Gense Amdis sejr og Østerbys podieplads i stort skandinavisk ræs
19. november 2020 19:02DCU E-cykling
af Christian Frese

I aften torsdag den 19. november livestreamer Feltet.dk Skandinaviens hidtil største e-cykelløb, når World Championships Experience fra klokken 20.30 skal afgøre, hvem der er Nordens stærkeste rytter på Zwift. Ræset køres på den officielle VM-rute, og du kan naturligvis køre med!

 

 

TILMELD DIG WORLD CHAMPIONSHIPS EXPERIENCE VED AT TRYKKE PÅ ZWIFT-LOGOET VIA DETTE LINK 

I aften den 19. november afholder Danmarks Cykle Union, Svenska Cykelförbundet og Norges Cykleforbund Skandinaviens hidtil største e-cykelløb, World Championships Experience, og Feltet.dk livestreamer ræset.

 

Løbet er åbent for alle og afvikles med fire separate og niveauopdelte kategorier samt en kvindeklasse.

 

Løbsstart er klokken 20.30, hvor A-klassen sendes afsted. Herfra starter de resterende klasser med ét minuts mellemrum.

 

Løbet er oprettet som et lukket event på Zwift, og det vil således kun være personer med adgang til ovenstående link, som vil kunne tilmelde sig og deltage i løbet.

 

World Championships Experience vil blive livestreamet direkte her på Feltet.dk samt på vores Facebook- og Youtube-side fra klokken 20.15.

Den tidligere firedobbelte baneverdensmester Alex Rasmussen, Zwift-ekspert Klaus Møller og medredaktør på Feltet.dk Christian Frese vil sidde klar til at kommentere og svare på spørgsmål.

 

Livestreamet vil være centreret om A-klassen, men vil vise afslutningerne fra så mange af de øvrige klasser som muligt.

Resultater fra samtlige fem løbskategorier vil blive offentliggjort i dagene efter løbet her på Feltet.dk.
 

Som noget ganske unikt på Zwift køres løbet på den selvsamme rute, som vil lægge virtuel asfalt til det kommende VM den 9. december.

 

Det betyder, at rytterne ved World Championships Experience skal ud på 50 kuperede kilometer på Watopia Figure 8 Reverse med målstregen placeret på toppen af bakken Zwift KOM (900 m á 5 %), og herunder finder du Alex Rasmussens rutegennemgang og optakt til ræset.

Senere i artiklen finder du også øvrige informationer, såsom løbets regler og kategorier. 


Alex Rasmussens dom

I aften er der mulighed for at se de bedste skandinaviske Zwift-ryttere teste sig selv på VM-ruten i Watopia.

 

1,6 omgange på Watopia Figure 8 Reverse - 50 kilometer med 483 højdemeter.

 

Lige ud af startboksen kører man på Ocean Boulevard og op ad en lille bakke mod Esses.

 

Man forsætter over broen forbi sprintbanneret og ind i den italienske by, hvorefter det stiger 2 %, inden man kører ned mod bunden af Hilly KOM Reverse.

 

Hilly KOM Reverse er 2,5 kilometer med 2 % i snit, men starter med stigningsprocenter over 10 fra 400 meter til 600 meter, inden den falder lidt, og så kommer den i små ramper hele vejen mod toppen.

 

Det er på papiret den ”nemme” vej op til toppen, men den skal absolut ikke undervurderes, hvis der er nogle, der kører den fuld gas fra bund til top.

 

Hen over toppen får vi den hurtige og korte nedkørsel tilbage til Ocean Boulevard og ned i tunnelen under vandet til det længste flade stykke på ruten.

 

Der kommer en kort bakke på vej ud af tunnelen og ind i marinaen, hvor man kører på grus i lidt over en kilometer.

 

Efter grusstykket kommer de 2 hårnålesving på vej mod den italienske by over sprintbroen og tilbage mod Esses.

 

Det kommer til at gå stærkt ned forbi målstregen på Ocean Boulevard, inden vi rammer Hilly KOM fra den stejle side, og her kommer den store udskilning til at ske.

 

Hilly KOM Forward er 900 meter med 5 % i snit med det hårdeste stykke i første hårnålesving.

 

Hen over toppen går det ikke direkte ned ad, men man forsætter på et plateau med en enkelt kontrabakke, inden det for alvor går ned, når man kører forbi de store statuer.

 

Man drejer til venstre mod marinaen og grusstykket igen, inden man kører ned i tunellen, og så venter der 3 kilometer fladt stykke.

 

Derefter får man den lille bakke ud af tunnelen, og dernæst positionskampen når man drejer til højre mod spurten og afslutningen på den fulde omgang på Ocean Boulevard.

 

Herfra resterer endnu en omgang på rundstrækningen, som dog denne gang ender på toppen af Hilly KOM Forward.

 

Jeg tror, at det bliver et udskillingsløb, hvor folk falder fra bagfra. Jeg tror ikke, at de lette ryttere har den store fordel, fordi bakkerne er så korte, og fordi at der er lange restitutionsperioder mellem dem.

 

Jeg gætter på, at der kommer omkring en fjerdedel af feltet med til bunden af finalebakken, som vil rammes efter en vild positionskamp.

 

Bakken tager omkring 1.20 for de bedste, og taktikken vil være at køre med 90 % fra bunden og derefter have en smule tilbage i tanken til de sidste 200 meter, hvor stigningen flader ud og en del placeringer kan hentes.

 

Hold øje med rytternes brug af spillets power ups. Man skal have enten en aero eller en fjer-power up til finalen. Det bliver super afgørende, da niveauet er så tæt mellem rytterne.

 

Jeg vil foretrække en aero, da farten trods stigningen vil være over 40 kilometer i timen fra bund til top. Jeg vil bruge den efter det sidste hårnålesving med 400 meter til stregen. Har jeg derimod en fjer, vil jeg bruge den i bunden af bakken på det stejle stykke.

 

Finalen giver muligheder for både puncheurs og holdbare sprintere. Det er super åbent.Rundstrækningen Watopia Figure 8 Reverse. Der køres 1,6 omgange med mål på toppen af anden passage af Hilly KOM Forward (Zwift KOM). Foto: Zwifthub.com.

 

Regler

- Løbet afvikles som scratch (først over målstregen vinder) - det vil sige, at der ikke vil være indlagte spurtpoint undervejs.

 

- Løbet afvikles i fire styrkebaserede kategorier (se kategori-kriterierne senere i artiklen) samt en E-kategori forbeholdt kvinder. 

- Der køres med separate starttidspunkter med ét minut imellem hver kategori, fra A-klassen klokken 20.30 til E-kassen klokken 20.34. Ryttere i forskellige kategorier vil derfor ikke blive påvirket af hinanden.

 

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og wattmåler (og ikke zPower) anvendes.

 

- Kører man i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat ikke godkendt. Det samme risikeres, hvis man bryder ens kategoris grænser for watt pr. kilo.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Power ups vil være til rådighed.


- Alle kategorier kører samme rute og distance.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E (se nedenstående kategorier).


- Landsholdsryttere benytter landsholdstøjet (Danish Cycling Member-kit). Øvrige ryttere bedes respektere dette og vælge et andet kit til løbet.

 

Kategorier 

Løbet vil blive afviklet i fem forskellige kategorier, A-B-C-D-E, baseret på den enkelte rytters styrke. E-klassen er forbeholdt kvinder, men kvinder er samtidig frit stillet til at køre i en hvilken som helst klasse.

 

Hver kategori kører sit eget løb, hvorfor alle deltagere har chancen for at komme først over målstregen.

  

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimale antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, risikerer man at blive fjernet fra resultatlisten.

 

World Championships Experience afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg kropsvægt)
A-klassen: 4 < W/kg

B-klassen: 3,20-3,99 W/kg

C-klassen: 2,50-3,19 W/kg

D-klassen: > 2,49 W/kg

E-klassen: Kvinder

 

Sådan kører du med om sejren 

Brug af pulsbælte og wattmåler er obligatorisk. Man vil blive fjernet fra resultatlisten, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), som både kan være i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler.

 

Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

 

For at deltage i kampen om sejren skal man desuden registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data).

 

SE HVORDAN DU REGISTRERER DIG PÅ ZWIFTPOWER.COM LIGE HER.

 

Løbets uofficielle resultater kan findes på Zwiftpower.com umiddelbart efter dets afslutning, men det er løbsarrangørerne, der bestemmer de officielle resultater, og disse offentliggøres efterfølgende på Feltet.dk.
 

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Vred Houle: Landevejscykling eksisterer ikke i det canadiske cykelforbund

Landevej

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, afsnit 30: Cykelcross-special med Sebastian Fini

Video

Vilde Black Friday / Black Week tilbud

Udstyr og test

Evenepoel: Grand Tour-debut kan ikke komme hurtigt nok

Landevej

DCU Feltet.dk November Series afgøres i morgen - tilmeld dig nu

E-cykling

Video i artiklenDanskernes cykelfremtid på World Touren – vi ser frem mod 2021

Video

Van Aert ser frem til at udfordre Van der Poel i mudderet

Cross

Eksklusivt interviewGustav Wang dominerer på polsk grund, Simon Bak sekser i U23

Cross

28-årig dansker får kontrakt med spansk UCI-mandskab

Landevej

Eksklusivt interviewValgren og Langvad får wildcard til VM

E-cykling

Video i artiklenStil spørgsmål til Feltet.dks ekspert

Landevej

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Udstyr og test

Belgier designer et bud på ny dansk landsholdstrøje

Landevej

Tilbud på vintertøj i webshoppen

Motion

Garvet belgier indstiller karrieren

Landevej

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Klatrer-åbenbaring snød Sevilla i Vuelta a Colombia

Landevej

2020-ranglisten: Fik eksperten ret?

