Prøv vores nye app
Favoritvurdering: Tour de Hongrie
11. maj 2022 15:45Foto: Movistar Team
af Emil Axelgaard

Fra onsdag til søndag fortsætter den ungarske cykelfest, når årets udgave af det nationale etapeløb, Tour de Hongrie, afvikles, og med synergieffekten fra Giroen er det lykkedes at tiltrække et historisk stærkt felt med mange stjerner. I denne travle Giro-tid bliver der ikke plads til en stor optakt, men vi giver herunder en ultrakort rutebeskrivelse og en kort favoritvurdering.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

 SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

 

Ruten

Tour de Hongrie har været kørt på dette niveau, og det er et ret enkelt løb, der år efter år afgøres på kongeetapen. Det vil formentlig også være tilfældet i år, hvor der venter fire flade etaper inden søndagens store bjergslag. Onsdag åbnes de med en etape med et par små bakker og 1617 højdemeter, men hvor en flad finale stadig lægger op til en spurt. Torsdagens etape er til gengæld helt flad med bare 217 højdemeter over næsten 200 km, og fredagens 3. etape er med 673 højdemeter stort set lige så let. Lørdag er der igen lidt bakker på programmet og 1322 højdemeter, men ikke nok til at forhindre en spurt.

 

Kulminationen kommer på søndagens kongeetape, der byder på 3057 højdemeter, i alt tre stigninger og mål på den velkendte Kekesteto-stigning. Den stiger med 5,6% over 12,1 km, men skal deles i to. De første 9 km stiger med 3-6%, men derefter stiger de sidste 3,1 km jævnt med 8,1% i snit.

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

1. etape

 

 

Annonce

 

 

2. etape

 

 

 

3. etape

 

 

Læs også
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads

 

 

 

4. etape

 

Annonce

 

 

 

 

5. etape

 

Annonce

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

 

 

 

 

Favoritterne

Der er ikke meget hokuspokus over løbet. Det er kendt som et sprinterløb, og derfor kommer flere af de store hold med rene sprintertrupper. Derfor ligner det fire massespurter de første dage. Man kan måske sætte nogle sprintere under pres på 1. etape, men det er svært at se, hvem der har interesse i det. Under alle omstændigheder er det kun i kraft af uheld, at de kan spille en rolle i klassementet. Vejret vil nemlig næppe spille en rolle, da det bliver decideret sommer med temperaturer på i underkanten af 30 grader. Kun torsdagen vil være lidt blæsende, men næppe nok til at splitte feltet.

Annonce

 

Derfor skal det afgøres på kongeetapen. Stigningen er ikke voldsomt svær, og vi har ofte set, at overraskende tunge folk kan være med langt fremme. De sidste 3 km er dog så vanskelige, at bedste mand som regel gør forskellen. Det gjorde Damien Howson sidste år, og det gjorde Attila Valter i 2020. Kun i 2019, hvor stigningen første gang blev brugt, så vi en spurt mellem tre mand - en spurt, der blev vundet af Krists Neilands. I år vil der være medvind på stigningen, og det gør det endnu mere sandsynligt, at bedste mand kører hjem.

 

De fleste hold er her med sprinterhold, og derfor er klatrefeltet begrænset. Det gælder for Movistar, der for mig har den store favorit i Einer Rubio. Colombianeren viste storartet form i Romandiet, og i dette felt ligner han den mest formstærke klatrer. Han sekunderes af Oscar Rodriguez, der viste fremgang i Romandiet, men formentlig ikke er så stærk som sin holdkammerat.

 

Den værste rival kan være Eddie Dunbar. Ireren har haft en god sæson med den samlede sejr i Coppi e Bartali, men vi så hans begrænsninger i Alperne. I dette felt ligner han dog en af de stærkeste. Heg er også lidt spændt på at se, hvor godt Ben Tuner klatrer på en stigning, der ikke er for svær.

 

Jokeren er Alexey Lutsenko. På papiret er han vel den bedste klatrer, men det er hans første løb siden det styrt, der kostede ham klassikerne. Han brækkede kravebenet og skulderen, men det er halvanden måned siden, så han kan vise sig bedre end ventet. Astana har også Samuele Battistella , der også er på vej tilbage efter sit styrt i Amstel, men stigningen er nok lidt for lang, også fordi hans form er tvivlsom.

