LIVE nu: Festfyrværkeri fra start i den store Dauphiné-finale
16. august 2020 15:18Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Efter en vild og voldsom uge med løb i Frankrig, Polen, Italien og Tjekkiet skrues der lidt ned for mængden, men ikke for kvaliteten i denne uge. Fra onsdag til søndag går det nemlig løs med den helt store Tour-generalprøve i et historisk stærkt besat Criterium du Dauphiné, mens det lørdag gælder årets andet monument, Il Lombardia, hvor Jakob Fuglsang jagter sin anden sejr i et af de fem største endagsløb. Alt sammen kan det følges på Feltet.dk, hvor du undervejs også kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard.

Annonce

Criterium du Dauphiné er traditionelt et af de to store forberedelsesløb til Touren, men i fraværet af Tour de Suisse er det nu helt alene om den rolle. Derfor er næsten alt, der kan krybe og gå af klassementsryttere, samlet til en forkortet, men ekstremt bjergrig udgave af det franske løb. Nok består løbet kun af fem etaper, men da fire af dem foregår i bjergene, og de alle har mål på en stigning, er det stedet, man finder ud af, hvem der har fundet klatrebenene frem mod Touren.

 

På den anden side af Alperne afsluttes serien af italienske klassikere, der kulminerer med sæsonens andet monument, Il Lombardia, på lørdag. Sammenfaldet med Dauphiné har kostet på kvaliteten af feltet, men det ændrer ikke på prestigen af et løb, som har Jakob Fuglsang som en af favoritterne i et revancheopgør mod Remco Evenepoel. Forinden får rytterne mulighed for at teste formen på onsdag i det kuperede Gran Piemonte.

 

For at fuldende billedet indledes den belgiske sæson også. Det sker lørdag med grusvejsløbet Dwars door het Hageland, som dog ikke tv-produceres, men som har Mads Pedersen til start i VM-trøjen. Og dagen efter starter det fire dage lange Tour de Wallonie, der har samlet en stor del af de lidt tungere Tour-ryttere, som finder Dauphinés bjerge lidt for voldsomme.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 19: Fabio Jakobsens forfærdelige styrt og en gennemgang af ugens løb

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Alt sammen kan det følges på www.feltet.dk/live, hvor du også kan stille spørgsmål til Emil Axelgaard. Vi dækker efter følgende plan:

 

Onsdag d. 12. august: Fra kl. 14.45 dækkes 1. etape af Criterium du Dauphiné (mål ca. 16.20) efterfulgt fra kl. 16.50 af Gran Piemonte (mål ca. 18.30)

Torsdag d. 13. august: Fra kl. 14.45 dækkes 2. etape af Criterium du Dauphiné (mål ca. 16.25)

Fredag d. 14. august: Fra kl. 14.45 dækkes 3. etape af Criterium du Dauphiné (mål ca. 16.25)

Lørdag d. 15. august: Fra kl. 15.05 dækkes 4. etape af Criterium du Dauphiné (mål ca. 16.50) og Il Lombardia (mål ca. 18.30)

Søndag d. 16. august: Fra kl. 15.05 dækkes 5. etape af Criterium du Dauphiné (mål ca. 16.50). Undervejs holder vi øje med 1. etape af Tour de Wallonie

 

Der kommer optakter til alle løbene. Foreløbig kan optakterne til Criterium du DauphinéGran Piemonte, Dwars door Het Hageland, Tour de Wallonie og Il Lombardia læses.

Annonce

 

Annonce

INFO
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Startliste Resultater
Gran Piemonte
Nyheder Profil Resultater
Tour de Wallonie 
Nyheder Profil Startliste Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE