Prøv vores nye app
Feltet Femme: Trek-Segafredo
30. januar 2022 09:00Foto: Trek-Segafredo
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet.dk vil den kommende tid belyse kvindernes WorldTour. Feltet.dk-skribent Benjamin Blirup Cilleborg sætter fokus på holdene og deres profiler i denne artikelserie. Denne artikel bliver om Trek-Segafredo, som blandt andet har fået verdensmesteren på holdet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Da UCI lancerede Women’s WorldTour i 2020, var målsætningen, at der skulle være 15 kvindelige hold i den øverste liga. Et led i en strategi, som skulle fremme cykelsporten for kvinder og eksponere sporten mere for cykelfans verden over.

 

Den målsætning er næsten lykkedes, idet der i år er 14 hold holdt op mod de ni fra seneste sæson.

 

Dermed er der mange flere hold og ryttere at stifte bekendtskab med. Samtidig er et generationsskifte i gang, eftersom 2022 bliver første år uden den dominerende Anna van der Breggen, mens også den tidligere verdensmester Chantal van den Broeck-Blaak hænger cyklen op efter klassikerne. Samtidig stormer profiler som Marlen Reusser og Grace Brown frem - og der er flere på vej.

 

Læs også
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

 

Ligesom sidste år vil Feltet.dk være behjælpelig med at belyse de danske og vigtigste profiler på hvert hold, så du er klædt bedre på, når sæsonen om lidt går i gang.

 

Trek-Segafredo

Det første hold til at bryde Boels - Dolmans´ stime på verdensranglisten var Trek-Segafredo, som i 2020 var sæsonens bedste hold. Selvom Boels, nu kendt som SD Worx, sidste år tog pladsen tilbage, var det et slagkraftigt Trek-Segafredo, der tog flere store sejre i den forgangne sæson. Igen i år er truppen da også spækket med stjerner og talenter.

 

I de seneste sæsoner har en af de to førende stjerner på holdet været Elisa Longo Borghini. Den italienske mester blev i fjor nummer to på verdensranglisten, kun overgået af Annemiek van Vleuten - og netop de to har ofte været hovedaktører i de samme løb. Da Van Vleuten i 2020 vandt EM, var det Longo Borghini, hun spurtede imod; da hollænderen en måned efter vandt VM-sølv, var det igen lige foran italieneren. 

Annonce

 

Da Van Vleuten i Tokyo rakte ud efter det olympiske sølv, som hun troede var guld, var det Longo Borghini, der optog forfølgelsen og fik bronze, akkurat som hun gjorde det i 2016. Og sådan er der talrige af eksempler på, hvorfor Trek-Segafredo-stjernen er verdensranglistens nummer to, og ikke ét - selvom hun selvfølgelig også har strålet. I Strade Bianche kørte hun alene op til Chantal van den Broeck-Blaak og blev nummer to, mens hun i Flèche Wallonne vandt duellen med Van Vleuten om tredjepladsen.

 

Longo Borghini tog en stor sejr i Trofeo Alfredo Binda ved at køre solo med 25 kilometer igen. I GP Plouay var den italienske mester ustoppelig, da hun nok en gang på egen hånd rev sig løs og kørte alene hjem. Italieneren kunne have taget en til, da hun alene kørte op til Katarzyna Niewiadoma i finalen af Amstel Gold Race, hvorefter hun dog nægtede at føre og derfor umuliggjorde en sejr.

 

Ikke mindst blev hun treer i den første udgave af Paris-Roubaix, hvor hun var ved at styrte i sin jagt på fronten. Dermed har hun været ikke bare farlig, men en hovedaktør fra start til slut i sæsonen. Nok har hun store sejre fra tidligere i form af Flandern Rundt, Giro dell’Emilia, Emakumeen Bira og Strade Bianche, men i sidste sæson viste Longo Borghini en alsidighed som aldrig før.

 

Elisa Longo Borghini leverede sæsonen igennem verdensklassepræstationer og lancerede det leadout, der sikrede Elisa Balsamo VM-trøjen. Foto: A.S.O. / Gautier Demouveaux.

 

Den anden førende stjerne er Elisabeth Deignan. ‘Lizzie’ har også et langt og flot CV med regnbuetrøjen i 2015 som kronen på sit værk. Her var hun i spil til at være verdens bedste, idet hun i 2015 og 2016 tog store sejre i eksempelvis Strade Bianche, Trofeo Alfredo Binda, Flandern Rundt og GP Plouay. Efter sin barsel kom hun i 2019 tilbage og vandt Women’s Tour, og i 2020 var hun så igen på sit topniveau.

 

Her vandt hun La Course, efter Longo Borghini havde lokket konkurrenterne til at åbne spurten for tidligt. Inden da havde hun vundet GP Plouay for tredje gang efter et tomandsudbrud, og senere vandt hun Liège-Bastogne-Liège ved at køre solo fra Côte de la Redoute 30 kilometer fra mål.

