Prøv vores nye app
Feltet Femme: Det her er Dideriksens chance!
20. februar 2023 09:27Foto: Uno-X Pro Cycling Team
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet Femme er tilbage til den nye sæson 2023. I denne artikelserie sætter vores skribent Benjamin Blirup Cilleborg lys på de største ryttere på hvert af de 15 WorldTour-hold. På Uno-X er der tre danskere, heriblandt verdensmesteren fra 2016.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Holdranglisten i 2022 (første sæson): Nr. 24

Sejre i 2022: 3

Bedste ryttere på ranglisten i 2022, som fortsat er på holdet: Susanne Andersen (79.), Anniina Ahtosalo (166.) & Julie Leth (213.)

 

Tilgange:

Maria Giulia Confalonieri

Amalie Dideriksen

Anouska Koster

 

Afgange:

Ingen

 

Dideriksen bør få mere plads hos Uno-X

Det blev i særhed en ilddåb for Team Uno-X, der allerede i sit første års eksistens blev en del af WorldTouren. Selvom de kørte fine placeringer hjem, blev de også det næstdårligst placerede hold på ranglisten og sejrede kun til nationale mesterskaber.

 

Til i år har holdet fået Amalie Dideriksen med i truppen. Da hun som 20-årig højst overraskende vandt VM i Qatar i 2016, var forventningerne skruet tårnhøjt op. Året efter vandt danskeren Ronde van Drenthe fra et udbrud, var en del af tre sejre i holdtidskørsler og leverede flere top 10-spurter hele sæsonen, inden hun fik bronze i Bergen. I 2018 spurtede Dideriksen en etapesejr hjem i Women’s Tour foran Marianne Vos og to etapesejre i Simac Ladies Tour foran en ung Lorena Wiebes. Hun spurtede om sejren i Ronde van Drenthe i 2019 samt på 1. etape af Norge Rundt og er blevet dansk mester flere gange.

 

Fokus lå meget på OL i 2021, hvor hun opnåede endnu et højdepunkt i karrieren med sølv i parløb, hvilket hun gentog til EM. På landevejen har hun primært haft en lead-out-rolle de seneste to år, men hun viste sin hurtighed med en topplacering på en etape i Burgos Rundt og Simac Ladies Tour. Sidste år sluttede hun sæsonen af med at køre en bronzemedalje hjem i VM i parløb og kunne lægge en halvproblematisk sæson bag sig, hvor hun havde kæmpet med en knæskade.

 

Amalie Dideriksen og Julie Leth har hevet flere medaljer hjem på banen. Foto: Sirotti.

 

Læs også
Tidligere bager tilbage på verdens bedste hold

 

Den holdt hende ude af flere klassikere, og Scheldeprijs var vel første gang, man så hende fremme i feltet igen. Efter at køre topplaceringer hjem i både omnium og parløb til Nations Cup-banestævnet i Glasgow, trak hun i arbejdstøjet i de næste etapeløb, og alligevel formåede hun at køre i top 10 på en etape i Burgos. Udover bronzen til DM var hun en del af holdet, der vandt holdtidskørslerne i Vårgårda og Vuelta Challenge. 

 

Det var dog særligt Tour of Scandinavia, der var opløftende, for her var det endelig den tidligere verdensmester, der blev kørt for. Inden hun forlod løbet til fordel for EM på bane og landevej, havde hun kørt to hæderlige spurter, hvor hun var i spil til sejren. Danskeren tog yderligere en top 10 på tredjedagen af Simac Ladies Tour.

 

Det lover ganske godt for den kommende sæson, hvor der burde blive meget mere mulighed for at køre egen chance. De to tidligere hold SD Worx og Trek-Segafredo er så stjernebesat, at man sjældent får kaptajnrollen alene, men det er der lagt mere op til på Uno-X.

