Feltet Femme: De kan tage tronen tilbage
02. februar 2023 10:26Foto: A.S.O./Pauline Ballet
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet Femme er tilbage til den nye sæson 2023. I denne artikelserie sætter vores skribent Benjamin Blirup Cilleborg lys på de største ryttere på hvert af de 15 hold - denne gang på Trek-Segafredo, der besidder et hav af stjerner.

Annonce

Se alle vores Feltet Femme-artikler

 

Holdranglisten i 2022: Nr. 2

Sejre i 2022: 33

Bedste ryttere på ranglisten i 2022: Elisa Longo Borghini (3.), Elisa Balsamo (6.) & Ellen van Dijk (20.)

 

Tilgange:

- Amanda Spratt

- Lisa Klein

- Brodie Chapman

- Ilaria Sanguineti

- Gaia Realini

 

Afgange:

- Chloe Hosking

- Amalie Dideriksen

- Audrey Cordon-Ragot

- Letizia Paternoster

- Leah Thomas

 

2021-verdensmesteren og evigt stabile Borghini

Kommer Trek-Segafredo til at tage tronen tilbage som verdens bedste cykelhold? Holdet er det eneste andet hold end SD Worx til at have vundet UCI’s rangliste de seneste syv år og vil i år igen være førsteudfordreren med den vanligt stærke trup, som holdet har.

 

Sidste år gjorde holdet sig nærmest et kup, da de skrev under med Elisa Balsamo, der indtil da havde kørt for kontinentalholdet Valcar - Travel & Services. Italieneren var begyndt at vise sig på sprinterscenen, og i 2021 scorede hun adskillige top 10-placeringer i forårsklassikerne. I efteråret skrev hun sit navn direkte i historiebøgerne, da hun besejrede Marianne Vos i kampen om regnbuetrøjen, og senere slog hun den uslåelige Lorena Wiebes i et direkte spurtopgør i Women’s Tour.

 

Skiftet til Trek-Segafredo havde altså enormt potentiale, og allerede på første løbsdag tikkede den første sejr ind efter en spurt i Setmana Valenciana. I foråret var regnbuetrøjen slet ingen forbandelse, men nærmere en velsignelse, idet Balsamo efter sin andenplads i Ronde van Drenthe tog tre store klassikersejre i form af Trofeo Binda Classic, Brugge-De Panne og Gent-Wevelgem - indenfor samme uge! 

Se afslutningen på kvindernes Paris-Roubaix her

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Det blev en knusende sejr i førstnævnte løb, som er i en helt anden grøft end det pandekageflade område i De Panne, hvor Balsamo gav Wiebes vel nok sit eneste 2022-nederlag i et spurtopgør. Og i Gent var det Marianne Vos og Lotte Kopecky, der måtte vige pladsen, akkurat som det var tilfældet i de to Giro Donne-etaper, som Balsamo vandt. På Madrid-etapen i Challenge by La Vuelta besejrede Balsamo endnu et topfelt.

 

I løbet af sæsonen var Balsamo ofte den, som var tættest på Wiebes - for eksempel til europamesterskaberne, hvor hun ikke var meget mere end et cykelkast fra sejren - og hvem ved, om Balsamo havde stået med en sejr i Tour de France foran netop Wiebes, hvis ikke Elisa Longo Borghini var kørt forkert med 500 meter igen på 5. etape.

 

Balsamo (tv) tabte EM-guldet med et mulehår til Lorena Wiebes. Foto: UEC.

 

En sprængfarlig duo genforenes

Det var vel den eneste svipser i sæsonen for Longo Borghinis vedkommende. Hun var garanti for en topplacering hele året. Den tidligere vinder af blandt andet Flandern Rundt, Strade Bianche og Trofeo Binda kørte sidste år næsten en top 10-placering hjem på alle etaperne i både Giro Donne, Tour de France Femmes, Challenge by La Vuelta og for den sags skyld også Romandiet Rundt og VM.

