Over 100 tilmeldte til Feltet.dk Race Series
15. marts 2020 07:30
af Christian Frese

Den 17. marts klokken 20.15 er Feltet.dk igen vært for et løb på Zwift, når Feltet.dk Race Series fortsætter med det femte af i alt syv løb, og du er naturligvis inviteret til at køre med. Feltet.dk Race Series er nemlig åben for alle. I denne artikel forklarer vi alt om den nye løbsserie, og hvordan du kan deltage.Er du en dedikeret Zwift-bruger, der elsker at konkurrere? Eller har du længe undret dig over, hvad Zwift egentlig er? Så vil denne nyhed helt sikkert interessere dig!

 

I de kommende uger vil Feltet.dk nemlig for første gang afholde sin egen løbsserie på den verdensberømte træningsplatform, når i alt syv E-sportsløb vil danne rammen om Feltet.dk Race Series.

 

Samtlige etaper af løbsserien vil finde sted tirsdag aften klokken 20.15 dansk tid, og 1. etape afvikles den 18. februar. Herfra køres der samtlige tirsdage indtil finaleaftenen den 31. marts, hvor vinderne af Feltet.dk Race Serien skal findes.

TILMELD DIG TIRSDAGENS 5. AFDELING AF FELTET.DK RACE SERIES LIGE HER.

 

Alle etaper vil blive livestreamet på Feltet.dk samt på vores Facebook-profil, Twitch-profil og Youtube-kanal. Løbene vil desuden også kunne ses på DBR Lives Facebook-side.

 

Samtlige etaper vil blive kommenteret af Feltet.dk-ejer, Jesper Johannesen, og den tidligere firedobbelte verdensmester på bane og Zwift-ekspert, Alex Rasmussen.

 

Her på Feltet.dk vil vi dække løbsserien tæt med blandt andet optaktsartikler, interviews med adskillige Zwift-kyndige profiler samt referater og resultater af samtlige afdelinger.
 

Hvordan deltager jeg?

Ønsker du at deltage i løbsserien, skal du, hvis du ikke allerede har et, anskaffe dig et abonnement til Zwift (mere herom nederst i artiklen). Derefter skal du naturligvis tilmelde dig løbsserien, hvilket gøres ét løb ad gangen fra uge til uge.

 

Der er flere måder at tilmelde sig på. Den nemmeste er gennem Zwifts egen hjemmeside, Zwift.com, eller app, Zwift Companion, som kan downloades til alle de forskellige platforme. Begge steder skal du åbne fanen ”Events” og derefter finde datoen og tidspunktet for det pågældende løb. Tryk på løbet og scroll derefter ned for at vælge din ønskede kategori, som du tilmelder dig ved at trykke på +.

 

Alternativt kan du tilmelde dig via Zwiftpower.com, hvor du under fanen "Events" i toppen af skærmen kan finde dit specifikke løb. På selve løbssiden skal du så trykke på den gule bjælke ”Join Event”, som åbner en fane med de respektive løbskategorier i højre side af skærmen. Her trykker du på + ud for din ønskede kategori.

På Zwiftpower.com er det muligt at se de kommende tre dages begivenheder, og for at kunne tilmelde sig løb via denne hjemmeside skal man have en profil og have denne koblet op til sin Zwift-konto (mere om det senere).

Skulle du ikke være tilmeldt, før du åbner Zwift, har du naturligvis også muligheden for at tilmelde dig in-game.

Her på Feltet.dk vil vi løbende bringe dig et link til det kommende løbs oversigtsside, hvor du både kan tilmelde dig og se samtlige informationer om det pågældende løb.
 

Er du tilmeldt på forhånd, vil du kunne stille dig op ved startstregen fra 30 minutter før løbsstart. Åben Zwift, vælg en verden og tryk ”Join Event” nede i venstre hjørne. Så er du klar til at give vennerne baghjul i Feltet.dk Race Series.

 

Regler

Det samlede klassement i Feltet.dk Race Series vil blive baseret på et pointsystem med point til de 30 bedst placerede ryttere på hver etape. Etapevinderen tildeles 35 point, andenpladsen 30 point, tredjepladsen 28 point, fjerdepladsen 27 point og så videre. Der vil desuden være indlagte spurter med point til de fem første ryttere undervejs på etaperne.

 

Foruden et individuelt klassement byder Feltet.dk Race Series også på en holdkonkurrence, hvor rytternes optjente point tælles sammen til en holdscore.

 

 

Den totale pointscore for de syv afdelinger vil afgøre den samlede vinder, hvilket gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.

 

Samtlige etaper vil blive afviklet i tre forskellige kategorier, A-B-C, baseret på den enkelte rytters styrke. Der vil desuden være en kategori udelukkende forbeholdt kvinder, E. Kvinder må dog gerne køre i en af de andre kategorier hvis ønsket. Hver kategori vil have sit eget individuelle klassement og holdkonkurrence.

