LIVE nu: Roglic eller Yates? Følg enkeltstarten i Tirreno-Adriatico
19. marts 2019 13:25 af Emil AxelgaardFoto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari

Foråret står for døren, og i cykelmæssig forstand indledes det traditionelt med Paris-Nice, der bringer rytterne fra det kolde Nordfrankrig til den solbeskinnede Cote d'Azur, samt Tirreno-Adratico, der med et stjernespækket felt kører tværs gennem den kuperede del af Italiens støvle. Fra søndag d. 10. til tirsdag d. 19. marts kan du hver dag følge årets to første store etapeløb på Feltet.dk samt undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard.

Paris-Nice betragtes af mange som den virkelige forårsbebuder og er det første af store etapeløb i 2018. Desværre har løbet i de seneste år stået lidt i skyggen af Tirreno-Adriatico, der har haft mere held med at tiltrække de store etapeløbsstjerner, men den tendens er til delt vendt i år. Her udfordres rytterne nemlig af en rute, der byder på både en historisk svær bjergfinale, en lang enkeltstart, den traditionelle vanskelige afslutningsetape omkring Nice samt tre indledende dag i Nordfrankrig, hvor der er varslet masser af regn og sidevind.

 

Den alsidig menu har haft stor appel til de store navne, der skal slås om sejren i et usædvanligt åbent løb. Således skal det blive meget interessant at se, om topklatrere som Egan Bernal, Miguel Angel Lopez, Nairo Quintana, George Bennett, Romain Bardet og Simon Yates kan få skovlen under tempostærke folk som Wilco Kelderman, Ion Izagirre og Michal Kwiatkowski, der alle ventes at sikre sig et forspring efter 5. etapes enkeltstart. Dertil kommer, at løbet med navne som Marcel Kittel, Dylan Groenewegen, Sam Bennett, Caleb Ewan, Alexander Kristoff, Mark Cavendish og André Greipel har givet Tirreno klø i kampen om det bedste sprinterfelt, og dermed er der lagt op til nogle spektakulære indledende sprinteropgør, hvis de hurtige folk altså overlever sidevinden.

 

Onsdag starter det andet store WorldTour-løb, Tirreno-Adriatico, der køres indtil tirsdag på en rute, der binger det tilbage til rødderne. Væk er den store bjergfinale, men det gør ikke løbet mindre vanskeligt. Således venter der i weekenden to svære etaper med et væld af de enormt stejle mure, der mere end noget andet kendetegner løbet, og derudover vil et indledende holdløb, en afsluttende enkeltstart, en puncheuretape samt to dage for sprinterne sikre, at der er lidt for de fleste i løbet af de syv dage.

 

Det har da også haft appel til flere af verdens allerbedste etapeløbsryttere, der føres an af Tour-vinderen Geraint Thomas, Tom Dumoulin og formstærke Primoz Roglic, og som også tæller navne som Adam Yates, Wout Poels, Julian Alaphilippe, Adam Yates, Thibaut Pinot, Gianni Moscon og en velkørende Jakob Fuglsang. Selvom der er flere sprintere til start i Frankrig, vil Fernando Gaviria, Elia Viviani, Giacomo Nizzolo og Peter Sagan sikre, at der bestemt også bliver fart på, når der på to af etaperne bydes op til massespurt.

 

Feltet.dk vil hver dag opdatere fra løbene på www.feltet.dk/live, hvor der også kan stilles spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Vi dækker efter følgende plan, der dog kan ændres undervejs på de dage, hvor der er overlap mellem løbene, idet vi vil opdatere fra den etape, der byder på mest spænding

 

Søndag d. 10. marts kl. 13.35: 1. etape af Paris-Nice (bemærk, at rytterne ventes i mål allerede kl. 15, hvorefter vi vil opdatere fra GP Industria)

Mandag d. 11. marts klokken 15.15: 2. etape af Paris-Nice

Tirsdag d. 12. marts klokken 15.15: 3. etape af Paris-Nice

Onsdag d. 13. marts klokken 14.00: 4. etape af Paris-Nice (undervejs vil vi også opdatere fra 1. etape af Tirreno-Adriatico)

Torsdag d. 14. marts klokken 13.30: 5. etape af Paris-Nice (undervejs vil vi også opdatere fra 2. etape af Tirreno-Adriatico)

Fredag d. 15. marts klokken 15.15: 6. etape af Paris-Nice (undervejs vil vi også opdatere fra 3. etape af Tirreno-Adriatico)

Lørdag d. 16. marts klokken 13.45: 4. etape af Tirreno-Adriatico efterfulgt af 7. etape af Paris-Nice (forventet start ca. kl. 16.15)

Søndag d. 17. marts klokken 13.45: 5. etape af Tirreno-Adriatico efterfulgt af 8. etape af Paris-Nice (forventet start ca. kl. 16.20)

Mandag d. 18. marts klokken 13.45: 6. etape af Tirreno-Adriatico

Tirsdag d. 19. marts klokken 13.45: 7. etape af Tirreno-Adriatico

 

Du kan læse en optakt til Paris-Nice og senere også til Tirreno-Adriatico. Derudover vil der være analyser af og optakter til de enkelte etaper.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SØNDAG

Matthews på vej tilbage efter godkendt Milano - Sanremo

Vos tager rekordsejr i Trofeo Binda

Få 26% rabat på alt Feltet.dks webshop i dag

Lefevere om Alaphilippe: Han kan vinde stort set alt

Langvad og Van der Breggen lukker og slukker med sejr

Fini og makker på podiet i sidste Cape Epic-afdeling

Optakt: 1. etape af Volta a Catalunya

Optakt: Volta a Catalunya

Optakt: Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Optakt: E3 BinckBank Classic

Cecilie Uttrup tager flot tredjeplads i Trofeo Binda

Van der Poel løber med sejren efter Lasse Norman-udbrud

LIVE nu: Norman i udbrud i Roubaix-generalprøve

Greipel ville fortsætte hos Lotto-Soudal

Valverde: Jeg kunne ikke ende højere

Quick-Steps arbejde dræbte Van Avermaet

Van Aert irriteret: Jeg begik en fejl

Følg stjernernes kamp i de catalanske bjerge

Vital Concept: ASO ville gerne have Barguil i stedet for os

Louis Bendixen sæsondebuterer i Tour de Normandie

Optakt: GP de Denain

Fabio Aru skal opereres - ude af Giro d'Italia

Australsk føring cementeret i Manchester

Van der Poel træner igen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

Dårlig positionering kostede for Cort

Trentin: Jeg havde kun det ene skud

Kwiatkowski begik en fejl på Poggio

Sagan: Det var en mærkelig spurt

Stolt to'er: Alaphilippe var urørlig

Alaphilippe: 600 meter-mærket var afgørende

Lars Bak vil gøre status på cykelkarrieren i juni

Alaphilippe vinder et hæsblæsende Milano-Sanremo

Yates inden Catalonien: Vallter 2000-stigning kan blive afgørende

LIVE nu: Hvem vinder årets første monument?

Gilbert om stærkt Quick-Step-hold: Selvfølgelig har hver rytter egne ambitioner

Optakt: Milano-Sanremo

Van Aert drømmer om at angribe i mytisk Milano-Sanremo

Før Milano-Sanremo: Degenkolb føler sig tilbage på sit topniveau

Uheldige Riwal ramt af stort styrt i belgisk finale

Ackermann øjner ny WorldTour-triumf efter belgisk revanche