Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Flerdobbelt dansk mester skifter til Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk
25. juni 2020 06:30Foto: Cykeltoj-Online.dk
af Andy Joachim Pedersen

Mens coronanedlukningen lakker mod enden, er Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk klar til at udvide holdet til den resterende del af sæsonen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den flerdobbelte ungdomsdanmarksmester Gullborg Guttesen skal fremover være tilknyttet det danske Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk. Hun kører på nuværende tidspunkt for Herning CK, men skal allerede i denne sæson have råd og vejledning fra det danske juniorteam.

 

Guttesen har gennem sine ungdomsår vundet mesterskaber helt ned i U11-rækkerne, og har i en del år efterhånden været en del af den danske ungdomsscene, og den tilværelse skal på længere sigt veksles til store præstationer i ungdomsrækkerne for Guttesen, som har færøske rødder.

 

Været under tæt overvågning
Feltet.dk har snakket med Morten Ravnkilde om den nye tilføjelse til holdet, som i forvejen tæller fire tilknyttede U17-ryttere. Netop U17-rytter er Gullborg Guttesen også på nuværende tidspunkt, men det ændres der på til næste sæson.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

”Hun blev danmarksmester sidste år i ungdoms-DM på landevej, og hun vandt dengang foran vores Victoria Lund. Hun blev nummer to på enkeltstarten til DM sidste år, og hun rykker næste år op som førsteårs-juniorrytter,” siger Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

 

Foto: Cykeltøj-Online.dk

 

Danmarksmesterskabet sidste år var desuden det største resultat i karrieren indtil videre for Guttesen, som dog også har præsteret at være med det danske ungdomslandshold i Holland for at køre løb.

Annonce

 

”Min 2 største resulalter må nok være, da jeg vandt DM i 2019 i linjeløb, og da jeg blev samlet nummer 5 til Tour De Himmelfart i 2019. Min største cykelløbsoplevelse er, da jeg kom med landsholdet til Holland for at køre Watersley i 2019,” siger Guttesen i en udtalelse fra holdet.

 

Guttesen er trods sin nylige tilknytning ikke ny for mandskabet, da Ravnkilde gennem længere tid har fulgt Guttesen fra sidelinjen. Hun blev ikke tilknyttet holdets nye U17-satsning fra start, da projektet først skulle løbes i gang.

 

”Hun er en af dem, som vi har givet en tæt overvågning. Hun kom ikke med i første del af vores projekt med U17-ryttere, da vi skulle vægte den rette harmoni og en homogen trup. Projektet er stadig nyt og skulle give nogle svar for, om det kunne give sig,” siger han.

 

Til gengæld kan hun komme med på en tidlig billet til næste sæson. Det betyder nemlig, at Ravnkilde og holdet allerede nu kan arbejde hen mod næste sæson i samarbejde med Guttesen, hvor hun altså træder fuldt ind på holdet.

 

”For mig er det også vigtigt, at vi får fundet nogle ryttere nu tidligt på sæsonen, så vi også kan motivere dem og holde deres motivation oppe, men også for at komme ud og sikre os, at vi har noget at arbejde med. Det her samarbejde starter øjeblikkeligt og træder i kraft dags dato,” siger han.

 

Der er omvendt ingen tvivl om, at skiftet bringer stor motivation med sig. Allerede nu ser hovedpersonen frem til, at hun kan træde et skridt op efter en lovende periode i ungdomsrækkerne.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

”Skiftet fra Herning CK til Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk, kan gøre, at jeg lærer at køre som en del af et hold. Skiftet kan udvikle mig som person og som cykelrytter, og at jeg kan forberede mig på resten af min karriere, og få nogle fantastiske oplevelser,” siger Gullborg Guttesen.

 

En genkendelig ryttertype
Da Morten Ravnkilde skal beskrive de karakteristika, der kendetegner hans nye rytter, kan han genkende flere gode egenskaber i Guttesen. Hun er godt udviklet af sin alder, hvilket gør hende til en stærk rytter, som sætter sit præg på feltet.

 

”Det er en pige, som er stærk og fylder godt i feltet. Hun passer godt til de klassikere, vi har på smalle veje, men hun kan også både passe på teamet og sig selv. Det er typisk noget, der mangler for dem, som er hurtige på stregen, hvilket hun også er,” siger han.

 

Hurtigheden på målstregen sikrede hende sidste år DM-titlen, pointerer Ravnkilde. Omvendt vil styrken også kunne bruges til fordel for holdkammerater, som har deres styrke i det mere kuperede terræn.

