EKSKLUSIVT

Flerdobbelt dansk mester skifter til Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk
25. juni 2020 06:30Foto: Cykeltoj-Online.dk
af Andy Joachim Pedersen

Mens coronanedlukningen lakker mod enden, er Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk klar til at udvide holdet til den resterende del af sæsonen.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 13: Cykelrygter, ungdomscykling og besøg af et ungdomstalent

se mere cykling på

Den flerdobbelte ungdomsdanmarksmester Gullborg Guttesen skal fremover være tilknyttet det danske Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk. Hun kører på nuværende tidspunkt for Herning CK, men skal allerede i denne sæson have råd og vejledning fra det danske juniorteam.

 

Guttesen har gennem sine ungdomsår vundet mesterskaber helt ned i U11-rækkerne, og har i en del år efterhånden været en del af den danske ungdomsscene, og den tilværelse skal på længere sigt veksles til store præstationer i ungdomsrækkerne for Guttesen, som har færøske rødder.

 

Været under tæt overvågning
Feltet.dk har snakket med Morten Ravnkilde om den nye tilføjelse til holdet, som i forvejen tæller fire tilknyttede U17-ryttere. Netop U17-rytter er Gullborg Guttesen også på nuværende tidspunkt, men det ændres der på til næste sæson.

 

”Hun blev danmarksmester sidste år i ungdoms-DM på landevej, og hun vandt dengang foran vores Victoria Lund. Hun blev nummer to på enkeltstarten til DM sidste år, og hun rykker næste år op som førsteårs-juniorrytter,” siger Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

 

Foto: Cykeltøj-Online.dk

 

Danmarksmesterskabet sidste år var desuden det største resultat i karrieren indtil videre for Guttesen, som dog også har præsteret at være med det danske ungdomslandshold i Holland for at køre løb.

 

”Min 2 største resulalter må nok være, da jeg vandt DM i 2019 i linjeløb, og da jeg blev samlet nummer 5 til Tour De Himmelfart i 2019. Min største cykelløbsoplevelse er, da jeg kom med landsholdet til Holland for at køre Watersley i 2019,” siger Guttesen i en udtalelse fra holdet.

 

Guttesen er trods sin nylige tilknytning ikke ny for mandskabet, da Ravnkilde gennem længere tid har fulgt Guttesen fra sidelinjen. Hun blev ikke tilknyttet holdets nye U17-satsning fra start, da projektet først skulle løbes i gang.

 

”Hun er en af dem, som vi har givet en tæt overvågning. Hun kom ikke med i første del af vores projekt med U17-ryttere, da vi skulle vægte den rette harmoni og en homogen trup. Projektet er stadig nyt og skulle give nogle svar for, om det kunne give sig,” siger han.

 

Til gengæld kan hun komme med på en tidlig billet til næste sæson. Det betyder nemlig, at Ravnkilde og holdet allerede nu kan arbejde hen mod næste sæson i samarbejde med Guttesen, hvor hun altså træder fuldt ind på holdet.

 

”For mig er det også vigtigt, at vi får fundet nogle ryttere nu tidligt på sæsonen, så vi også kan motivere dem og holde deres motivation oppe, men også for at komme ud og sikre os, at vi har noget at arbejde med. Det her samarbejde starter øjeblikkeligt og træder i kraft dags dato,” siger han.

 

Der er omvendt ingen tvivl om, at skiftet bringer stor motivation med sig. Allerede nu ser hovedpersonen frem til, at hun kan træde et skridt op efter en lovende periode i ungdomsrækkerne.

 

”Skiftet fra Herning CK til Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk, kan gøre, at jeg lærer at køre som en del af et hold. Skiftet kan udvikle mig som person og som cykelrytter, og at jeg kan forberede mig på resten af min karriere, og få nogle fantastiske oplevelser,” siger Gullborg Guttesen.

 

En genkendelig ryttertype
Da Morten Ravnkilde skal beskrive de karakteristika, der kendetegner hans nye rytter, kan han genkende flere gode egenskaber i Guttesen. Hun er godt udviklet af sin alder, hvilket gør hende til en stærk rytter, som sætter sit præg på feltet.

 

”Det er en pige, som er stærk og fylder godt i feltet. Hun passer godt til de klassikere, vi har på smalle veje, men hun kan også både passe på teamet og sig selv. Det er typisk noget, der mangler for dem, som er hurtige på stregen, hvilket hun også er,” siger han.

 

Hurtigheden på målstregen sikrede hende sidste år DM-titlen, pointerer Ravnkilde. Omvendt vil styrken også kunne bruges til fordel for holdkammerater, som har deres styrke i det mere kuperede terræn.