 

Der er flere hurtige afsluttere i støbeskeen 

Dermed ikke sagt, at holdet ikke har profiler. Nytilkomne Maria Giulia Confalonieri har i mange år har været en stabil sprinter med topplaceringer i flere af de store endagsløb med flade profiler samt på etaper i Simac Ladies Tour og Giro Donne. Alligevel var det først i slutningen af sidste år, at italieneren kunne tage sin første sejr, da hun vandt etapeløbet Tour de la Semois samlet. Hun spurtede sig til at blive toer på 1. etape og treer på 2., og de medfølgende bonussekunder banede vejen i klassementet.

Annonce

 

Den 29-årige sad med i forfølgergruppen i Omloop og kørte ottendepladsen hjem. Hun sad med i splittet i Drentse Acht van der Westerveld og var i offensiven i Flandern Rundt. Inden da spurtede hun sig på podiet i GP Oetingen trods bakkerne, og det samme gjorde hun i Gent-Wevelgem foran Lotte Kopecky samt i det svagere besatte GP della Liberazione. Confalonieri blev toer i den forvirrende finale på andendagen i Thüringen, hvor hun senere var i offensiven. 

 

Hun leverede flere gode spurter i Women’s Tour og Tour de France samt Madrid-etapen i Vuelta Challenge, mens hun ramte det afgørende udbrud i Kreiz Breizh og spurtede med om sejren i GP d’Isbergues. Det blev den 20. gang, hun spurtede sig til en top 10-placering det år - og det er ikke uvant for italieneren, der leverer sådanne statistikker på de gode sæsoner.

 

Maria Confalonieri er garanti for topplaceringer gennem sæsonen. Foto: Uno-X Pro Cycling Team.

 

Norske Susanne Andersen var i 2021 snublende tæt på sin første professionelle sejr flere gange. Topplaceringer i GP Eco-Struct, Flanders Diamond Tour, Kreiz Breizh og ikke mindst andenpladserne på 1. etape af Norge Rundt og 3. etape af Simac Ladies Tour. I sidstnævnte reagerede hun prompte i spurten, da holdkammeraten Lorena Wiebes styrtede, mens det i Norge kun var Kristen Faulkner, der akkurat holdt feltet bag sig.

 

Sidste år fortsatte den 24-årig de lovende takter med en fjerdeplads i spurten i Valencias endagsløb, efter at Barbara Guarischi blev deklasseret, mens hun på sidstedagen i regionens etapeløb spurtede sig på podiet uden et tog. Efterfølgende sprintede hun sig til fjerdepladsen i Le Samyn, sjettepladsen i GP Oetingen og syvendepladsen i Gent-Wevelgem, og derudover sad hun rigtigt i Ronde van Drenthe. Anden halvdel var knap så vellykket og sluttede, efter at Andersen styrtede ud af Simac Ladies Tour. Nordmanden har dog fremtiden foran sig til at levere flere fornemme spurter.

 

Hvad med de to andre danskere?

Anouska Koster er hentet til holdet, efter at hun viste tænder sidste år, da hun lagde ud med at spurte sig på podiet på 1. etape i Valencia, og hun rakte ud efter sejren i Ronde van Drenthe, da hun angreb flere gange på de sidste kilometer. Hollænderen var aggressiv i Dwars door Vlaanderen og Flèche Wallonne samt i slutningen af Giro Donne. I Tour of Scandinavia hjalp hun Amber Kraak med at vinde bakkespurterne og kørte selv top 10-placeringer på de tre sidste etaper efter at have søgt lykken via udbrud. Særligt sidste etape var lige ved at flaske sig, hvor hun manglede sølle 100 meter. Konkurrenterne bør altså have hollænderens fremstød for øje i finalerne.

