Prøv vores nye app
Feltet Femme: Jumbo-Visma
23. januar 2022 09:00Foto: A.S.O. / Gautier Demouveaux
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet.dk vil den kommende tid belyse kvindernes WorldTour. Feltet.dk-skribent Benjamin Blirup Cilleborg sætter fokus på holdene og deres profiler i denne artikelserie. Femte artikel bliver om Team Jumbo-Visma anført af den store stjerne Marianne Vos.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Da UCI lancerede Women’s WorldTour i 2020, var målsætningen, at der skulle være 15 kvindelige hold i den øverste liga. Et led i en strategi, som skulle fremme cykelsporten for kvinder og eksponere sporten mere for cykelfans verden over.

 

Den målsætning er næsten lykkedes, idet der i år er 14 hold holdt op mod de ni fra seneste sæson.

 

Dermed er der mange flere hold og ryttere at stifte bekendtskab med. Samtidig er et generationsskifte i gang, eftersom 2022 bliver første år uden den dominerende Anna van der Breggen, mens også den tidligere verdensmester Chantal van den Broeck-Blaak hænger cyklen op efter klassikerne. Samtidig stormer profiler som Marlen Reusser og Grace Brown frem - og der er flere på vej.

 

Læs også
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege

 

Ligesom sidste år vil Feltet.dk være behjælpelig med at belyse de danske og vigtigste profiler på hvert hold, så du er klædt bedre på, når sæsonen om lidt går i gang.

 

Team Jumbo-Visma Women

Endelig har Team Jumbo Visma fået deres velfortjente plads på WorldTouren. Holdet blev til sidste år, men måtte grundet UCI’s regler først have et år som kontinentalhold, førend de kunne rykke op i eliten. Holdet havde en flot sæson med blandt andet seks WorldTour-sejre og derudover to etapesejre i Giro Donne, kvindernes Giro d’Italia.

 

Selvom langt størstedelen af truppen indebærer talenter, er der ét altoverskyggende navn, som på egen hånd kan få cykelfans til at kræve mandskabet på øverste hylde. Marianne Vos har fået et hold opbygget omkring sig, og hollænderen, som i fleres øjne betegnes som den bedste nogensinde, leverede varen i sin 16. sæson som professionel.

 

Syv sejre blev det til, og havde det ikke været for Giro d’Italias nedgradering til 2.Pro-løb som følge af deres manglende livedækning, havde samtlige sejre været på WorldTouren. Sejrene får den samlede sejrsliste til at ryge op på svimlende 238 - den lader vi lige stå et øjeblik.

Annonce

 

Nok er Vos "kun" blevet nummer fire på WorldTour-ranglisten og tre på verdensranglisten lavet af UCI, men den enorme stjerne har stadig en fabelagtig spurt efter et hårdt løb, der gør hende farlig og giver favoritstatus i snart sagt hvilket som helst løb, hun stiller op i. Kun fem gange i sine 27 starter er Vos ikke endt i top 10 i 2021.

 

Den eminente hollænder slog Lotte Kopecky i spurten om Gent-Wevelgem, sejrede foran en flyvende Demi Vollering i Amstel Gold Race, tog først en udbrudssejr og senere en puncheursejr i Giro d’Italia, inden hun snuppede tre sejre i Simac Ladies Tour, den første af disse på en prolog.

 

Den fremragende sæson risikerer dog at efterlade en bitter smag i munden, idet Vos var en halv cykellængde fra at lade sig kåre som verdensmester for fjerde gang. Den hollandske taktik stod på angreb efter angreb, men intet reelt leadout til Vos. Revanchen i Paris-Roubaix ugen efter var ikke mulig, idet sejren løb af hænde med Lizzie Deignans vanvidsudbrud.

 

Spurten er intakt, og styrken ligeså, hvilket podieplaceringerne i de hårde løb La Course og Trofeo Alfredo Binda bevidner, og selvom hun ikke kan køre med de bedste opad eller slå de allerhurtigste på en pandekageflad etape, så rækker Vos’ evner til alt imellem det.

 

Marianne Vos føjede endnu en VM-medalje til CV'et i 2021 - sin syvende sølvmedalje i linjeløbet. Foto: Sirotti.

 

I år er endnu en markant skikkelse kommet til holdet, eftersom Coryn Labecki (tidligere Rivera) nu skal spurte i gult. Amerikaneren er en hårdfør sprinter, som i 2017 fik Flandern Rundt og Trofeo Alfredo Binda, men også det helt flade Prudential London Classic, på sit CV. 

 

Læs også
Bora nærmer sig Visma-profil

 

Sidste år kastede en enkelt sejr af sig på den afsluttende etape i Giro d’Italia - en sejr, som kom ovenpå tabet af sin far tidligere på sæsonen. Derudover har den spinkle sprinter gentagne gange leveret sin daværende holdkammerat Lorena Wiebes til sejr i eksemplariske leadouts.

 

Hos Team Jumbo-Visma bliver Labecki med al sandsynlighed den rytter, der skal køres leadout for, men også i klassikerne bliver hun en stærk kombattant i kraft af sin vedholdenhed.

 

Labecki havde stået for en sejr mere med anden etape af Norge Rundt på det stigende opløb, hvis ikke det var for Riejanne Markus, der akkurat holdt hjem fra etapens udbrud. Hollænderen havde naturligvis heldet med sig, at feltet fejlkalkulerede - for anden dag i træk - men den 27-årige har ligget i periferien af de store resultater.

 

Tidligere har Markus eksempelvis været tæt på sejren i Amstel Gold Race, da hun var med i det vindende udbrud i 2018. Sidste år fik hun så endelig den forløsende WorldTour-sejr i Norge, og på kongeetapen hægtede hun sig nogenlunde fast i toppen, så hun kunne tage hjem fra løbet med en samlet syvendeplads.

 

Særligt enkeltstarterne klarer hun sig godt i, hvilket går fint i tråd med soloudbrudssejren. En femteplads til de europæiske mesterskaber og en niendeplads til verdensmesterskaberne vidner om evner i kampen mod uret, mens hun var med i mix stafet-sølvet sidste år og guldet i 2019. Det kan hun tage med sig, når hun sidder med i et udbrud, for det lader til at være her, at hollænderen har de største chancer for at sejre.

Annonce

 

Anna Henderson er på vej frem, og den britiske mester i enkeltstart har et hav af top 10-placeringer i hakket under WorldTouren. I Kreiz Breizh tog hun begge etaper, i Healthy Ageing Tour blandede hun sig på første etapes spurt, ligesom hun gjorde det flere gange i Thüringen Ladies Tour.

 

I Baloise Ladies Tour var hun kun én ud af fem gange ude af top fem, inklusive to korte enkeltstarter. Kombinationen af spurt og enkeltstarter passer altså godt til briten, som med sin udvikling kan forberede sig på at hive flere sejre hjem i denne sæson.

 

Jip van den Bos og Riejanne Markus kan begge blive blandt sæsonens overraskelser. Foto: Jumbo-Visma Women.

 

Holdkammeraten Jip van den Bos er lidt af samme kaliber, men har vist det i mindre grad. Dog gik hun først i gang med sæsonen i maj, men hollænderen har tidligere markeret sig i spurter, selvom hun kun fik mulighed for det få gange på Boels - Dolmans, det nuværende SD Worx, som også dengang var spækket med stjerner.

 

Også Anouska Koster har en profil a la Henderson og Van den Bos, men den 28-årige mangler at tage et skridt op. Hollænderen har vist glimt af sin styrke i de mindre løb, men skal samtidig få tingene til at flaske sig, hvis det skal blive til mere end en bjergtrøje i et WorldTour-løb, som det blev i Holland Rundt.

 

På falderebet er den purunge Linda Riedmann værd at bemærke. Tyskeren rykker op fra juniorklasserne, hvor hun sidste år markerede sig med flere sejre, heriblandt det europæiske mesterskab. Desuden sluttede sæsonen med en podieplads til verdensmesterskabet. Som bare 18-årig skal Riedmann have tid til at lære, men vildere ting er sket i cykling før.


Kerneopgaven for holdets ryttere bliver i år at hjælpe Vos til endnu en vellykket sæson - men modsat sidste sæson står og falder det hele ikke med den store stjerne. Med Labecki i baghånden har holdet en fin plan B i spurterne, men også i klassikerne. Og modsat på landsholdet har Vos bygget holdet op omkring sig og har den fulde opbakning.

INFO
Feltet Femme
Nyheder
Team Jumbo-Visma Women
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads

Annonce

Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op

Annonce

Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

Annonce

Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted

Annonce

Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker

Annonce

Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

Annonce

Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
VIS FLERE

Annonce