Flot solosejr til ung amerikaner i Colorado Classic
17. august 2018 08:48 af Rasmus Mikkelsen Foto: A.S.O.

I aftes blev første etape af det amerikanske etapeløb Colorado Classic afviklet. Her kunne publikummet glæde sig over en hjemmebanesejr, da den blot 20-årige amerikaner Gage Hecht (Aevolo) vandt etapen efter et flot soloridt. Danske Niklas Eg (Trek-Segafredo) var en synlig aktør på etapen, da han sad med i det firemandsudbrud, som Hecht kørte solo fra og vandt.

 

 

Første etape af Colorado Classic lignede på papiret en sandsynlig massespurt. Sådan gik det dog ikke, da Gage Hecht snød sprinterholdene med et flot soloridt. Den unge Hecht krydsede stregen seks sekunder foran det jagtende felt, hvor Travis McCabe (United Healthcare Pro Cycling) og Joseph Lewis (Holewesko-Citadel) måtte tage til takke med henholdsvis anden- og tredjepladsen.

 

Etapereferat:

Åbningsetapen i Colorado Classic bød rytterne på 109,1 kilometers cykelløb, som foregik på en 14,1 kilometer lang rundstrækning i Vail. Rundstrækningen indeholdte en enkelt stigning på 500 meter med en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,8%, hvor der kunne hentes point til bjergtrøjen.

 

De første par omgange på rundstrækningen forløb med flere angrebsforsøg, uden det dog lykkedes nogen gruppe at slippe væk for alvor. Tættest på var den senere etapevinder Hecht, da han kom afsted sammen med Eder Frarye (Elevate-KHS), Alex Cataford (UnitedHealthcare) og TJ Eisenhart (Holowesko-Citadel). Den gruppe blev dog hentet igen i starten af tredje omgang.

 

På tredje omgang lykkedes et udbrud dog med at komme afsted for alvor, da danske Niklas Eg (Trek-Segafredo) trådte an sammen med Pascal Eenkhoorn (LottoNL-Jumbo) og hurtigt fik opbygget et forspring på 1.10. Nede fra feltet forsøgte flere at køre op til de to i front - den mission lykkedes for Alex Cataford (United Healthcare Pro Cycling) og Gage Hecht. De fire mand i front havde nu 1.05 ned til feltet.

 

Det forspring havde frontgruppen fortsat, da de tog hul på næstsidste omgang og dermed havde lige knap 30 kilometer til stregen. Samtidig begyndte sprinterholdene for alvor at sætte sig frem nede i feltet, hvor fronten blev indtaget af EF Education First, United Healthcare Pro Cycling og Israel Cycling Academy. Feltet fik på næstsidste omgang skåret 25 sekunder fra udbruddets føring, som derfor tog hul på den sidste omgang med 40 sekunder ned til det jagtende felt.

 

Oppe i fronten af løbet udnyttede Hecht rundstrækningens stigning til at sætte et hårdt angreb ind og køre solo. På den efterfølgende nedkørsel fortsatte den unge amerikaner og fik hurtigt opbygget et 10 sekunders forspring til den jagtende trio, hvor Eg fortsat sad.

 

Den jagtende trio blev dog opslugt, hvorfor Hecht nu var det eneste, der kunne ødelægge sprinterholdenes drøm om en spurt. I feltet tog de to World Tour-hold EF Education First og Mitchelton-Scott ansvaret, og havde med fire kilometer til stregen kun 20 sekunder op til Hecht.

 

Selvom også både Holewesko-Citadel og United Healthcare Pro Cycling også kom frem på de sidste kilometer, kunne de dog ikke hente den blot 20-årige Hecht.

 

Dermed kunne Hecht fejre en flot solotriumf, som også indbragte ham løbets førertrøje. Få sekunder senere bragede feltet over stregen - her viste Travis McCabe sig som den hurtigste foran Joseph Lewis, som også indtager henholdsvis anden- og tredjepladsen i klassementet.

 

Niklas Eg kom i mål med feltet og indtager nu en sjetteplads i klassementet grundet de bonussekunder, som han sikrede sig i udbruddet.  

 

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Kongeligt besøg ved VM i cyklecross i Bogense

Optakt: 4. etape af Tour Down Under

Riwal Readynez skal ikke længere være orange: Ny trikot præsenteret

Tour Down Under-analyse: Dårlig form, Sagan?

Der var ’onde’ tanker bag årets DM-rute i cross

Beslutningen om Giro-wildcard udskydes til næste uge

Filippo Pozzato efter karrierestop: Spiller hockey og sælger luksusbiler i Monaco

Ti ryttere du bør følge på Strava - Med Powerdata

Bekræftet: Fabio Aru skal køre Giro d’Italia

Woods indstillet på at være hjælper i Touren

Porte: Woods er den stærkeste

Bahrain-rytteres løn forsinket – Nibali iblandt

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts

Bevin: Det kunne være gået helt amok

Impey ville gerne have vundet etapen

Tilfreds Sanchez: Svært at slå Sagan

Poels tror på Team Skys fremtid - håber at forlænge

Glad Sagan: Sanchez var meget tæt på at tage sejren

Bak tror på Valgren i klassementet Down Under

Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike

Sagan genvandt kuperet etape

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Sunweb forlænger med Lippert og Mackaij

Hayman blæst bagover af publikum

Van Avermaets løjtnant klar på World-Touren igen

Belgisk mester drømmer om Flandern Rundt

Optakt: 3. etape af Tour Down Under

Tour Down Under-analyse: Gentager historien sig, Richie?

Bedre muligheder for at følge stjernernes opvarmning i Volta ao Algarve

Haller fortsætter trods styrt

Jonas Vingegaard – Hvad kan vi forvente i 2019?

Tour of Oman-ruten præsenteret

Stor tv-oversigt: Disse løb kan du se på dansk tv

Viviani: Vi var aldrig rigtigt med

Hester på podiet i Bremen - belgiere tog sejren

Langvad og Van Der Breggen udgør skræmmende duo til Cape Epic

Få info om alle professionelle cykelhold - både herrer og damer

Herning Cykle Klub har DCU-teamet klar til 2019

Sagan: Bevin vandt ret let

Ewan: En sprinter er altid skuffet over en andenplads

Ombejlet Nibali er åben for kontrakttilbud