LIVE nu: Alaphilippe angriber på kongeetapen i Paris-Nice
14. marts 2020 13:16Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Alt har været oppe i luften de seneste dage, hvor de tre italienske WorldTour-løb alle er blevet udsat til et endnu ubestemt tidspunkt, men efter torsdagens udmelding fra arrangørerne ASO får vi alligevel forrygende cykelløb i en af sæsonens forårsbebudere. Fra søndag til søndag bliver der nemlig atter kørt mod solen, når feltet i Paris-Nice, som traditionen foreskriver, begiver sig fra det kolde, flade og blæsende nord til det bjergrige og solrige syd, og du kan følge hele cykelfesten hver dag på Feltet.dk, hvor du også kan stille spørgsmål til vores ekspert.

Annonce

Længe så det ud til, at det ikke kun var i Italien, at cykelløbene kunne komme i fare, men trods afbud fra Ineos, Movistar, Mitchelton, CCC, UAE og Astana samt et fransk forbud mod arrangementer med deltagelse af mere end 5000 personer er det lykkedes ASO at holde Paris-Nice på benene. Trods fraværet af syv af de stærkeste mandskaber og dermed store navne som Primoz Roglic, Egan Bernal, Enric Mas, Ilnur Zakarin, Miguel Angel Lopez, Ion Izagirre og Tadej Pogacar, der alle var udset til at køre løbet, er startlisten faktisk kun blevet boostet af det store kaos, da flere af Tirreno-stjernerne i sidste øjeblik er hastet til Frankrig for at få de nødvendige løbskilometer inden klassikerne.

 

Dermed kommer vi ikke til at savne stjerner på de otte etaper, der som altid består af nogle flade og blæsende dage i nord, inden terrænet langsomt bliver mere kuperet, inden det hele kulminerer med de afgørende dage i bjergene omkring Nice. Der lægges ud med en interessant etape med en brostensbakke i finalen søndag eftermiddag, og efter to flade etaper, hvor der er udsigt til kraftig vind, gælder det onsdag en kuperet og teknisk enkeltstart. Sprinterne får en sidste chance på torsdagens småkuperede maraton, inden bjergrytterne skal i aktion på de tre sidste etaper, hvoraf lørdagens kongeetape er den vigtigste.

 

Deltagerlisten er i skrivende stund stadig uklar, men du kan hele tiden følge med i udviklingen ved at konsultere vores optakt, der opdateres løbende, og i løbet af ugen vil vi naturligvis også have daglige optakter og analyse. Husk samtidig, at der kan stemmes til Cykelduellen både i den overordnede optakt og i de daglige etapeoptakter.

Fantastisk! Kraftpræstation af Kong-Cort sikrer sejren på 4. etape i Paris-Nice

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Hver dag kan du følge vores live-opdatering fra Paris-Nice her, hvor der også kan stilles spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Vi dækker efter følgende plan:

 

Søndag d. 8. marts: 1. etape fra kl. 13.10 (fra kl. 15.10 opdaterer vi fra det belgiske GP Monseré)

Mandag d. 9. marts: 2. etape fra kl. 14.40

Tirsdag d. 10. marts: 3. etape fra kl. 14.40

Onsdag d. 11. marts: 4. etape fra kl. 13.45

Torsdag d. 12. marts: 5. etape fra kl. 14.40

Fredag d. 13. marts: 6. etape fra kl. 14.40

Lørdag d. 14. marts: 7. etape fra kl. 13.10

 

På hverdage ventes etaperne afsluttet ca. kl. 16.25, mens de tre weekendetaper ventes afsluttet ca. kl. 14.55.

Annonce

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE