Flere danskerhold til start i Tour of Norway
28. januar 2019 14:06 af Christian Frese Foto: Vincent Riemersma / Team Sunweb

Michael Mørkøv, Mikkel Honoré, Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen, Asbjørn Kragh Andersen og Casper Pedersen kan alle komme til start i Tour of Norway, da løbsarrangørerne i dag har offentliggjort Deceuninck - Quick-Step og Team Sunweb til etapeløbet, der starter i slutningen af maj. De to WorldTour-hold slutter sig til blandt andre Riwal Readynez Cycling på startlisten. 

I sidste uge offentliggjorde løbsarrangørerne af Tour of Norway de første 15 af i alt 22 hold til årets udgave af løbet, der i denne sæson udgør en sammenlægning af de to tidligere norske etapeløb Tour de Fjords og Tour of Norway. Her blev det blandt andet bekræftet, at det danske Riwal Readynez Cycling skal op mod adskillige af de store WorldTour-hold.

Nu tilføjer løbsarrangørerne så flere af sportens største hold til denne liste. Mandag blev det nemlig officielt, at Deceuninck - Quick-Step, EF Education First og Team Sunweb er blandt de hold, som fuldender startlisten til årets Tour of Norway. Desuden fremhæver arrangørerne i præsentationen af sidstnævnte, at det hollandske mandskab har hele tre danskere, herunder Søren Kragh Andersen, på kontrakt i 2019.

De sidste fire inviterede hold er de tre prokontinental-hold Israel Cycling Academy, Team Delko Marseille Provence og Roompot-Charles samt det norske kontinental-hold Team Coop. 

 

Der er 120 dage til, at Tour of Norway går i gang, og løbet afvikles over seks etaper fra den 28. maj til den 2. juni.

Sidste år vandt spanske Eduard Prades snævert Tour de Fjords foran danske Alexander Kamp, mens rutinerede Michael Albasini fra Mitchelton-Scott snuppede sejren i Tour of Norway foran stortalentet Bjorg Lambrecht fra Lotto Soudal. Prades kommer dog ikke til Norge i år, da spanierens Movistar-mandskab ikke deltager i løbet.

Holdene til Tour of Norway 2019:
Arkéa Samsic
Astana Pro Team
Caja Rural
Deceuninck - Quick-Step
EF Education First
Israel Cycling Academy
Joker Fuel of Norway
Lotto Soudal
Mitchelton-Scott
Nippo Vini Fantini
Riwal Readynez Cycling
Roompot-Charles
Sport Vlaanderen-Baloise
Team Coop
Team Delko Marseille Provence
Team Dimension Data
Team Jumbo-Visma
Team Sky
Team Sunweb
Trek-Segafredo
UAE Team Emirates
Uno-X Norweigan Development Team

DEL
DELTAG I DEBATTEN