Prøv vores nye app

Breaking!

Flyvende Vingegaard tæt på samlet podie i Pogacar-sejr
14. juli 2021 17:21Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

Jonas Vingegaard kørte sig helt tæt på en endelig podieplads på dagens kongeetape i Tour de France, som blev vundet af Tadej Pogacar foran danskeren og Carapaz, der nu udgør podiet i løbet. 

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard kørte nærmest parløb i størstedelen af finalen med Richard Carapaz på slæb, og de to favoritter endte med at afgøre etapesejren mellem sig, hvor Carapaz dog alligevel hev kræfter frem til et angreb med under én kilometer til mål, der kostede Jonas Vingegaard pladsen med de to i front. 

 

Tadej Pogacar er fortsat i den gule efter dagens etape, mens Jonas Vingegaard nu er at finde på løbets samlede andenplads.

 

Magnus Cort var tidligt på etapen særdeles aktiv i jagten på at etablere dagens udbrud, alligevel endte danskeren desværre med at sidde i feltet i løbet af dagen. Jonas Vingegaards hjælper Steven Kruijswijk udgik tidligt på etapen, inden stigningerne kom i gang. Udbryderne fik lov til at tage pointspurten på dagens etape, mens Michael Matthews slog Mark Cavendish i feltets spurt om pointene.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

STREAM HELE TOUREN UDEN AFBRYDELSER OG BINDING - KOM FORREST MED DISCOVERY+

 

På Col du Peyresourde angreb Nairo Quintana med holdkammeraten Elie Gesbert, Pierre Latour og konkurrenten Wout Poels i forsøget på at køre bjergpoint hjem, og det var på denne dagens første stigning, at feltet eksploderede og gruppettoen dannedes. UAE Team Emirates lagde dog en hård indsats, og kun Pierre Latour fortsatte sin indsats fra angrebet, mens feltet rundede Col du Peyresourde.

 

Han blev hentet af Mikkel Bjerg og UAE Team Emirates på Col de Val Louron - Azet, hvor flere ryttere faldt fra nede bagved. Ligeledes var det kun Perez og Godon, der var alene tilbage i front, og der var lagt op til spænding på dagens finalestigning.

Annonce

 

På Col du Portet begyndte favoritterne at rasle af tidligt under et heftigt UAE-pres, mens Jonas Vingegaard sad som plantet i hjulet på Tadej Pogacar. Tre angreb fra Pogacar fik på stigningen kortet gruppen ned til kun Richard Carapaz, Vingegaard og ham selv, der sammen sad størstedelen af stigningen.

 

På trods af Carapaz' manglende føringer, kom han alligevel med et noget snedigt angreb, der i første omgang distancerede Vingegaard fra Pogacar og Carapaz, men danskeren arbejdede sig tilbage og forbi Carapaz, mens Pogacar vandt etapen.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Etapereferat:
De første kilometer af dagens etape var i den neutrale zone, og i denne periode sad Michael Mørkøv (Deceuninck-QuickStep) og snakkede med Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) i fronten af feltet med højt dansk humør, mens udbrudshåbene ligeledes blandede sig i denne første del af dagens kongeetape.

 

Da først starten blev givet fri, var det Magnus Cort (EF-Education Nippo), der startede dagens angrebsshow. Det forsøg blev dog lukket ned, og herefter var det Pierre Rolland (B&B), der forsøgte at køre væk i et udbrud, og han fik dagens første hul, som i første omgang var alene.

 

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Efter at have kørt godt ti kilometer ude foran, var tanken dog tom for Rolland, der blev hentet af et felt med mange angreb i fronten, og nye forsøg skulle dermed finde sted.

 

Det næste angreb blev igen startet af Cort, der dog måtte slippe. På bagkant af det kørte Danny van Poppel (Intermarché) og Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe) væk, og de fik selskab af Anthony Perez (Cofidis) og Dorian Godon (AG2R Citroen). De fire ryttere kørte væk sammen, og slog dagens næste hul.

 

Anthony Turgis (Total) og Maxime Chevalier (B&B) sneg sig ligeledes væk på mellemhånd, og forsøgte at køre op, det samme gjorde Julien Bernard (Trek-Segafredo). Herefter trådte feltet af på naturens vegne.