Annonce

 

Longo Borghini kunne give Balsamo et smil på læben, efter at verdensmesteren var blevet disket fra Paris-Roubaix for en ‘sticky bottle’. Ingen kunne nemlig køre Longo Borghini ind, da hun rykkede på et pavéstykke godt 35 kilometer fra mål. Den italienske mester i enkeltstart har ikke kun evner i bjergene, for hendes store motor har givet hende flere klassikersejre end den i Roubaix. Og nå ja, så kan hun også begå sig i puncheur-afslutninger, hvilket bevidnes med blandt andet en podieplads i Flèche Wallonne i 2021.

 

I Women’s Tour leverede Longo Borghini en genistreg på sidste etape. Trods sin spurtsejr på kongeetapen var hun nemlig spinkle sekunder bag Grace Brown i klassementet, men italieneren forcerede hårdt i finalen, strakte feltet ud og kunne med en tredjeplads køre de afgørende bonussekunder hjem. Læg dertil, at hun vandt Giro dell’Emilia for tredje gang. Alt i alt har Longo Borghini leveret sine to bedste sæsoner nogensinde, og det endda selvom hendes ene makker manglede sidste år.

 

For når Lizzie Deignan kommer tilbage fra barsel, kommer holdet nemlig igen til at være ved fuld styrke. Verdensmesteren fra 2015 fødte sit første barn i 2018, og året efter stod hun som vinder af Women’s Tour. Atter et år senere vandt Deignan GP Plouay for tredje gang, La Course samt Liège-Bastogne-Liège, og i 2021 tog hun den samlede sejr i Schweiz Rundt, inden hun snuppede den historiske sejr i Paris-Roubaix´ efterårsudgave, hvor hun kørte solo fra første pavé med cirka 100 kilometer til mål.

 

Det er så god, som Deignan er på sine bedste dage. Når hun og Longo Borghini kan køre ping-pong som i La Course i 2020, vil konkurrenterne være i knibe. Desværre kommer holdet næppe til at få gavn af hende i forårsklassikerne, idet briten først forventer at være tilbage i maj - med det i mente, at cykelsporten har set det ene hurtige comeback efter det andet. 

 

Trek-Segafredos kvinder er i holdets fireårige eksistens aldrig sluttet dårligere end nummer fem på UCI´s holdrangliste.

 

Feltets største motor

Mange af sidste års sejre kan holdet takke Ellen van Dijk for. Feltets største motor kontrollerede det ene løb efter det andet i klassikerne, Tour de France og ikke mindst til VM. Holdet kunne trods en punktering i Vårgårda-holdtidskørslen kalde sig vindere, og mon ikke Van Dijk også var en vigtig brik i den sejr?

 

Verdensmesteren i enkeltstart glippede europamestertrøjen med få sekunder, men ved de seks andre enkeltstarter, hun stillede op i, var hun i en liga for sig, ligesom hun tog timerekorden med 49.254 meter. Ethvert udbrudsforsøg må således være farligt fra feltets største motor. På 2. etape af Setmana Valenciana holdt hollænderen akkurat feltet bag sig efter sit udbrudsforsøg, og glem ikke at Van Dijk erobrede EM-titlen i 2021 fra et morgenudbrud. Tempomonsteret bliver altså igen i år farlig, eksempelvis i forårsklassikerne.

 

Van Dijk og Lucinda Brand var nøglefaktorer i Longo Borghinis Paris-Roubaix-sejr, da de sikrede overtallet i forfølgergruppen. Brand selv blev nummer tre, og cyklecross-stjernen kunne meget vel fuldende holdets hattrick. Hun har flair for opadgående spurter som vist i Thüringen Rundfahrt i 2021, hvor hun kørte op med Emma Norsgaard. Hun har også teknikken og løbsnæse, hvilket sikrede hende den samlede sejr i Schweiz Rundt. Her tog hun en udbrudssejr på åbnings- og kongeetapen ved henholdsvis at køre op til udbruddet og stikke af på en våd nedkørsel.

