\n\t \t\t\t\t
Annonce<\/p>\n\t \t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t
Den 29-årige sad med i forfølgergruppen i Omloop og kørte ottendepladsen hjem. Hun sad med i splittet i Drentse Acht van der Westerveld og var i offensiven i Flandern Rundt. Inden da spurtede hun sig på podiet i GP Oetingen trods bakkerne, og det samme gjorde hun i Gent-Wevelgem foran Lotte Kopecky samt i det svagere besatte GP della Liberazione. Confalonieri blev toer i den forvirrende finale på andendagen i Thüringen, hvor hun senere var i offensiven.
Hun leverede flere gode spurter i Women’s Tour og Tour de France samt Madrid-etapen i Vuelta Challenge, mens hun ramte det afgørende udbrud i Kreiz Breizh og spurtede med om sejren i GP d’Isbergues. Det blev den 20. gang, hun spurtede sig til en top 10-placering det år - og det er ikke uvant for italieneren, der leverer sådanne statistikker på de gode sæsoner.
Maria Confalonieri er garanti for topplaceringer gennem sæsonen. Foto: Uno-X Pro Cycling Team.
Norske Susanne Andersen var i 2021 snublende tæt på sin første professionelle sejr flere gange. Topplaceringer i GP Eco-Struct, Flanders Diamond Tour, Kreiz Breizh og ikke mindst andenpladserne på 1. etape af Norge Rundt og 3. etape af Simac Ladies Tour. I sidstnævnte reagerede hun prompte i spurten, da holdkammeraten Lorena Wiebes styrtede, mens det i Norge kun var Kristen Faulkner, der akkurat holdt feltet bag sig.
Sidste år fortsatte den 24-årig de lovende takter med en fjerdeplads i spurten i Valencias endagsløb, efter at Barbara Guarischi blev deklasseret, mens hun på sidstedagen i regionens etapeløb spurtede sig på podiet uden et tog. Efterfølgende sprintede hun sig til fjerdepladsen i Le Samyn, sjettepladsen i GP Oetingen og syvendepladsen i Gent-Wevelgem, og derudover sad hun rigtigt i Ronde van Drenthe. Anden halvdel var knap så vellykket og sluttede, efter at Andersen styrtede ud af Simac Ladies Tour. Nordmanden har dog fremtiden foran sig til at levere flere fornemme spurter.
Hvad med de to andre danskere?
Anouska Koster er hentet til holdet, efter at hun viste tænder sidste år, da hun lagde ud med at spurte sig på podiet på 1. etape i Valencia, og hun rakte ud efter sejren i Ronde van Drenthe, da hun angreb flere gange på de sidste kilometer. Hollænderen var aggressiv i Dwars door Vlaanderen og Flèche Wallonne samt i slutningen af Giro Donne. I Tour of Scandinavia hjalp hun Amber Kraak med at vinde bakkespurterne og kørte selv top 10-placeringer på de tre sidste etaper efter at have søgt lykken via udbrud. Særligt sidste etape var lige ved at flaske sig, hvor hun manglede sølle 100 meter. Konkurrenterne bør altså have hollænderens fremstød for øje i finalerne.
Anniina Ahtosalo er blot 19 år, men den finske mester formåede i sin første seniorsæson at køre på podiet i Binche-Chimay-Binche. Naturligvis var Wiebes urørlig på brostensafslutningen, men finnen viste sit punch godt frem på sin sidste løbsdag. På sin første løbsdag formåede hun at blive sekser i Valencia-endagsløbet på trods af at miste hjulet til sit tog. Læg dertil, at Ahtosalo som junior vandt Trofeo Binda i en selektiv spurt. Det er stadig tidligt i karrieren, men Ahtosalos talent skinner tydeligt igennem.
Også Rebecca Koerner er tidligt i karrieren, for efter at skyde frem i den danske A-klasse i 2021 blev hun opsnappet af Uno-X til sidste års sæson. Udover at få en ilddåb i de store løb indebar sæsonen en hjernerystelse, og den 22-årige skulle mest af alt have lov at suge til sig i sit blot tredje år på cyklen. Forhåbentlig bliver den kommende sæson skadesfri, så hun kan suge endnu mere til sig.
Rebecca Koerner rykkede direkte op på WorldTouren fra den danske A-klasse. Foto: Uno-X Pro Cycling Team.
Julie Norman Leth er til gengæld enormt rutineret. Samarbejdet med Dideriksen på banen har ført til mange medaljer, hvoraf OL-sølvet må være karrierens højdepunkt. Sidste år var hun i spil til VM-guld i pointløb, men måtte til sidst acceptere sølvet efter at have fået bronze i parløb. Til EM blev det til bronze i parløb, mens hun blev firer i pointløbet.
På landevejen var den 30-årige flere gange uheldig i forbindelse med styrt, men i Valencia-endagsløbet ramte hun morgenudbruddet og havde stadig styrken til at levere Andersen i finalen. I Paris-Roubaix viste hun sig også frem, inden et styrt satte hende tilbage.
Både Leth og Dideriksen har altså de senere år været store profiler på banen, men i år har særligt Dideriksen igen en mulighed for at blive en fast aktør på landevejen. Med det første år bag sig har holdet gode muligheder for at træde helt ind i spotlyset.