LIVE nu: Får danskerne revanche i årets anden klassiker?
28. februar 2021 14:50Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Efter en måned med forberedelsesløb under sydlige himmelstrøg skydes sæsonen for alvor i gang, når det lørdag og søndag går løs med den belgiske åbningsweekend. En hel serie af verdens allerbedste klassikerryttere skal lørdag slås om sejren i det knaldhårde Omloop Het Nieuwsblad, inden sprinterne håber at komme til fadet i andendagsgildet, Kuurne-Bruxelles-Kuurne, der kan vindes både af sprintere og klassikerryttee. Du kan følge begge begivenheder på Feltet.dk og undervejs stille spørgsmål til Feltets.dks ekspert, Emil Axelgaard

Annonce

Det er ikke, fordi vi har manglet flot cykelløb indtil nu, men det er altså først lørdag, at det bliver rigtigt alvor, når feltet for første gang rammer brostenene i den traditionsrige belgiske åbningsweekend. Det hele indledes lørdag med Omloop Het Nieuwsblad, der i år for femte gang er en del af WorldTouren, og hvor Michael Valgren som bekendt for tre år siden en af karrierens største sejre. Han er desværre skadet, men både Kasper Asgreen, Søren Kragh og Mads Pedersen, der alle har en beskyttet rolle, hører til blandt favoritterne. De får dog kam til deres hår på en dag, hvor regn og blæst vil høre til dagens orden, og i et felt, hvor næsten alle verdens førende specialister er samlet, også selvom vi desværre savner Wout van Aert, Mathieu van der Poel (dog kun om lørdagen) samt Alberto Bettiol.

 

De fleste vil være med igen i andendagsgildet i Kuurne-Bruxelles-Kuurne, hvor sprinterne traditionelt har haft det sidste ord, men hvor Bob Jungels, Jasper Stuyven, Peter Sagan og senest Kasper Asgreen i fire af de fem seneste udgaver har vist, hvordan man kan snyde de hurtige afsluttere, hvis man er stærk på de toppede brosten - noget, der bliver endnu mere sandsynligt på en rute, der sidste år blev gjort en smule hårdere.

 

Samtidig køres der i Frankrig to herlige ardenneragtige endagsløb, nemlig Faun-Ardeche Classic og Drome Classic, hvor der også er gode chancer for et dansk resultat. Jakob Fuglsang er blandt favoritterne til særligt lørdagens meget hårde løb, men også Mikkel Honoré viste med en top 10 for et år siden, at han kan begå sig. Om søndagen er ruten lettere og passer måske endnu bedre til Honoré, og her synes Alexander Kamp og Magnus Cort også at kunne lave et resultat. Feltet mangler dog ikke stærke navne, da det også tæller folk som Aleksandr Vlasov, Ion Izagirre, David Gaudu, Thibaut Pinot, Andrea Bagioli, Warren Barguil, Guillaume Martin, Hugh Carthy, Alberto Bettiol og Jesus Herrada, og der er således masser af modstand.

Stuyven vandt Omloop Het Nieuwsblad - Kragh blev treer

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Du kan heldigvis følge vores live-opdatering fra både Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne og undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Vi dækker som udgangspunkt efter følgende plan:

 

Lørdag.d. 27. februar: Omloop Het Nieuwsblad fra kl. 14.00 (vi dækker UAE Tour fra kl. 11.45 og holder undervejs også øje med Faun-Ardeche Classic)

Søndag d. 28. februar: Kuurne-Bruxelles-Kuurne fra kl. 14.45 (undervejs holder vi også øje med Drome Classic)

 

Du kan læse en optakt til Omloop Het Nieuwsblad og Faun-Ardeche Classic sam til Kuurne-Bruxelles-Kuurne og Drome Classic.

Annonce

 

Annonce

INFO
Omloop Het Nieuwsblad
Nyheder Profil Resultater
Classic de l’Ardeche
Nyheder Profil Resultater
Kuurne-Bruxelles-Kuurne
Nyheder Profil Resultater
Drome Classic
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenUAE Team Emirates ude af Fléche Wallonne

Landevej

Eksklusivt interviewRiwal-hollænder med store GP Herning-ambitioner

Landevej

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Annonce