Feltet Femme: Liv Racing Xtra
25. januar 2022 09:00Foto: Liv Racing Xstra
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet.dk vil den kommende tid belyse kvindernes WorldTour. Feltet.dk-skribent Benjamin Blirup Cilleborg sætter fokus på holdene og deres profiler i denne artikelserie. Denne gang er der fokus på Liv Racing Xtra, som har skiftet gevaldigt ud i truppen.

Annonce

Da UCI lancerede Women’s WorldTour i 2020, var målsætningen, at der skulle være 15 kvindelige hold i den øverste liga. Et led i en strategi, som skulle fremme cykelsporten for kvinder og eksponere sporten mere for cykelfans verden over.

 

Den målsætning er næsten lykkedes, idet der i år er 14 hold holdt op mod de ni fra seneste sæson.

 

Dermed er der mange flere hold og ryttere at stifte bekendtskab med. Samtidig er et generationsskifte i gang, eftersom 2022 bliver første år uden den dominerende Anna van der Breggen, mens også den tidligere verdensmester Chantal van den Broeck-Blaak hænger cyklen op efter klassikerne. Samtidig stormer profiler som Marlen Reusser og Grace Brown frem - og der er flere på vej.

Lizzie Deignan vinder den første udgave af kvindernes Paris-Roubaix nogensinde

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Ligesom sidste år vil Feltet.dk være behjælpelig med at belyse de danske og vigtigste profiler på hvert hold, så du er klædt bedre på, når sæsonen om lidt går i gang.

 

Liv Racing Xtra

Sidste år måtte Liv Racing finde en erstatning for den kørende legende Marianne Vos samt Ashleigh Moolman-Pasio. Igen i år skal holdet finde noget ekstra op af hatten, idet Lotte Kopecky efter blot et enkelt år har søgt væk, mens også de brillerende talenter Sofia Bertizzolo og Pauliena Rooijakkers er gået andre veje.

 

Tilbage fra sidste års positive oplevelser er Alison Jackson. Canadieren sikrede sig en vigtig WorldTour-sejr på første etape af Simac Ladies Tour, Holland Rundt, hvor hun tog en overraskende udbrudssejr. Den kom, efter hun kørte alene væk i starten af etapen, fik selskab undervejs på den flade rute og til slut knækkede sin konkurrent i spurten.

Annonce

 

Sandsynlighedsberegningen fortæller, at man har 50/50-chance for at vinde i en tomandsspurt - men når feltet kommer bragende bagfra, må man blot bøje sig i støvet for, at det lykkedes Jackson at snyde sprinterholdene med sin enorme motor. 

 

Det er ellers ikke, fordi den canadiske mesters spurt fejler noget. På løbets regnfulde sidste etape spurtede hun sig til en femteplads, mens hun dagen før blev nummer otte på en ligeledes regnfuld etape, hvor rytterne kom dryssende i mål sølet ind i mudder, som var det en anden klassiker. Og apropos klassikere blev Jackson nummer fem i Dwars door Vlaanderen, hvor hun kom i mål sammen med kernen af eliten.

 

Det er ellers ikke, fordi Jackson er særlig ferm på enkeltstarterne, men Liv Racing Xtra-rytteren formår at rejse sig efter et hårdt løb, når stregen nærmer sig. På anden etape af Norge Rundt blev hun nummer tre i den opadgående spurt, mens hun sneg sig ind på sjettepladsen til VM i Leuven, blandt andre foran Lisa Brennauer og Coryn Labecki. Og tidligere i karrieren har hun lavet lignende bedrifter.

 

Således blev hun nummer to i Tour of Guangxi i 2019 foran Vos, samme år som hun spurtede sig til sejr på anden etape af Tour of Scotland. Nogle måneder før i Tour of Yorkshire endte hun foran Brennauer og en hvis Elisa Balsamo, og det års udgave af Amstel Gold Race kastede en top 10 af sig. Jackson er den type rytter, der sagtens kan tåle bakker, vind og et hårdt løb og stadig køre en god spurt.

 

Sabrina Stultiens kan forberede sig på mere fokus og ansvar i år sammen med Alison Jackson. Foto: Liv Racing Xstra.

 

Holdet har skiftet en stor del af truppen ud, idet ikke færre end otte af 13 ryttere er kommet til ved årsskiftet. Men en af dem, der har været med holdet de sidste fire år, er Sabrina Stultiens. Hollænderen kørte en fjerdeplads hjem i en regnfuld udgave af San Sebastian, og hvor langt størstedelen af feltet knækkede på løbets sidste hårde og stejle stigning, havde hun stadig kræfter i behold til at spurte.

 

Resultatet er et glimt af den styrke, hun besad i 2018. Her var hun på vej frem i feltet og havde fået sin første sejr, endda på WorldTouren. Første etape af det baskiske Emakumeen Bira gik det år til hollænderen, efter hun havde siddet i udbrud med de store kanoner Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen og Moolman-Pasio, som hun listede sig væk fra i det rette øjeblik.

 

Tre etaper senere kom hun i mål sammen med de tre stjerner og fjernede argumentet om et lykketræf. Sejren faldt ovenpå flotte præstationer i Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège samt en tredjeplads i det spanske endagsløb Durango-Durango foran blandt andre Elisa Longo Borghini. Desværre blev Stultiens senere på året ramt af en slem hjernerystelse, der holdt hende ude i næsten to år, hvorfor San Sebastian samt femtepladsen i Giro dell’Emilia i 2020 er klare lyspunkter.

 

Fra én hollænder til en anden. Amber van der Hulst har taget skridtet op fra Parkhotel Valkenburg, som traditionen tro har spyttet endnu et talent ud. Den 22-årige leverede sidste år flere resultater i de mindre løb. Faktisk har hun 15 top 10-placeringer gennem sæsonen takket været sine lovende evner i spurten.

 

Selv er hun mest stolt af sin ottendeplads på sidste etape af Healthy Ageing Tour, der blev kørt på den menneskeskabte VAM-berg-stigning lavet af skrald. Stedet, hvor blandt andet de europæiske mesterskaber i cyklecross blev afviklet. Resultatet bakker hendes teori op om, at hun i fremtiden kommer til at gøre sig i forårsklassikerne, der ligesom Vam-berg indeholder brosten og små stigninger.

Annonce

 

Amber van der Hulst er en af holdets otte nye ryttere - og måske den mest lovende af dem. Foto: Liv Racing Xstra.

 

Hollænderen kan meget vel stå som en af årets åbenbaringer, mens det vil være mere overraskende, hvis Eva Buurman slår igennem i sin syvende sæson. Selv håber hun på at kickstarte karrieren efter en sæson med overtræning. Potentialet ligger der et sted, for i 2018 kørte hun en samlet top 10 hjem i både Norge Rundt og Women’s Tour, mens hun udenfor WorldTouren var fast top 10´er på etaperne i Thüringen Rundfahrt det år.

 

Efterfølgende kørte hun to år for Boels - Dolmans, hvor hun som det mindste navn i en stjernetrup ofte skulle bruges som kanonføde. Buurman har ellers målt sig med stjerner som Amy Pieters og Brennauer i spurter om sekundære placeringer. Det er ikke nødvendigvis resultater, Buurman skal gå efter i 2022, men finder hun den rette balancegang igen, kan hun atter blive en aktør i løbene.

 

Det kan Katia Ragusa også. Den 24-årige blev allehelgens aften i 2020 nummer to til de italienske mesterskaber, et foreløbigt højdepunkt efter en sæson, der også bød på en fjerdeplads på en hård sidste etape af Giro Donne. Italieneren kan gøre sig på de hårde stigninger - ellers var hun ikke blevet nummer ni til sidste års Giro dell’Emilia - og kan samtidig gøre sig i de hårdere klassikere, hvilket top 10-placeringen i Brabantse Pijl vidner om. 

 

Det kan der blive plads til allerede i år. Med størstedelen af årets trup udskiftet og med halvdelen af truppen værende under 25 år, skal der i hvert fald falde en del brikker på plads. Det kan blive fugl eller fisk for Liv Racing Xtra, der har måttet sige farvel til sine store stjerner gennem årene. Holdet kan sagtens ende med at overraske, og med den rette plads og støtte kan truppens stjernefrø få lov at spire. Og griber Jackson og Stultiens chancen på det rette moment, kan de to animere resten af holdet til at drive gæk med eliten.

Annonce

INFO
Feltet Femme
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 26. maj 2022

Mads Pedersen sat i sidevinden: Undskylder til holdkammeraterne
Landevej
Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Motion
Kan Polars nye løbeur bruges til cykling?
Udstyr og test
Cross-verdensmester skriver kontrakt med UAE
Landevej
Dombrowski: At køre med Nibali er en ære
Landevej
Landa: Rigtig god dag
Landevej
21-årig dansker kører top 10 i Luxembourg
Landevej
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Landevej

Onsdag den 25. maj 2022

Optakt: 18. etape af Giro d’Italia
Landevej

Annonce

Optakt: Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 1. etape af Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of Norway
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Godt vi har Landa
Landevej

Annonce

Følg Giroens sidste flade etape
Landevej
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Motion
Almeida efter endnu et tidstab: Det er ikke slut endnu
Landevej
Video i artiklen”Det er jo åbenlyst unaturligt” – Radio Tour-studiet undres over Mikel Landas bjergteknik
Video
Video i artiklenStudiet analyserer Leemreize-kollaps på sidste stigning: Han har så meget smerte, han ikke kan mere
Video
Leemreize: Jeg troede, jeg kunne vinde
Landevej
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Landevej
Hayter vinder efter sidevindsdrama - To danskere i top-10
Landevej

