Annonce

LIVE nu: Den europæiske cykelsæson er i gang!
24. januar 2021 14:15
af Emil Axelgaard

Efter en pause på næsten tre måneder skydes den europæiske cykelsæson endelig i gang søndag eftermiddag, når endagsløbet Classica Comunitat Valenciana 1969 afvikles for første gang siden 2005. Efter en lang vinter uden cykelløb hungrer vi efter action, og derfor kan du naturligvis følge løbet her på Feltet.dk, hvor du også undervejs kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard.

Det er lidt paradoksalt, at det netop er Classica Comunitat Valenciana 1969, der skyder sæsonen i gang. I en tid, hvor aflysninger og udskydelser hører til dagens orden, er det nemlig helt specielt, at et løb, der ikke har været kørt siden 2005, vender tilbage. Bare dagen efter udskydelsen af Ruta del Sol til maj og et par uger efter udskydelsen af Challenge Mallorca, bliver det altså muligt at køre cykelløb i Valencia-regionen, og det sker med en tilbagevenden af en gammel klassiker.

 

Løbet var tidligere kendt under navnet Trofeo Luis Puig og var særligt i 1990erne og første del af 00erne et stort forberedelsesløb med deltagelse af mange topsprintere. Erik Zabel har vundet tre gange, og det er blevet til to sejre til både Mario Cipollini og Alessandro Petacchi. Efter de 16 års pause vender løbet dog tilbage i et mere beskedent format som 1.2-løb, men selvom det betyder, at der ikke er adgang for WorldTour-hold, er det en ganske pænt felt, der søndag eftermiddag vil varme op til etapeløbet Volta a la Comunitat Valenciana, der med start d. 3. februar vil være betydeligt mere stjernebesat. Med en relativt flad rute ville man normalt forvente en genoptagelse af den gamle sprinterfest, men en meget blæsende søndag med direkte sidevind de sidste knap 90 km kan hurtigt gøre det til noget helt, helt andet.

 

Søndag kan du følge vores live-opdatering fra Classica Comunitat Valenciana 1969 fra kl. 14.15 her, hvor du også kan stille spørgsmål til Emil Axelgaard, og du kan forberede dig ved at læse sæsonens første optakt.

INFO
Classica Comunitat Valenciana
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uovervindelig i spurten efter unormalt Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Annonce