 

Roen falder over feltet
Da først Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) gik frem i feltet sammen med Deceuninck-QuickStep og AG2R-Citroen var der ro over feltet. I front kom først Turgis og Chevalier op til de fire forreste, mens Bernard måtte kæmpe en anelse hårdere for at komme frem.

Annonce

 

På omtrent samme tidspunkt mistede danske Vingegaard en vigtig hjælper i Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), der udgik af løbet. Julien Bernard begyndte at tabe terræn, og da sportsdirektør Kim Andersen rullede op på siden af franskmanden, var det tydeligt, at han fik ordre på at lade sig falde tilbage.

 

STREAM HELE TOUREN UDEN AFBRYDELSER OG BINDING - KOM FORREST MED DISCOVERY+

 

I feltet var det i mellemtiden Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates), der havde fundet vejen til fronten. I takt med at feltet opslugte Bernard, og forspringet steg til otte minutter, gik Israel Start-Up Nation frem til fronten og trak feltet for at nedbringe forspringet for Michael Woods, der gerne ville i prikker.

 

Arkea-Samsic valgte ligeledes at hjælpe i denne fast af arbejdet for Nairo Quintana. Forspringet stabiliserede sig uden at falde, og på vej hen mod Col du Peyresourde og pointspurten inden da, havde de således et forspring på otte minutter.

 

Matthews slår til i spurten - Quintana splitter feltet
Hverken Arkea-Samsic eller Israel Start-Up Nation lykkedes synderligt med at køre udbryderne ind inden pointspurten, hvor Deceuninck-QuickStep blandt andet meldte sig i front for at køre for de resterende pointspurter for Cavendish.

Annonce

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

I front var det van Poppel, der vandt pointspurten, mens der i feltet blev lagt an til en stor spurt. Deceuninck-torvet med Asgreen og Mørkøv satte spurten op for Mark Cavendish, som dog blev taget på sengen af Michael Matthews (BikeExchange), der med et snedigt nummer tog feltets spurt foran Cavendish.

 

 

Da først stigningen startede, tog Elie Gesbert (Arkea-Samsic) fronten for at forberede et angreb for Quintana. Det pres satte feltet under stort pres, og mange ryttere blev smidt af tidligt. Gesbert trak Quintana og konkurrenten Wout Poels (Bahrain-Victorious) med sig væk fra feltet.

 

Dette træk missede Israel Start-Up Nation på forunderlig vis, og Michael Woods, der ellers havde siddet fremme længe, kom ikke med. Det gjorde til gengæld Pierre Latour (Total).

 

Quintana hentes hurtigt - Tempoet hæves
På trods af en hård indsats af Gesbert, kom feltet med UAE Team Emirates bragende bagfra. Latour angreb og kørte væk fra Poels og Quintana, mens de to ryttere blev opslugt af feltet.

Annonce

 

STREAM HELE TOUREN UDEN AFBRYDELSER OG BINDING - KOM FORREST MED DISCOVERY+

 

I front var det Turgis, der rundede Peyresourde foran Perez først, mens Latour kæmpede hårdt for at holde feltet bag sig, et felt der havde halveret udbruddets forspring på dagens første stigning. Dette var blandt andet takket være danske Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates), der kørte endnu en flot dag. Samtidig måtte Chevalier i front give slip, og dermed var der kun fem ryttere tilbage, da Col de Val Louron - Azet-stigningen startede.

 

Det blev endnu hurtigere kortet ned, da Pöstlberger og van Poppel hurtigt blev sat, således at kun Turgis, Godon og Perez er i front. Da først Latour var hentet nede i feltet, slog Bjerg ud, og det var timet med, at stigningen ligeledes startede for feltet. Et par kilometer senere forsøgte en udmattet Latour endnu engang at køre væk. Han blev hurtigt lukket ned.

 

 

Læs også
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare

 

Billederne viste ligeledes, at Jakob Fuglsang (Astana) måtte sig ryge af feltet, mens Perez kørte væk alene i front og var den sidste udbryder i front. Perez rundede fronten alene, mens AG2R-slideren Godon sled sig op til ham på nedkørslen herefter.

