Flot solosejr til ung amerikaner i Colorado Classic
17. august 2018 08:48 af Rasmus Mikkelsen Foto: A.S.O.

I aftes blev første etape af det amerikanske etapeløb Colorado Classic afviklet. Her kunne publikummet glæde sig over en hjemmebanesejr, da den blot 20-årige amerikaner Gage Hecht (Aevolo) vandt etapen efter et flot soloridt. Danske Niklas Eg (Trek-Segafredo) var en synlig aktør på etapen, da han sad med i det firemandsudbrud, som Hecht kørte solo fra og vandt.

 

 

Første etape af Colorado Classic lignede på papiret en sandsynlig massespurt. Sådan gik det dog ikke, da Gage Hecht snød sprinterholdene med et flot soloridt. Den unge Hecht krydsede stregen seks sekunder foran det jagtende felt, hvor Travis McCabe (United Healthcare Pro Cycling) og Joseph Lewis (Holewesko-Citadel) måtte tage til takke med henholdsvis anden- og tredjepladsen.

 

Etapereferat:

Åbningsetapen i Colorado Classic bød rytterne på 109,1 kilometers cykelløb, som foregik på en 14,1 kilometer lang rundstrækning i Vail. Rundstrækningen indeholdte en enkelt stigning på 500 meter med en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,8%, hvor der kunne hentes point til bjergtrøjen.

 

De første par omgange på rundstrækningen forløb med flere angrebsforsøg, uden det dog lykkedes nogen gruppe at slippe væk for alvor. Tættest på var den senere etapevinder Hecht, da han kom afsted sammen med Eder Frarye (Elevate-KHS), Alex Cataford (UnitedHealthcare) og TJ Eisenhart (Holowesko-Citadel). Den gruppe blev dog hentet igen i starten af tredje omgang.

 

På tredje omgang lykkedes et udbrud dog med at komme afsted for alvor, da danske Niklas Eg (Trek-Segafredo) trådte an sammen med Pascal Eenkhoorn (LottoNL-Jumbo) og hurtigt fik opbygget et forspring på 1.10. Nede fra feltet forsøgte flere at køre op til de to i front - den mission lykkedes for Alex Cataford (United Healthcare Pro Cycling) og Gage Hecht. De fire mand i front havde nu 1.05 ned til feltet.

 

Det forspring havde frontgruppen fortsat, da de tog hul på næstsidste omgang og dermed havde lige knap 30 kilometer til stregen. Samtidig begyndte sprinterholdene for alvor at sætte sig frem nede i feltet, hvor fronten blev indtaget af EF Education First, United Healthcare Pro Cycling og Israel Cycling Academy. Feltet fik på næstsidste omgang skåret 25 sekunder fra udbruddets føring, som derfor tog hul på den sidste omgang med 40 sekunder ned til det jagtende felt.

 

Oppe i fronten af løbet udnyttede Hecht rundstrækningens stigning til at sætte et hårdt angreb ind og køre solo. På den efterfølgende nedkørsel fortsatte den unge amerikaner og fik hurtigt opbygget et 10 sekunders forspring til den jagtende trio, hvor Eg fortsat sad.

 

Den jagtende trio blev dog opslugt, hvorfor Hecht nu var det eneste, der kunne ødelægge sprinterholdenes drøm om en spurt. I feltet tog de to World Tour-hold EF Education First og Mitchelton-Scott ansvaret, og havde med fire kilometer til stregen kun 20 sekunder op til Hecht.

 

Selvom også både Holewesko-Citadel og United Healthcare Pro Cycling også kom frem på de sidste kilometer, kunne de dog ikke hente den blot 20-årige Hecht.

 

Dermed kunne Hecht fejre en flot solotriumf, som også indbragte ham løbets førertrøje. Få sekunder senere bragede feltet over stregen - her viste Travis McCabe sig som den hurtigste foran Joseph Lewis, som også indtager henholdsvis anden- og tredjepladsen i klassementet.

 

Niklas Eg kom i mål med feltet og indtager nu en sjetteplads i klassementet grundet de bonussekunder, som han sikrede sig i udbruddet.  

 

 

DEL
KOMMENTARER