Prøv vores nye app
Feltet Femme: De kan tage tronen tilbage
02. februar 2023 10:26Foto: A.S.O./Pauline Ballet
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet Femme er tilbage til den nye sæson 2023. I denne artikelserie sætter vores skribent Benjamin Blirup Cilleborg lys på de største ryttere på hvert af de 15 hold - denne gang på Trek-Segafredo, der besidder et hav af stjerner.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Se alle vores Feltet Femme-artikler

 

Holdranglisten i 2022: Nr. 2

Sejre i 2022: 33

Bedste ryttere på ranglisten i 2022: Elisa Longo Borghini (3.), Elisa Balsamo (6.) & Ellen van Dijk (20.)

 

Tilgange:

- Amanda Spratt

- Lisa Klein

- Brodie Chapman

- Ilaria Sanguineti

- Gaia Realini

 

Afgange:

- Chloe Hosking

- Amalie Dideriksen

- Audrey Cordon-Ragot

- Letizia Paternoster

- Leah Thomas

 

2021-verdensmesteren og evigt stabile Borghini

Kommer Trek-Segafredo til at tage tronen tilbage som verdens bedste cykelhold? Holdet er det eneste andet hold end SD Worx til at have vundet UCI’s rangliste de seneste syv år og vil i år igen være førsteudfordreren med den vanligt stærke trup, som holdet har.

 

Sidste år gjorde holdet sig nærmest et kup, da de skrev under med Elisa Balsamo, der indtil da havde kørt for kontinentalholdet Valcar - Travel & Services. Italieneren var begyndt at vise sig på sprinterscenen, og i 2021 scorede hun adskillige top 10-placeringer i forårsklassikerne. I efteråret skrev hun sit navn direkte i historiebøgerne, da hun besejrede Marianne Vos i kampen om regnbuetrøjen, og senere slog hun den uslåelige Lorena Wiebes i et direkte spurtopgør i Women’s Tour.

 

Skiftet til Trek-Segafredo havde altså enormt potentiale, og allerede på første løbsdag tikkede den første sejr ind efter en spurt i Setmana Valenciana. I foråret var regnbuetrøjen slet ingen forbandelse, men nærmere en velsignelse, idet Balsamo efter sin andenplads i Ronde van Drenthe tog tre store klassikersejre i form af Trofeo Binda Classic, Brugge-De Panne og Gent-Wevelgem - indenfor samme uge! 

 

Læs også
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog

 

Det blev en knusende sejr i førstnævnte løb, som er i en helt anden grøft end det pandekageflade område i De Panne, hvor Balsamo gav Wiebes vel nok sit eneste 2022-nederlag i et spurtopgør. Og i Gent var det Marianne Vos og Lotte Kopecky, der måtte vige pladsen, akkurat som det var tilfældet i de to Giro Donne-etaper, som Balsamo vandt. På Madrid-etapen i Challenge by La Vuelta besejrede Balsamo endnu et topfelt.

 

I løbet af sæsonen var Balsamo ofte den, som var tættest på Wiebes - for eksempel til europamesterskaberne, hvor hun ikke var meget mere end et cykelkast fra sejren - og hvem ved, om Balsamo havde stået med en sejr i Tour de France foran netop Wiebes, hvis ikke Elisa Longo Borghini var kørt forkert med 500 meter igen på 5. etape.

 

Balsamo (tv) tabte EM-guldet med et mulehår til Lorena Wiebes. Foto: UEC.

 

En sprængfarlig duo genforenes

Det var vel den eneste svipser i sæsonen for Longo Borghinis vedkommende. Hun var garanti for en topplacering hele året. Den tidligere vinder af blandt andet Flandern Rundt, Strade Bianche og Trofeo Binda kørte sidste år næsten en top 10-placering hjem på alle etaperne i både Giro Donne, Tour de France Femmes, Challenge by La Vuelta og for den sags skyld også Romandiet Rundt og VM.

Annonce

 

Longo Borghini kunne give Balsamo et smil på læben, efter at verdensmesteren var blevet disket fra Paris-Roubaix for en ‘sticky bottle’. Ingen kunne nemlig køre Longo Borghini ind, da hun rykkede på et pavéstykke godt 35 kilometer fra mål. Den italienske mester i enkeltstart har ikke kun evner i bjergene, for hendes store motor har givet hende flere klassikersejre end den i Roubaix. Og nå ja, så kan hun også begå sig i puncheur-afslutninger, hvilket bevidnes med blandt andet en podieplads i Flèche Wallonne i 2021.

 

I Women’s Tour leverede Longo Borghini en genistreg på sidste etape. Trods sin spurtsejr på kongeetapen var hun nemlig spinkle sekunder bag Grace Brown i klassementet, men italieneren forcerede hårdt i finalen, strakte feltet ud og kunne med en tredjeplads køre de afgørende bonussekunder hjem. Læg dertil, at hun vandt Giro dell’Emilia for tredje gang. Alt i alt har Longo Borghini leveret sine to bedste sæsoner nogensinde, og det endda selvom hendes ene makker manglede sidste år.