 

Læs også
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg

 

Af andre kandidater er der Antonio Tiberi, der sidste år blev nr. 3. Han er så uhyre svingende og var generelt skidt kørende i Romandiet, men bjergenkeltstarten viser, at han formentlig vil være med fremme igen i år. Han ledsages af Asbjørn Hellemose og Filippo Baroncini, der bliver spændende på så lang en stigning. Det bliver interessant at følge Edoardo Zambanini, der har imponeret som hjælper hos Bahrain og her endelig får sin chance. Bora har Patrick Konrad, men han var uhyggeligt formsvag i Romandiet, og alternativet Luis-Joe Lührs er næppe god nok. Jumbo bil vel prøve med unge Loe van Belle, mens hverken DSM eller Quick-Step synes at have en reel kandidat. Hos Eolo vil man forsøge sig med Marton Dina og Mark Christian, mens Alessandro Fancellu har været formsvag, og hos Novo Nordisk satser man på David Lozano. Caja Rural har Yesid Pira, der have én god dag i Alperne, samt måske Sergio Martin. En af de mest spændende ryttere er Niklas Eg, der med sit niveau fra Alperne kommer langt i dette løb, og han ledsages af Anthon Charmig , hvis form dog er tvivlsom efter de sygdom, der kostede ham Tyrkiet. Drone Hopper vil satse på Luca Chiirco, mens Alpecin har Jimmy Janssens, den formsvage Fabio van den Bossche og måske Timo Kielich. Hos Human Powered Health har man formsvage Kyle Murphy, mens Sport Vlaanderen har den spændende Kamil Bonneu samt måske Rune Herregodts. Hos Adria Mobi har man Kristjan Hocevar, Gal Glivar og veteranen Kristijan Koren, mens Giotti har Alessandro Monaco.

Annonce

 

Jeg når frem til følgende rangering:

 

OPDATERING: Ved en fejl har jeg misset, at Israel-PT stiller med den tidligere vinder Neilands og Hagen. Ingen af dem har været flyvende i år, men Hagen viste fremgang i Alperne og Neilands i Romandiet. I dette felt bør de gøre det hæderligt. BikeExchange vil naturligvis også satse på den unge Balmer, der dog er ret uprøvet på så lang en stigning, ligesom Meyer måske kan køre i top 20.

 

***** Einer Rubio

**** Eddie Dunbar, Alexey Lutsenko

*** Antonio Tiberi, Oscar Rodriguez, Niklas Eg, Edoardo Zambanini, Carl Fredrik Hagen

** Samuele Battistella, Krists Neilands, Anthon Charmig, Kamil Bonneu, Ben Turner, Patrick Konrad, Alexandre Balmer, Filippo Baroncini, Yesid Pira, Loe van Belle

* Luca Chirico, Asbjørn Hellemose, Fabio van den Bossche, Jimmy Janssens, Rune Herregodts, Cameron Meyer, Timo Kielich, Marton Dina, Mark Christian, Sergio Martin, Kyle Murphy, Luis-Joe Lührs, David Lozano, Kristjan Hocevar, Gal Glivar, Kristijan Koren, Alessandro Monaco

 

 SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Einer Rubio
Eddie Dunbar, Alexey Lutsenko
Antonio Tiberi, Oscar Rodriguez, Niklas Eg, Edoardo Zambanini, Carl Fredrik Hagen
Samuele Battistella, Krists Neilands, Anthon Charmig, Kamil Bonneu, Ben Turner, Patrick Konrad, Alexandre Balmer, Filippo Baroncini, Yesid Pira, Loe van Belle
Luca Chirico, Asbjørn Hellemose, Fabio van den Bossche, Jimmy Janssens, Rune Herregodts, Cameron Meyer, Timo Kielich, Marton Dina, Mark Christian, Sergio Martin, Kyle Murphy, Luis-Joe Lührs, David Lozano, Kristjan Hocevar, Gal Glivar, Kristijan Koren, Alessandro Monaco
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Hongrie
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
LIVE nu: Lund jagter første sejr i stigende spurt i Tyrkiet
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Startlisten til Giro d'Italia tager form - 5 danskere på
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye

Annonce

Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne

Annonce

Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
VIS FLERE

Annonce