Annonce

Buitrago efter stor sejr: Jeg er virkelig følelsesladet
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkterne fra 17. etape
Video
20-årig Alpecin-rytter spurtsejrer i fransk etapeløb
Landevej

Annonce

Video i artiklenSe afslutningen af 17. etape af Giroen
Video
Colombiansk vidunderdreng tager karrierens største sejr
Landevej
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Landevej

Annonce

Video i artiklenTæt på nedkørselsstyrt: van der Poel slipper med skrækken
Video
Simon Yates udgår af Giro d'Italia
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af Thüringen Ladies Tour
Video
Video i artiklenBuitrago styrter på nedkørsel
Video
UCI svarer igen på kritik om håndteringen af ryttere på russisk hold
Landevej
Bliv påklædt til den danske Tour-start
Landevej
Roglic afslører dato for comeback
Landevej
Optakt: 17. etape af Giro d’Italia
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of Norway
Landevej
Giro d'Italia-analyse: At være eller ikke at være klassementshold
Landevej
Alaphilippe tilbage på landevejen
Landevej
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Landevej
Video i artiklenTæt kamp i toppen af klassementet - ”Bonussekunderne er højst sandsynligt afgørende”
Video
Girmay slipper uden mén: Håber på snart at kunne køre igen
Landevej
Nibali ramt af hybris: I dag betalte jeg en pris
Landevej
ColoQuick repræsenteret blandt stjernerne: Ikke kommet for at være fyld
Landevej
Eksklusivt interviewBHS-PL Beton Bornholm har store forventninger: Det er vores løb
Landevej

Tirsdag den 24. maj 2022

Skuffet Arensman: Vil gerne have givet holdet en sejr
Landevej
Bahrain-Victorious henter slovensk sprintertalent
Landevej
Bahrain-løjtnant: Vi har måske en allieret i Bora-Hansgrohe
Landevej
Se Rolf fortælle om sin nye bog
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 1. etape af Tour of Norway
Video
Evenepoel forklarer bizar episode kort før mål i Norge
Landevej
Video i artiklenColoQuick viser sig frem i Evenepoel-sejr
Landevej
Efter karrierens største sejr: Det er derfor jeg cykler
Landevej
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Udstyr og test
Optakt: 1. etape af Tour of Norway
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkterne fra 16. etape her
Video
Video i artiklenSe afslutningen på 16. etape af Giroen
Video
Tjekke solosejrer på kongeetapen - favoritterne angreb på skift
Landevej
Video i artiklenPello Bilbao kører ind i holdkammerat og styrter
Video
Suveræn australier snyder ung lykkeridder
Landevej
Video i artiklenSe afslutning af 1. etape af Thüringen Ladies Tour
Video
Video i artiklenPozzovivo styrter på vej nedad Mortirolo
Video
Optakt: Tour of Norway
Landevej
Video i artiklenVild redning: Giro-rytter tæt på at styrte på nedkørsel
Video
Forberedt Almeida forventer fysisk prøvelse på kongeetapen
Landevej
Wout van Aert har VM-dilemma
Landevej
Video i artiklenIngen udbrud til Magnus Cort på 16. etape: For hård bjergetape for mig
Video
Kongelig deltagelse i Tour de France
Landevej
Video i artiklenChris Juul før dagens etape: Hvis benene er der, vil jeg gøre alt for at være fremme
Video
Optakt: 16. etape af Giro d’Italia
Landevej
Vilde rygter: Prokontinentalhold interesseret i Carapaz
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Da surmuleriet stoppede
Landevej
Video i artiklenGiro-studiet vender løbets danske ryttere: Der er en chance for, at Cort får det bedre i sidste uge
Video
Video i artiklenSkjelmose før for tredje uge af Giroen: Jeg synes, kroppen er træt
Video
Video i artiklenAlmeida før 16. etape: Hvis jeg har gode ben, vil jeg have stejle stigninger
Video
Video i artiklenVejrudsigten lover regn i Giroen: Det kan blive en kæmpe faktor
Video
Eksklusivt interviewDansk ‘underdog’ inden Norge Rundt: Vi kan få glimrende resultater
Landevej
Video i artiklenWorre gennemgår 16. etape af Giroen: Det er en vild etape
Video
Kristoff forud for hjemmebaneløb: Mads P. bliver min største konkurrent
Landevej
Eksklusivt interviewIngen hjælperyttertjans til Wandahl: Får en fri rolle i Norge Rundt
Landevej
VIS FLERE

Annonce