 

Foto: Cykeltøj-Online.dk.

 

Han er heller ikke sen til både at lave en sammenkobling mellem en tidligere dansk herreeliterytter og en nuværende kvindeeliterytter, som han tidligere har haft under vingerne.

 

”Det er lidt sådan en Lars Michaelsen-type, hvis man skal sammenligne på den vis. Hun er dygtig til at arbejde for holdet, og hun kan også køre sine egne chancer, når hun får muligheden. Hun har evner på enkeltstarten, når hun får muligheden, så det er en sindssyg stærk rytter, som vi får ind her,” siger han.

 

Til gengæld deler hun altså også karakteristika med den nuværende Bigla-rytter Emma Norsgaard, som tidligere har kørt for Ravnkilde og Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk.

 

”Vi kan sammenligne hende lidt rent kropsligt med Emma Norsgaard. Hun kan lidt det samme. Det er vigtigt, at vi hele tiden får holdt det danske DNA på holdet ved lige. Selvfølgelig ikke for enhver pris. Selvom man er den bedste i sin årgang, giver det ikke en gratis plads på holdet,” siger han i samme ombæring.

 

Netop udviklingen af en kommende dansk stjernerytter er i højsædet, når Guttesen træder et skridt op. Ravnkilde er overbevist om, at hun kan ende med at blive et spændende bekendtskab for dansk cykling.

 

Man skal have niveauet og kunne følge med. Vi har godt ry i udlandet og mange hold forventer, vi tager ansvar. Der er flere ryttere herhjemme, som jeg synes er spændende, men det er bare vigtigt, at man er med, når det gælder. Jeg er sikker på, at Gullborg ender der med kyndig vejledning. Hun bliver et spændende bekendtskab for dansk cykling,” siger han.

 

Der skal bygges på i resten af 2020
Med et skifte op i rækkerne følger dog også en udviklingskurve, som skal fortsætte. Hun har udviklet sig godt, men Ravnkilde har dog alligevel holdt øje med hende på afstand, da enkelte brikker fortsat skulle falde på plads.

 

”Jeg var allerede i kontakt med dem sidste år omkring, at vi ville følge hende. Det gør jeg ikke normalt, men hun har haft lidt svingende resultater og motivation, og det har piger bare i den alder. Det rigtige for at bevare hendes fokus på sæsonen var at gøre opmærksom på, at vi ville følge hende og gøre opmærksom på, at hvis hun gjorde det godt, vil hun komme ind,” siger Ravnkilde.

 

Det sidste overbevisende moment kom dog for alvor under coronakrisen. Her fik motivationen hos de fleste ryttere den ultimative udfordring, hvilket Guttesen dog tacklede i stiv arm.

 

”Hendes træningsdata i coronatiden var rigtig gode, og de har udviklet sig alene bare i den periode. For mig har det være nok til at komme ind. Vi bygger det sidste på sammen resten af året, hvor hun får muligheden for at tage med til Watersley. Her kan hun køre med i U17-rækken dernede sammen med vores piger,” siger han.

 

Foto: Cykeltøj-Online.dk

 

Selvom resten af året skal bruges på at tilpasse sig sin nye træning og det højere niveau, som venter lige forude, kan Guttesen dog ikke vente af ren glæde over, at hun nu kan se frem til karrierens næste eventyr. Det kan Ravnkilde heller ikke, da det er endnu en tilføjelse til hans danske talentmasse.

 

”Hun kan ikke vente til, det bliver offentliggjort og heller ikke til at køre i holdets farver. Det er vigtigt for mig, at vi får samlet de bedste hjemlige ryttere, og de selvfølgelig kører for mig. Det er ekstremt vigtigt, at vi udvikler danske ryttere og sender dem videre,” siger han.

 

Selv glæder Guttesen sig også til at køre for holdet, hvor hun i første omgang skal jagte resultater til holdet, mens hun på længere sigt drømmer om fortsat at hive gode resultater hjem til sig selv.

 

”Altså mine ambitioner er jo at gøre mit bedste for at få gode resultater for holdet. Mine personlige ambitioner, er at jeg selv kan få nogle gode resultater også,” siger Guttesen.

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Morten Ravnkilde
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Bjergløb får stjerneopgør på Mont Ventoux

Forhandlinger på plads: EM i 2020 sendes til Plouay

World Cup i Lenzerheide endegyldigt aflyst

'Hellerup': Vi er stolte over Price-Pejtersen

Eksklusivt interview853 kilometer og 16.000 kilokalorier: Læs alt om danskers vanvittige indendørstur

Flere kontraktudløb bekymrer ikke Michaelsen

To år mere på FDJ til Cecilie Uttrup

Mikkel Honoré forlænger med Deceuninck-QuickStep

Velkørende Campenaerts gjorde ondt på rivalerne

Gibbons vil forbedre Tour-chancer på Zwift: Holdet holder øje

Sénéchal efter comeback-sejr: Alle var ivrige

Eksklusivt interviewSjette dansker på plads hos Uno-X

Franskmand slog Campenaerts og vandt kermesse-løb

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Træner forklarer Sunweb-stjernes Tour-fravær: Det er op til holdet

Eksklusivt interviewNiklas Eg klør på for at sikre Tour-debut - Tror på Porte

Franskmand vandt hårfin afgørelse da Niklas Eg viste sig frem

Uttrup Ludwig får topplacering ved virtuelt Tour de France

Bernal afviser splid med Froome

Bardet og Latour er begge kaptajner i Tour de France

Rygte: Yates-brødrene på vej til Trek og INEOS

Belgisk rytter død under lokalt løb

Eksklusivt interviewDCUs cross-udvalg lancerer Danish Cross Academy

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

LØRDAG

Eksklusivt interviewDansker kørte 853 kilometer på 24 timer i stort velgørenhedsprojekt

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

I søgen efter bjerge: Hollandsk mesterskab kan blive flyttet til Schweiz

Riis-rytter sejrer i virtuelt Tour de France

Video i artiklenWild udsætter karrierestop

Britisk teenager vinder første virtuelle Tour de France-etape

To ugers pause til Quintana efter påkørsel

Sunweb-sportsdirektør: Dumoulins ambitioner var årsagen til hans skifte

Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse

FREDAG

Overblik: Disse topryttere står uden kontrakt efter 2020

Tour de Pologne har ruten klar

DM i omnium udskudt

Eksklusivt interviewMuff fik afbrudt sit rekordforsøg: Det er super bittert

Boasson Hagen vil køre Touren: Håber på etapesejre

Overblik: Disse danske WorldTour-ryttere står uden kontrakt efter 2020

Kendt stigning kan vende tilbage i Giroen

DM i enkeltstart køres i Slagelse – Afholdes 3. oktober

WorldTour-debutant byder Bardet velkommen til Sunweb

Tidligere CSC-rytter: Ikke imponeret af van der Poels Strava-tur

Mørkøv genstarter sæsonen i Spanien

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”

Optakt: DM i omnium

Uttrup før virtuel Tour: Godt for kvindecykling

Kombinér cykeldrømme med skoleophold

TORSDAG

Israel Start-Up forlænger med belgisk klassikerrytter

Eksklusivt interview3/3 FUSION eSport Cycling Team: Danmarks første kommercielle eSports-cykelhold

Manuela Fundacion på aktiv jagt efter nyt hold

Video i artiklenFlere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær

Multitalentet Sagan hopper i det italienske køkken

Video i artiklenTest: Carbon hjulsæt fra DKBIKE

Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner

Arkéa-Samsic forlænger med tidligere britisk mester

Radio Tour: Forfatter er dybt fascineret af fart

Vraget Matthews troede han skulle køre Touren

Asbjørn Kragh kan øjne Grand Tour-debut

Eksklusivt interviewEndnu et dansk stortalent skifter til Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

ONSDAG

Bahrain-manager skifter til WorldTour-konkurrent

Video i artiklen’Gode cykelhistorier, flotte etaper, fascinerende ryttere’ – Bastian fortæller om sin kommende bog

Oversigt: Disse ryttere er udtaget til Tour de France

INEOS-stjerne kæmper for at rejse til Europa

Armbånd skal sikre afstand blandt publikum i Giroen

Hovedstaden afviser nye datoer for dansk Tour-start

Danskerduo udtaget til virtuelt Tour de France

Sunweb-dansker får Giro-debut

Søren Kragh skal køre Tour de France

Corona aflyste hollandske mesterskaber - nu køres de alligevel

Følg Feltet.dk på de sociale medier

Tour-jagende Pinot dropper Lombardiet: Kan ikke være to steder på én gang

De Gendt: Vil være på 95 % i tre måneder

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, afsnit 14: En snak om de bedste cykelfilm og koblingen mellem musik og cykling

Van der Poel og Norman får wildcard til italienske monumenter

Virtu Business Club skifter navn

TIRSDAG

Valverde overvejer at forlænge karrieren yderligere

Pinot og arvtager kører Tour-Vuelta double

Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion

Seks World Tour- og et danskerhold til start i Slovakiet

Ingen kys fra Tourens nye "podiepiger"