Prøv vores nye app
Feltet.dk og Zwift lancerer stor løbsserie
15. marts 2020 07:30
af Christian Frese

Fra tirsdag den 18. februar er Feltet.dk for første gang nogensinde vært for et E-cykelløb, når Feltet.dk Race Series løber af stablen på Zwift. Læs alt om den nye løbsserie lige her.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.



Er du en dedikeret Zwift-bruger, der elsker at konkurrere? Eller har du længe undret dig over, hvad Zwift egentlig er? Så vil denne nyhed helt sikkert interessere dig!

 

I de kommende uger vil Feltet.dk nemlig for første gang afholde sin egen løbsserie på den verdensberømte træningsplatform, når i alt syv E-sportsløb vil danne rammen om Feltet.dk Race Series.

 

Samtlige etaper af løbsserien vil finde sted tirsdag aften klokken 20.15 dansk tid, og 1. etape afvikles den 18. februar. Herfra køres der samtlige tirsdage indtil finaleaftenen den 31. marts, hvor vinderne af Feltet.dk Race Serien skal findes.

TILMELD DIG TIRSDAGENS 5. AFDELING AF FELTET.DK RACE SERIES LIGE HER.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Alle etaper vil blive livestreamet på Feltet.dk samt på vores Facebook-profil, Twitch-profil og Youtube-kanal. Løbene vil desuden også kunne ses på DBR Lives Facebook-side.

 

Samtlige etaper vil blive kommenteret af Feltet.dk-ejer, Jesper Johannesen, og den tidligere firedobbelte verdensmester på bane og Zwift-ekspert, Alex Rasmussen.

 

Her på Feltet.dk vil vi dække løbsserien tæt med blandt andet optaktsartikler, interviews med adskillige Zwift-kyndige profiler samt referater og resultater af samtlige afdelinger.
 

Hvordan deltager jeg?

Ønsker du at deltage i løbsserien, skal du, hvis du ikke allerede har et, anskaffe dig et abonnement til Zwift (mere herom nederst i artiklen). Derefter skal du naturligvis tilmelde dig løbsserien, hvilket gøres ét løb ad gangen fra uge til uge.

Annonce

 

Der er flere måder at tilmelde sig på. Den nemmeste er gennem Zwifts egen hjemmeside, Zwift.com, eller app, Zwift Companion, som kan downloades til alle de forskellige platforme. Begge steder skal du åbne fanen ”Events” og derefter finde datoen og tidspunktet for det pågældende løb. Tryk på løbet og scroll derefter ned for at vælge din ønskede kategori, som du tilmelder dig ved at trykke på +.

 

Alternativt kan du tilmelde dig via Zwiftpower.com, hvor du under fanen "Events" i toppen af skærmen kan finde dit specifikke løb. På selve løbssiden skal du så trykke på den gule bjælke ”Join Event”, som åbner en fane med de respektive løbskategorier i højre side af skærmen. Her trykker du på + ud for din ønskede kategori.

På Zwiftpower.com er det muligt at se de kommende tre dages begivenheder, og for at kunne tilmelde sig løb via denne hjemmeside skal man have en profil og have denne koblet op til sin Zwift-konto (mere om det senere).

Skulle du ikke være tilmeldt, før du åbner Zwift, har du naturligvis også muligheden for at tilmelde dig in-game.

Her på Feltet.dk vil vi løbende bringe dig et link til det kommende løbs oversigtsside, hvor du både kan tilmelde dig og se samtlige informationer om det pågældende løb.
 

Er du tilmeldt på forhånd, vil du kunne stille dig op ved startstregen fra 30 minutter før løbsstart. Åben Zwift, vælg en verden og tryk ”Join Event” nede i venstre hjørne. Så er du klar til at give vennerne baghjul i Feltet.dk Race Series.

 

Regler

Det samlede klassement i Feltet.dk Race Series vil blive baseret på et pointsystem med point til de 30 bedst placerede ryttere på hver etape. Etapevinderen tildeles 35 point, andenpladsen 30 point, tredjepladsen 28 point, fjerdepladsen 27 point og så videre. Der vil desuden være indlagte spurter med point til de fem første ryttere undervejs på etaperne.

 

Foruden et individuelt klassement byder Feltet.dk Race Series også på en holdkonkurrence, hvor rytternes optjente point tælles sammen til en holdscore.

 

 

Den totale pointscore for de syv afdelinger vil afgøre den samlede vinder, hvilket gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Samtlige etaper vil blive afviklet i tre forskellige kategorier, A-B-C, baseret på den enkelte rytters styrke. Der vil desuden være en kategori udelukkende forbeholdt kvinder, E. Kvinder må dog gerne køre i en af de andre kategorier hvis ønsket. Hver kategori vil have sit eget individuelle klassement og holdkonkurrence.

 

Løbene vil blive afholdt med kategori-inddelte og separate starter, så alle ryttere vil få chancen for at komme først over målstregen.