 

Shirin van Anrooij er en anden cross-stjerne på vej frem. Hun er noteret for U23-enkeltstartstitlen i Holland, hvor det i eliten kun var Van Dijk, der var hurtigere. I det hårdt kørte linjeløb, hvor U23 og eliten var samlet, betalte hendes offensive indsats, da hun holdt hjem med Riejanne Markus, som dog slog hende på stregen. Til EM blev hun ikke blot U23-mester i enkeltstart, men også i linjeløb, hvor hun kørte væk fra en yderst selektiv gruppe. Den 20-årige fik endvidere sølv i U23-VM i enkeltstart og hentede ungdomstrøjen i Tour de France.

 

Amanda Spratt har søgt nyt hold efter 11 år. Klatreren skulle tilbage efter klemte arterier i benene, og da hun nærmede sig fordums styrke i Giro Donne, fik hun corona, men var igen på vej tilbage i efteråret. Man bør ikke udelukke VM-sølvvinderen fra 2018, der også har topplaceringer i Liège-Bastogne-Liège og Trofeo Binda. 

 

Så ja, SD Worx bør i den grad kigge sig over skulderen efter Trek-Segafredo. For når Deignan og Longo Borghini genforenes, med Van Dijk som feltets største motor og med Balsamo som den stærke sprinter, vil holdet have mulighed for at tilbageerobre tronen som verdens bedste cykelhold.

Annonce

INFO
Feltet Femme
Nyheder
Trek-Segafredo (Women)
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 30. marts 2023

Video i artiklenPogacars chef fortæller unik historie
Video
Sagan udtaget til Flandern for sidste gang
Landevej
Eksklusivt interviewGiant søger ryttere til talentprogram
INTERVIEW Landevej
Tilskuer fik brud efter motorcykelstyrt: I bakspejlet var det et hit and run
Landevej
Lotto-profils comeback har lange udsigter
Landevej

Annonce

Eksklusivt interviewDansker har fået tro på tingene efter succesfuld start på 2023
INTERVIEW Landevej
Her er Mads Pedersens hjælpere til Flandern Rundt
Landevej
Video i artiklenFlandern Rundt lige om hjørnet: Alt tegner til at blive godt
Video
Boonen forklarer: Derfor er Laporte fortid på Jumbo-Visma
Landevej

Annonce

Ny verdensrekord: Cyklede 3619 kilometer på én uge
Landevej
Kragh ramt af forkølelse - har særlig forventning til Pogacar
Landevej
Første dansker udtaget til næste uges WorldTour-brag
Landevej
Flandern-favorit måtte droppe optakt - bestod stor eksamen
Landevej

Annonce

Sprinterstjerne debuterer i Flandern Rundt
Landevej
Jumbo-stjerne misser Flandern Rundt
Landevej
Succesfuldt danskertrup skal prøve kræfter mod WorldTour-hold
Landevej
Ny dansker udtaget til Flandern Rundt - tidligere vinder gør comeback
Landevej
Vejvrede: Van Aert tæt på alvorlig træningsulykke
Landevej
Forårsudsalg på bøger, cykeltøj og Tour-merchandise - Bliv klar til sæsonen
Udstyr og test
Jumbo-Visma spottet med justerbare dæktryk-system
Landevej
AG2R har Flandern-truppen klar
Landevej

Annonce

Eksklusivt interviewMistede adskillige profiler: Dansk talentfabrik vil tilbage til toppen
INTERVIEW Landevej
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Landevej
Specialtilbud: Få Discovery+ til 99 kr. om måneden
Landevej

Annonce

Surt schweizisk show: EF-profil misser begge monumenter
Landevej
Trods monstersucces i Belgien: Roubaix passer mig bedre end Flandern Rundt
Landevej
Lefevere er optimistisk forud for Flandern Rundt
Landevej

