelse er, at det er første gang, at løbet køres for juniorer. Derfor har og skal holdet, som samledes i Frankrig i går, på udkig på stigningerne.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

”Det er både en 2. kategori og en 1. kategori, vi skal over henholdsvis lørdag og søndag, så det bliver spændende. Søndag kan godt være fin, da stigningen ligger lidt fra mål, og kan vi få dem op over Jalabert-stigningen og køre fint nedad, så kan det ligge godt til vores hurtige folk,” siger han og fortsætter:

 

”Det er klart, at vi gerne vil forsvare førstepladsen, men det må ikke være på bekostning af, at vi slet ikke får noget med hjem,” siger han.

Annonce

 

Mens førstepladsen bliver svær at forsvare for den finske rytter, kan hun muligvis lave et resultat om søndagen, og hvis den mulighed byder sig, er det oplagt at prøve det.

 

De franske ryttere bliver en ubekendt faktor
Juniorklassen for piger er ikke den UCI-klasse, der har flest løb på kalenderen, og når det endelig er løb, er det ikke typisk, at det er bjergløb.

 

At mange af de deltagende ryttere ikke har stiftet bekendtskab med den slags før, kan påvirke dynamikken i løbet.

 

”I nogle af de løb, vi kører, ser vi nogle gange på stigninger som de her, at alle er sådan lidt nervøse over, hvor lang tid de er holdbare,” fortæller han.

 

”Der er ikke mange af de her typer løb på en sæson, så det bliver også sjovt at prøve. Det bliver sjovt at se, hvordan de franske piger kører,” siger han.

Annonce

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA HER OG KÆMP MED OM PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER.

 

Det franske landshold stiller nemlig ikke op i løbet, som i stedet er fyldt med ’mini-landshold’ fra de franske regioner, der alle har noget at bevise.

 

”De kender selvfølgelig stigningerne og skal vise sig frem for landstræneren. Det kan både blive kørt aggressivt, men også afventende for, at folk ikke vil brænde totalt op, når det er over to dage,” siger han.

 

”På papiret ser det voldsomt ud i forhold til, hvad vi plejer at køre,” fortæller han.

 

God læring for pigerne
At løbet er voldsommere, og et resultat sværere at opnå, betyder det ikke, at holdet ikke kan få en masse ud af det, tværtimod.

Annonce

 

”Jeg kan huske, da Emma [Norsgaard red.] skiftede fra os til Cervelo-Bigla, der blev hun også i den første sæson smidt ud i nogle bjergløb. Det lærer man ufatteligt meget af,” fortæller han og uddyber:

 

”Man finder jo ud af, hvor holdbar man egentlig er, men finder også ud af, hvordan man skal økonomisere sine kræfter,” siger han.

 

Foto: RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

 

Rytterne lærer en del mere om, at man ikke skal køre for hårdt på og lande med en puls, der er alt for høj. I stedet skal man følge sine tal, og så kommer en anden fordel i spil.

 

”Vores piger er jo sindssygt stærke på den tekniske del, så vi kan helt klart hente en masse på nedkørslerne. Det er en god og lærerig måde at lære at køre mere fornuftigt. I sådan et løb som det her skal man bruge hovedet lidt for at se, om man kan holde ud så lang tid,” siger han til slut.

Annonce

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour du Gévaudan Languedoc-Roussillon
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Officielt: Sagan og Ackermann forlader Bora

Landevej

Ineos-belgier kæmper med sygdom

Landevej

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE