EKSKLUSIVT

Gense Frederik Muff vinde vildt bjergløb
23. marts 2021 19:20Foto: Toke Hage
af Christian Frese

Er du klar til mere e-cykling i international topklasse? Over to tirsdage og fredage i marts præsenterer vi CeramicSpeed Race Series på Zwift, og du er naturligvis inviteret med til den virtuelle cykelfest. I denne artikel kan du læse alt om den kommende løbsserie, som vi livestreamer og skriver om her på siden.

Annonce

Fra i aften klokken 19.20 vil du kunne se 3. afdeling af CeramicSpeed Race Series i denne artikel, på FacebookYoutube eller Twitch.


Du kan finde det lukkede herre- og dameløbs kvalificerede ryttere lige her.

Du kan tilmelde dig et af de åbne løb lige her.


Du finder vores optakt med Alex Rasmussens rute- og favoritvurdering til herrernes lukkede løb lige her.


Feltet.dk er tilbage med en ny e-løbsserie, når vi fra tirsdag den 16. marts indleder CeramicSpeed Race Series på Zwift.

 

Serien vil afvikles over fire afdelinger, som løber af stablen om tirsdagen og fredagen henholdsvis den 16., 19., 23. og 26. marts.

 

Serien vil præcis som vores tidligere af slagsen være opdelt i Zwifts traditionelle fire styrkebaserede klasser samt en dameklasse, og først startende klasse vil have start klokken 19.30 ved samtlige fire afdelinger.

 

A- og E-klassens serie vil imidlertid foregå under et særligt udskilningsformat.

 

Ved 1. afdeling vil der som sædvanlig være fri mulighed for at tilmelde sig A- og E-klassen såvel som de øvrige klasser, men derfra vil kun seriens bedste ryttere blive inviteret til at deltage i den kommende afdeling.

 

Kun de 100 bedst placerede A- og E-ryttere fra 1. afdeling vil modtage en invitation til 2. afdeling. Ved 3. afdeling er dette tal nede på 50, mens 4. og sidste afdeling blot vil have deltagelse af de 25 bedste ryttere fra den foregående afdeling. Det er etapeplaceringerne, der afgør invitationerne, ikke klassementsplaceringerne efter det pågældende løb.

De inviterede ryttere vil automatisk blive tilmeldt den kommende afdeling og skal dermed ikke selv foretage sig noget for at kunne stille op i løbet.

 

Udskilningsformatet gælder kun A- og E-klassen, og ikke-inviterede A- og E-ryttere vil efter 1. afdeling have muligheden for at køre med i et separat A- og E-løb. Der føres ikke klassement over disse tre åbne A-løb.

 

CeramicSpeed Race Series´ klassement vil blive baseret på det samme pointsystem som den netop overståede Uno-X Cup (se mere under Regler), men serien vil ikke byde på indlagte spurter.

 

Samtlige fire løb vil tælle med i det endelige klassement, hvilket gælder både de individuelle og holdklassementerne.

 

CeramicSpeed Race Series vil blive livestreamet direkte her på Feltet.dk samt på vores sociale medieplatforme Facebook, Youtube og Twitch med optakt fra klokken 19.15.
 

Samtlige løb kommenteres af den tidligere firedobbelte baneverdensmester Alex Rasmussen og Zwift-ekspert Klaus Møller, og der vil være mulighed for at vinde præmier fra CeramicSpeed undervejs i livestreamet.

 

Feltet.dk vil dække serien tæt med optakts, referat- og resultatartikler med tilhørende videoklip samt højdepunkter af løbene.

 

Som opvarmning til CeramicSpeed Race Series vil CeramicSpeed fra den 2. til 13. marts afholde otte group rides, hvor du kan køre med blandt andre OL-guldvinder på bane Lasse Norman Hansen, VM-sølvvinder i e-cykling Anders Foldager, Astana-rytter Jonas Gregaard, U23 verdensmester i cyklecross Pim Ronhaar og VM-sølvvinder på Ironman Lucy Charles. 

 

I nedenstående kan du finde samtlige regler og ruter til CeramicSpeed Race Series samt information om de otte group rides.

Deltag i konkurrencen om 
CeramicSpeeds Oversized Pulley Wheel System, krankboks og UFO kæde, som alt sammen kan spare dig watt på landevejen.

 

Hvordan deltager jeg?

