Feltet.dk og DCU lancerer stor e-cyklingsserie
04. maj 2020 07:02
af Christian Frese

Feltet.dk, Danmarks Cykle Union (DCU) og Uno-X er stolte af at kunne præsentere Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk - Danmarks nye og hidtil mest ambitiøse e-cyklingsserie på Zwift. Serien vil foregå over de kommende otte tirsdage fra på tirsdag den 5. maj klokken 20.15, og her på Feltet.dk vil vi dække samtlige af løbsseriens fem klasser med blandt andet livestreams, referater, resultater, optakter, rytterinterviews og forskellige e-cyklingsartikler.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 11: Cykelsportens skandaler og usædvanlige Grand Tours

se mere cykling på

Uno-X Cup powered by Danmarks Cykle Union og Feltet.dk

Det er næppe en nyhed, at e-cykling har gjort sit indtog og har fået status af at være en selvstændig disciplin. Det har også været tydeligt, at det kræver en særligt god udholdenhed og mentalt overskud at konkurrere med og mod de bedste.

 

Nu åbner vi op for et længe ventet samarbejde mellem Uno-X, Danmarks Cykle Union (DCU) og Feltet.dk, hvor vi vil finde de bedste af de bedste indenfor e-cykling på platformen Zwift.

 

I Uno-X, DCU og på Feltet.dk er vi tossede med e-cykling, og folkene i alle tre lejre er begejstrede for spændingsmomentet i de live-events, som vi har set på platformen.

 

Spændingen bliver ikke mindre, når vi tager hul på otte afdelinger af den nyeste løbsserie på platformen Zwift; Uno-X Cup powered by Danmarks Cykle Union og Feltet.dk.

 

Vi forventer og håber med denne løbsserie at tiltrække de bedste danske og udenlandske ryttere på Zwift henover maj og juni måned i år.

 

Første afdeling køres allerede på tirsdag den 5. maj (link til tilmelding finder du i nedenstående afsnit), og de efterfølgende afdelinger gennemføres hver tirsdag frem til sidste afdeling den 23. juni. Alle afdelinger starter kl. 20.15.

 

Samtlige løb vil blive livestreamet på Feltet.dk og Feltet.dk´s Youtube-kanal samt på DCU´s, DCU e-cyklings, Feltet.dk´s og Motionsfeltet.dk´s respektive Facebook-sider.

 

Til at kommentere begivenhederne har vi Feltet.dk-ejer Jesper Johannesen, den tidligere firedobbelte verdensmester på bane Alex Rasmussen, Zwift-ekspert Klaus Møller samt udvalgte gæstekommentatorer på nogle af etaperne.

 

Feltet.dk vil dække løbsserien tæt med blandt andet optaktsartikler, interviews med Zwift-kyndige profiler og naturligvis referater og resultater af samtlige afdelinger.

 

Hvordan deltager jeg?

Ønsker du at deltage i løbsserien som dansk rytter, skal du først og fremmest være medlem af DCU e-cykling. Det er gratis, og du registrerer dig til DCU e-cykling via dette link: 
https://www.cyklingdanmark.dk/discipliner/e-cykling/

 

Herfra følger du linket over på Zwift, logger ind i Zwift, og så er du registreret. Bemærk; inden du følger linket ind i Zwift, skal du være logget ud.

 

Hvis du ikke allerede har et login til Zwift, skal du oprette et abonnement til Zwift samt koble din profil til Zwiftpower.com (mere herom senere i artiklen). Dernæst skal du naturligvis tilmelde dig løbsserien, hvilket gøres ét løb ad gangen fra uge til uge.

 

Der er flere måder at tilmelde sig på. Den nemmeste er gennem Zwifts egen hjemmeside, Zwift.com, eller app, Zwift Companion, som kan downloades til alle de forskellige platforme.

 

Begge steder skal du åbne fanen ”Events” og derefter finde datoen og tidspunktet for det pågældende løb. Tryk på løbet og scroll derefter ned for at vælge din ønskede kategori, som du tilmelder dig ved at trykke på +.

 

Alternativt kan du tilmelde dig via Zwiftpower.com, hvor du under fanen "Events" i toppen af skærmen kan finde dit specifikke løb. På selve løbssiden skal du så trykke på den gule bjælke ”Join Event”, som åbner en fane med de respektive løbskategorier i højre side af skærmen. Her trykker du på + ud for din ønskede kategori.

På Zwiftpower.com er det muligt at se de kommende tre dages begivenheder, og for at kunne tilmelde sig løb via denne hjemmeside skal man have en profil og have denne koblet op til sin Zwift-konto.

VI ER NÅET TIL 3. AFDELING DEN 19. MAJ. TILMELD DIG VIA ZWIFT.COM LIGE HER - ELLER VIA ZWIFTPOWER.COM LIGE HER.


Skulle du ikke være tilmeldt, før du åbner Zwift, har du naturligvis også muligheden for at tilmelde dig in-game.

Feltet.dk vil løbende bringe dig et link til det kommende løbs oversigtsside, hvor du både kan tilmelde dig og se samtlige informationer om det pågældende løb.
 

Er du tilmeldt på forhånd, vil du kunne stille dig op ved startstregen fra 30 minutter før løbsstart. Åben Zwift, vælg en verden og tryk ”Join Event” nede i venstre hjørne. Så er du klar til at give vennerne baghjul.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Pointsystem og vinderpræmier

Det samlede klassement i Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk vil blive baseret på et pointsystem med 35-2 point til de 30 bedst placerede ryttere på hver etape.

 

Etapevinderen tildeles 35 point, andenpladsen 30 point, tredjepladsen 28 point, fjerdepladsen 27 point og så videre ned til 30. pladsen, som modtager to point. Gennemførende ryttere udenfor top 30 får ét point.

 

Der vil desuden være indlagte spurter med point til de fem første ryttere undervejs på etaperne (5-4-3-2-1 point). Spurterne vil blive placeret ved samtlige spurt- og KOM-bannere, og pointene afgøres alene ud fra rækkefølgen af ryttere over stregen (bedste spurt- eller bjergtid er i denne forbindelse uden betydning).

 

Foruden et individuelt klassement byder løbsserien også på en holdkonkurrence, hvor hvert mandskabs tre mest pointscorende rytteres pointantal vil blive lagt sammen til en holdscore ved hver etape.

 

Det er hver rytters og holds 6 bedste løb (målt udelukkende på point) af de 8 afdelinger, som vil tælle med i det samlede klassement. Dette gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.

 

Den bedst placerede dansker i hver af de fem løbskategorier (se herunder) efter seriens otte løb vil vinde en DCU-trøje magen til den virtuelle af slagsen, som frit kan bruges på Zwift.

 

Kategorier 

Samtlige etaper vil blive afviklet i fem forskellige kategorier, A-B-C-D-E, baseret på den enkelte rytters styrke. E-klassen er forbeholdt kvinder, men kvinder er samtidig frit stillet til at køre i en hvilken som helst klasse.

 

Løbene vil blive afholdt med kategori-inddelte og separate starter, så alle ryttere vil få chancen for at komme først over målstregen.

 

Hver kategori vil have sit eget individuelle klassement og holdkonkurrence.

  

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimale antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, risikerer man at blive fjernet fra resultatlisten.

 

Samtlige afdelinger vil afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg kropsvægt)
A: 4 < W/kg

B: 3,20-3,99 W/kg

C: 2,50-3,19 W/kg

D:  2,49 W/kg

E: Kvinder

 

Sådan kører du med om sejren 

Brug af pulsbælte og wattmåler er obligatorisk. Man vil blive fjernet fra resultatlisten, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), som både kan være i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler.

 

Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

 

For at deltage i kampen om den samlede sejr skal man desuden registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data).

 

SE HVORDAN DU REGISTRERER DIG PÅ ZWIFTPOWER.COM LIGE HER.

 

Det enkelte løbs uofficielle resultater kan findes på Zwiftpower.com umiddelbart efter løbets afslutning, men det er løbsarrangørerne, der bestemmer det officielle resultat, og dette offentliggøres efter hvert løb på Feltet.dk.

 

På Zwiftpower.com kan man derudover se, hvorvidt man har overskredet sin kategoris watt-grænse eller er rykket op i kategori.

 

Det er derfor vigtigt at tjekke sit resultat på Zwiftpower.com, da man ikke kan få godkendt sin placering, hvis man kører i en lavere kategori, end Zwiftpower.com bestemmer.

 

Får man et WKG eller UPG ud for sit løbsresultat grundet for høje watt eller forkert kategori, skal man altså rykke en kategori op til næste uges løb!

 

Kan du ikke finde dig selv i resultatlisten på Zwiftpower.com, så tjek din profilside på hjemmesiden.

 

På din Zwiftpower-profilside kan du både finde en oversigt over dine løbsresultater og se din øjeblikkelige kategori, som er bestemt ud fra gennemsnittet af dine tre bedste fysiske præstationer i de seneste tre måneder.

 

Ved løb af under en times varighed må ens bedste 20 minutters power undervejs højest være 105 % af den øvre watt-grænse for ens specifikke kategori. Dette skyldes antagelsen om, at FTP udgør 95 % af ens 20 minutters power.