Landevej

Gregaard får forlænget sin kontrakt

Landevej

Uno X-chef undrer sig over UCI: Hvorfor skal vi vente?

Landevej

Eksklusivt interviewMads Østergaard forlænger med ColoQuick – Drømmer om at blive professionel

Landevej

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Motion

Michaelsen trådte to skridt tilbage da Riis kom til

Landevej

Jumbo-newzealænder fanget i Europa grundet Covid-19

Landevej

Movistar-manager: Ingen grund til panik over Valverdes præstationer i år

Landevej

Bernal uddyber sin Tour-ødelæggende skade

Landevej

Afstemning: Hvilke løb var årets bedste?

Landevej

Afrikansk etapeløb udskudt på ubestemt tid

Landevej

Rygte: Giroen i 2021 starter i Torino

Landevej

Loyal Gaviria-hjælper har forlænget med UAE

Landevej

Movistar-boss om Lopez: Chancerne er 50/50

Landevej

Gense triumferne: Her er alle de danske WorldTour- og ProSeries-sejre

Landevej

Før finalen: Resultater og klassementer af DCU Feltet.dk November Series

E-cykling

Eksklusivt interviewChristian Moberg om første løb i 2020-sæsonen: Alle ville vinde!

Landevej

Asgreen om sejren i Kuurne: En drøm der gik i opfyldelse

Landevej

Odd Christian Eiking rykker op på WorldTouren med Circus-Wanty

Landevej

Mareczko vender hjem

Landevej

Gravel Ride: Asgreen's Coffee Ride

Motion

Boganmeldelse: Over alle bjerge

Motion

Radio Tour om danskernes fremtid på WorldTouren

Landevej

Eksklusivt interviewBendixen glæder sig til at prøve ny Enkeltstarts-model

Landevej

Fem fede løb, du sikkert ikke så

Landevej

Skal Circus Wanty køre på amerikansk licens?

Landevej

Moscon: Jeg forlænger med INEOS

Landevej

Overblik: Disse profiler mangler kontrakt for 2021

Landevej

Højdepunkter og resultater af World Championships Experience

E-cykling

Yderligere fire forlængelser hos Caja Rural

Landevej

Israel Start-Up forlænger med samtlige israelske ryttere

Landevej

To veteraner får nye kontrakter hos Groupama-FDJ

Landevej

Eksklusivt interviewJokeren på Bornholm sigter efter udenlandske enkeltstarter

Landevej

Pieter Weening indstiller karrieren

Landevej

Østerby kæmpede forgæves mod den svenske overmagt

E-cykling

Kometa henter to briter

Landevej

Aarhus-bjergrytter skifter til Mascot Workwear

Landevej

Mitchelton-Scott forlænger med to ryttere

Landevej

Tre talenter får kontrakter med Team Sunweb

Landevej

Eksklusivt interview'Hellerup' om specialisten Muff: Vi har manglet en som ham

Landevej

Søren Kragh Andersen er Årets Danske Landevejsrytter hos herrerne

Landevej

Tidligere Armstrong- og LeMond-træner død med COVID-19

Landevej

Cecilie Uttrup Ludwig er Årets Danske Landevejsrytter hos kvinderne

Landevej

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Landevej

Transferlisten 2020-2021 - Dansk

Landevej

Transferlisten 2020-2021 – ProTeams

Landevej

Vigtig Ackermann-hjælper får et år mere hos Bora-hansgrohe

Landevej

Officielt: NTT overlever og skifter navn

Landevej

Astana henter hele seks nye ryttere

Landevej

Ældste britiske kontinentalmandskab lukker og slukker

Landevej

Bendixen og Coop i cykelskifte: Skal køre Factor Ostro i 2021

Landevej

Lars Bak i spidsen for nyt Uno-X-kvindehold

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick henter Frederik Muff fra rivalerne

Landevej

Kongen af Skandinavien: Amdi satte rivalerne på plads

E-cykling

Kombinér cykeldrømme med skoleophold

Landevej

Jumbo-Visma tror på kombinationen af Touren og OL

Landevej

Gense Amdis sejr og Østerbys podieplads i stort skandinavisk ræs

E-cykling

Franskmand skifter fra et fransk hold til et andet

Landevej

Ben King skifter ’hjem’ til Rally Cycling

Landevej

Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN

Motion

Belgisk brostensekspert tror karrieren er slut

Landevej

Sydafrikansk klassementsmand skifter til Circus-Wanty Gobert

Landevej

Tidligere VM-bronzevinder indstiller karrieren

Landevej

Quick-Step bekræfter: Gafler Giro-etapevinder

Landevej