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

Deignan har en pokkers giftig spurt efter et hårdt løb - hun blev firer til VM i Doha - og er samtidig stærk over flere dage, hvilket den samlede fjerdeplads i sidste sæsons Giro Donne vidner om. Hendes 2021-sæson vil dog frem for alt blive husket for monsterudbruddet i Paris-Roubaix, hvor hun pludselig var alene efter første pavéstykke og siden da kørte 84 kilometer alene frem mod sejren på velodromen. Sejren viste den enorme styrke, som den 33-årige brite besidder i et hårdt løb.

 

En nytilkommer til holdet er den nye verdensmester Elisa Balsamo. Karrieren indtil nu har foregået på kontinentalholdet Valcar - Travel & Services, hvor hun opbyggede et fremragende samarbejde med Chiara Consonni i spurterne. Sidste år var bygget op om OL, hvor italieneren gik efter medaljer i parløb og omnium, men drømmen brast, da hun ramte de skrå brædder i begge discipliner. Hun rejste sig til VM i oktober, da hun fik bronze i omnium og sølv i holdforfølgelse, men 2021 vil naturligvis huskes for overraskelsen i Leuven.

 

Som en anden Mads Pedersen præsterede hun i GP d’Isbergues ugen før VM, hvor hun blev nummer to - og ligesom ham gik hun direkte i historiebøgerne og vandt regnbuetrøjen i en alder af 23 år. Hun kan for evigt takke Longo Borghini og Marta Bastianelli for deres eminente leadout, der gjorde det uoverkommeligt for Marianne Vos at presse sig forbi, og for at neutralisere de mange farlige angreb forinden.

 

Balsamo har allerede hentet sin første sejr iført regnbuestriberne. Den faldt på sidste etape af Women’s Tour, hvor hun slog Lorena Wiebes og bekræftede sin plads i verdenseliten. Ikke, at hun ikke havde markeret sig før - alene i fjor blev hun treer bag hollænderen og Emma Norsgaard i Scheldeprijs, og hun var med i finalen i Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem og Brabantse Pijl. Og med skiftet til Trek-Segafredo bliver hun beskyttet af et langt mere profileret hold.

Annonce

 

Amalie Dideriksen og Dannebrog, de europæiske stjerner og regnbuestriberne kører side om side på Trek-Segafredo. Foto: @samneedham_photo.

 

Holdet huser eksempelvis europamesteren Ellen van Dijk, der genvandt VM i enkeltstart sidste år. En klasserytter at have ved sin side i leadout, og som samtidig er enorm farlig at slippe af sted. Derfor var konkurrenterne også over hende til VM-linjeløbet, for de så selv til EM, hvad der sker, hvis man slipper tempomaskinen fri.

 

Fra morgenudbruddet knækkede hun følgesvendene, og idet jagten ikke blev organiseret godt nok, kunne feltet glemme alt om at hente den flyvende hollænder på det flade. Naturligvis, fristes man til at sige. Van Dijk har i snart et årti været blandt de største favoritter, når der har skullet køres en nogenlunde flad enkeltstart. Og bedst som man troede, at hun havde mødt sin overmand i Marlen Reusser, stormede den store hollænder ind i Brugge og tog sin anden regnbuetrøje i enkeltstart.

 

Amalie Dideriksen blev den første danske verdensmester nogensinde, da hun i 2016 spurtbesejrede Kirsten Wild og kompagni i Doha. Sammen med Julie Leth vandt hun sidste år olympisk sølv i parløb, mens hun ikke var langt fra Wilds bronze i omnium. Parret fik sølv igen til EM, inden gassen gik af ballonen til VM. Med OL værende fortid er der igen lagt op til fuldt fokus på landevejen, som ikke helt har givet samme succes de seneste par år, omend hun genvandt DM og blev nummer fire på sidste etape af Simac Ladies Tour i 2021.

 

Og sådan kunne man blive ved. Amerikanerne rummer flere profiler, der har markeret sig i de seneste år, og med den bredde kan de sagtens ende øverst på ranglisten, når sæsonen til oktober er slut. Sæsonen igennem vil konkurrenterne skulle slå en Trek-Segafredo-rytter i finalen - i klassikerne, i spurterne, på enkeltstarterne og i bjergene.

Annonce

INFO
Feltet Femme
Nyheder
Trek-Segafredo (Women)
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
LIVE nu: Hollandsk banerytter i bedste tid på uhyre teknisk, schweizisk prolog
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb

Annonce

Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Annonce

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr

Annonce

Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye

Annonce

Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!

Annonce

MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
Landevej
Van der Poel vurderer sine chancer mod Pogacar
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang: Dét kan få mig til at stoppe karrieren
Landevej
Danskerduo skal op imod Cavendish og andre stjerner
Landevej
Dumoulin har klar holdning til Van der Poel vs. Pogacar
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
To danskere slutter langt fremme i Holland
Landevej
Cavendish tilbage efter sygdom, men uden Mørkøv
Gravel
Valverde vinder igen
Landevej
Medie: Alaphilippe i forhandlinger med nyt hold
Landevej
Jakobsen må sætte større lid til dansker - vigtig hjælper misser Giroen
VIS FLERE

Annonce