 

Anniina Ahtosalo er blot 19 år, men den finske mester formåede i sin første seniorsæson at køre på podiet i Binche-Chimay-Binche. Naturligvis var Wiebes urørlig på brostensafslutningen, men finnen viste sit punch godt frem på sin sidste løbsdag. På sin første løbsdag formåede hun at blive sekser i Valencia-endagsløbet på trods af at miste hjulet til sit tog. Læg dertil, at Ahtosalo som junior vandt Trofeo Binda i en selektiv spurt. Det er stadig tidligt i karrieren, men Ahtosalos talent skinner tydeligt igennem.

 

Også Rebecca Koerner er tidligt i karrieren, for efter at skyde frem i den danske A-klasse i 2021 blev hun opsnappet af Uno-X til sidste års sæson. Udover at få en ilddåb i de store løb indebar sæsonen en hjernerystelse, og den 22-årige skulle mest af alt have lov at suge til sig i sit blot tredje år på cyklen. Forhåbentlig bliver den kommende sæson skadesfri, så hun kan suge endnu mere til sig.

 

Rebecca Koerner rykkede direkte op på WorldTouren fra den danske A-klasse. Foto: Uno-X Pro Cycling Team.

 

Julie Norman Leth er til gengæld enormt rutineret. Samarbejdet med Dideriksen på banen har ført til mange medaljer, hvoraf OL-sølvet må være karrierens højdepunkt. Sidste år var hun i spil til VM-guld i pointløb, men måtte til sidst acceptere sølvet efter at have fået bronze i parløb. Til EM blev det til bronze i parløb, mens hun blev firer i pointløbet.

 

På landevejen var den 30-årige flere gange uheldig i forbindelse med styrt, men i Valencia-endagsløbet ramte hun morgenudbruddet og havde stadig styrken til at levere Andersen i finalen. I Paris-Roubaix viste hun sig også frem, inden et styrt satte hende tilbage.

 

Både Leth og Dideriksen har altså de senere år været store profiler på banen, men i år har særligt Dideriksen igen en mulighed for at blive en fast aktør på landevejen. Med det første år bag sig har holdet gode muligheder for at træde helt ind i spotlyset.

INFO
Feltet Femme
Nyheder
Uno-X Women Team
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 18. september 2024

Landevej
Fransk hold rekrutterer schweizer
Landevej
Soudal - Quick Step-rytter tager bjergtrøjen, men det var ikke helt planen
Landevej
Spanier reagerer på sejr i Belgien
Landevej
Van der Poel efter tiltrængt sejr: Det var ved at være noget tid siden
Landevej
Tæt på triumfen: Würtz spiller hovedrolle i spansk sejr

Annonce

Landevej
Van der Poel vinder puncheurdyst mod Andreas Kron
Landevej
Enkeltstartsverdensmester forlænger
Landevej
Swinkels uimodståelig i Wallonien
Landevej
Søren Kragh ude af Luxembourg Rundt med sygdom

Annonce

Landevej
Flere stortalenter følger i dansk mesters fodspor
Landevej
Van Aert reagerer på livslang kontrakt
Landevej
Ullrich åbner op om dopingæraen: Sponsorerne vidste alt
Landevej
Bekræftet: Van Aert underskriver usædvanlig kontrakt

Annonce

Landevej
”Det er tydeligt, at niveauet i løbene bliver højere hvert år”
Landevej
Vild træningstur: Evenepoel er klar til VM
Landevej
Oversigt: Disse danskere skal køre Luxembourg Rundt
Landevej
VM-oversigt 2024: Programmet og danskerne
Landevej
Oversigt: Disse VM-trupper er udtaget (kvinder)
Landevej
Oversigt: Disse VM-trupper er udtaget (herrer)
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Luxembourg

Tirsdag den 17. september 2024

Landevej
Optakt: Tour de Luxembourg

Annonce

INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent om VM-ruten: Passer mig godt
Landevej
Bernal holder fortsat stor drøm i live: Svært, men troen er der
Landevej
Roglic overvejede karrierestop - nu tror han på VM-succes