 

Det vil sige, at eksempelvis B-rytterne højest må ligge på 4,21 watt/kg i 20 minutter. Når gennemsnittet af en rytters tre bedste 20-minutterspræstationer overstiger dette tal, vil rytteren rykkes op i A-klassen og dermed ikke længere kunne fremgå af resultatlisten i B-løb.

I tilfældet af ekstraordinære præstationer eller resultater ​forbeholder løbsarrangørerne sig ret til at bede om dokumentation. LÆS ALT OM RESULTATVALIDERING LIGE HER.

 

Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk (samtlige løb køres fra klokken 20.15)

1. afdeling: Tirsdag den 5. maj. Rute: 1 omgang af Figure 8 i Watopia. Distance: 30,0 kilometer med 254 højdemeter.

2. afdeling: Tirsdag den 12. maj. Rute: 1 omgang af Out and Back Again i Watopia. Distance: 42,8 kilometer med 334 højdemeter.

3. afdeling: Tirsdag den 19. maj. Rute: 4 omgange af Innsbruckring i Innsbruck. Distance: 35,7 kilometer med 309 højdemeter.

4. afdeling: Tirsdag den 26. maj. Rute: 1 omgang af Everything Bagel i New York. Distance: 34,6 kilometer med 546 højdemeter.

5. afdeling: Tirsdag den 2. juni. Rute: 3 omgange af Cobbled Climbs i Richmond. Distance: 28,3 kilometer med 353 højdemeter.

6. afdeling: Tirsdag den 9. juni. Rute: 2 omgange af Harrogate Circuit Reverse i Yorkshire. Distance: 27,6 kilometer med 490 højdemeter.

7. afdeling: Tirsdag den 16. juni. Rute: 5 omgange af London Classique i London. Distance: 33,4 kilometer med 112 højdemeter.

8. afdeling: Tirsdag den 23. juni. Rute: 1 omgang af Big Loop Reverse i Watopia. Distance: 43,0 kilometer med 662 højdemeter.


Artiklen fortsætter under billedet

 

Hvad er Zwift?

Zwift er en virtuel træningsplatform, der tillader mennesker over hele verden at køre sammen fra deres egen dagligstue. Zwift kan downloades til IOS, Mac, Windows og Android og koster 15 dollars (101 kroner) om måneden.

 

Zwift blev lanceret i beta-version tilbage i september 2014 og kom officielt på markedet i oktober 2015. Siden er spillets popularitet vokset eksplosivt. I slutningen af 2018 rundede det over 1 million registrerede brugere, og tidligere på foråret var over 30.000 Zwiftere aktive på samme tid.

 

Zwift fungerer ganske simpelt ved, at rytteren siddende på en hometrainer, kondicykel eller træningsruller får overført sit power-output til spillet via Bluetooth eller et lille USB ANT+-stik.

 

Denne data inkorporerer spillet i en lang række algoritmer, der tager højde for faktorer som rytterens vægt, højde og in-game udstyr, drafting, momentum, vejens hældning og underlag samt eventuelle power-ups - alle disse resulterer i ét tal: din avatars fart.

 

Zwift startede som én virtuel verden, som kunne gennemkøres igen og igen uden mange andre features. Efterhånden fik spillet dog flere og flere lag, og et af disse er et dedikeret løbs-mode, hvor de deltagende ryttere kun kan se hinanden på skærmen. Ikke-deltagende brugere vil altså ”forsvinde” fra den virtuelle verden under løbet.

 

Zwift har siden dets fødsel desuden tilføjet adskillige nye veje til dets eget univers, Watopia, samt udvidet antallet af verdener til otte, og ved Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk vil deltagerne skulle dyste i seks af disse for at finde den samlede vinder af løbsserien.

Fik du læst om Feltet.dk´s seneste e-løbsserie, Feltet.dk Race Series? Du finder samtlige artikler på vores nye e-cyklingsside.

