Favoritvurdering: Torsdagens løb i Ungarn, Spanien og Belgien
13. maj 2021 12:54Foto: BORA-hansgrohe / BettiniPhoto
af Emil Axelgaard

Grundet tidspres i en travl Giro-tid bliver der i disse uger ikke tid til at skrive detaljerede optakter til denne uges mange øvrige løb. I stedet giver vores ekspert, Emil Axelgaard, hver dag en kort rangering af favoritterne i de mange etape- og endagsløb, ugen er fyldt med.

Annonce

Torsdag gælder det 2. etape af Tour de Hongrie samt endagsløbene Circuit de Wallonie og Trofeo Calvio, der er en del af den fire dage lange løbsserie Mallorca Challenge.

 

2. etape af Tour de Hongrie:

Der er tale om endnu en relativt enkel sprinteretape med 1394 højdemeter, der næsten alle er koncentreret i de første 50 km. Det bliver kedeligt bygevejr, men næsten vindstille, og med de mange sprintere i feltet er massespurten formentlig sikret. Finalen er denne gang meget teknisk med sving med 2400, 1400, 1300 og 900 m til mål, og derfor er lead-out altafgørende, særligt på våde. Samtidig er opløbet denne gang let stigende med 2,2% og med medvind.

 

Du finder ruten her.

Dansker blander sig fremme i ungarsk massespurt

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Baseret på det, jeg så i dag, og min vurdering af togene når jeg frem til følgende rangering:

 

Feltet.dks vinderbud: Jordi Meeus

Øvrige vinderkandidater: Phil Bauhaus, Timothy Dupont

Outsidere: Olav Kooij, Jakub Mareczko, Rudy Barbier, Edward Theuns, Kristoffer Halvorsen

Jokers: Kaden Groves, Alberto Dainese, Mihkel Raim, Luca Pacioni, Matteo Malucelli, Patryk Stosz, Andrea Guardini

 

Øvrige sprintere er Davide Martinellli, Sasha Weemaes, Arne Marit, David Gonzalez, Orulis Aular, Damiano Cima, Mehdi Benhamouda, Andrea Peron, Gasper Katrasnik og Adam Kristof Karl.

Annonce

 

Husk i øvrigt, at du kan se den samlede favoritvurdering her.

 

Trofeo Calvia

Løbet afvikles på en stærkt kuperet rute, der over knap 170 km har 3448 højdemeter. Det er dog bløde 4-5%-stigninger hele dagen, særligt i finalen, der tillige er den letteste. De sidste 30 km byder på tre af den type bløde bakker og 15 lette kilometer til sidst.

 

Du kan se ruten her.

 

Da finalen sidst blev benyttet i 2011, endte det i en reduceret massespurt, og det er bestemt muligt igen, særligt fordi der på en solskinsdag vil være relativt kraftig modvind i hele finalen, indtil man får sidemedvind på den sidste bakke og hjem.

 

Det er bare ret svært at se, hvem der skal kontrollere til en sådan spurt, da løbet må regnes for hårdt for de tilstedeværende sprintere. Derfor kan det sagtens blive et lidt tilfældigt udbrud, der kører hjem, og løbet kan blive så ukontrollerbart, at der er mange vinderkandidater. Det er i hvert fald et af de mest åbne løb, fordi det kan vindes af et tidligt udbrud, et sent fremstød på bakkerne, en ukontollerbar finale og i en reduceret massespurt. En hurtig afslutter, der kan klatre, står dog stærkt, og baseret på det, jeg kender til rytternes form, når jeg frem til følgende favoritvurdering:

Annonce

 

Feltet.dks vinderbud: Maurits Lammertink

Øvrige vinderkandidater: Jesus Herrada, Odd Christian Eiking

Outsidere: Ryan Gibbons, Carlos Barbero, Marco Canola, Gonzalo Serrano, Georg Zimmermann

Jokers: Alan Boileau, Alejandro Osorio, Simone Velasco, Nicola Bagioli, Romain Hardy, Sven Erik Bystrøm, Jesus Ezquerra, Michael Gogl, Gotzon Martin, Nathan Haas, Dmitri Strakhov, Dimitri Claeys, Eliot Lietaer, Mads Würtz Schmidt, Kevin Ledanois, Juan Jose Lobato, Anthony Delaplace

 

Circuit de Wallonie:

Der er tale om et belgisk endagsløb, der enkelte gange er endt i en spurt, men oftest er blevet vundet af et udbrud, senest med Thomas Boudat som hurtigst af 5 mand i 2019 og med solosejr i Mikkel Honoré i 2018. Løbet har 2023 højdemeter og skal afgøres på en rundstrækning med en bakke (600 m, 6,4%) med op 9,5 km fra mål. samt et opløb, der er let stigende, men ikke teknisk. Løbet starter med byger, men slutter i tørvejr, og der vil kun være en let vind.

 

Du finder ruten her.

 

De dominerende hold er Lotto og Ag2r, der formentlig vil forsøge at angribe med særligt Tim Wellens og Oliver Naesen, men Ag2r har også Marc Sarreau til en spurt. Cofidis vil satse på en spurt med Christophe Laporte, men han er så god, at han også kan gå med i angrebene, hvis han er i form. Da han kan vinde både i et hårdt og et let scenarium, bliver han min favorit. Det er mit bedste bud, at de vil være i stand til at undgå en spurt, medmindre Cofidis vælger at arbejde 100% for en sådan. En spurt dog kan grundet gode vejr ikke udelukkes.

 

Jeg når frem til følgende favoritvurdering, men det er et løb, der grundet sin ukontrollerbare natur har 116 vinderkandidater:

Annonce

 

Feltet.dks vinderbud: Christophe Laporte

Øvrige vinderkandidater: Oliver Naesen, Tim Wellens

Outsidere: Timo Roosen, Florian Vermeersch, Marc Sarreau, Amaury Capiot, Stanislaw Aniolkowski

Jokers: Gerben Thijssen, Lionel Taminiaux, Dan McLay, Marcel Meisen, Baptiste Planckaert, Clement Russo, Edward Planckaert, Connor Swift, Damien Touzé, Stan Dewulf, Nick van der Lijke, Lucas Eriksson, Piotr Havik, Jempy Drucker, Boy van Poppel, Emiel Vermeulen, Bram Welten, Søren Wærenskjold, Martijn Budding, Rory Townsend, Jarrad Drizners

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Jordi Meeus
Phil Bauhaus, Timothy Dupont
Olav Kooij, Jakub Mareczko, Rudy Barbier, Edward Theuns, Kristoffer Halvorsen
Kaden Groves, Alberto Dainese, Mihkel Raim, Luca Pacioni, Matteo Malucelli, Patryk Stosz, Andrea Guardini
Niklas Larsen, Davide Martinellli, Sasha Weemaes, Arne Marit, David Gonzalez, Orulis Aular, Damiano Cima, Mehdi Benhamouda, Andrea Peron, Gasper Katrasnik, Adam Kristof Karl
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Hongrie
Nyheder Profil Resultater
Challenge Mallorca
Nyheder Profil Resultater
Circuit de Wallonie
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Annonce

ANNONCE