 

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimal antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, vil man blive fjernet fra resultatlisten.

 

Det samme vil være tilfældet, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), enten i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler. Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

Annonce

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

 

For at deltage i kampen om den samlede sejr skal man registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data), hvor det enkelte løbs uofficielle resultater vil fremgå umiddelbart efter dets afslutning. Det er løbsarrangørerne, der bestemmer det officielle resultat, og dette offentliggøres efter hvert løb på Feltet.dk.

 

På Zwiftpower.com kan man se, hvorvidt man har overskredet watt-grænsen for sin kategori. Det er derfor vigtigt at tjekke sit resultat på Zwiftpower.com, da man ikke kan få godkendt sin placering, hvis man kører i en lavere kategori, end Zwiftpower.com bestemmer.

 

Får man et DQ ud for sit navn grundet for høje watt, SKAL man altså rykke en kategori op til næste uges løb!


 

Hvad er Zwift?

Zwift er en virtuel træningsplatform, der tillader mennesker over hele verden at køre sammen fra deres egen dagligstue. Zwift kan downloades til IOS, Mac, Windows og Android og koster 15 dollars (101 kroner) om måneden.

Annonce

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag

 

Zwift blev lanceret i beta-version tilbage i september 2014 og kom officielt på markedet i oktober 2015. Siden er spillets popularitet vokset eksplosivt. I slutningen af 2018 rundede det over 1 millioner registrerede brugere, og tidligere på måneden var over 16.000 Zwiftere aktive på samme tid.

 

Zwift fungerer ganske simpelt ved, at rytteren siddende på en hometrainer, kondicykel eller træningsruller får overført sit power-output til spillet via Bluetooth eller et lille USB ANT+-stik.

 

Denne data inkorporerer spillet i en lang række algoritmer, der tager højde for faktorer som rytterens vægt, højde og in-game udstyr, drafting, momentum, vejens hældning og underlag samt eventuelle power-ups - alle disse resulterer i ét tal: din avatars fart.

 

Zwift startede som én virtuel verden, som kunne gennemkøres igen og igen uden mange andre features. Efterhånden fik spillet dog flere og flere lag, og et af disse er et dedikeret løbs-mode, hvor de deltagende ryttere kun kan se hinanden på skærmen. Ikke-deltagende brugere vil altså ”forsvinde” fra den virtuelle verden under løbet.

 

Zwift har siden dets fødsel desuden tilføjet adskillige nye veje til dets eget univers, Watopia, samt udvidet antallet af verdener til otte, og ved Feltet.dk Race Series vil deltagerne skulle dyste på seks af disse for at finde den samlede vinder af Feltet.dk´s første løbsserie på Zwift.


 

Feltet.dk Race Series (samtlige løb køres fra klokken 20.15)
1. afdeling: Tirsdag den 18. februar. Rute: 3 omgange af Astoria Line 8 i New York. Distance: 35,1 kilometer. Højdemeter: 427.

Annonce

 

2. afdeling: Tirsdag den 25. februar. Rute: Watopia Waistband i Watopia. Distance: 25,5 kilometer. Højdemeter: 83.

 

3. afdeling: Tirsdag den 3. marts. Rute: 3 omgange af Innsbruckring i Innsbruck. Distance: 25,4 kilometer. Højdemeter: 216.

 

4. afdeling: Tirsdag den 10. marts. Rute: 2 omgange af UCI Worlds Route i Richmond. Distance: 32,6 kilometer. Højdemeter: 284.

 

5. afdeling: Tirsdag den 17. marts. Rute: Volcano Climb After Party i Watopia. Distance: 40,0 kilometer. Højdemeter: 266.

 

Læs også
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg

 

6. afdeling: Tirsdag den 24. marts. Rute: 15 omgange af Downtown Dolphin i Crit City. Distance: 29,1 kilometer. Højdemeter 8.

Annonce

 

7. afdeling: Tirsdag den 31. marts. Rute: 5 omgange af The 6 Train i New York. Distance: 32 kilometer. Højdemeter 305.

 


Samtlige afdelinger vil afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg)
A: 4< W/kg

B: 3,20-3,99 W/kg

C: 3,19 W/kg

E: Kvinder

 

Er man i tvivl om sin kategori, så tjek din profil på Zwiftpower.com eller vælg den højeste kategori.

BEMÆRK: TIDLIGERE SKREV VI, AT LØBSSERIEN STARTEDE TIRSDAG DEN 11. FEBRUAR, MEN DET HAR VI IKKE KUNNE NÅ AT BLIVE KLAR TIL. 

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Minut for minut: Sådan gjorde hollandsk banerytter tirsdagen til en mindeværdig dag for Cancellara
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Annonce

Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt

Annonce

Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det

Annonce

Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
Landevej
Van der Poel vurderer sine chancer mod Pogacar
VIS FLERE

Annonce