INFO
E-cykling
Nyheder
Optakter
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Medie: Van Aert kører Strade og Tour de France - misser VM

Tidligere verdensmester smadrer kvindernes Everesting-rekord

Stortalent skal debutere på Quick-Step: Forventer ikke noget af ham

Eksklusivt interviewRealistisk Eg har ambitionerne på plads

Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner

Holdkammerat ser store fremskridt hos Dumoulin

Evenepoel vil forsvare EM-guld - dropper linjeløbet

Froome: Vi kan opnå store ting sammen

Brailsford: Vi kan ikke garantere Froome kaptajn-rollen

Officielt: Froome forlader INEOS - Skifter til Israel

Pogacar til Flandern - Kometens løbsprogram offentliggjort

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Martinez: Stor chance for Colombia vinder Touren igen

Verdens største gravel-løb aflyst

Vandenbergh vil køre et år mere

Video i artiklenJulien Bernard vinder hæsblæsende anden etape i virtuel Tour de France

Video i artiklenRyan Gibbons vandt første etape af den virtuelle udgave af Tour de France

Colombia har holdet klar til ungdommens Tour de France

DCU offentliggør nyt om PostNord Danmark Rundt

TIRSDAG

Tidligere Tour de France-toer fyret af UCI

Østrigsk veteran forlænger med Israel Start-Up Nation

Milano-Torino vender tilbage til historiske rødder

Overblik: Disse topryttere står uden kontrakt efter 2020

Vingegaard skal fortsat udvikle sig

Overblik: Disse danske WorldTour-ryttere står uden kontrakt efter 2020

Deceuninck-rytter fanget i USA: Nægtet adgang til fly

Eksklusivt interviewHonoré efter ny kontrakt: Kunne ikke se mig selv andetsteds

Medie: Carapaz kan vende tilbage til Europa

Leth brød regler for at lave berømt dokumentar

Cykelkomet kan genstarte sin sæson i Rumænien

Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse

Video i artiklenTre filmanbefalinger fra Radio Tour: Klatretyven? Eller Klatretøsen?

Formand taler imod en fredning af Aarhus Cyklebane

Jumbo-Visma sikrer sig ubegrænset sponsorkontrakt

'Danmarks Vildeste Enkeltstart' kan følges live

MANDAG

Vanmarcke: Dødsfald sætter alt i perspektiv

Bjergløb får stjerneopgør på Mont Ventoux

Forhandlinger på plads: EM i 2020 sendes til Plouay

World Cup i Lenzerheide endegyldigt aflyst

'Hellerup': Vi er stolte over Price-Pejtersen

Eksklusivt interview853 kilometer og 16.000 kilokalorier: Læs alt om danskers vanvittige indendørstur

Flere kontraktudløb bekymrer ikke Michaelsen

To år mere på FDJ til Cecilie Uttrup

Mikkel Honoré forlænger med Deceuninck-QuickStep

Velkørende Campenaerts gjorde ondt på rivalerne

Gibbons vil forbedre Tour-chancer på Zwift: Holdet holder øje

Sénéchal efter comeback-sejr: Alle var ivrige

Eksklusivt interviewSjette dansker på plads hos Uno-X

Franskmand slog Campenaerts og vandt kermesse-løb

SØNDAG

Træner forklarer Sunweb-stjernes Tour-fravær: Det er op til holdet

Eksklusivt interviewNiklas Eg klør på for at sikre Tour-debut - Tror på Porte

Franskmand vandt hårfin afgørelse da Niklas Eg viste sig frem

Uttrup Ludwig får topplacering ved virtuelt Tour de France

Bernal afviser splid med Froome

Bardet og Latour er begge kaptajner i Tour de France

Rygte: Yates-brødrene på vej til Trek og INEOS

Belgisk rytter død under lokalt løb

Eksklusivt interviewDCUs cross-udvalg lancerer Danish Cross Academy

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

LØRDAG

Eksklusivt interviewDansker kørte 853 kilometer på 24 timer i stort velgørenhedsprojekt

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

I søgen efter bjerge: Hollandsk mesterskab kan blive flyttet til Schweiz

Riis-rytter sejrer i virtuelt Tour de France

Video i artiklenWild udsætter karrierestop

Britisk teenager vinder første virtuelle Tour de France-etape

To ugers pause til Quintana efter påkørsel

Sunweb-sportsdirektør: Dumoulins ambitioner var årsagen til hans skifte

FREDAG

Tour de Pologne har ruten klar

DM i omnium udskudt

Eksklusivt interviewMuff fik afbrudt sit rekordforsøg: Det er super bittert

Boasson Hagen vil køre Touren: Håber på etapesejre

Kendt stigning kan vende tilbage i Giroen

DM i enkeltstart køres i Slagelse – Afholdes 3. oktober

WorldTour-debutant byder Bardet velkommen til Sunweb

Tidligere CSC-rytter: Ikke imponeret af van der Poels Strava-tur

Mørkøv genstarter sæsonen i Spanien

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”

Optakt: DM i omnium

Uttrup før virtuel Tour: Godt for kvindecykling

Kombinér cykeldrømme med skoleophold

SENESTE

Israel Start-Up forlænger med belgisk klassikerrytter