 

Løbene vil blive afholdt med kategori-inddelte og separate starter, så alle ryttere vil få chancen for at komme først over målstregen.

 

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimal antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, vil man blive fjernet fra resultatlisten.

 

Det samme vil være tilfældet, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), enten i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler. Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

 

For at deltage i kampen om den samlede sejr skal man registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data), hvor det enkelte løbs uofficielle resultater vil fremgå umiddelbart efter dets afslutning. Det er løbsarrangørerne, der bestemmer det officielle resultat, og dette offentliggøres efter hvert løb på Feltet.dk.

 

På Zwiftpower.com kan man se, hvorvidt man har overskredet watt-grænsen for sin kategori. Det er derfor vigtigt at tjekke sit resultat på Zwiftpower.com, da man ikke kan få godkendt sin placering, hvis man kører i en lavere kategori, end Zwiftpower.com bestemmer.

 

Får man et DQ ud for sit navn grundet for høje watt, SKAL man altså rykke en kategori op til næste uges løb!


 

Hvad er Zwift?

Zwift er en virtuel træningsplatform, der tillader mennesker over hele verden at køre sammen fra deres egen dagligstue. Zwift kan downloades til IOS, Mac, Windows og Android og koster 15 dollars (101 kroner) om måneden.

 

Zwift blev lanceret i beta-version tilbage i september 2014 og kom officielt på markedet i oktober 2015. Siden er spillets popularitet vokset eksplosivt. I slutningen af 2018 rundede det over 1 millioner registrerede brugere, og tidligere på måneden var over 16.000 Zwiftere aktive på samme tid.

 

Zwift fungerer ganske simpelt ved, at rytteren siddende på en hometrainer, kondicykel eller træningsruller får overført sit power-output til spillet via Bluetooth eller et lille USB ANT+-stik.

 

Denne data inkorporerer spillet i en lang række algoritmer, der tager højde for faktorer som rytterens vægt, højde og in-game udstyr, drafting, momentum, vejens hældning og underlag samt eventuelle power-ups - alle disse resulterer i ét tal: din avatars fart.

 

Zwift startede som én virtuel verden, som kunne gennemkøres igen og igen uden mange andre features. Efterhånden fik spillet dog flere og flere lag, og et af disse er et dedikeret løbs-mode, hvor de deltagende ryttere kun kan se hinanden på skærmen. Ikke-deltagende brugere vil altså ”forsvinde” fra den virtuelle verden under løbet.

 

Zwift har siden dets fødsel desuden tilføjet adskillige nye veje til dets eget univers, Watopia, samt udvidet antallet af verdener til otte, og ved Feltet.dk Race Series vil deltagerne skulle dyste på seks af disse for at finde den samlede vinder af Feltet.dk´s første løbsserie på Zwift.


 

Feltet.dk Race Series (samtlige løb køres fra klokken 20.15)
1. afdeling: Tirsdag den 18. februar. Rute: 3 omgange af Astoria Line 8 i New York. Distance: 35,1 kilometer. Højdemeter: 427.

 

2. afdeling: Tirsdag den 25. februar. Rute: Watopia Waistband i Watopia. Distance: 25,5 kilometer. Højdemeter: 83.

 

3. afdeling: Tirsdag den 3. marts. Rute: 3 omgange af Innsbruckring i Innsbruck. Distance: 25,4 kilometer. Højdemeter: 216.

 

4. afdeling: Tirsdag den 10. marts. Rute: 2 omgange af UCI Worlds Route i Richmond. Distance: 32,6 kilometer. Højdemeter: 284.

 

5. afdeling: Tirsdag den 17. marts. Rute: Volcano Climb After Party i Watopia. Distance: 40,0 kilometer. Højdemeter: 266.

 

6. afdeling: Tirsdag den 24. marts. Rute: 15 omgange af Downtown Dolphin i Crit City. Distance: 29,1 kilometer. Højdemeter 8.

 

7. afdeling: Tirsdag den 31. marts. Rute: 5 omgange af The 6 Train i New York. Distance: 32 kilometer. Højdemeter 305.

 


Samtlige afdelinger vil afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg)
A: 4< W/kg

B: 3,20-3,99 W/kg

C: 3,19 W/kg

E: Kvinder

 

Er man i tvivl om sin kategori, så tjek din profil på Zwiftpower.com eller vælg den højeste kategori.

BEMÆRK: TIDLIGERE SKREV VI, AT LØBSSERIEN STARTEDE TIRSDAG DEN 11. FEBRUAR, MEN DET HAR VI IKKE KUNNE NÅ AT BLIVE KLAR TIL. 

