Prøv vores nye app
Feltet Femme: Overraskelsen fra Down Under
21. februar 2023 10:00Foto: A.S.O. / Thomas Maheux
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet Femme er tilbage til den nye sæson 2023. I denne artikelserie sætter vores skribent Benjamin Blirup Cilleborg lys på de største ryttere på hvert af de 15 WorldTour-hold. Vi er nu i bunden af ranglisten hos et hold, der til gengæld har mange boblere.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Du finder her en oversigt over de tidligere afsnit.

 

Holdranglisten i 2022: Nr. 21

Sejre i 2022: 3

Bedste ryttere på ranglisten i 2022, som fortsat er på holdet: Nina Buijsman (87.), Lily Williams (120.) & Eri Yonamine (155.)

 

Tilgange:

Alice Barnes

Marjolein Van´t Geloof

Jesse Vandenbulcke

Daria Pikulik

 

Afgange:

Evy Kuijpers

Olivia Ray

 

Hvem får lederrollen?

I bunden af hierarkiet finder man Human Powered Health. Det tidligere Rally Cycling Team blev en del af WorldTouren sidste år, men sæsonen bød ikke på nogen internationale sejre, og lavpunktet må være, da den newzealandske mester, Olivia Ray, indrømmede brug af doping.

 

Det bliver sandsynligvis Alice Barnes, der skal levere højdepunkterne i år. Den ene Barnes-søster kommer til holdet efter en række fine sæsoner, hvor hun har blandet sig i spurterne og fået podiepladser i flere WorldTour-løb. I 2017 sejrede hun foran Marianne Vos i et udbrud i Baloise Ladies Tour. I 2018 tog hun en etape i Thüringen, mens hun i 2019 blev britisk mester i begge discipliner, og i 2021 vandt hun en spurt i en mindre gruppe i Setmana Valenciana. Senere blev hun kun slået af Marianne Vos i en spurt i Simac Ladies Tour, hvor Amalie Dideriksen og Amy Pieters blev henvist til de sekundære placeringer.

 

Sidste år formåede den 27-årige at køre solo op til den store motor Grace Brown i Le Samyn for derefter at sætte hende i svingene. Ottendepladsen i det løb blev fulgt op af pointtrøjen og en samlet femteplads i Bloeizone Fryslân Tour, hvor hun efter en hæderlig enkeltstart spurtede med om sejren de to følgende dage. Også i Ronde van Drenthe og Brugge-De Panne kom hun i top 10 efter at køre med om sejrene, og hun var i offensiven i Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix.

 

Alice Barnes kommer til fra Canyon//SRAM. Foto: Thomas Maheux.

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

I Women’s Tour blandede hun sig i spurten på 1. etape, men skulle herefter trække i arbejdstøjet. Til Commonwealth Games blev hun nummer 10 efter at åbne spurten lidt for tidligt, men hun var altså i spil til sejren på hjemmebane. Kort efter var hun på et soloprojekt i Tour of Scandinavia på 3. etape, hvor hun blev hentet sent. Dagen efter var hun på pletten, da hun kørte væk i finalen og fik selskab af en håndfuld ryttere. Gruppen holdt akkurat hjem, men Barnes måtte nøjes med fjerdepladsen.

 

Barnes kan også notere sig en top 10 på enkeltstarten i Simac Ladies Tour, og briten har gennem karrieren evnet disciplinen. Det er næppe her, hun vinder, men som vist i Bloeizone Fryslân Tour er det ikke en hindring for et godt samlet resultat. Og som hun viste i Skandinavien, behøver briten ikke kun sætte lid til sine spurtevner.

 

Hun leverer medaljer til Tyskland

Når der køres en enkeltstart, bør man altid holde øje med Mieke Kröger. Tilbage i 2014 blev hun firer til VM i disciplinen, og siden da har tyskeren været en profil værd at holde øje med, når uret sættes i gang. Hun har været med til at give Tyskland en guldmedalje i holdstaffetten til VM i 2021 og EM året før, og den 29-årige har selv kørt topplaceringer hjem i alt fra prologer til distancer på den anden side af 30 kilometer.

Annonce

 

På banen er hun garanti for en hovedrolle, når hun stiller op i individuel- eller holdforfølgelse. Sidste år fik hun EM-guld i begge discipliner og baskede konkurrenterne i Nations Cuppen i Glasgow, og i 2021 vandt hun både EM-, VM- og OL-guld i holdforfølgelsen.

 

Sidste år blev Kröger sat på plads af Ellen van Dijk i Baloise Ladies Tour, hvor syvendepladsen på prologen virkede lavt sat, og hollænderen kørte Kröger ind, da hun angreb på sidste etape. Inden da var tyskeren blevet nummer to på løbets anden enkeltstart, men det var ikke mange sekunder foran konkurrenterne.

 

Mieke Kröger (yderst til højre) efter Tysklands stafet-guld ved VM i Brügge. Foto: Sirotti.

 

I Lotto Belgium var hun til gengæld ikke mange sekunder fra sejren på prologen, men måtte senere udgå. Tempospecialisten havde derudover lovende angreb i Brugge-De Panne og på sidste etape af Women’s Tour, men det er nogle år siden, det for alvor lykkedes at køre et resultat hjem i linjeløbene.

 

25-årige Nina Buijsman virkede lovende i 2021, da hun i efteråret spurtede topplaceringer hjem i de kuperede løb GP Morbihan, Classique Morbihan og Tre Valli Varesine. Sidste år var hendes gruppe ved at holde hjem i Ronde van Drenthe, men blev hentet på opløbet. Til gengæld kørte hollænderen et stort resultat hjem, da morgenudbruddet holdt på 2. etape af Burgos Rundt. Hun var centimeter fra karrierens sejr, men måtte tage til takke med andenpladsen. 

 

Buijsman var også i udbrud dagen efter, ligesom hun var det i Baskerlandet og Vuelta Challenge. I Lotto Belgium Tour blev hun nier på Muur de Geraardsbergen-etapen, og hollænderen sad længe med de bedste på bjergetaperne i Tour des Pyrénées, indtil hun ikke længere kunne fire sig ned i gruppen.

 

De kan overraske

I det løb gjorde holdkammeraten Eri Yonamine det dog endnu bedre. Efter holdets andenplads på holdtidskørslen sad japaneren med i det afgørende udbrud på 1b etapen og blev nummer fire på bjergetapen. Den samlede andenplads var en realitet, da hun sad med forfølgergruppen hjem. Dermed kan hun endelig lægge sin operation bag sig, efter at hun fik konstateret ‘iliac artery endofibrosis’, der medfører krafttab.

 

Antri Christoforou kom til holdet midtvejs på sæsonen. Inden da havde rytteren fra Cypern vist sig svær at hente i GP Chambery inden sin defekt, og i Andalucien Rundt var hun i top 10 alle dage, hvor hun særligt på 3. etape var i spil til sejren, inden hun blev overrumplet i spurten. Den 30-årige tog karrierens sejr i Classique Morbihan efter at sidde med i et udbrud 80 kilometer fra mål, som viste sig at være afgørende. Mod mål rykkede hun væk sammen med to konkurrenter, og i spurten lykkedes det hende at holde dem bag sig.

 

Amerikanerne har endnu til gode for alvor at bryde ind i verdenstoppen.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Blandt andre talenter er særligt Daria Pikulik en bobler. Polakken har vist sin hurtighed på banen, og sidste år vandt hun Districtenpijl Ekeren-Deurne fra et udbrud, hvor hun åbnede spurten og slog konkurrenterne klart. Kort efter markerede hun sig i spurterne i Baloise Ladies Tour, hvor hun blev femmer, firer, treer og toer. Ingen kunne røre Lorena Wiebes, men Pikulik formåede at henvise flere profiler fra WorldTouren til de sekundære placeringer. Det er en imponerende bedrift, særligt set i lyset af at sidste år var banerytterens første hele sæson på landevejen.

 

Endelig er der Marjolein van‘t Geloof. Den 26-årige kørte i top 10 i spurterne i Le Samyn, Nokere Koerse og Omloop der Kempen. På 2. etape i Women’s Tour sluttede hun på fjerdepladsen og kunne altså næsten tangere sin tredjeplads fra en tilsvarende etape året før. Helt godt blev det i efteråret, da hun blev lanceret perfekt i GP Beerens og tog sin første professionelle sejr. Sæsonen blev lukket ned med en andenplads i Binche-Chimay-Binche, og det lader altså særligt til, at hollænderen nyder at spurte i de brostensbelagte løb.

 

I år får hun rig mulighed for at prøve sig af i brostensløbene med sit nye hold, som endnu skal finde fodfæste på WorldTouren. Holdet har i år en ekstra håndfuld ryttere sammenlignet med sidste år, og med Barnes får de også en portion erfaring. Spørgsmålet er, hvor godt de kan omsætte det til sejre, for det har de i den grad behov for. Måske kan de overraske 'Down Under'?

INFO
Feltet Femme
Nyheder
Human Powered Health Women's Team
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne.
Landevej
Følg en vild onsdag med stejle mure i både Italien og Belgien
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende

Annonce

Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger

Annonce

Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone

Annonce

Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Annonce

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm

Annonce

Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker

Annonce

Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Kvindernes Amstel neutraliseret efter uheld - løbet forkortes
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng WorldTour-dansker til trods for vanskelig sæsonstart: Dét giver motivation
Landevej
Pidcock mangler kun øverste trin på Amstel-podiet: Måske er Van der Poel faldet lidt ned
Landevej
Skjelmose: Sådan skal jeg vinde Amstel
Landevej
Matthews drømmer om Amstel-sejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview"Det er helt vildt," siger Søren Kragh om Alpecins historiske sæson
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang affinder sig med rolle: Det er logisk
Landevej
Her er startlisten til Amstel Gold Race
Bane
Beskeden dansk placering i Leths comeback
Landevej
Oversigt: 13 Amstel-danskere på spændende søndag

Lørdag den 13. april 2024

Landevej
Startlisten og overblik over kvindernes Amstel Gold Race
Landevej
Dansk topplacering i hollandsk endagsløb
Landevej
Dansker greb ud efter sejren i Frankrig
Landevej
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
Landevej
Give- og Aalborg-sejr i Skive
Landevej
Norsgaard udtaget til italiensk bjergløb
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang giver afkald på drøm: Bliver nok svært
Landevej
Dobbelt dansk misser akkurat top-10 - Israel-stortalent fortsætter sejrsstimen
VIS FLERE

Annonce