Annonce

Udstyr og test
Produktnyt: BMC URS gravelcykler
Landevej
Optakt: GP de Wallonie
Landevej
UAE-boss fremhæver Vingegaard og kommer med skræmmende Pogacar-forudsigelse

Annonce

Landevej
Våbenkapløb: Visma mister stor profil til konkurrenter
Landevej
Yderligere fire profiler udtaget - Her er Danmarks komplette VM-trup
Landevej
Albert Philipsen overgår verdensstjerner og topper fornem liste
Landevej
Groupama-FDJ stiller med slagkraftigt hold, der skal udfordre de danske ryttere i Luxembourg
Landevej
Gode løb i Canada gør Visma-rytter fortrøstningsfuld forud for VM
Landevej
Italiensk landstræner om EM-afslutningen: Et scenarie vi burde have undgået
Landevej
Eritreer vender tilbage til det professionelle niveau
Landevej
Storfavorit misser VM
Landevej
Her er Van der Poels VM-tropper
Landevej
Overlegne Pogacar sætter ny rekord

Mandag den 16. september 2024

Landevej
Få adgang til et annoncefrit Feltet.dk
Landevej
24-årig franskmand skifter et niveau ned
Landevej
”Det var så grotesk” – store sikkerhedsproblemer til dansk licensløb
Landevej
Lotto-profil ærgrer sig: Det tvang mig til at bremse helt op
Landevej
Spanien udtager skræmmende hold til VM
Landevej
Roglic overvejede karrierestop efter Tour-styrt
Landevej
Bilbao var ’best of the rest’: Det var bare et spørgsmål om at give alt
Landevej
Uheldig belgiers sæson er slut efter endnu et styrt
Landevej
Transferlisten 2024-2025 - ProTeams
Landevej
Tysker afslører ambitionerne med skifte
Landevej
Styrtede, fik tjekket hovedet og vandt
Landevej
EM-profil skifter hold
Landevej
Transferlisten 2024-2025 - WorldTour
Udstyr og test
Som en gazelle på savannen – testkørsel af Gazelle Eclipse T11
Landevej
Pogacar afviser: Det kan også være irriterende
Landevej
Tour-direktør er i tvivl: Det har jeg ingen anelse om
Landevej
Visma-profil: Taktisk er det nemt, når Tadej Pogacar er med
Landevej
Stjernebesat UAE-mandskab rejser til Luxembourg
Landevej
Phillipsen gik ikke i ”panik”, da Mads P. angreb
Landevej
Flyvende Alaphilippe: Dette resultat er et selvtillidsboost
Landevej
18-årig dansker i top-15 på finaleetape i Belgien
Landevej
Van der Poels angreb med Mads P. undrer ekspert
Landevej
Spøjs taktik gav pote: Sven havde ret
Landevej
"Det giver ekstra selvtillid," siger Pogacar
Landevej
Video i artiklenSe Tadej Pogacar vinde GP Montreal

Søndag den 15. september 2024

Landevej
Pogacar sejrer stensikkert igen - flyvende Fuglsang viser storform
Landevej
Caja Rural-rytter spurter fra flere favoritter og vinder italiensk endagsløb
Landevej
Sådan tog Pogacar endnu en dominerende sejr
Landevej
Synlig van der Poel: Jeg gjorde hvad jeg kunne
Landevej
Sådan gik EM 2024: Resultater og medaljetabel
Landevej
Olav Kooij reagerer på andenplads
Landevej
Utroligt: Nykåret europamester forklarer spurt, hvor han tabte kæden
Landevej
Mads P. efter EM: Vi kan være glade
Landevej
Dansker med fremme i fransk endagsløb
Landevej
Belgisk favorit sprinter sig til EM-triumf - Mads P. sekser
Landevej
Italiener snyder favoritterne i tysk klassiker
Landevej
Hollænder overrasker med sjælden sejr i Frankrig
Landevej
Kontant Mads P.: Jeg er ligeglad
VIS FLERE

Annonce