Favoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien
16. maj 2021 12:30Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Grundet tidspres i en travl Giro-tid bliver der i disse uger ikke tid til at skrive detaljerede optakter til denne uges mange øvrige løb. I stedet giver vores ekspert, Emil Axelgaard, hver dag en kort rangering af favoritterne i de mange etape- og endagsløb, ugen er fyldt med.

Annonce

Søndag gælder det grusvejsløbet Tro-Bro Leon, 5. etape af Tour de Hongrie samt endagsløbet Trofeo Alcudia-Port d’Alcudia, der er en del af den fire dage lange løbsserie Mallorca Challenge.

 

Tro-Bro Leon

Det smerter mig ikke at have tid til at skrive optakt til det herlige grusvejsløb, der altid er uhyre underholdende. Det er tilfældet i endnu højere grad end vanligt, fordi løbet er en del af ProSeries og har fået et felt, der er mere passende til dets tilnavn, Det Bretonske Paris-Roubaix. I år byder løbet på 212 km, 1743 højdemeter og 26 grusvejsstykker med en ny afsluttende rundstrækning med tre grusstykker, det sidste bare 2 km fra mål.

 

Du finder ruten her.

Sejr til Howson i Ungarn

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Jeg er rystet over vejrudsigten. Det vil regne hele dagen temperaturen vil nå 15 grader, og vinden vil være brutal (41-42 km/t) fra en vestlig retning. Jeg regner derfor med et brutalt udskilningsløb for de sande brostensspecialister, hvor kun de mest hårdføre vil være tilbage, når det forventeligt er blevet åbnet allerede tidligt på dagen.

 

Løbet er svært at spå om, da de fleste store navne har haft en lille pause, men baseret på min fornemmelse og de hidtidige løb når jeg frem til følgende favoritter med en lang række jokere, der kan overraske i et uforudsigeligt løb:

 

Feltet.dks vinderbud: Christophe Laporte

Øvrige vinderkandidater: Oliver Naesen, John Degenkolb

Outsidere: Philippe Gilbert, Florian Vermeersch, Jempy Drucker, Stan Dewulf, Marc Sarreau

Jokers: Baptiste Planckaert, Clement Russo, Bert de Backer, Luca Mozzato, Benjamin Thomas, Connor Swift, Olivier Le Gac, Alexys Brunel, Rasmus Tiller, Alessandro Fedeli, Kevin Geniets, Jelle Wallays, Damien Touzé, Thibault Guernalec, Lionel Taminiaux, Stanislaw Aniolkowski, Joel Suter, Arvid de Kleijn, Colin Joyce, Mitch Docker, Søren Wærenskjold, Romain Cardis, Emiel Vermeulen, Martijn Budding, Piotr Havik, Elmar Reinders, Nick van der Lijke, Lucas Eriksson

Annonce

 

5. etape af Tour de Hongrie:

Tilbage til sprinterfesten! Der er tale om et fladt rundstrækningsløb i Budapest med 12 omgange á 7,7 km, bare 91 km i alt og hele tre sving på de sidste 1500 m, det sidste med 700 m igen. Igen er det altså en kringlet finale for de bedste lead-outs. Det vil regne om formiddagen, men forhåbentlig får vi tørre veje til spurten, for det kunne godt ende med endnu en styrtfest.

 

Du finder ruten her.

 

Massespurten burde være sikker, og baseret på det hidtil sete når jeg frem til følgende favoritvurdering:

 

Feltet.dks vinderbud: Phil Bauhaus

Øvrige vinderkandidater: Jordi Meeus, Olav Kooij

Outsidere: Alberto Dainese, Rudy Barbier, Jakub Mareczko, Timothy Dupont, Edward Theuns

Jokers: Kaden Groves, Mihkel Raim, Matteo Malucelli, Luca Pacioni, Patryk Stosz, Andrea Guardini

 

Trofeo Alcudia-Port d’Alcudia

I år får sprinterne kun én chance på Mallorca, og det er end ikke i form af det klassiske Trofeo Palma. I stedet er det Trofeo Alcudia, der med 1202 højdemeter over 175 km er en flad affære uden væsentlige stigninger. Finalen er ikke teknisk, da der ikke er sving over de sidste 2 km. Det bliver varmt (28 grader) og uden væsentlig vind, så massespurten burde være stensikker.

Annonce

 

Du kan se ruten her.

 

Baseret på det, jeg kender til rytternes form og deres lead-outs, når jeg frem til følgende favoritvurdering

 

Feltet.dks vinderbud: Jon Aberasturi

Øvrige vinderkandidater: Alexander Kristoff, André Greipel

Outsidere: Szymon Sajnok, Gabriel Cullaigh, Giovanni Lonardi, Reinardt van Rensburg, Juan Jose Lobato

Jokers: Christophe Noppe, Jonas Koch, Hugo Hofstetter, Carlos Barbero, Edwin Avila, Marco Canola, Markus Pajur, Xavier Canellas, Patrick Haller, Justin Wolf, Mika Heming, Sven Thurau

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Christophe Laporte
Oliver Naesen, John Degenkolb
Philippe Gilbert, Florian Vermeersch, Jempy Drucker, Stan Dewulf, Marc Sarreau
Baptiste Planckaert, Clement Russo, Bert de Backer, Luca Mozzato, Benjamin Thomas, Connor Swift, Olivier Le Gac, Alexys Brunel, Rasmus Tiller, Alessandro Fedeli, Kevin Geniets, Jelle Wallays, Damien Touzé, Thibault Guernalec
Lionel Taminiaux, Stanislaw Aniolkowski, Joel Suter, Arvid de Kleijn, Colin Joyce, Mitch Docker, Søren Wærenskjold, Romain Cardis, Emiel Vermeulen, Martijn Budding, Piotr Havik, Elmar Reinders, Nick van der Lijke, Lucas Eriksson
INFO
Optakter
Nyheder
Challenge Mallorca
Nyheder Profil Resultater
Tro Bro Léon
Nyheder Profil Resultater
Tour de Hongrie
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Annonce

ANNONCE