Feltet Femme: Movistar Team
13. januar 2021 09:00Foto: Photo Gomez Sport
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet.dk vil over den kommende tid belyse kvindernes WorldTour. Feltet.dk-skribent Benjamin Blirup Cilleborg sætter fokus på holdene og deres profiler i denne artikelserie. Sidste WorldTeam er Movistar Team, som har tilslutningen af den store stjerne, Annemiek van Vleuten.

 

Vanvittige Van Vleuten slog Longo Borghini i kvindernes EM

se mere cykling på

Et kaotisk 2020 er gået på hæld, og rytterne kan se frem til sæson 2021, der forhåbentlig forløber mere som planlagt. Hos kvinderne er det blot anden sæson med WorldTour-hold, som UCI lancerede i 2020. 

 

Målet er at have 15 hold i 2022, men for den kommende sæson er det tal blot på ni. Planen er en del af en større strategi, som i sidste ende skal eksponere kvindecykling for flere fans. 

 

Feltet.dk vil som noget nyt lancere en artikelserie, der vil belyse profilerne på samtlige WorldTour-hold. 

 

Ideen er at give læseren en mulighed for at danne sig et overblik over det kvindelige felt, så de er ordentlig klædt på, når den kommende sæson går i gang, og slaget skal slås i de store etapeløb og klassikere. 

 

Den kommende periode vil vi derfor løbende udgive en optakt for hvert hold jævnfør deres placering på UCI’s rangliste. Slutteligt vil der komme en artikel om profiler, som ikke er på WorldTouren, men stadig er interessante at kigge nærmere på.

 

Rigtig god fornøjelse - og kom så med den nye sæson!

 

Movistar Team:

Egentlig er Movistar ikke vant til at være i rampelyset. Sejre er en mangelvare, og generelt har holdet ikke gjort meget figur ud af sig. Faktisk endte de helt nede på 16. pladsen på UCI’s rangliste for hold i den forgangne sæson. Holdet bruger ellers opsætningen og strukturen fra mændenes hold, og derfor har det været muligt at komme ind hos eliten og stile efter det store udbytte.

 

Foto: Sirotti

 

Alligevel må det betegnes som et kup, da de fik fat i sæsonens helt store transfer. Det drejer sig naturligvis om den regerende europæiske mester og tidligere verdensmester. Annemiek van Vleuten skal nu tørne ud for det spanske hold efter at have tilhørt ‘down under’ i fem sæsoner, hvor hun til tider har været fuldstændig dominerende. Bedste eksempel er hendes togt i Yorkshire i 2019, hvor hun med over 100 kilometer igen slukkede feltets drømme om regnbuestriber.

 

I virkeligheden er det ikke første gang, van Vleuten stifter bekendtskab med Movistar - tilbage i 2014 blev hun nemlig inviteret på træningslejr med herreholdet, hvor hun blandt andet kunne dyste mod Alejandro Valverde i bordtennis. Dengang var det dog endnu ikke kommet ind i billedet endnu, at Movistars manager Eusebio Unzué også skulle eje et kvindehold.

 

Der hersker ingen tvivl om, at langt størstedelen af holdets energi kommer til at kredse sig om superstjernen. Med van Vleutens 73 sejre igennem karrieren vil det være en kæmpe katastrofe, hvis holdet skal nøjes med henholdsvis to og tre sejre, som Movistar Team har hentet de sidste to sæsoner.

 

Men hvad er der egentlig tilbage at vinde for en sejrsmaskine som van Vleuten, som har regnbuetrøjen i skabet ved siden af pokalerne fra adskillige klassikere? Med tanke på 2016 må det naturligvis være De Olympiske Lege. I Rio var hun på vej til at gøre arbejdet færdig, men ligesom Vincenzo Nibali og Sergio Henao dagen før styrtede hun på nedkørslen på sidste omgang.

 

Den store motivation må altså ligge på den bjergrige rute i Tokyo. Med sine 38 år er det også sidste udkald for van Vleuten at få en OL medalje med på CV’et. Derudover venter den første udgave af Paris-Roubaix, og med tanke på den tynde hollænders enorme motor, ryger hun automatisk ind på listen over store favoritter til den nye klassiker.

 

Foto: Cervelo-Bigla

 

Særligt for danskerne er der en interessant transfer mere, idet Emma Norsgaard skal køre i samme trikot som sin bror. Norsgaard er blevet hentet til holdet med det primære formål at vinde spurter for holdet, som hun har gjort det for sine tidligere hold.

 

Sæson 2019 blev for Norsgaards vedkommende ødelagt af en knæskade, mens stjålne cykler og en akut lukning af holdet i sidste efterår saboterede store dele af den afkortede sæson. 

 

Derfor bliver det mildest talt spændende at se, hvad evnerne rækker til for silkeborgenseren. Årets tredjeplads i Omloop van Het Hageland gav i hvert fald gode forhåbninger, mens særligt DM gav et tegn om, at Norsgaards styrke har fået et ordentligt nøk opad, mens den taktiske forståelse sidder lige i skabet.

 

Foruden spurterne har danskeren også talent på tempocyklen. Faktisk er Norsgaard uofficielt verdens bedste for U23 på disciplinen, efter hun i Imola endte på 7. pladsen. Med det nye udstyr på Movistar er der nu mulighed for at jagte flere resultater på enkeltstarterne, som både kæreste og brormand har for vane at gøre. Talentet lader til at kunne række ganske, ganske langt endda.

 

Spørgsmålet er, om hun i spurterne får assistance af Barbara Guarischi, eller om italieneren vil søge sejrene selv. Guarischi er hurtig, men sjældent hurtig nok. En top-ti placering er ganske sikker, men der skal sejre på kontoen, og en sådan en har Guarischi kun leveret én gang de sidste fem år. Det virker altså mere plausibelt, at hun skal agere i sprintertoget for førnævnte Norsgaard.

 

Ligesom Norsgaard skifter Leah Thomas til holdet fra det lukkede Equipé Paule Ka. Thomas har flere gange vist sig stærk på enkeltstarterne, men det er særligt tredjepladsen i Strade Bianche foran folk som Anna van der Breggen, Elisa Longo Borghini og Marianne Vos, der aftvinger respekt. 

 

Thomas bliver en stabil støtte for van Vleuten, men så alsidig og stabil som hun er, vil hun sikkert finde sine egne chancer i løbet af sæsonen. Hun kan sagtens gøre sig i etapeløb, så længe de ikke er alt for hårde, og særligt hvis de indeholder en enkeltstart.

 

Foto: Photo Gomez Sport

 

For de resterende gælder det hovedsageligt, at de skal hjælpe kaptajnen til sejr, selvom Sheyla Gutiérrez glimtvis har vist sig frem de sidste par år. Særligt på hjemmebane synes spanieren at trives, men den store sejr kom i Italien under Giro Rosa i 2017, hvor Soraya Paladin blev slået. En sådan præstation er værd at huske, for Paladin har sidenhen været ganske toneangivende i adskillige løb.

 

Aude Biannic har også vist sig frem, eksempelvis med sin franske mesterskabstitel i 2018. Året efter stillede hun dog sin manglende taktiske evner til skue i samme løb, da hun gestikulerede to tommelfingre ned efter selv at have trukket to FDJ ryttere frem til mål, som naturligvis åd hende i spurten. 

 

Taktikken må hun altså overlade til kaptajnen at styre, for styrken ligger ikke i hovedet, men i benene. Det er ikke fordi Biannic vælter sig i resultater, men når man kører ind på andenpladsen på Geraardsbergen, som tilfældet var i 2018 i Belgium Tour, så har man altså evner, som holdet vil få gavn af.

 

Med henblik på Annemiek van Vleutens tidligere holdkammerater er det dog tvivlsomt, at de   nye kolleger på Movistar kan være tilnærmelsesvis lige så aggressive. Det bliver interessant at se, hvorvidt van Vleuten stadig kan få sin støtte, og i hvor høj grad hun får brug for den. 

 

Bliver 2021 som de foregående år, så vil hun nemlig være i stand til at gøre arbejdet færdig. Kombineret med en fortsat udvikling hos Norsgaard går Movistar Team en lys fremtid i møde, hvor de lige så godt kan vænne sig til at stå i rampelyset. En ting er i hvert fald ganske sikkert: Movistar Team kommer ikke til at ende så langt nede på ranglisten igen.

 

Movistar Team var det sidste hold i gennemgangen, men der vil også komme en artikel om profilerne uden for WorldTouren. Indtil da kan du læse om de andre hold via oversigten.

INFO
Womens Movistar Team
Nyheder
WorldTour
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

New Zealand Cycle Classic afgjort på bonussekunder

Landevej

Vlasov til Giro - Lutsenko til Tour

Landevej

Fuglsang skal køre Flandern Rundt og Tour

Landevej

Kelderman med brækkede ryghvirvler, hjernerystelse

Landevej

Pinot dropper Tour - satser på Giro

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Groupama-FDJ?

Landevej

Syv ryttere ramt af bil

Landevej

Feltet Femme: Oversigt

Landevej

Wout van Aert vinder Zilvermeercross

Landevej

Hischi er et klart led i UAE’s talentudviklingsplan

Landevej

Lefevere revser cykeldisciplin: Det er som Formel 1

Cross

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af EF Education-Nippo?

Landevej

Eksklusivt interviewDideriksen har sat sigtekornet på OL

Bane

Gilbert sår tvivl om stjerneduo

Landevej

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Video i artiklenGravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal

Gravel

Norsgaard: Det er et kæmpe vendepunkt

Landevej

WorldTour-hold skriver under med ekspert fra Twitter

Landevej

Officielt: Dopinglæge ryger flere år i fængsel

Landevej

Video i artiklenJumbo-talent går i gult på kongeetape i New Zealand

Landevej

Lampaert håber på klassiker-sejr i 2021

Landevej

Bernal: Giro d’Italia er førstevalget

Landevej

Simon Yates skal køre to Grand Tours

Landevej

Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN

Motion

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team BikeExchange?

Landevej

Vermote tager alene på træningslejr i jagten på en kontrakt

Landevej

Almeidas fokus er rettet mod Vueltaen

Landevej

Alaphilippe opsat på at køre Flandern Rundt

Landevej

Eksklusivt interviewNiklas Eg om unge danske løver: De skal nok kunne være med fra start

Landevej

Test: Vintertøj fra Futurum

Udstyr og test

Eksklusivt interviewSelvsikker Skjelmose løfter sløret for 2021-programmet

Landevej

Feltet Femme: Profiler uden for WorldTouren

Landevej

Eksklusivt interviewNyslået WorldTour-rytter var tæt på at stoppe

Landevej

Eksklusivt interviewMads P skal spurte i Touren ifølge Kim Andersen

Landevej

Video i artiklenStil spørgsmål til Feltet.dks ekspert

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Bahrain-Victorious?

Landevej

Oversigt: Resultater af 1. afdeling af Uno-X Cup

E-cykling

Pidcock drømmer om Roubaix og Vuelta-debut

Landevej

Eksklusivt interviewTobias Aagaard: Set-uppet er bare mega stort på Uno-X

Landevej

Italiensk ProTeam udtager holdet til sæsonens første løb

Landevej

Evenepoel kan ikke sætte dato på comeback

Landevej

Eksklusivt interviewOverbevisende Foldager efter sejr: Sad med en god følelse

E-cykling

Ung italiensk rytter kørt ned under træning

Landevej

Video i artiklenHolm sagde nej til 200.000 dollars og en kontrakt: Turde ikke tage afsted

Video

Jakobsen: Holdet er som en familie

Landevej

Androni Giocattoli-rytter tester positiv for Covid-19

Landevej

Cavendish: Jeg kan tilføre noget til holdet

Landevej

New Zealandsk banetalent sejrer efter udbrud i New Zealand Cycle Classic

Landevej

Video i artiklenVM-sølvvinderen viste klassen i vild PO-dominans

E-cykling

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af AG2R Citroën Team?

Landevej

Gense 1. afdeling af Uno-X Cup

E-cykling

Nibali skræddersyer 2021 efter OL

Landevej

Alaphilippe starter sæsonen i Frankrig

Landevej

Lopéz misser Movistars første træningslejr

Landevej

Contador: Jeg er en født leder

Landevej

Eksklusivt interviewStortalent og kulturbærer forlænger med Riwal Cycling Team

Landevej

Fugle på hjul - Nyt dansk gravel- og turcykel brand spreder vingerne

Motion

Spansk etapeløb overvejer udsættelse

Landevej

Søren Kragh: Kan stadig blive bedre

Landevej

Sagan forlanger undskyldning efter Tour-episode

Landevej

Video i artiklenHoldtidskørsel åbner årets første cykelløb

Landevej

Eksklusivt interviewMads P: Touren var ikke et must for mig

Landevej

Feltet Femme: Movistar Team

Landevej

Optakt: 1. afdeling af Uno-X Cup

E-cykling

Pirazzi vender tilbage til feltet efter fire års karantæne

Landevej

Trek-Segafredo-italiener går efter top fem i Vueltaen

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Lotto Soudal?

Landevej

Van der Poel træner i Spanien frem mod VM

Cross

Stuyven håber på klassikersejr til Mads P og sig selv

Landevej

Officielt: Riwal Cycling Team får hollandsk trio i 2021

Landevej

Gesink nyder at være i hjælperens rolle

Landevej

Medie: Vuelta a Murcia udsættes til maj

Landevej

Østrigsk dopingsynder idømt to års fængsel

Landevej

Uheldige Uran skaber ulykker i soveværelset

Landevej

USA udtager truppen til VM

Cross

Madiot: Vi skal ikke have fodboldagenter i cykling

Landevej

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, episode 35: Amerikansk cykelhistorie med René Wenzel

Video

Buchmann satser på Giro - Kelderman på Touren

Landevej

Endnu en sæsonåbner aflyst

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Movistar Team?

Landevej