Hvis du ikke allerede har et login til Zwift, skal du oprette et abonnement til Zwift samt koble din profil til Zwiftpower.com (mere herom senere i artiklen). Dernæst skal du naturligvis tilmelde dig løbsserien, hvilket gøres ét løb ad gangen fra uge til uge.

 

Der er flere måder at tilmelde sig på. Den nemmeste er gennem Zwifts egen hjemmeside, Zwift.com, eller app, Zwift Companion, som kan downloades til alle de forskellige platforme.

 

Begge steder skal du åbne fanen ”Events” og derefter finde datoen og tidspunktet for det pågældende løb. Tryk på løbet og scroll derefter ned for at vælge din ønskede kategori, som du tilmelder dig ved at trykke på +.

 

Alternativt kan du tilmelde dig via Zwiftpower.com, hvor du under fanen "Events" i toppen af skærmen kan finde dit specifikke løb. På selve løbssiden skal du så trykke på den gule bjælke ”Join Event”, som åbner en fane med de respektive løbskategorier i højre side af skærmen. Her trykker du på + ud for din ønskede kategori.

På Zwiftpower.com er det muligt at se de kommende tre dages begivenheder, og for at kunne tilmelde sig løb via denne hjemmeside skal man have en profil og have denne koblet op til sin Zwift-konto.
 

Skulle du ikke være tilmeldt, før du åbner Zwift, har du naturligvis også muligheden for at tilmelde dig in-game.

Feltet.dk vil løbende bringe dig et link til det kommende løbs oversigtsside, hvor du både kan tilmelde dig og se samtlige informationer om det pågældende løb.
 

Er du tilmeldt på forhånd, vil du kunne stille dig op ved startstregen fra 30 minutter før løbsstart. Åben Zwift, vælg en verden og tryk ”Join Event” nede i venstre hjørne. Så er du klar til at give vennerne baghjul.

Tilmeld dig CeramicSpeed Race Series via dette hyperlink.

 

Regler

- Valideringsreglerne kan findes i sin fulde længde lige her.

- Løbene afvikles som pointløb uden indlagte spurter.

 

- Løbene afvikles i fire styrkebaserede kategorier (se kategori-kriterierne senere i artiklen) samt en E-kategori forbeholdt kvinder. 

- Samtlige klasser vil køre med start fra klokken 19.30 i alle fire afdelinger. Klasserne kører desuden i separate verdener, så de enkelte klasser ikke vil kunne se eller påvirke hinanden.

- Alle fire løb vil tælle med i det samlede klassement, som baseres på et pointsystem (se nedenfor).

 

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og wattmåler (og ikke zPower) anvendes.

 

- Kører man i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat ikke godkendt. Det samme risikeres, hvis man bryder ens kategoris grænser for watt pr. kilo.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil være til rådighed.


- Alle kategorier kører samme rute og distance ved alle fire løb.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E (se nedenstående kategorier).


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest tre dage efter løbet.


- Tjek efterfølgende altid dit resultat på din Zwiftpower.com-profil for at sikre, at du fortsat kører i den rette kategori.

 

Pointsystem 

Det samlede klassement i CeramicSpeed Race Series vil blive baseret på et pointsystem med 60-2 point til de 50 bedst placerede ryttere på hver etape.

 

Etapevinderen tildeles 60 point, andenpladsen 55 point, tredjepladsen 50 point, fjerdepladsen 48 point, femtepladsen 47 point og så videre ned til 50. pladsen, som modtager to point. Gennemførende ryttere udenfor top 50 får ét point.

  

Foruden et individuelt klassement byder løbsserien også på en holdkonkurrence, hvor hvert mandskabs tre mest pointscorende rytteres pointantal vil blive lagt sammen til en holdscore ved hver etape.

 

Samtlige fire afdelinger vil tælle med i det endelige klassement, hvilket gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.

 

Kategorier 

Alle etaper vil blive afviklet i fem forskellige kategorier, A-B-C-D-E, baseret på den enkelte rytters styrke. E-klassen er forbeholdt kvinder, men kvinder er samtidig frit stillet til at køre i en hvilken som helst klasse.

 

Hver kategori vil have sit eget individuelle klassement og holdkonkurrence.

  

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimale antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, risikerer man at blive fjernet fra resultatlisten.

 

Samtlige afdelinger vil afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg kropsvægt)
A: 4 < W/kg

B: 3,20-3,99 W/kg

C: 2,50-3,19 W/kg

D:  2,49 W/kg

E: Kvinder
 

 

Sådan kører du med om sejren 

Brug af pulsbælte og wattmåler er obligatorisk. Man vil blive fjernet fra resultatlisten, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), som både kan være i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler.

 

Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

 

For at deltage i kampen om den samlede sejr skal man desuden registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data).

 

SE HVORDAN DU REGISTRERER DIG PÅ ZWIFTPOWER.COM LIGE HER.

 

Det enkelte løbs uofficielle resultater kan findes på Zwiftpower.com umiddelbart efter løbets afslutning, men det er løbsarrangørerne, der bestemmer det officielle resultat, og dette offentliggøres efter hvert løb på Feltet.dk.

 

På Zwiftpower.com kan man derudover se, hvorvidt man har overskredet sin kategoris watt-grænse eller er rykket op i kategori.

 

Det er derfor vigtigt at tjekke sit resultat på Zwiftpower.com, da man ikke kan få godkendt sin placering, hvis man kører i en lavere kategori, end Zwiftpower.com bestemmer.

 

Får man et WKG eller UPG ud for sit løbsresultat grundet for høje watt eller forkert kategori, skal man altså rykke en kategori op til næste uges løb!

 

Kan du ikke finde dig selv i resultatlisten på Zwiftpower.com, så tjek din profilside på hjemmesiden.

 

På din Zwiftpower-profilside kan du både finde en oversigt over dine løbsresultater og se din øjeblikkelige kategori, som er bestemt ud fra gennemsnittet af dine tre bedste fysiske præstationer i de seneste tre måneder.

 

Ved løb af under en times varighed må ens bedste 20 minutters power undervejs højest være 105 % af den øvre watt-grænse for ens specifikke kategori. Dette skyldes antagelsen om, at FTP udgør 95 % af ens 20 minutters power.

 

Det vil sige, at eksempelvis B-rytterne højest må ligge på 4,21 watt/kg i 20 minutter. Når gennemsnittet af en rytters tre bedste 20-minutterspræstationer overstiger dette tal, vil rytteren rykkes op i A-klassen og dermed ikke længere kunne fremgå af resultatlisten i B-løb.

 

Etaper i CeramicSpeed Race Series (Ruteprofiler: Zwifthub.com)

1. Afdeling (16. marts): 1 omgang af Out and Back Again. 42 kilometer med 333 højdemeter.

 
 

2. Afdeling (19. marts): 3 omgange af Beach Island Loop. 39 kilometer med 147 højdemeter.

 

 

3. Afdeling (23. marts): 1 omgang af Watopia Mountain. 29 kilometer med 682 højdemeter.

 

4. Afdeling (26. marts): 16 omgange af Crit City. 31 kilometer med 258 højdemeter.

Group Rides
2. marts klokken 13.00 med U23 verdensmester i cyklecross 2021 Pim Ronhaar.
2. marts klokken 18.30 med Israel Start Up Nation-rytter Patrick Bevin, Qhubeka Assos-rytter Connor Brown og Astana-rytter Ben Perry.

6. marts klokken 13.00 med ejer af Elbowz Cycling Team Stefan Roth.
6. marts klokken 18.30 med Premier Division-etapevinder Freddy Ovett.

9. marts klokken 13.00 med professionel triatlet Daniel Bækkegaard.
9. marts klokken 18.30 med Qhubeka Assos-rytter Lasse Norman Hansen, Astana-rytter Jonas Gregaard og professionel triatlet Lucy Charles.

 

13. marts klokken 13.00 med VM-sølvvinder Anders Foldager.

13. marts klokken 18.30 med Canyon E-Sport-rytter Kristin Falck og PO Auto - CeramicSpeed-rytter Michael Knudsen.

1. afdeling af CeramicSpeed Race Series vil have deltagelse af Qhubeka Assos-rytteren Robert Power, mens australierens holdkammerat Mauro Schmid kører med i 2. afdeling. 

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenLa Maglia Rosa fører an i jagten på udbruddet

Video

Video i artiklenChristopher Juul angriber og kommer fri

Video

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale...

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenJoao Almeida: Vi er spændte på etapen og vil give alt

Video

Video i artiklenDagens si o no: Tv-tid, angrebsstrategi og restitution

Video

Video i artiklenEksklusivt interviewJulius Johansen med store landevejsdrømme i 2021

Landevej

Annonce