 

For når Lizzie Deignan kommer tilbage fra barsel, kommer holdet nemlig igen til at være ved fuld styrke. Verdensmesteren fra 2015 fødte sit første barn i 2018, og året efter stod hun som vinder af Women’s Tour. Atter et år senere vandt Deignan GP Plouay for tredje gang, La Course samt Liège-Bastogne-Liège, og i 2021 tog hun den samlede sejr i Schweiz Rundt, inden hun snuppede den historiske sejr i Paris-Roubaix´ efterårsudgave, hvor hun kørte solo fra første pavé med cirka 100 kilometer til mål.

 

Det er så god, som Deignan er på sine bedste dage. Når hun og Longo Borghini kan køre ping-pong som i La Course i 2020, vil konkurrenterne være i knibe. Desværre kommer holdet næppe til at få gavn af hende i forårsklassikerne, idet briten først forventer at være tilbage i maj - med det i mente, at cykelsporten har set det ene hurtige comeback efter det andet. 

 

Trek-Segafredos kvinder er i holdets fireårige eksistens aldrig sluttet dårligere end nummer fem på UCI´s holdrangliste.

 

Feltets største motor

Mange af sidste års sejre kan holdet takke Ellen van Dijk for. Feltets største motor kontrollerede det ene løb efter det andet i klassikerne, Tour de France og ikke mindst til VM. Holdet kunne trods en punktering i Vårgårda-holdtidskørslen kalde sig vindere, og mon ikke Van Dijk også var en vigtig brik i den sejr?

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Verdensmesteren i enkeltstart glippede europamestertrøjen med få sekunder, men ved de seks andre enkeltstarter, hun stillede op i, var hun i en liga for sig, ligesom hun tog timerekorden med 49.254 meter. Ethvert udbrudsforsøg må således være farligt fra feltets største motor. På 2. etape af Setmana Valenciana holdt hollænderen akkurat feltet bag sig efter sit udbrudsforsøg, og glem ikke at Van Dijk erobrede EM-titlen i 2021 fra et morgenudbrud. Tempomonsteret bliver altså igen i år farlig, eksempelvis i forårsklassikerne.

 

Van Dijk og Lucinda Brand var nøglefaktorer i Longo Borghinis Paris-Roubaix-sejr, da de sikrede overtallet i forfølgergruppen. Brand selv blev nummer tre, og cyklecross-stjernen kunne meget vel fuldende holdets hattrick. Hun har flair for opadgående spurter som vist i Thüringen Rundfahrt i 2021, hvor hun kørte op med Emma Norsgaard. Hun har også teknikken og løbsnæse, hvilket sikrede hende den samlede sejr i Schweiz Rundt. Her tog hun en udbrudssejr på åbnings- og kongeetapen ved henholdsvis at køre op til udbruddet og stikke af på en våd nedkørsel.

 

Shirin van Anrooij er en anden cross-stjerne på vej frem. Hun er noteret for U23-enkeltstartstitlen i Holland, hvor det i eliten kun var Van Dijk, der var hurtigere. I det hårdt kørte linjeløb, hvor U23 og eliten var samlet, betalte hendes offensive indsats, da hun holdt hjem med Riejanne Markus, som dog slog hende på stregen. Til EM blev hun ikke blot U23-mester i enkeltstart, men også i linjeløb, hvor hun kørte væk fra en yderst selektiv gruppe. Den 20-årige fik endvidere sølv i U23-VM i enkeltstart og hentede ungdomstrøjen i Tour de France.

 

Amanda Spratt har søgt nyt hold efter 11 år. Klatreren skulle tilbage efter klemte arterier i benene, og da hun nærmede sig fordums styrke i Giro Donne, fik hun corona, men var igen på vej tilbage i efteråret. Man bør ikke udelukke VM-sølvvinderen fra 2018, der også har topplaceringer i Liège-Bastogne-Liège og Trofeo Binda. 

 

Så ja, SD Worx bør i den grad kigge sig over skulderen efter Trek-Segafredo. For når Deignan og Longo Borghini genforenes, med Van Dijk som feltets største motor og med Balsamo som den stærke sprinter, vil holdet have mulighed for at tilbageerobre tronen som verdens bedste cykelhold.

Annonce

INFO
Feltet Femme
Nyheder
Trek-Segafredo (Women)
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne

Annonce

Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Annonce

Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag

Annonce

Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning

Annonce

Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb

Annonce

Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
Landevej
Van der Poel vurderer sine chancer mod Pogacar
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang: Dét kan få mig til at stoppe karrieren
Landevej
Danskerduo skal op imod Cavendish og andre stjerner
Landevej
Dumoulin har klar holdning til Van der Poel vs. Pogacar
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
To danskere slutter langt fremme i Holland
Landevej
Cavendish tilbage efter sygdom, men uden Mørkøv
VIS FLERE

Annonce