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Bardiani hjemsender ryttere og stab

Muligt colombiansk WorldTour-kvindehold i 2021

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

Mangler du et påskeæg til cykelentusiasten

Cosnefroy: Vil køre Tour de France uanset hvad

Naesen fik næsen i klemme på Strava

Bardet imod særbehandling til cykelryttere

Gamle van Avermaet: Har få chancer tilbage for at vinde Flandern

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, afsnit 8: Digital ’De Ronde’, ikoniske cykelhold og verdens bedste vandbærer

Dumoulin kan ikke udnytte sin gode form: Enormt frustrerende

Vanmarcke håber på nordlige klassikere til efteråret

Stor undersøgelse: Spaniere er vilde med Vueltaen

Medie: UCI nærmer sig hjælp til holdene

Adriatica Ionica Race aflyst

DCU melder ud om DM snart

Van Avermaet: Vi bør have flere virtuelle løb

Tidligere verdensmester åbner dørene for medicinsk personale

VIND ET HJULSÆT - VÆRDI 7.399!

Lockdown med Rasmus Byriel

Worre åbner for Danmark Rundt uden tilskuere

Tour de France klar med plan B

Det sociale hjørne: Mangler du et genialt Zwift-trick?

MANDAG

Flandern-arrangører overvejer virtuelt kvindeløb

Rytterorganisation efterlyser hjælpepakke til kvindeholdene

Virtuelt Schweiz Rundt får stærkt WorldTour-felt

Tchmil opereret for cancer

Baskerlandet-arrangører går efter 2020-udgave

Küng er gået tilbage i vinterhi

Medie: Juul-Jensen og holdkammerater i lønnedgang

Capecchi skal måske køre Tour de France

Van der Poel vil køre Tour de France

Betancur: Respekten for Valverde mangler

Degenkolb ønsker sig inderligt en Tour-deltagelse

Cavendish: Jeg har kæmpet med depression

Konrad tvunget til at udsætte Giro-drømme

Roche om lønnedgang: Det virker en smule pludseligt

Video i artiklenInteresseret i cykeludstyr, rabatter, guides - se her!

SØNDAG

Dumoulin: Jeg hænger lidt med næbet

Læserblog: Tidligere CSC-rytter i Feltet.dk Race Series

Tour-aflysning kan ende i total katastrofe

Lefevere: UCI tænker kun på sig selv

Mads P om Flandern: Stigningerne er røvhårde

Van Avermaet tog overbevisende sejr i DeRonde2020

Video i artiklenGreg Van Avermaet tager sejren i e-Flandern Rundt

Mads Pedersen savner Flandern Rundt

Overblik: Disse løb er berørt af coronavirus

Le Bon i genoptræning efter to operationer

Medie: CCC-lønnedgang er på 80 procent

Se klassikerprofilerne kæmpe om virtuelt Flandern Rundt

Eksklusivt interview'Byriels Brevkasse' - Lotto-danskeren besvarer jeres spørgsmål

Gense momentet: Har du også Flandern-abstinenser?

Naesen: Et stort slag for mig at misse klassikerne

Canadiske løb aflyses grundet covid-19

Albasini må droppe festlig pensionsfejring

Mørkøv toer på liste over bedste hjælperyttere

LØRDAG

Det sociale hjørne: Der kæmpes for det gode humør

Franske ryttere vil tilbage på vejene

Aflysning af Flandern Rundt koster dyrt for arrangører

Majka: Jeg ved ikke noget

World Tour-hold donerer cykelbriller i kampen mod Coronavirus

Moschetti på vej tilbage efter skade

Coronavirus sender amerikansk etapeløb i gulvet

Pineau sender folk hjem: Jeg er dybt bekymret

Bettiol: Fanget i Schweiz væk fra familien

Roche: Forkert at skære i lønningerne

Euskatel må udskyde comeback

Mørkøv: Tour de France uden tilskuere virker urealistisk

Hinault: Bliver svært med Tour de France i juli

FREDAG

Contador: En Grand Tour kan ikke vare under tre uger

Naesen: De franske ryttere bliver vanvittige

Meintjes: Det har været to hårde år

Krise hos CCC Team: Suspenderer ansatte og skærer i rytterløn

Matthews: Alt er så godt som det kan være

Dansk talentløb aflyses

Flandern-målby håber på løb til efteråret

Rund um Köln aflyst

Eksklusivt interviewBendixen nyder at kunne træne udenfor

Contador: Mareridts-Tour overbeviste mig om pension

Landa udtrykker frustration over udgangsforbud i hjemmevideo

Van Avermaet åbner for lønnedgang: Vi er loyale

Medie: Arbejdsgruppe skal holde øje med cykelholdenes lønreduktioner