Fire World Tour-hold og norske stjerner klar til Tour of Norway
23. januar 2019 09:53 af Rasmus Mikkelsen Foto: Team UAE 2019

Når Tour of Norway 2019 skydes i gang den 28. maj, kan det potentielt blive med flere af Norges mest profilerede cykelryttere på startstregen. Det står klart efter, at organisationen bag løbet har offentliggjort de første syv hold, som stiller til start i løbet.

Blandt de syv offentliggjorte hold findes der blandt andet fire World Tour-hold, hvor tre af dem indeholder norske ryttere, som derfor godt kunne tænkes at komme til start i Norge.

 

Et af de offentliggjorte hold er UAE Emirates med Norges nok største cykelsportsstjerne Alexander Kristoff, ligesom også Sven Erik Bystrøm er at finde på holdet. Derudover er også Michael Valgren og Lars Baks hold Dimension Data ligeledes blevet bekræftet til start, hvilket de norske cykelfans og løbsorganisationen sikkert håber på bringer Edvald Boasson Hagen til start.

 

Udover de to hold er også Jumbo-Visma, med Amund Grøndahl Jansen i truppen, og Mitchelton-Scott blevet bekræftet.

 

I modsætning til sidste år, hvor der i Norge både blev kørt Tour de Fjords og Tour of Norway, er de to løb i år blevet lagt sammen. Løbet hedder i 2019 Tour og Norway og vil forløbe sig over seks dage - fra den 28. maj til 2. juni. Den daglige leder i planlægningen af løbet, Roy Hegreberg, fortæller, at planlægningen af løbet er i fuld gang, og at man er stolte af den stærke startliste.

 

”Planlægningen er i fuld gang, og der er dækket op til et fantastisk cykelløb i maj/juni. I 2018 havde vi tidernes bedst startfelt i Tour de Fjords, og det bliver endnu bedre i Tour of Norway 2019. Vi er meget stolte af at få flere af de store World Tour-hold og de største norske profiler til start. Det er vigtigt for interessen for arrangementet, men også for cykelinteressen i landet. Nedtællingen er i gang, og det er bare at sætte datoen af til at følge løbet langs ruten eller på tv-skærmen,” lyder det fra Hegreberg.

 

Udover de fire World Tour-hold har løbsorganisationen også offentliggjort italienske Nippo Vini Fantani Faizane, Sport Vlaanderen-Baloise og det norske kontinentalhold Uno-X Norwegian Development Team.

 

Sidste år vandt spanske Eduard Prades snævert Tour de Fjords foran danske Alexander Kamp, mens rutinerede Michael Albasini fra Mitchelton-Scott snuppede sejren i Tour of Norway foran stortalentet Bjorg Lambrecht fra Lotto Soudal.

DEL
DELTAG I DEBATTEN