Annonce

 

Van Aert slipper tidligt - Pogacar angriber

Mens Perez og Godon sammen tog hul på dagens finalestigning, Col du Portet, som er en stigning uden for kategori, blev Esteban Chaves (BikeExchange) fældet af et punkteret forhjul. UAE Team Emirates ledte feltet ind på Col du Portet. Flere profiler, herunder Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), måtte give slip tidligt, ligedes også med Quintana.

 

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) fik ikke meget hjælp af Wout van Aert (Jumbo-Visma), som slap favoritfeltet 13 kilometer før målstregen, omtrent samtidig med Richie Porte (INEOS), der heller ikka havde benene. Pogacar fik dog slidt sine hjælpere tidligt op, og allerede med 12 kilometer til toppen, måtte Rafal Majka (UAE) som sidste mand til fronten.

 

 

I mellemtiden kom både Aurelien Paret-Peintre (AG2R-Citroen), Enric Mas (Movistar), Geraint Thomas (INEOS) og Guillaume Martin (Cofidis) i problemer. I denne periode sad Vingegaard som plantet i hjulet på Pogacar. Pello Bilbao (Bahrain-Victorious) forsøgte et angreb, men stigningsprocenterne gjorde det til en noget nær umulig affære for spanieren, da Majka lukkede hullet, før Pogacar angreb med otte til toppen.

 

Perez blev hentet i Pogacars angreb, og sloveneren fulgte op med et nyt angreb, som Vingegaard fulgte med det samme. Med ham var også Carapaz og Uran, og de fire sad sammen efterfølgende, men dog kun for en kort stund, da Uran knækkede kort efter.

Annonce

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Vingegaard kører sig tættere på en podieplads

Sergio Higuita (EF Education-Nippo) trak Ben O'Connor (AG2R-Citroen) med op til Uran, og hjælperytteren gjorde herefter sit for at hjælpe Uran tilbage til fronten, hvor Vingegaard og Pogacar skiftedes til at føre, mens Carapaz skar ansigter på niveau med Thomas Voeckler i sine velmagtsdage.

 

 

Læs også
Optakt: Presidential Tour of Türkiye

 

Pogacar forsøgte at teste Vingegaard med fem kilometer til toppen, men danskeren svarede igen med det samme. En ellers slagen David Gaudu (Groupama-FDJ) genrejste sig bag de tre favoritter i front og beviste, at han fortsat godt ved, hvordan en stigning skal køres. 

 

Rytterne bag fronttrioen hentede dog ikke ind på de tre podiefavoritter i front, hvor uenigheden begyndte at melde sig mellem Pogacar og Vingegaard, der tydeligvis var frustrerede over, at Carapaz sad med. Pogacar angreb med 2,1 kilometer til mål, og han fik ikke noget hul til hverken danskeren eller ecuadorianeren. 

Annonce

 

Angrebene fra Pogacar blev ved på de efterfølgende meter, og herefter var det Carapaz, der kom bagfra i et stort skuespilsangreb og kørte væk med Pogacar på hjul. Vingegaard kunne ikke følge med den aggressive kørsel, og herefter arbejdede danskeren for at komme tilbage. 

 

 

Det lykkedes for Vingegaard at lukke hullet med kun 200 meter til målstregen, og herefter blev det til en spurt mellem de tre ryttere i front. Pogacar åbnede spurten, og han satte de to andre med det samme, mens Jonas Vingegaard spurtede sig til andenpladsen, kun tre sekunder efter Pogacar og ét sekund foran Carapaz.

 

Jonas Vingegaard er dermed på løbets andenplads, hvor han nu har fem minutter og 39 sekunder op til Pogacar, mens Carapaz er yderligere fire sekunder efter.

 

STREAM HELE TOUREN UDEN AFBRYDELSER OG BINDING - KOM FORREST MED DISCOVERY+

Annonce

INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Jonas Vingegaard Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Minut for minut: Sådan sikrede lille spanier sig sejren i Giro-generalprøven
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
VIS FLERE

Annonce