Annonce

Lopez’ hold går i Jumbos fodspor: Massakrerer al modstand
Landevej
Trods uheld: Bernal har stadig Tour de France i sigtekornet
Landevej
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Udstyr og test
Stort medie: Jumbo har besluttet sig
Landevej
Uheldsramte Alaphilippe erkender: Kunne ikke følge med
Landevej

Onsdag den 29. marts 2023

Hjalp Laporte til sejr: Den rigtige beslutning
Landevej
Philipsen skuffet efter hårdt løb: Det var ikke nok til sejren
Landevej
Supertalent efter sjetteplads: Jeg var rigtig god, men ikke god nok
Landevej
Video i artiklenAsgreen med klar udmelding: Sådan vil han køre Flandern Rundt
Video
Hentet lige før mål: Virkelig bittert
Landevej
Video i artiklenBrian Holm jubler, men det er et mareridt for rytterne
Video
Dagens store overraskelse: Det er virkelig smukt
Landevej
Kryber til korset: Jeg var virkelig irriterende i dag
Landevej
Uttrup var i udbrud, da flot teamwork sikrede Vollering sejren
Landevej
Kristoff trodsede sportsdirektørens ordre
Landevej
Tredjeplads fremhæver særligt Honoré-samarbejde
Landevej
Video i artiklenPunktering koster Uttrups deltagelse forrest i løbet
Video
Held i uheld? Laporte forklarer sine to suveræne sejre
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Dwars door Vlaanderen
Video
Honoré greb ud efter sejren i ny Jumbo-triumf
Landevej
Video i artiklenMikkel Honore angriber med 10 km igen
Video
Video i artiklenSensationelt udbrud undgår styrt
Video
Video i artiklenMikkel Honoré er tæt på at styrte
Video
Flere profiler udgået efter styrt - Bettiol ude med knæproblemer
Landevej
Video i artiklenMads P. forcerer hårdt
Video
Minut for minut: Vildt brostensræs i Flandern
Landevej
Philipsen før klassiker: Vi har flere kort
Landevej
Video i artiklenPidcock før comeback-løb
Video
Optakt: Dwars door Vlaanderen
Landevej
Nu får Valgren comeback
Landevej
Gilbert mener at Alaphilippe skal overveje holdskifte
Landevej
Van der Poel: Okay med at blive slået når jeg ikke er stærkest
Landevej
Manager: Flere managervindere er fundet
Landevej
Pidcock er tilbage: Det er nok ikke jordens undergang
Landevej
Matthews styrtede i weekenden: Ikke en god periode
Landevej
Rodenberg skiftes ud: Skal ikke med til Dwars
Landevej
Ganna ser frem mod Roubaix: Jeg har trænet uden problemer
Landevej
Van Avermaet stopper måske snart: Jeg plejede at ville fortsætte indtil jeg var 40
Landevej
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Motion
Sportsdirektør forsvarer Van Aert-beslutning: Bedre at lære af deres succes
Landevej
Roubaix-vinder trækkes fra Flandern Rundt-optakt
Landevej
Medier: Jumbo overvejer sit sponsorat
Landevej
Oversigt: Onsdagens 13 danskere
Landevej
Eksklusivt interviewOptimistisk Casper P. tror på finale trods sygdom
INTERVIEW Landevej

Tirsdag den 28. marts 2023

Video i artiklen"Vingegaard bruger det ikke" - er nyt produkt hokus-pokus?
Video
Pogacar er klar til nyt drama i Flandern
Landevej
Eksklusivt interviewJulius Johansen håber på Roubaix: Jeg står et godt sted
INTERVIEW Landevej
Pidcock er tilbage
Landevej
Volta a Catalunya-analyse: På kurs mod Giro-sejr?
Landevej
Polsk EF-rytter går glip af resterende klassikersæson
Landevej
VIS FLERE

Annonce