Annonce

 

Foto: Cykeltøj-Online.dk.

 

Han er heller ikke sen til både at lave en sammenkobling mellem en tidligere dansk herreeliterytter og en nuværende kvindeeliterytter, som han tidligere har haft under vingerne.

 

”Det er lidt sådan en Lars Michaelsen-type, hvis man skal sammenligne på den vis. Hun er dygtig til at arbejde for holdet, og hun kan også køre sine egne chancer, når hun får muligheden. Hun har evner på enkeltstarten, når hun får muligheden, så det er en sindssyg stærk rytter, som vi får ind her,” siger han.

 

Til gengæld deler hun altså også karakteristika med den nuværende Bigla-rytter Emma Norsgaard, som tidligere har kørt for Ravnkilde og Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk.

 

”Vi kan sammenligne hende lidt rent kropsligt med Emma Norsgaard. Hun kan lidt det samme. Det er vigtigt, at vi hele tiden får holdt det danske DNA på holdet ved lige. Selvfølgelig ikke for enhver pris. Selvom man er den bedste i sin årgang, giver det ikke en gratis plads på holdet,” siger han i samme ombæring.

Annonce

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Netop udviklingen af en kommende dansk stjernerytter er i højsædet, når Guttesen træder et skridt op. Ravnkilde er overbevist om, at hun kan ende med at blive et spændende bekendtskab for dansk cykling.

 

Man skal have niveauet og kunne følge med. Vi har godt ry i udlandet og mange hold forventer, vi tager ansvar. Der er flere ryttere herhjemme, som jeg synes er spændende, men det er bare vigtigt, at man er med, når det gælder. Jeg er sikker på, at Gullborg ender der med kyndig vejledning. Hun bliver et spændende bekendtskab for dansk cykling,” siger han.

 

Der skal bygges på i resten af 2020
Med et skifte op i rækkerne følger dog også en udviklingskurve, som skal fortsætte. Hun har udviklet sig godt, men Ravnkilde har dog alligevel holdt øje med hende på afstand, da enkelte brikker fortsat skulle falde på plads.

 

”Jeg var allerede i kontakt med dem sidste år omkring, at vi ville følge hende. Det gør jeg ikke normalt, men hun har haft lidt svingende resultater og motivation, og det har piger bare i den alder. Det rigtige for at bevare hendes fokus på sæsonen var at gøre opmærksom på, at vi ville følge hende og gøre opmærksom på, at hvis hun gjorde det godt, vil hun komme ind,” siger Ravnkilde.

 

Det sidste overbevisende moment kom dog for alvor under coronakrisen. Her fik motivationen hos de fleste ryttere den ultimative udfordring, hvilket Guttesen dog tacklede i stiv arm.

Annonce

 

”Hendes træningsdata i coronatiden var rigtig gode, og de har udviklet sig alene bare i den periode. For mig har det være nok til at komme ind. Vi bygger det sidste på sammen resten af året, hvor hun får muligheden for at tage med til Watersley. Her kan hun køre med i U17-rækken dernede sammen med vores piger,” siger han.

 

Foto: Cykeltøj-Online.dk

 

Selvom resten af året skal bruges på at tilpasse sig sin nye træning og det højere niveau, som venter lige forude, kan Guttesen dog ikke vente af ren glæde over, at hun nu kan se frem til karrierens næste eventyr. Det kan Ravnkilde heller ikke, da det er endnu en tilføjelse til hans danske talentmasse.

 

”Hun kan ikke vente til, det bliver offentliggjort og heller ikke til at køre i holdets farver. Det er vigtigt for mig, at vi får samlet de bedste hjemlige ryttere, og de selvfølgelig kører for mig. Det er ekstremt vigtigt, at vi udvikler danske ryttere og sender dem videre,” siger han.

 

Selv glæder Guttesen sig også til at køre for holdet, hvor hun i første omgang skal jagte resultater til holdet, mens hun på længere sigt drømmer om fortsat at hive gode resultater hjem til sig selv.

Annonce

 

”Altså mine ambitioner er jo at gøre mit bedste for at få gode resultater for holdet. Mine personlige ambitioner, er at jeg selv kan få nogle gode resultater også,” siger Guttesen.

INFO
Team Rytger-Carl Ras
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Morten Ravnkilde
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche

Annonce

Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker

Annonce

Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape

Annonce

Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
VIS FLERE

Annonce