LIVE nu: Gør Thomas arbejdet færdigt på enkeltstarten?
02. maj 2021 12:32Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Klassikersæsonen er bag os, og dermed er det tid til at rette fokus mod etapeløbene og specielt Giro d'Italia. Inden det italienske løb gælder det imidlertid Romandiet Rundt, der som altid byder på masser af bjerge og enkeltstarter på en i år særligt spektakulær rute.  Fra tirsdag til søndag kan du hver dag følge løbet live på Feltet.dk samt undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard.

Annonce

Romandiet Rundt var engang kendt som det perfekte forberedelsesløb til Giroen, men i de senere år har løbet skiftet status. Nu om dage foretrækker klassementsrytterne typisk en længere løbspause efter deres sidste optaktsløb, end det schweiziske løb kan levere, og derfor valfarter Giro-favoritterne ofte til Tour of the Alps i stedet.

 

Det har imidlertid ikke gjort det schweiziske løb mindre interessant, og faktisk synes det at trives bedre end nogensinde. I de senere år har løbet udviklet sig til at være det sidste store forårsmål for Tour de France-favoritterne, inden de går på en velfortjent pause som forberedelse til årets helt store mål. Dermed er løbet blevet en vigtig indikator forud for sommerens dyst på de franske landeveje, og det er ingenlunde en tilfældighed, at vinderen i Romandiet senere stod øverst på podiet i 2011, 2012 og 2013, hvor henholdsvis Cadel Evans, Bradley Wiggins og Chris Froome triumferede i begge løb.

 

I år har løbet dog tabt kampen om deltagelsen af de store stjerner, formentlig fordi OL og den kortere afstand mellem klassikere og Tour har betydet, at de fleste Tour-favoritter allerede nu har indledt deres lille pause. Alligevel kan vi se frem til et spændende opgør med forventede Tour-profiler som Geraint Thomas, Richie Porte, Sepp Kuss, Miguel Angel Lopez, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk og Michael Woods, der alle runder foråret af med muligheden for at vinde et af sportens største etapeløb. Også i år er der enkelte Giro-ryttere, der trods trenden og finpudser formen i de schweiziske bjerge, og det gælder således for Marc Soler, Clement Champoussin, Damiano Caruso, Fausto Masnada og Sebastien Reichenbach.

Storfavoritten Roglic udraderer konkurrenterne og vinder Tour de Romandie

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Det gør de på en rute, der som vanligt byder på masser af stigninger og i år er historisk vanskelig. Efter den indledende prolog venter fem etaper i kuperet og bjergrigt terræn, hvoraf onsdag og fredag ligner chancer for reducerede massespurter og torsdag en første lille test i bjergene, men med mulighed for en spurtafgørelse, inden det hele skal afgøres på lørdagens kongeetape, der denne gang er langt vanskeligere, end man normalt ser det, og søndagens afsluttende enkeltstart, der også denne gang er både teknisk og kuperet.

 

Fra tirsdag til søndag kan du hver dag følge løbet på www.feltet.dk/live samt undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Vi dækker efter følgende plan:

 

Tirsdag d. 27. april: Fra kl. 15.00 dækker vi prologen (forventet afslutning ca. kl. 17.25)

Onsdag d. 28. april: Fra kl. 15.30 dækker vi 1. etape (forventet afslutning ca. kl. 17.25)

Torsdag d. 29. april: Fra kl. 15.30 dækker vi 2. etape (forventet afslutning ca. kl. 17.25)

Fredag d. 30. april: Fra kl. 15.30 dækker vi 3. etape (forventet afslutning ca. kl. 17.25)

Lørdag d. 1. maj: Fra kl. 13.30 dækker vi 4. etape (forventet afslutning ca. kl. 15.15) - fremrykket på grund af sne

Søndag d. 2. maj: Fra kl. 12.30 dækker vi 5. etape (forventet afslutning ca. kl. 15.00)

Annonce

 

Du kan læse en optakt til Romandiet Rundt, og vi vil tillige have daglige analyser af og optakter til etaperne. Du kan også læse en optakt til Vuelta a Asturias, der køres fra fredag til søndag.

 

Annonce

INFO
Tour de Romandie
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Anacona efter sejr: Jeg har arbejdet hårdt for denne succes

Landevej

Veteran tæt på sejr: Den slags muligheder kommer ikke ofte

Landevej

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Annonce